Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(gediminas_ @ 2018 05 07, 18:59)
<p>Geri vadybininkai greit užjaučia "kraują"... o čia turbūt ir labai gero vadybininko nereikėjo biggrin.gif</p>

Jei dar ir rekupą sugebėjo įkišti, vadybininkas neblogas smile.gif. Maniau, kad pakankamai motyvavau neišlaidaut ant tų rekupų.

annushka, atkreipkit dėmesį, iki kokių žemiausių temperatūrų gali dirbti tas "rekupas". Ar jums tikrai jis reikalingas, kai prie darbinių "rekupo" temperatūrų ir skylės sienoje namų neatvėsina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 07 gegužės 2018 - 19:12
Na jo, ypac kai rekupas isiulomas uz beveik dviguba kaina....

QUOTE(gediminas_ @ 2018 05 07, 18:59)
<p>Geri vadybininkai greit užjaučia "kraują"... o čia turbūt ir labai gero vadybininko nereikėjo biggrin.gif</p>

Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 05 07, 13:24)
Va čia jau įdomiau, dėl ko nori leist žemiau? Pas mane kaip matyti iš brėžinio yra antra gilzė davikliui žemiau, tik neaišku ką tas duotų?

kiskit aisku, kad zemiau, nes salta vandeni padavineja i apacia ir apacioje laikosi zemesne temperatura, apacioje esantis daviklis parodys kiek karsto vandens yra visame boileryje, o virsuje visada temperatura aukstesne, tad maudantis gali pritrukti karsto vandens
Atsakyti
Kas jau vėsinasi su oras/vanduo grindis šiom dienom/savaitę.. ? smile.gif pas mane nustatyta, kad prie lauko +20 pradėtų įsijungtų vėsinimas per ŠS... delta T 3laipsniai. Tikrai buvo per pastarają savaitę 23 ir daugiau ne vieną momentą... tik žiūriu, kad cooling nei karto neįsijungė... o ir namo viduj kasdien pakaitinus saulytei 25-26laipsniai...
Per naktį su rekupo intensyviu rėžimu atsivėsinam iki 23,5-24, bet ir grįžus iš darbo ar savaitgalį norėtųsi, kad būtų vėsiau... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo funtikas2999: 08 gegužės 2018 - 07:01

Isijungia pas mas mane karts nuo karto, as pats valdau pagal rekuperatoriaus temperaturas su savo automatika. Jeigu rekupas pradeda istraukineti 24C ir lauke daugiau nei 17C isijungia vesinimas. As per nakti su rekuperatorium atvesinu iki 22C, o diena 24C viduje yra mums normali temperatura. Visai taupiai saldymas veikia, i grindis pasidavineja 17C, nenaudoju lauko kreives. Nuo monitoringo www.vorupe.eu paleidimo iki dabar karstam ir vesinimui tik 5.64Eur

Kas jau vėsinasi su oras/vanduo grindis šiom dienom/savaitę.. ? smile.gifpas mane nustatyta, kad prie lauko +20 pradėtų įsijungtų vėsinimas per ŠS... delta T 3laipsniai. Tikrai buvo per pastarają savaitę 23 ir daugiau ne vieną momentą... tik žiūriu, kad cooling nei karto neįsijungė... o ir namo viduj kasdien pakaitinus saulytei 25-26laipsniai... Per naktį su rekupo intensyviu rėžimu atsivėsinam iki 23,5-24, bet ir grįžus iš darbo ar savaitgalį norėtųsi, kad būtų vėsiau... smile.gif
Isijungia pas mas mane karts nuo karto, as pats valdau pagal rekuperatoriaus temperaturas su savo automatika. Jeigu rekupas pradeda istraukineti 24C ir lauke daugiau nei 17C isijungia vesinimas. As per nakti su rekuperatorium atvesinu iki 22C, o diena 24C viduje yra mums normali temperatura. Visai taupiai saldymas veikia, i grindis pasidavineja 17C, nenaudoju lauko kreives. Nuo monitoringo www.vorupe.eu paleidimo iki dabar karstam ir vesinimui tik 5.64Eur

