<p></p><p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="vaikis_" data-cid="72094433" data-time="1525758633"> Isijungia pas mas mane karts nuo karto, as pats valdau pagal rekuperatoriaus temperaturas su savo automatika. Jeigu rekupas pradeda istraukineti 24C ir lauke daugiau nei 17C isijungia vesinimas. As per nakti su rekuperatorium atvesinu iki 22C, o diena 24C viduje yra mums normali temperatura. Visai taupiai saldymas veikia, i grindis pasidavineja 17C, nenaudoju lauko kreives. Nuo monitoringo www.vorupe.eu paleidimo iki dabar karstam ir vesinimui tik 5.64Eur</blockquote> <p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="funtikas2999" data-cid="72094384" data-time="1525755626"> Kas jau vėsinasi su oras/vanduo grindis šiom dienom/savaitę.. ?
pas mane nustatyta, kad prie lauko +20 pradėtų įsijungtų vėsinimas per ŠS... delta T 3laipsniai. Tikrai buvo per pastarają savaitę 23 ir daugiau ne vieną momentą... tik žiūriu, kad cooling nei karto neįsijungė... o ir namo viduj kasdien pakaitinus saulytei 25-26laipsniai... Per naktį su rekupo intensyviu rėžimu atsivėsinam iki 23,5-24, bet ir grįžus iš darbo ar savaitgalį norėtųsi, kad būtų vėsiau...
</blockquote> Isijungia pas mas mane karts nuo karto, as pats valdau pagal rekuperatoriaus temperaturas su savo automatika. Jeigu rekupas pradeda istraukineti 24C ir lauke daugiau nei 17C isijungia vesinimas. As per nakti su rekuperatorium atvesinu iki 22C, o diena 24C viduje yra mums normali temperatura. Visai taupiai saldymas veikia, i grindis pasidavineja 17C, nenaudoju lauko kreives. Nuo monitoringo www.vorupe.eu paleidimo iki dabar karstam ir vesinimui tik 5.64Eur
<p>Bet del didesnio efektyvumo butu geriau pasijungti kanalini kaloriferi prie rekuperatoriaus ir per ji leisti grindu termofikata. Nes jeigu is lauko padavinejam 24-25 laipsnius nesijaucia labai tos vesos, esant lauke 24 ir paduodant tarkim 18-19 butu dar geriau.</p>
Na pas tamsta nėra standartinė situacija...
Reiks pirma vat su rekupu rėžimus atžaist kaip patarė balamūtas vėdinimo temoj, o tada žiūrėt jei reikia ir su ŠS eksperimentuot kada reik to vėsinimo ir ar jis veikia..
Nes pas mane ŠS rytinėj lauko pusėj ir dar taip dauboj tarp betono sienučių prie rūsio, tai tikiu, kad jam reiktų nustatyt žemesnę temperatūrą nuo kurios įsijungtų vėsinimas...