Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(Rimvis @ 2018 10 02, 19:22)
vidutiniskai 250kwh sildymui i menesy tai apie 25 eur i menesiuka , o kiek bendros elektros vidiniu pritekejimu?

Sunku būtų pasakyti nes apskaitos nėr..., bet pavardinsiu, kad: apšvietimas visur LED; orkaitė, kaitlentė naudojama retokai; indaplovė; skalbiankė; įjungtas stacionarus kompas; retkarčiais TV, muzikos centras... Nuo bendro elektros kiekio vertinti būtų sudėtinga, nes lauke ir rusy dar yra elektrą ryjančių įrenginių: namo apšvietimas, gręžinio siurblys, orapūtė, uodų gaudyklė, drėgmės surinkėjas, rekupas... š.m. sausį vasarį užteko visam namui 100eur. Vasarą: 60-65eur.
Atsakyti
Pasidalinkit info, kokią esat nustatę histerezę boilerio šildymui (t.y. prie kiek jungiasi ir iki kokios temp. šildo) ir kaip dažnai tokiu režimu jungiasi ŠS šildyti boilerį? Pas man histerezė 8 laipsniai - šildo nuo 42 iki 50 ir jungiasi panašiai 2 kartus per parą. Galvoju ar bandyt kažką keist ar palikt taip kaip yra smile.gif
Atsakyti

Pasidalinkit info, kokią esat nustatę histerezę boilerio šildymui (t.y. prie kiek jungiasi ir iki kokios temp. šildo) ir kaip dažnai tokiu režimu jungiasi ŠS šildyti boilerį? Pas man histerezė 8 laipsniai - šildo nuo 42 iki 50 ir jungiasi panašiai 2 kartus per parą. Galvoju ar bandyt kažką keist ar palikt taip kaip yra smile.gif
Pas mane 48 laipsniai, SS turetu jungtis kai nukrenta iki 44. Bet as nustaciau, kad sildytu boileri tik nuo 6 iki 7 ryto, tai gaunasi 1 karta per para. Boileris 200L, musu 3 asm.seimai pakanka tokio rezimo.[/quote] Pas mane 48 laipsniai, SS turetu jungtis kai nukrenta iki 44. Bet as nustaciau, kad sildytu boileri tik nuo 6 iki 7 ryto, tai gaunasi 1 karta per para. Boileris 200L, musu 3 asm.seimai pakanka tokio rezimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsAntonio: 15 spalio 2018 - 08:33

Sveiki, gal teko susidurt, kazkaip mano ausimis atsirado nemalonus uzimas is lauko bloko. Gal cia kokie guoliai, arba dar kas...

Atsakyti
QUOTE(AsAntonio @ 2018 10 15, 09:28)
Pas mane 48 laipsniai, SS turetu jungtis kai nukrenta iki 44. Bet as nustaciau, kad sildytu boileri tik nuo 6 iki 7 ryto, tai gaunasi 1 karta per para. Boileris 200L, musu 3 asm.seimai pakanka tokio rezimo.

Karšto vandens recirkuliacija yra? Pas mane pastebėjau būtent jinai gana daug boilerio šilumos "suvalgo" nors ir jungiasi pagal taimerį kartą į valandą..
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 10 12, 13:02)
Pasidalinkit info, kokią esat nustatę histerezę boilerio šildymui (t.y. prie kiek jungiasi ir iki kokios temp. šildo) ir kaip dažnai tokiu režimu jungiasi ŠS šildyti boilerį? Pas man histerezė 8 laipsniai - šildo nuo 42 iki 50 ir jungiasi panašiai 2 kartus per parą. Galvoju ar bandyt kažką keist ar palikt taip kaip yra  smile.gif

Pas mane 52, berods jungiasi kai iki 47 nukrenta, o jungiasi matyt tiek kiek reikia pagal vandens poreikį biggrin.gif recirkuliacijos nėra ir nereik, 3 litrus nesunku nuleist ir ilgai neužtrunka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo funtikas2999: 15 spalio 2018 - 09:06

10 laipsniu histerize, sildo iki 50c. Jungiasia i para viena karta. Mano viesoje statistikoje galima matyti 2 paru galios grafike www.vorupe.eu

Papildomai isskaiciuoti bandau karsto vandenio sanaudas pagal trieigio persijungimus. 

Atsakyti

Karšto vandens recirkuliacija yra? Pas mane pastebėjau būtent jinai gana daug boilerio šilumos "suvalgo" nors ir jungiasi pagal taimerį kartą į valandą..

as atjunges recirkuliacija, nedidelis efektas buvo, bet kaip ir kiti pasakojo, tikrai suvalgo ta siluma

Atsakyti

Ar darot kažkokią profilaktiką prieš sezoną? Pildot freono? Pas mane jau tuoj ketvirtas sezonas bus, galvoju gal verta išsikviest kad pažiūrėtų ar užtenka to freono?

Atsakyti
QUOTE(AsAntonio @ 2018 10 15, 11:43)
as atjunges recirkuliacija, nedidelis efektas buvo, bet kaip ir kiti pasakojo, tikrai suvalgo ta siluma

Na man recirkuliacijos efektas tikrai jaučiasi. Pas mane kranų aeratoriai kažkokie ten ale taupantys vandenį, tai be cirkuliacijos reikia labai ilgai laukt karšto vandens..

QUOTE(balbiesas @ 2018 10 15, 12:08)
Ar darot kažkokią profilaktiką prieš sezoną? Pildot freono? Pas mane jau tuoj ketvirtas sezonas bus, galvoju gal verta išsikviest kad pažiūrėtų ar užtenka to freono?

Aš manyčiau jei veikime kažkokių pokyčių nepastebėjai, neverta kažką daryt. Jei trūktų freono turėtų mest klaidą, o kitas dalykas sunkiai temperatūrą keltų.
Atsakyti

Sveiki. Klausimas Panasonic H naudotojams. Situacija tokia: nukritus boilerio temperaturai iki ribos, kad pradetu sildyti vandeni niekas nevyksta, (turetu jungtis nuo 40, o nukrenta iki 35 ir nieko) isjungi, ijungi siurbli iskart mato ka daryt, pradeda sildyt. Antra diena tas pats. Gal teko kam susidurt? All in modelis.

Atsakyti

Sveiki. Klausimas Panasonic H naudotojams. Situacija tokia: nukritus boilerio temperaturai iki ribos, kad pradetu sildyti vandeni niekas nevyksta, (turetu jungtis nuo 40, o nukrenta iki 35 ir nieko) isjungi, ijungi siurbli iskart mato ka daryt, pradeda sildyt. Antra diena tas pats. Gal teko kam susidurt? All in modelis.

Atsakyti