Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(AsAntonio @ 2018 07 29, 19:24)
<p>Sveiki, kaip sekasi vesint namus per grindini? yra efekto, kaip reikalai su kondensatu? sian neiskenciau karsciu, paleidau, veliau atrasysiu, bet tikiuos nebus kondensato ir nesuvarysiu parketlenciu...</p>

padavineju minimum 16c-17c i grindis, kondensato nera, bet grindys vesios, pas mane vinilines grindys, tai del kondensato nebijau, vitrinos i pietvakarius, tai labai pliekia saule i namus, kambariuose apie 24c-25c, daugiau nenumusa, realiai reiktu ventiliatoriaus arba zemes silumokaicio, kad maisytusi oras, nes vesa laikosi prie zemes.
pas kaimynus identiskas kotedzas, tai pas juos namuos 29-30c, uzuojauta:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orginalus: 29 liepos 2018 - 20:25

Panasiai ir pas mane, pasidavinejo siandien 17C i grindis, viduje apie 25C buvo. Butu gerai kaloriferi pajungti ir jo pagalba vesinti paduodama ora...nes is lauko per daug karsto oro.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 29 liepos 2018 - 20:38
Pas mane analogiškai, padavinėju 16 laipsnių, kolektorinėj spintoj vamzdukai neapšiltinti, bet kondensato nėra, tai grindyse nebus juo labiau. Pojūtis geras, tik vienintelis didelis minusas, kad grindinis vėsinimas labai pakėlė drėgmę namuose... Šiuo metu yra apie 75% - biškį daugoka.
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 07 29, 21:49)
Pas mane analogiškai, padavinėju 16 laipsnių, kolektorinėj spintoj vamzdukai neapšiltinti, bet kondensato nėra, tai grindyse nebus juo labiau. Pojūtis geras, tik vienintelis didelis minusas, kad grindinis vėsinimas labai pakėlė drėgmę namuose... Šiuo metu yra apie 75% - biškį daugoka.

pas mane irgi dregme 75%
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 07 29, 21:37)
<p>Panasiai ir pas mane, pasidavinejo siandien 17C i grindis, viduje apie 25C buvo. Butu gerai kaloriferi pajungti ir jo pagalba vesinti paduodama ora...nes is lauko per daug karsto oro.</p>

Aš turiu geoterminį. Jis į grindis paduoda 18 laipsnių, viduje 22-23 laipsniai. Duomenys per vakar dienos karščius. Man sakė, kad mažiau 18 laipsnių į grindis nėra gerai. Mano siurblyje net mažiau nustatyti negalima, gamyklinė apsauga, nors iš gręžinio ateina 11-12 laipsnių. Nebijai, kad 17 laipsnių per mažai? Kodėl su 17 laipsnių orinukas patalpas atvėsina iki 25 laipsnių, kai geoterminis su 18 laipsnių iki 22-23 laipsnių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 liepos 2018 - 10:29
QUOTE(cibulis @ 2018 07 30, 10:24)
Kodėl su 17 laipsnių orinukas patalpas atvėsina iki 25 laipsnių, kai geoterminis su 18 laipsnių iki 22-23 laipsnių?

Todėl, kad tu negyveni name, o vaikis gyvena.
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 07 29, 22:49)

Padavinėji 16°C, namuose apie 75% drėgmės, tai reiškia patalpose yra apie 20°C temperatūros oras, nes jei būtų aukštesnis, prie tokios drėgmės ant 16°C vamzdžių jau būtų kondensato.

Pas mane su kondensatu problemos, aprašiau vėdinimo temoje.
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 07 30, 13:38)
Todėl, kad tu negyveni name, o vaikis gyvena.

Aš ne apie tai. Aš sakau, kad mažiau 18 yra negerai grindims. Todėl 17 laipsnių yra per žema temepratūra. Taip pat akivaizdu, kad orinukai prasčiau vėsina nei geoterminiai, nes reikia dar žemesnių temperatūrų, bet vis tiek ženkliai karščiau name.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 07 30, 13:03)
Padavinėji 16°C, namuose apie 75% drėgmės, tai reiškia patalpose yra apie 20°C  temperatūros oras, nes jei būtų aukštesnis, prie tokios drėgmės ant 16°C vamzdžių jau būtų kondensato.

Nežinau kodėl taip yra, gal pas mane drėgmę nelabai tiksliai rodo.. O gal todėl, kad ŠS pas mane dirba ciklais, t.y. numuša iki 16, kažkiek laiko padirba ir išsijungia iki kol grįžtamo temperatūra pakyla iki 22 laipsnių.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 07 30, 14:34)
Taip pat akivaizdu, kad orinukai prasčiau vėsina nei geoterminiai,

klysti, absoliučiai nėra skirtumo kas vėsina grindis, orinukas ar geoterminis, lygiai taip pat, kaip ir šildymo atveju. Šiuo atveju svarbūs tik grindinio parametrai.
Papildyta:
QUOTE(balamūtas @ 2018 07 30, 14:57)
Nežinau kodėl taip yra, gal pas mane drėgmę nelabai tiksliai rodo.. O gal todėl, kad ŠS pas mane dirba ciklais, t.y. numuša iki 16, kažkiek laiko padirba ir išsijungia iki kol grįžtamo temperatūra pakyla iki 22 laipsnių.

tai pas tave ne 16°C smile.gif. Prie 16°C pradeda kondensuotis, bet kol sušyla iki 22°C išgaruoja visas kondensatas.

Pas mane 20°C kiaurą parą, be sustojimų ir be nuokrypių.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 07 30, 13:34)
Taip pat akivaizdu, kad orinukai prasčiau vėsina nei geoterminiai, nes reikia dar žemesnių temperatūrų, bet vis tiek ženkliai karščiau name.

Na taip, tavo geoterminis pats geriausias ir taškas. O jei rimtai tai šitoj vietoj nusišnekėjai. Negali orinukas praščiau vėsint, jei pvz tik jis tiek geotarminis padavinės 18 laipsnių, tai ir vėsins vienodai tokį patį namą. Tačiau vėsinimo efektyvumas priklauso labai nuo daug kitų faktorių: paties grindinio šildymo konstrukcijos, namo orientacijos, apšiltinimo ir t.t. Vėsinimo elektrinės sąnaudos, tai čia jau geoterminis tikrai pranašesnis, bet sakyt kad orinukas praščiau vėsina - gryna nesąmonė.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 07 30, 14:03)
tai pas tave ne 16°C smile.gif. Prie 16°C pradeda kondensuotis, bet kol sušyla iki 22°C išgaruoja visas kondensatas.

Pas mane 20°C kiaurą parą, be sustojimų ir be nuokrypių.

Tikriausiai taip ir bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 07 30, 15:03)
pvz tik jis tiek geotarminis padavinės 18 laipsnių, tai ir vėsins vienodai

Yra dar vienas parametras, skirtumas tarp paduodamo ir gryžtamo. Jei skirtumas bus didesnis, tai vėsinimas bus mažiau efektyvus. Tai aišku ne nuo geoterminio ar orinuko priklauso, o nuo cirkuliacinio varinėjančio termofikatą po grindis, bei grindinio vamzdelių ilgio bei storio. Kitaip pasakius, grindinio savybės gali labiau įtakoti vėsinimo efektyvumą, nei paduodamos temperatūros parametras. Bet vienareikšmiškai, kas vėsina termofikatą, nėra skirtumo.
Atsakyti