Parašysiu trumpai.
Vertinant išgaunamos energijos kiekį ir jos kainą , kuri išgaunama tiek iš granulių , tiek briketų ar su aeroterminiu iš oro , bus labai panaši(būtent šiuo laiku , o laikas ... ). Na geoterminis šioje vietoje laimi ,bet jo įrengimo kaštai gana didesni ir atsiperkamumas labai išilgėja .
Taigi šildymo būdą renkamės pagal savo konforto supratimą ,galimybes ir aišku išskaičiavimus ... .
P.S.
Ir baikit teršt temą o susikuriam temą kažką panašaus pvz. ,,renkamės šildymo būdą'' ar ,,geoterminio, aeroterminio privalumai pries granulės'' ar atvirkščiai .
Vertinant išgaunamos energijos kiekį ir jos kainą , kuri išgaunama tiek iš granulių , tiek briketų ar su aeroterminiu iš oro , bus labai panaši(būtent šiuo laiku , o laikas ... ). Na geoterminis šioje vietoje laimi ,bet jo įrengimo kaštai gana didesni ir atsiperkamumas labai išilgėja .
Taigi šildymo būdą renkamės pagal savo konforto supratimą ,galimybes ir aišku išskaičiavimus ... .
P.S.
Ir baikit teršt temą o susikuriam temą kažką panašaus pvz. ,,renkamės šildymo būdą'' ar ,,geoterminio, aeroterminio privalumai pries granulės'' ar atvirkščiai .
Kaip del lietuvisku siurbliu. Buvo siandien atvaziaves vienas. Sake, nera reikalo permoket uz Nibus ir panasius, neva lietuviski niekuom nenusileidzia, kad kompresorius Panasonic, siurbliukai Grundfos, Danfos automatika - tokio kaina 3500. Greztu 3 grezinius, bendrai 270m. Kaina su viskuo apie 10600 (Jei su tuo lt).
Kaip manot?
P.S. dar si sezona sutvarkom kiek galim pasiekti apsiltinima, pakalimus. Rudeni norim pradeti naujoviskai Nuotraukas, kur sukiojom vata butinai paieskosiu ir ikelsiu.
Kaip manot?
P.S. dar si sezona sutvarkom kiek galim pasiekti apsiltinima, pakalimus. Rudeni norim pradeti naujoviskai Nuotraukas, kur sukiojom vata butinai paieskosiu ir ikelsiu.
kiek kw?
QUOTE(annushka @ 2018 04 30, 10:45)
Kaip del lietuvisku siurbliu. Buvo siandien atvaziaves vienas. Sake, nera reikalo permoket uz Nibus ir panasius, neva lietuviski niekuom nenusileidzia, kad kompresorius Panasonic, siurbliukai Grundfos, Danfos automatika - tokio kaina 3500. Greztu 3 grezinius, bendrai 270m. Kaina su viskuo apie 10600 (Jei su tuo lt).
Kaip manot?
Kaip manot?
QUOTE(annushka @ 2018 04 26, 06:42)
Nu gal visgi kas turetu kita nuomone ir suteiktu vilti gyventi tingiai
Eiti prašyti paramos namo energinio efektyvumo didinimui. Gavus paramą - šiltinti sienas bei įsigyti geoterminį. Jei tik geoterminis, tai verksit dėl padidėjusių šildymo sąnaudų.
Papildyta:
QUOTE(annushka @ 2018 04 26, 07:09)
Musu atveju kas naudingiau - geoerma ar oras-vanduo?
Vidutiniškai geoterma už tiesioginį šildymą elektros pagalba geriau apie 4 kartus, oras-vanduo - 3 kartus. Taigi, geotermos eksploatacija pigesnė, nors įrengimas ir brangesnis. Bet geoterma už oras-vanduo brangesnis gal kokiai 2-3 tūkstančiais, ne daugiau. Parodoje lyginot skirtingų kainų kategorijos įrenginius, oras vanduo buvo koks kinietis, iš pigesnių, o geoterma turbūt koks Nibe ar pan. iš brangesnių.
