Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

Gal ir variantas, bet tai kur tada jis turėtų būt, kad optimizuot ŠS darbą (boilerio brėžinys yra ankstesniam mano poste)?

Kuo auksciau nes ten bus karsciau, paprasta logika :)

Atsakyti

Na nezinau, blogai ar gerai cia nusprendem, bet galiausiai daugiau pliusu musu atveju surinko oras-vanduo ir pasirinkom mano mineta jau Mitsubishi Zubadan smile.gif
Aciu visiems kas raset.
Pradedam tvarkyt namo skyles smile.gif
Rasysiu kaip mums sekasi smile.gif

Pasirinkot turbut pati brangiausia oras-vanduo varianta is galimu :) Belieka palinketi sekmes ir jog negestu niekas.

Atsakyti

Prisidedu prie palinkėjimų :)

Nes mano logika veda prie to kad:
* namas kurį laiką gyveno be elektros
* vadinas namuose yra kokia 'samatiokinė' 50mm diametro sistema
* žinoma kad visur tūrėtų būti radiatoriai - duok Dieve kad ne špyžiniai

bet jeigu yra kaip sakau - samatiokinė sistema ir špyžius tai:

http://gph.is/2x2oUYk

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 07 gegužės 2018 - 13:18
QUOTE(vaikis_ @ 2018 05 07, 12:59)
Kuo auksciau nes ten bus karsciau, paprasta logika smile.gif

Bet ar daviklio padėtis tikrai optimizuos ŠS darbą, t.y. jis jungsis rečiau ir dirbs ilgiau? Man kažkaip atrodo, kad delta T turėtų būt vienoda ar boilerio viršuje ar viduryje, skirsis tik pradinė temperatūra, t.y. jei viršuj bus 50, tai viduryje kokie 40, o atvėsimas vienodas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balamūtas: 07 gegužės 2018 - 13:22
QUOTE(Paliukas @ 2018 05 07, 12:44)
praduriam apšiltinimą kur norim ir ten įkišam
galima ir aukščiau, galima ir žemiau

Įdomus sprendimas. Kaip tik noriu žemiau daviklį nuleisti ir nėra kur. Vis tik PUR izoliacija ne lengvai prasiduria, antras dalykas, specialiai tam skirtuose lizduose daviklis įsikiša giliau į boilerį. Siūlomu atveju daviklis bus labiau paviršiuje, tad bus didesnė aplinkos temperatūros įtaka. Ar čia tik teorinis pasiūlymas, ar paremtas praktika. Jei praktika, tai kaip tokio sprendimo patikimumas, rodomų temperatūrų tikslumas?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 05 07, 13:22)
Įdomus sprendimas. Kaip tik noriu žemiau daviklį nuleisti ir nėra kur.

Va čia jau įdomiau, dėl ko nori leist žemiau? Pas mane kaip matyti iš brėžinio yra antra gilzė davikliui žemiau, tik neaišku ką tas duotų?
Atsakyti

praktika - kuomet susiduriama su boileriais, kuriuose nėra vietų jutikliui, reikia improvizuoti ir galvoti kaip išspręsti klausimą

Metalinė apdaila, pur, boileris - akumuliatorinis gręžtuvas per apdailą, atsuktuvas per pur ir dar į  šoną kažkiek paeiti. Jutiklis kišanas taip kad ne priekine metaline gilzele glaustusi, o šonu (kuo didesnis plotas) - 'makroflex'as' skylutei užpurkšti

Minkštas pur - atsuktuvas ar kas nors aštrus pradurti ir irgi prakišti ir galusti šonine jutiklio gilzės dalimi

Skirtumai nemanau kad bus kažkokie dideli - praktikos nėra, šilta, veikia be padažnėjusių 'start/stop' rėžimų

Per žemai nuleistas jutiklis bus arti prie papildymo = pasipildant boileriui, 'rodoma temperatūra' gali kristi 10 ir daugiau laipsnių

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 07 gegužės 2018 - 13:34
QUOTE(balamūtas @ 2018 05 07, 13:22)
Bet ar daviklio padėtis tikrai optimizuos ŠS darbą, t.y. jis jungsis rečiau ir dirbs ilgiau? Man kažkaip atrodo, kad delta T turėtų būt vienoda ar boilerio viršuje ar viduryje, skirsis tik pradinė temperatūra, t.y. jei viršuj bus 50, tai viduryje kokie 40, o atvėsimas vienodas..

Vanduo boileryje sluoksniuojasi, tuo labiau kai pradedamas naudoti, tuomet šaltas pribėga į apačią, ir kuo daugiau išnaudojama karšto, tuo labiau aukštyn kyla šalto vandens sluoksnis, kuris net nepradėtas šildyti.

Aš kaip tik noriu nuleisti, nes kai boileris didelis, mano supratimu per daug vėlai pastebimas šildymo poreikis.