Bet del didesnio efektyvumo butu geriau pasijungti kanalini kaloriferi prie rekuperatoriaus ir per ji leisti grindu termofikata. Nes jeigu is lauko padavinejam 24-25 laipsnius nesijaucia labai tos vesos, esant lauke 24 ir paduodant tarkim 18-19 butu dar geriau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 08 gegužės 2018 - 07:56
QUOTE(vaikis_ @ 2018 05 08, 07:50)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="vaikis_" data-cid="72094433" data-time="1525758633"> Isijungia pas mas mane karts nuo karto, as pats valdau pagal rekuperatoriaus temperaturas su savo automatika. Jeigu rekupas pradeda istraukineti 24C ir lauke daugiau nei 17C isijungia vesinimas. As per nakti su rekuperatorium atvesinu iki 22C, o diena 24C viduje yra mums normali temperatura. Visai taupiai saldymas veikia, i grindis pasidavineja 17C, nenaudoju lauko kreives. Nuo monitoringo www.vorupe.eu paleidimo iki dabar karstam ir vesinimui tik 5.64Eur</blockquote> <p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="funtikas2999" data-cid="72094384" data-time="1525755626"> Kas jau vėsinasi su oras/vanduo grindis šiom dienom/savaitę.. ? vartotojo įkelta nuotraukapas mane nustatyta, kad prie lauko +20 pradėtų įsijungtų vėsinimas per ŠS... delta T 3laipsniai. Tikrai buvo per pastarają savaitę 23 ir daugiau ne vieną momentą... tik žiūriu, kad cooling nei karto neįsijungė... o ir namo viduj kasdien pakaitinus saulytei 25-26laipsniai... Per naktį su rekupo intensyviu rėžimu atsivėsinam iki 23,5-24, bet ir grįžus iš darbo ar savaitgalį norėtųsi, kad būtų vėsiau... vartotojo įkelta nuotrauka</blockquote> Isijungia pas mas mane karts nuo karto, as pats valdau pagal rekuperatoriaus temperaturas su savo automatika. Jeigu rekupas pradeda istraukineti 24C ir lauke daugiau nei 17C isijungia vesinimas. As per nakti su rekuperatorium atvesinu iki 22C, o diena 24C viduje yra mums normali temperatura. Visai taupiai saldymas veikia, i grindis pasidavineja 17C, nenaudoju lauko kreives. Nuo monitoringo www.vorupe.eu paleidimo iki dabar karstam ir vesinimui tik 5.64Eur
<p>Bet del didesnio efektyvumo butu geriau pasijungti kanalini kaloriferi prie rekuperatoriaus ir per ji leisti grindu termofikata. Nes jeigu is lauko padavinejam 24-25 laipsnius nesijaucia labai tos vesos, esant lauke 24 ir paduodant tarkim 18-19 butu dar geriau.</p>

Na pas tamsta nėra standartinė situacija... smile.gif Reiks pirma vat su rekupu rėžimus atžaist kaip patarė balamūtas vėdinimo temoj, o tada žiūrėt jei reikia ir su ŠS eksperimentuot kada reik to vėsinimo ir ar jis veikia.. smile.gif Nes pas mane ŠS rytinėj lauko pusėj ir dar taip dauboj tarp betono sienučių prie rūsio, tai tikiu, kad jam reiktų nustatyt žemesnę temperatūrą nuo kurios įsijungtų vėsinimas...
Atsakyti
Kas ten per namai Jusu...

Viduj - 22.

