Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(cibulis @ 2018 07 30, 15:32)
ir vis tiek name karščiau, tai irgi kalba apie sistemos efektyvumą.

Ne, tai ne sistemos efektyvumą rodo, o konkrečiu atveju, tai rodo, kad viename name gyvenama, o kitame ne.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 07 30, 14:32)
Žodžiu, orinukas dirba ciklais, turi paduoti žemesnės temperatūros termofikatą, prisuka daugiau elektros ir vis tiek name šilčiau nei nuolatos veikiant geotermai, kuri paduoda aukštesnį termofikatą ir mažiau prisuka elektros.

Žodžiu orinukas šūdas - geoterma jėga biggrin.gif Tiesa, man 10kW orinukas su vėsinimo funkcija ir paleidimu kainavo apie 3500€, primink, kiek tau kainavo geoterminis? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balamūtas: 30 liepos 2018 - 14:40
QUOTE(cibulis @ 2018 07 30, 15:35)
Geoterminis tai daro puikiai ir pigiai.

Kas yra geoterminis šilumos siurblys? Tai šilumos siurblys imantis šilumą iš grunto, arba apie vėsą kalbant, atidavinėjantis šilumą gruntui.

Tavo atveju šilumos sirblys, kurio pagrindinis elementas yra kompresorius - neveikia. Taigi, kai kalbi apie savo grindų vėsinimą, tai ne šilumos siurblio darbo vaisius yra aptariamas. Taigi, realiai lygini absoliučiai skirtingus produktus, o ne du šilumos siurblių tipus. Čia jei lyginti šildymo atvejį, būtų artimesnis lyginimas orinuko su dujiniu šildymu, nei su geoterminiu.
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 07 30, 15:39)
Žodžiu orinukas šūdas - geoterma jėga biggrin.gif Tiesa, man 10kW orinukas su vėsinimo funkcija ir paleidimu kainavo apie 3500€, primink, kiek tau kainavo geoterminis? ax.gif

Ar aš sakiau šūdas? Rimtai tave veikia pilnatis. Aš tik sakiau, kad geoterminis kaip visuma yra efektyvesnis už orinukus. O jūs su Mintu man bandėte įrodyti, kad viską lemia tik grindys.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 07 30, 14:41)
Ar aš sakiau šūdas? Rimtai tave veikia pilnatis. Aš tik sakiau, kad geoterminis kaip visuma yra efektyvesnis už orinukus. O jūs su Mintu man bandėte įrodyti, kad viską lemia tik grindys.

Ko tu visur kiši tą pilnatį, matyt patį veikia biggrin.gif Jei dar nesugebėjai susirast, kartoju antrą kartą ką pats rašei ir nuo ko prasidėjo visa diskusija - "Taip pat akivaizdu, kad orinukai prasčiau vėsina nei geoterminiai". O dabar jau vartaisi apie visumą, sąnaudas ir pan. Gal tiesiog pripažink kad neteisingai išsireiškei ir viskas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 07 30, 15:41)
Kas yra geoterminis šilumos siurblys? Tai šilumos siurblys imantis šilumą iš grunto, arba apie vėsą kalbant, atidavinėjantis šilumą gruntui.

Tavo atveju šilumos sirblys, kurio pagrindinis elementas yra kompresorius - neveikia. Taigi, kai kalbi apie savo grindų vėsinimą, tai ne šilumos siurblio darbo vaisius yra aptariamas. Taigi, realiai lygini absoliučiai skirtingus produktus, o ne du šilumos siurblių tipus. Čia jei lyginti šildymo atvejį, būtų artimesnis lyginimas orinuko su dujiniu šildymu, nei su geoterminiu.