Kai tokios didelės šilumos sąnaudos, geoterma atsipirktų gana greitai. Net ir apšiltinus, namo šildymo sąnaudos mano akimis žiūrint milžiniškos. Man tiesiogiai elektra šildyti namą gaunasi 3 kartus pigiau nei jums malkomis.
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2018 04 26, 10:10)
šio posto tema netam kad 'pirtikitiA granulinį', o tam kad nenurašyti</p>
Karts nuo karto į A++ namų temą užklystum, apie tai, kad granulės tinkamas šilumos šaltinis, būtum sužinojęs prieš porą ar daugiau metų .
Taip tinkamas, bet kai šilumos poreikis nedidelis, granulės neatrodo taip patraukliai, kaip aeroterminis su nuosava saulės elektrine ;).
QUOTE(annushka @ 2018 04 27, 18:13)
Sumaišėt EPS, sienoms PES70 dėjot, o grindims EPS100.
Šeip tai nerealiai didelės šildymo sąnaudos, kaip taip apšiltintam namui. Pagrindinės problemos reikėtų ieškoti namo sandarume, tuo labiau, kad aplinkui vėjai. Aišku ir darbo kokybė šiltinant namą kelia abejonių.
Toks klausimas: kiek kW reikia geotermai? Nes kiek mum zinoma, oras-vanduo reikalauja daugiau (paciam irenginiui 12kW) ? Ar geotermai ir tiek daug reikia?
Buvo siandien pas mus, su kuriais susipazinom restoj, gan protingi vyrai pasirode.
Lietuviska geo surbli armete kategoriskai ir primigtinai siule o/v. Tipo kam permoket, kad tas skirtumas tikrai nepasidengs.
Labai issamiai isnagrinejo musu situacija, visur laipiojo, visur ziurinejo. Pasake sutvarkyti garazo stoga ir statyt o/v Panasonic (nors irengineja abi sistemas)
Tikslius paskaiciavimus atsius.
Tik atsakymit prasau del kW? Ar geotermai ir daug reikia? Nes sitie vyrukai pasake, kas su musu turimais 10kW neirenginetu nei vieno nei kito.
Buvo siandien pas mus, su kuriais susipazinom restoj, gan protingi vyrai pasirode.
Lietuviska geo surbli armete kategoriskai ir primigtinai siule o/v. Tipo kam permoket, kad tas skirtumas tikrai nepasidengs.
Labai issamiai isnagrinejo musu situacija, visur laipiojo, visur ziurinejo. Pasake sutvarkyti garazo stoga ir statyt o/v Panasonic (nors irengineja abi sistemas)
Tik atsakymit prasau del kW? Ar geotermai ir daug reikia? Nes sitie vyrukai pasake, kas su musu turimais 10kW neirenginetu nei vieno nei kito.
QUOTE(annushka @ 2018 05 01, 14:42)
Jei pas mane atvažiuotų dvi moterys, aš irgi sakyčiau super: ir fainos, ir pataria, ir... Ar jūs suprantat, kad jus pagavo psichologiškai. Galbūt jūs su tais žmonėmis iš esmės gerai gyvenime sutartumėte ir tai visiškai nesusiję su jų kompetencija.
O rostverko apšiltinimo nežiūrėjo? Realus namo šiltinimo ir kokybės vertinimas daromas kitaip - ne iš akies. Jūs vis tiek ne nuo to galo pradedate.
QUOTE(cibulis @ 2018 05 01, 21:49)
Jei pas mane atvažiuotų dvi moterys, aš irgi sakyčiau super: ir fainos, ir pataria, ir...
Oi cibulis, Jus mane apsodinot kaip reikia nu pradedam nuo abieju galu. Kitaip nebus, geo arba o/v - tik klausimas kas. Mane uzkabino sita tema, negaliu kaip ir sakau, ir samdarinsim visus imanomus galus.
Jus, vyrai, man apie tuos kW, atsakykite prasau