Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

Tai, kad pasiekti tinginio lygį yra tik keletas variantų.

geoterma oras/vanduo ,ar gruntas/vanduo ir dyzelis.

Pirmu atveju jūs suvalgot visą savo biudžetą ir turit naują šildymo būdą.

Antru atveju jūs turit naują šildymo būdą ir susitvarkot namo problemines vietas.

Kadangi turit dalinai radiatorinę sistemą ir sunaudojat nemažai karšto vandens - tai šildymo kaštai tiek viena, tiek kita sistema gali būti panašūs.

Atsakyti

Šiaip sąnaudos sumažės kažkiek, pakeitus kuro rūšį ir šildymo prietaisą nes:
1. Viadrus efektyvumas... eee..mmm...iki 80% kūrenant anglimi
2. Anglis paprastai būna šlapia - todėl kaloringumas jos krenta
3. Užkrovus bačką (kaip mėgstama iki 80-90C), turimi nemaži šiluminiai nuostoliai katilinėje
4. Na ir tikėtina kad padaryta 'samatiokinė' sistema

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2018 04 26, 14:19)
Nu patarimų gavot daug, ir gerų - bet vis tiek darysit turbūt savaip smile.gif))

Jei dyz įranga domintų- kreipkitės smile.gif

Noriu nieko nedaryt biggrin.gif ir kad svaru butu biggrin.gif
Aciu labai. Kita savaite parasysiu kas kokius makaronus kabins smile.gif
Atsakyti

Šiaip sąnaudos sumažės kažkiek, pakeitus kuro rūšį ir šildymo prietaisą nes:
1. Viadrus efektyvumas... eee..mmm...iki 80% kūrenant anglimi
2. Anglis paprastai būna šlapia - todėl kaloringumas jos krenta
3. Užkrovus bačką (kaip mėgstama iki 80-90C), turimi nemaži šiluminiai nuostoliai katilinėje
4. Na ir tikėtina kad padaryta 'samatiokinė' sistema

Sąnaudos sumažėtų vien pakeitus katilą.

Pagal minėtus kaičius ką męs galime paskaičiuoti.

40 kg anglies per parą. 1kg anglies yra apie 7kW. Taigi turime 280kW teorinės energijos. Arba teorinis namo poreikis 280/24h - 11,7kWh

1t akumuliacinė gali sukaupti apie 65 kW. Vat tik ją užkraut katilas ir dirba 80 % efektyvumu ir sudegina apie 12 kg. anglių. ir visa tai įvyksta per 2 val.

Likę 28 kg. yra smilkinami dar kokias 14 valandų, o po to gyvenama iš akumuliacinės bačkos. Taigi katilas didžiąją laiko dalį energiją leidžia per kaminą.

Atsakyti

Tai galim sakyt, kad su nauju katilu, nupirktu iš manęs, bus pigiau, kokiu 90%? :D

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2018 04 26, 21:51)
<p>Tai galim sakyt, kad su nauju katilu, nupirktu iš manęs, bus pigiau, kokiu 90%? biggrin.gif</p>

Jei kartu ir tarna duodat biggrin.gif nes realiai tai juodas uzknysantis darbas blink.gif o dar kiek anglies mano plauciuose verysad.gif
Ir granules man labai netoli nuejusi tokia pat nesamone ax.gif
Atsakyti
QUOTE(annushka @ 2018 04 26, 22:47)
Jei kartu ir tarna duodat biggrin.gif nes realiai tai juodas uzknysantis darbas  blink.gif  o dar kiek anglies mano plauciuose verysad.gif
Ir granules man labai netoli nuejusi tokia pat nesamone  ax.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Žalia balta, žalia balta
Atsakyti

Jei kartu ir tarna duodat biggrin.gifnes realiai tai juodas uzknysantis darbas blink.gifo dar kiek anglies mano plauciuose verysad.gif
Ir granules man labai netoli nuejusi tokia pat nesamone ax.gif

na kad granulės atsidurtų plaučiuose, reiktų labai įdomiai kvėpuoti

Atsakyti
Ką vartojai? Jau granulės vaidenasi plaučiuose? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 26 balandžio 2018 - 23:52

Kaip ir žiauru, apie granules šitoj temoj kalbėt, bet pridedu nuorodą, gal pasikeis nuomonė:

https://youtu.be/fMKJtCGCTU8

Atsakyti

Tai galim sakyt, kad su nauju katilu, nupirktu iš manęs, bus pigiau, kokiu 90%? :D

Kad bus pigiau ir pats žinai, bet tikrai ne tiek. Jau vien kitokie kūrenimo įpročiai leistų sutaupyti, bet tam jau reikalingas tarnas pečkurys.

Atsakyti

Tai niekas ir 'nestums' jai katilo, tiesiog 'vadybiniškai' pakomentavau :)

Atsakyti