QUOTE(mintas @ 2018 07 30, 15:41)
Kas yra geoterminis šilumos siurblys? Tai
šilumos siurblys imantis šilumą iš grunto, arba apie vėsą kalbant, atidavinėjantis šilumą gruntui.
Tavo atveju šilumos sirblys, kurio pagrindinis elementas yra kompresorius - neveikia. Taigi, kai kalbi apie savo grindų vėsinimą, tai ne šilumos siurblio darbo vaisius yra aptariamas. Taigi, realiai lygini absoliučiai skirtingus produktus, o ne du šilumos siurblių tipus. Čia jei lyginti šildymo atvejį, būtų artimesnis lyginimas orinuko su dujiniu šildymu, nei su geoterminiu.
Dabar ginčysiesi kaip žiemą dėl rotacinio įrenginio? Visą tai tik tavo išvedžiojimai. Šildymo sistema yra visuma. Mano atveju, taip, kompresorius neveikia, bet vėsą iš gręžinio varinėja geotermos cirkuliaciniai siurbliukai ir geotermai gręžinys yra būtinas. Tai sistema, visuma, t.y. geoterminis siurblys. Lygiai kaip orinukams yra visuma: vidaus, lauko blokas ir oras. Negi dabar kažką išmesi. O jų veikimo principai šiek tiek skiriasi, bet tai atsiliepia ir efektyvumui.
Papildyta:
QUOTE(balamūtas @ 2018 07 30, 15:45)
Ko tu visur kiši tą pilnatį, matyt patį veikia
Jei dar nesugebėjai susirast, kartoju antrą kartą ką pats rašei ir nuo ko prasidėjo visa diskusija - "Taip pat akivaizdu, kad orinukai prasčiau vėsina nei geoterminiai". O dabar jau vartaisi apie visumą, sąnaudas ir pan. Gal tiesiog pripažink kad neteisingai išsireiškei ir viskas
Aš išsireiškiau teisingai, bet tu neteisingai supratai. Aš tiesiog pabandžiau labai diplomatiškai parašyti, nes įtariau, kad kils visas šitas širšalas. Reikėjo viską iš karto tiesia šviesiai pasakyti. Bet man dzin. Vartykit jūs kaip norit.