Dabar ginčysiesi kaip žiemą dėl rotacinio įrenginio? Visą tai tik tavo išvedžiojimai. Šildymo sistema yra visuma. Mano atveju, taip, kompresorius neveikia, bet vėsą iš gręžinio varinėja geotermos cirkuliaciniai siurbliukai ir geotermai gręžinys yra būtinas. Tai sistema, visuma, t.y. geoterminis siurblys. Lygiai kaip orinukams yra visuma: vidaus, lauko blokas ir oras. Negi dabar kažką išmesi. O jų veikimo principai šiek tiek skiriasi, bet tai atsiliepia ir efektyvumui.
Papildyta:
QUOTE(balamūtas @ 2018 07 30, 15:45)
Ko tu visur kiši tą pilnatį, matyt patį veikia biggrin.gif Jei dar nesugebėjai susirast, kartoju antrą kartą ką pats rašei ir nuo ko prasidėjo visa diskusija - "Taip pat akivaizdu, kad orinukai prasčiau vėsina nei geoterminiai". O dabar jau vartaisi apie visumą, sąnaudas ir pan. Gal tiesiog pripažink kad neteisingai išsireiškei ir viskas 4u.gif

Aš išsireiškiau teisingai, bet tu neteisingai supratai. Aš tiesiog pabandžiau labai diplomatiškai parašyti, nes įtariau, kad kils visas šitas širšalas. Reikėjo viską iš karto tiesia šviesiai pasakyti. Bet man dzin. Vartykit jūs kaip norit.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 07 30, 14:48)
Aš išsireiškiau teisingai, bet tu neteisingai supratai. Aš tiesiog pabandžiau labai diplomatiškai parašyti, nes įtariau, kad kils visas šitas širšalas. Reikėjo viską iš karto tiesia šviesiai pasakyti. Bet man dzin. Vartykit jūs kaip norit.

Tai čia panašiai kaip seniau granulistai su ŠS savininkais kapojosi biggrin.gif Gal būt ir neteisingai suapratau, bet tu irgi visko iki galo nepasakai, t.y. palyginim įrengimo kainą ir tik tada galim pasakyt kuris efektyvesnis. Kaip jau minėjau man orinukas su paleidimu atsiėjo apie 3500€, praeitą žiemą už 90m2 šildymą šalčiausią mėnesį mokėjau 50€. Sulygink su savo geotermos kainomis ir tik tada galėsi pasakyti po kelių dešimčių metų geoterminis taps efektyvesniu už orinuką smile.gif
Atsakyti

Orinuke galima pastovia temperatura irgi nusistatyti, aisku tada ir histerize reikia iki 1C susimazinti. Bent jau sanaudos mane su karstu vandeniu tenkina, vidaus temperaturos taip pat. Norint galima ir dar vesiau, ka buvau isbandes praeita vasara.

Visa statistika vorupe.eu :)

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 07 30, 10:24)
Aš turiu geoterminį. Jis į grindis paduoda 18 laipsnių, viduje 22-23 laipsniai. Duomenys per vakar dienos karščius. Man sakė, kad mažiau 18 laipsnių į grindis nėra gerai. Mano siurblyje net mažiau nustatyti negalima, gamyklinė apsauga, nors iš gręžinio ateina 11-12 laipsnių. Nebijai, kad 17 laipsnių per mažai? Kodėl su 17 laipsnių orinukas patalpas atvėsina iki 25 laipsnių, kai geoterminis su 18 laipsnių iki 22-23 laipsnių?

cibuli, kokiu budu pas tave istraukia 22.1c ir paduoda i namus 22.8c, kai lauke 32c, nelabai suprantu, kaip taip gali but?
Atsakyti

Kaip suprantu bypass uzdarytas, na maniskis senas trantas tokiu skaiciu niekaip neislauzia. Va ir atsakymas kodel neperkaista namas, geoterma dar ne viskas :)

Atsakyti
Ai, čia biški papaišiau. Nepataikiau su skaičiais?
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 07 30, 22:16)
<p>Orinuke galima pastovia temperatura irgi nusistatyti, aisku tada ir histerize reikia iki 1C susimazinti. Bent jau sanaudos mane su karstu vandeniu tenkina, vidaus temperaturos taip pat. Norint galima ir dar vesiau, ka buvau isbandes praeita vasara.</p><p>Visa statistika vorupe.eu smile.gif</p>

O geotermoj vėsinimui nėra jokios histerizės. Nustatai, kad paduotų 18, o kiek grįžta priklauso nuo vėsinimo. Tik paleidus pavasarį, grįžti gali ir 21 (jei gerai pamenu), bet nuėmęs šilumą, siurblys grąžina iki 19 laipsnių. Šiuo metu paduoda 18, grįžta 18,6. Tokiu būdu visos vasaros metu išlaikoma labai panaši temperatūra. Net visus metus: žiemą 20,5-21, vasarą 22-23 laipsnio.
Atsakyti