Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

Kokie argumentai už kombinuotą sprendimą? Oras-vanduo su radiatoriais neveiks taip efektyviai, kaip galėtų. O dujos jus aprūpins šiluma idealiai.
Atsakyti
QUOTE(pepperonis @ 2016 07 07, 23:19)
Sveiki, šiuo metu renovuojamas dviaukštis sodo namukas ~80 m². Pirmam aukšte bus grindinis šildymas, antram - turbūt radiatorinis.

Atėjo laikas pagalvoti apie šildymą. Daug skaičiau apie įvairius variantus. Atsirado proga nutiesti dujas iki namo už ~500€. Tad paskutiniu metu kažkaip mintys nukrypo arba į tiesiog kondensacinį dujų katilą arba į hibridinį sprendimą: oras-vanduo + dujos.

Gas kas turi nuomonių šituo klausimu? Ar apsimoka čia kažką kombinuoti su hibridiniais sprendimais? O gal geriau rinktis būtų tik vieną iš jų?

Vakar pas mane buvo Daikin atstovas baigti reguliuoti ŠS. Tai jis labia gyrė hibridinį variantą, tipo jam galima suvesti dujų ir elektros kainas, o pats aparatas suskaičiuoja, ką konkrečiu metu naudingiau naudot. Ir pats atstovas savo name tokį turi pasistatęs, tai labai patenkintas.
P.S. Pas mane paprastas dujinis jau stovi iš anksčiau, dabar paleidinėjom Daikin 10kW ŠS.
Atsakyti
QUOTE(pepperonis @ 2016 07 08, 00:19)
Sveiki, šiuo metu renovuojamas dviaukštis sodo namukas ~80 m². Pirmam aukšte bus grindinis šildymas, antram - turbūt radiatorinis.

Priklauso iki kokio lygio renovuosit namuką ar iki C ar iki A ar iki kitos klasės... Jei investuosite į storus ir sandarius namo kailinius, tai investicijų atžvilgiu (lyginant su dujiniu katilu) oras-vanduo tikrai ilgai atsipirkinės... Hibridiniam variantui siūlyčiau nusimatyti trasas, vietas, kad paeksploatavę dujas, laiku bėgant galėtumėte lengvai pastatyti ir oras-vanduo... Vienas iš tokių numatomų sprendinių vandens boileris su ilgu gyvatuku, t.y. kad ateityje tiktų ir šilumos siurbliui oras-vanduo. Aišku ir su dujom ir ilgos gyvatės boileriu greičiau karštą vandenį turėsite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pepperonis @ 2016 07 07, 23:19)

Atėjo laikas pagalvoti apie šildymą. Daug skaičiau apie įvairius variantus. Atsirado proga nutiesti dujas iki namo už ~500€. Tad paskutiniu metu kažkaip mintys nukrypo arba į tiesiog kondensacinį dujų katilą arba į hibridinį sprendimą: oras-vanduo + dujos.

Gas kas turi nuomonių šituo klausimu? Ar apsimoka čia kažką kombinuoti su hibridiniais sprendimais? O gal geriau rinktis būtų tik vieną iš jų?

Gal būt aš daug ko nežinau, viskas per daug greit tobulėja, bet įsijungus logiką tai 80m² namui šalia dujų sistemos oras/vanduo sistema man atrodo kažkas tokio, kaip eksploatuojant dyzelinį VW Polo automobilį, šalia susikonstruoti benzininį agregatą ir susidėti dujų įrangą, taip paaukojant vieną vietą keleiviui

Jeigu norisi sukomplikuoti katilinę iki pakankamo sudėtingumo, kur žmona tikrai neturės ką veikti ir be jūsų nežinos kurią rankenėlę reikalui esant pareguliuoti, šalia to turint pakankamai atliekamų pinigų bei noro eksperimentams - kodėl ne. Dar trūktų fotovolitinės bei saulės kolektorių karštam vandeniui ant stogo. Va tada turėsite pilną puokštę ir galėsite katilinėje praleisti didesnę laisvalaikio dalį.

pagrindinę išlaidų šildymui masę sudaro šalčiausi mėnesiai, kuriais ekonomiškiau dirbs dujinis katilas. 500€ yra pakankamai nedidelė investicija į dujų atvedimą. Ką veiks oras/vanduo? vasarą pigiau šildys vandenį ir vėsins namą? Pirmo aukšto vėsinti beveik nereiks, o antro negalėsite, nes dedate radiatorius. Vienareikšmiškai lieka kondicionierius arba fankoilai vietoje radiatorių.