Tavo atveju nebūtina su tuo davikliu žaisti. Gali ir taimerį pasistatyti, kad pradėtų temperatūras boileryje matuoti tik nustatytomis valandomis. Ten turi būti užtrumpinama jungtis. Užtrumpinai ir karštas vanduo ruošiamas. ŠS išjunginėti nereikia.
Atsakyti
Del samatioknes nelabai supratau. Katilas su akumuliacine varinejo be siurbliuko, uz akumuliacines siurbliukas. Tai kaip ir dalinai samatiokine. Radiatoriai antram
Aukste dideli siuolaikiski Kermi biggrin.gif
Pirmas aukstas grindinis.
Pagal sutarti 5 metai garantija darbams ir 5 irangai. Bendrai 15metu uztikrina atsarginiu daliu atsargas sitam Zybadanui.
Parasysiu ziema ar verkiam prie skaitliuko ar geriam sampana katilinej biggrin.gif dabar ten juoda ir baisu biggrin.gif bus baltos plyteles ir baltos sienos biggrin.gif paklosiu balta kilimeli ir sedesiu laiminga biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo annushka: 07 gegužės 2018 - 13:35

Del samatioknes nelabai supratau. Katilas su akumuliacine varinejo be siurbliuko, uz akumuliacines siurbliukas. Tai kaip ir dalinai samatiokine. Radiatoriai antram
Aukste dideli siuolaikiski Kermi biggrin.gif
Pirmas aukstas grindinis.
Pagal sutarti 5 metai garantija darbams ir 5 irangai. Bendrai 15metu uztikrina atsarginiu daliu atsargas sitam Zybadanui.
Parasysiu ziema ar verkiam prie skaitliuko ar geriam sampana katilinej biggrin.gifdabar ten juoda ir baisu biggrin.gifbus baltos plyteles ir baltos sienos biggrin.gifpaklosiu balta kilimeli ir sedesiu laiminga biggrin.gif

Samatekinė sistema, tikėtina kad yra padaryta į radiatorius antrame aukšte - kai neturėjote elektros
Todėl vienas iš sprendimų (norint sumažinti sąskaitas) - radiatorių paduodamą vamzdį sumažinti (jeigu jis buvo padidintas dėl 'samatioko')
​Dėl radiatorių - tai viskas ok tuomet, svarbu ne špyžius - jam reikia aukštesnių temperatūrų

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 05 07, 13:32)
Tavo atveju nebūtina su tuo davikliu žaisti. Gali ir taimerį pasistatyti, kad pradėtų temperatūras boileryje matuoti tik nustatytomis valandomis. Ten turi būti užtrumpinama jungtis. Užtrumpinai ir karštas vanduo ruošiamas. ŠS išjunginėti nereikia.

Nebūtina taip sudėtingai, aš galiu pačiam ŠS nustatyti taimerį, kad dirbtų tik nustatytomis valandomis. Man tik norėtųsi, kad jis dirbtų rečiau ir ilgiau. Kad dirbtų ilgiau jaučiu nieko nepakeisiu, nes siurblį pasistačiau galingą su didele atsarga ir boilerio šilumokaičio plotas didelis, tai gerai nuima šilumą. O kad jungtųsi rečiau turbūt reikia kaitinti vandenį iki aukštesnės temperatūros, bet tada vėlgi bus didesni nuostoliai..
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2018 05 07, 13:24)
Va čia jau įdomiau, dėl ko nori leist žemiau? Pas mane kaip matyti iš brėžinio yra antra gilzė davikliui žemiau, tik neaišku ką tas duotų?

Pas mane daviklis maždaug boilerio viduryje. Tai kai jis pastebi temperatūros kritimą, jau pusę boilerio būna prisipildę šalto vandens. Boileris 300l, vandenį šildau iki 50C, bet net nusiprausti nespėjam, o temperatūra krenta. Na nežymiai krenta bet jaučiasi.

50C temperatūros vandens naudojam daugiau, nei kad iš elektrinio boilerio, kuriame vanduo būdavo užkeliamas iki aukštesnių temperatūrų, taigi greičiau ir išsinaudoja, bet užtenka išnaudoti pusę, kai ŠS pamato temperatūros kritimą ir pradeda šildymą. Kadangi pusę boilerio su šaltu vandeniu, į ŠS termofikato temperatūra krenta ir paduodamas termofikatas, ne šildo, bet vėsina viršutinėje dalyje esantį vandenį, taigi ir pasijaučia vandens atvėsimas. Čia tokia mano teorija.

Kai ŠS įsijungia, dirba gana ilgai, nežinau tiksliai kiek, bet net į darba išeinu, o girdžiu, kad vis dar dirba.

Nuleidus daviklį žemiau, tik pradėtum intensyviau naudoti karštą vandenį iškart įsijungtų ŠS ir dėl mažo šalto vandens kiekio neatvėsintų viso boilerio vandens.

ŠS pas mane papigiaiskas ir per didelio galingumo, tad kompresoriaus nelabai gaila. Greičiau užsilenks kompresorius, greičiau galėsiu jį pasikeisti į mažesnio galingumo smile.gif.

Papildyta:
QUOTE(balamūtas @ 2018 05 07, 13:43)
O kad jungtųsi rečiau turbūt reikia kaitinti vandenį iki aukštesnės temperatūros, bet tada vėlgi bus didesni nuostoliai..

Pas mane neleidžia šildyti iki aukštesnių temperatūrų nei 50C, nes suveikinėja visokios apsaugos ir išmetamas Aliarmas. Pavaikštinėjęs po meniu, radau, kaip aliarmų temperatūras galima pakaitalioti, bet ten nelabai noriu lysti, baisu sugadinti ŠS, instrukcijoje neparašytos maksimalios freono dujinės būsenos ir kitos specifinės temperatūros. Minėjau, kad kompresoriaus nelabai gaila, bet taip imti ir iškart sugadinti nesinori smile.gif.
Atsakyti