QUOTE(funtikas2999 @ 2018 05 08, 07:00)
Kas jau vėsinasi su oras/vanduo grindis šiom dienom/savaitę.. ? smile.gif pas mane nustatyta, kad prie lauko +20 pradėtų įsijungtų vėsinimas per ŠS... delta T 3laipsniai. Tikrai buvo per pastarają savaitę 23 ir daugiau ne vieną momentą... tik žiūriu, kad cooling nei karto neįsijungė... o ir namo viduj kasdien pakaitinus saulytei 25-26laipsniai...
Per naktį su rekupo intensyviu rėžimu atsivėsinam iki 23,5-24, bet ir grįžus iš darbo ar savaitgalį norėtųsi, kad būtų vėsiau... smile.gif

Atsakyti

Kas ten per namai Jusu... Viduj - 22.
Be normalaus seseliavimo vis dar, bent pas mane taip :) Pvz. jeigu diena sviecia saule ir temperatura 17C niekas neperkaista ir per grindis vesinti nereikia. Kai lauke 21-22C per rekuperatoriaus bypass praejas oras dar pasyla keliais laipsniais ir jau viduje padavines 24C, kas jau nera labai komfortiska ir vesintis per grindis minimaliai reikia.  O jeigu beveik vakuume gyveni ir nesivedini diena su rekuperatoriumi tai pas tamsta ir nera kam uzkelti temperaturos, na ir aisku seseliavimas bei mazi langai gelbsti. Vienam 22C mazai, kitam daug, dar kitam mazi langai ir tamsios erdves depresija, kiekvienas savaip "iskrypes" :)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 08 gegužės 2018 - 14:56
QUOTE(vaikis_ @ 2018 05 08, 15:54)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="arkava" data-cid="72094742" data-time="1525779460"> Kas ten per namai Jusu... Viduj - 22.</blockquote> Be normalaus seseliavimo vis dar, bent pas mane taip smile.gif Pvz. jeigu diena sviecia saule ir temperatura 17C niekas neperkaista ir per grindis vesinti nereikia. Kai lauke 21-22C per rekuperatoriaus bypass praejas oras dar pasyla keliais laipsniais ir jau viduje padavines 24C, kas jau nera labai komfortiska ir vesintis per grindis minimaliai reikia.  O jeigu beveik vakuume gyveni ir nesivedini diena su rekuperatoriumi tai pas tamsta ir nera kam uzkelti temperaturos, na ir aisku seseliavimas bei mazi langai gelbsti. Vienam 22C mazai, kitam daug, dar kitam mazi langai ir tamsios erdves depresija, kiekvienas savaip "iskrypes" smile.gif

Papildysiu vaikis. Šiuo metu lauke šiaurinėj pusėj 22,7C (Rodo rekūpo paėmimas). Paduodamas į namą 24,2C ištraukiamas 23,5C. Srautas 244 bypass užsidaręs. Vėsinimas kol kas nepajungtas. Pietinės vitrinos pilnai šešeliuotos antro aukšto 3 langai 2m plocio ne.
Vėsinimą jau bandžiau jungt, bet kol nėra protingesnio valdymo nenaudoju.
Atsakyti
isvedinta, jokio kvapo - durys, langai atviri... smile.gif)))

Sutinku - iskrype. Tokiu oru ...

QUOTE(vaikis_ @ 2018 05 08, 14:54)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="arkava" data-cid="72094742" data-time="1525779460"> Kas ten per namai Jusu... Viduj - 22.</blockquote> Be normalaus seseliavimo vis dar, bent pas mane taip smile.gif Pvz. jeigu diena sviecia saule ir temperatura 17C niekas neperkaista ir per grindis vesinti nereikia. Kai lauke 21-22C per rekuperatoriaus bypass praejas oras dar pasyla keliais laipsniais ir jau viduje padavines 24C, kas jau nera labai komfortiska ir vesintis per grindis minimaliai reikia.  O jeigu beveik vakuume gyveni ir nesivedini diena su rekuperatoriumi tai pas tamsta ir nera kam uzkelti temperaturos, na ir aisku seseliavimas bei mazi langai gelbsti. Vienam 22C mazai, kitam daug, dar kitam mazi langai ir tamsios erdves depresija, kiekvienas savaip "iskrypes" smile.gif

Atsakyti

isvedinta, jokio kvapo - durys, langai atviri... smile.gif)))

Sutinku - iskrype. Tokiu oru ...

Tai belieka tik pasidziaugti stebuklinga saldymo galia turinciu namu :)

Atsakyti

C klasė irgi turi privalumų :D

Namie 22.7C 

Atsakyti