Ir kiek jūs sutaupysite su dviem sistemom vietoje vienos? 50€/metus?

kaip čia kažkas patarė - jeigu labai labai norisi, numatykite vietos ir vamzdynus išsidėliokite patogiai ŠS pajungimui. Biolerį taip pat imkite suderinamą su ŠS. ir pagyvenkite 2 sezonus su dujom. Na po tų 2 sezonų, galėsite sau ir kitiems užduoti tą patį klausimą: kas man taip nepatinka dujose, kad dar turiu statyti ŠS? Įtariu, jog toks klausimas net nekils drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(silainiai @ 2016 07 08, 05:16)
Vakar pas mane buvo Daikin atstovas baigti reguliuoti ŠS. Tai jis labia gyrė hibridinį variantą, tipo jam galima suvesti dujų ir elektros kainas, o pats aparatas suskaičiuoja, ką konkrečiu metu naudingiau naudot. Ir pats atstovas savo name tokį turi pasistatęs, tai labai patenkintas.
P.S. Pas mane paprastas dujinis jau stovi iš anksčiau, dabar paleidinėjom Daikin 10kW ŠS.

Tai kaip jis negirs sistemos, kurią pardavinėja. Nesakė, kiek toks hibridinis variantas sutaupys, lyginant su vienos sitemos ekslpoatacija? per kiek laiko ta papildoma investicija atsipirks? Nes komforto ji tikrai nepadidins. Nebent vėsinimo finkcija, bet turint dujas, rinkčiausi kondicionierių. Ir paprasčiau ir pigiau.

Gal galima sužinoti apie motyvus tokiam kombinuotam sprendimui? turėjo būti kažkokios pakankamai svarbios priežastys g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo longger: 08 liepos 2016 - 08:45
QUOTE(longger @ 2016 07 08, 09:31)
Gal būt aš daug ko nežinau, viskas per daug greit tobulėja, bet įsijungus logiką tai 80m² namui šalia dujų sistemos oras/vanduo sistema man atrodo kažkas tokio, kaip eksploatuojant dyzelinį VW Polo automobilį, šalia susikonstruoti benzininį agregatą ir susidėti dujų įrangą, taip paaukojant vieną vietą keleiviui

Jeigu norisi sukomplikuoti katilinę iki pakankamo sudėtingumo, kur žmona tikrai neturės ką veikti ir be jūsų nežinos kurią rankenėlę reikalui esant pareguliuoti, šalia to turint pakankamai atliekamų pinigų bei noro eksperimentams - kodėl ne. Dar trūktų fotovolitinės bei saulės kolektorių karštam vandeniui ant stogo. Va tada turėsite pilną puokštę ir galėsite katilinėje praleisti didesnę laisvalaikio dalį.

pagrindinę išlaidų šildymui masę sudaro šalčiausi mėnesiai, kuriais ekonomiškiau dirbs dujinis katilas. 500€ yra pakankamai nedidelė investicija į dujų atvedimą. Ką veiks oras/vanduo? vasarą pigiau šildys vandenį ir vėsins namą? Pirmo aukšto vėsinti beveik nereiks, o antro negalėsite, nes dedate radiatorius. Vienareikšmiškai lieka kondicionierius arba fankoilai vietoje radiatorių.

Ir kiek jūs sutaupysite su dviem sistemom vietoje vienos? 50€/metus?

kaip čia kažkas patarė - jeigu labai labai norisi, numatykite vietos ir vamzdynus išsidėliokite patogiai ŠS pajungimui. Biolerį taip pat imkite suderinamą su ŠS. ir pagyvenkite 2 sezonus su dujom. Na po tų 2 sezonų, galėsite sau ir kitiems užduoti tą patį klausimą: kas man taip nepatinka dujose, kad dar turiu statyti ŠS? Įtariu, jog toks klausimas net nekils  drinks_cheers.gif

Pritarčiau. Aš vesčiausi dujas kaip pagrindinį šildymo ir karšto vandens šaltinį, o atsivėsinimui ar pasišildymui tarpiniu sezonu vieną ar du ŠS oras-oras ant sienos.
Atsakyti
nuo liepos dujos lyg pigo 15pr. ir elektra 5pr.
Jei ka domina SS oras-vanduo ,ar geo-vanduo braukiam i AZ, turiu naturoje.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 07 08, 08:37)
Pritarčiau. Aš vesčiausi dujas kaip pagrindinį šildymo ir karšto vandens šaltinį, o atsivėsinimui ar pasišildymui tarpiniu sezonu vieną ar du ŠS oras-oras ant sienos.

nenustebčiau, jog ten bus jau pagal nutylėjimą įrengtas ir židinys. Puikus reikalas romantikos mėgėjams (jei stiklas neaprūkęs) ir tarpsezoniui šiukšles sudeginti biggrin.gif
oras-oras arba kondicionierius turėtų būti renkamas esant būtinam vėsinimo poreikiui, o šildymą vertinti tik kaip papildoma ir nemokamą funkciją. Nereiktų jo rinktis pagal šildymo poreikį, nebent tokia sistema yra pagrindinis šildymo šaltinis.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 07 08, 08:36)
Gal galima sužinoti apie motyvus tokiam kombinuotam sprendimui? turėjo būti kažkokios pakankamai svarbios priežastys  g.gif

Čia klausimas apie mano namo "kombinuotą" sistemą? Dujomis man per brangu, bet jos jau buvo atvestos perkant namą. Namas 200m2, nėra labai naujas ir šiltas, žiemą reikdavo 500-600m3/mėn, t.y 200-250Eur/mėn. Todėl 2008m. pastačiau GKK (be gęsinimosi funkcijos), žiemą dirba, viskas OK, mėnesio išlaidos apie 100Eur. Problema būdavo, kai lauko temperatūra svyruodavo apie 0C ir į pliusą. Tada GKK labai daug laiko praleisdavo budėjimo režimu, dėl to katilas smarkiai užsiteršdavo suodžiais, valyti tekdavo kas 2-3 dienas. Todėl ir buvo priimtas sprendimas statyti ŠS darbui iki kokių -5C, o tada jau kurti GKK. Gal kai kam pasirodys mano sprendimai pinigų švaistymas, bet pasiremdamas savo praktika jau sekančiam namui turėsiu galimybę išsirinkti geriausią mano galva variantą smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2016 07 08, 09:29)
Čia klausimas apie mano namo "kombinuotą" sistemą? Dujomis man per brangu, bet jos jau buvo atvestos perkant namą. Namas 200m2, nėra labai naujas ir šiltas, žiemą reikdavo 500-600m3/mėn, t.y 200-250Eur/mėn. Todėl 2008m. pastačiau GKK (be gęsinimosi funkcijos), žiemą dirba, viskas OK, mėnesio išlaidos apie 100Eur. Problema būdavo, kai lauko temperatūra svyruodavo apie 0C ir į pliusą. Tada GKK labai daug laiko praleisdavo budėjimo režimu, dėl to katilas smarkiai užsiteršdavo suodžiais, valyti tekdavo kas 2-3 dienas. Todėl ir buvo priimtas sprendimas statyti ŠS darbui iki kokių -5C, o tada jau kurti GKK. Gal kai kam pasirodys mano sprendimai pinigų švaistymas, bet pasiremdamas savo praktika jau sekančiam namui turėsiu galimybę išsirinkti geriausią mano galva variantą  smile.gif .

o ne pigiau ir paprasčiau buvo iki -5°C naudoti dujinį katilą vietoje ŠS? Netgi su seno dujinio katilo pakeitimu į kokį nors super duper ekonomišką, pinigėlių tur būt būtų susitaupę ne vienam šildymo sezonui lyginant su investicija į Daikin ŠS. Kas paskatino rinktis ŠS ir kiek supratau, visiškai atsisakyti dujų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo longger: 08 liepos 2016 - 10:12
QUOTE(longger @ 2016 07 08, 10:10)
o ne pigiau ir paprasčiau buvo iki -5°C naudoti dujinį katilą vietoje ŠS? Netgi su seno dujinio katilo pakeitimu į kokį nors super duper ekonomišką, pinigėlių tur būt būtų susitaupę ne vienam šildymo sezonui lyginant su investicija į Daikin ŠS. Kas paskatino rinktis ŠS ir kiek supratau, visiškai atsisakyti dujų?

Lėmė 3 aspektai:
1. galimybė ŠS vasarą vėsinti patalpas (dar neišbandžiau),
2. mano skaičiavimais dujų kWh kaina gaunasi 6,5cnt, ŠS - 2,5cnt,
3. pažangesnė technologija, atsinaujinančių išteklių naudojimas.
Atsakyti
o per kiek laiko tas 4 ct skirtumas padengs ŠS Daikin'A???

QUOTE(silainiai @ 2016 07 08, 09:38)
Lėmė 3 aspektai:
1. galimybė ŠS vasarą vėsinti patalpas (dar neišbandžiau),
2. mano skaičiavimais dujų kWh kaina gaunasi 6,5cnt, ŠS - 2,5cnt,
3. pažangesnė technologija, atsinaujinančių išteklių naudojimas.

Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 07 08, 10:10)

dujom per daug nesižavėkit, nors jų kaina pastaruoju metu krenta, bet kaloringumas gerokai mažesnis, nei buvo prieš kokius 10 metų.
Atsakyti