Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(balbiesas @ 2016 04 15, 12:08)
koks skirtumas tas COP 3 ar 5... svarbu galutinė finansinė išraiška ir komfortas (na nebent trūksta pramogos ir vietos name perdaug, tai galima pečkūriu dirbt), o orinukas net ir mano B klasės apykiauriam namui nekainavo kosmoso.

drinks_cheers.gif cop 1 gali būt, svarbu sausy (kuris tikrai iš visų T vidurkių iškrito) sildymui užteko 60-80e. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 04 15, 10:31)
Nu nesupykit, bet kas Jums visiems galva apsuko, kad cop'ai pas Jus 5?
Nebuna stebuklu, vienas brandinio aeroterminio servisantas, pasukinejo pirsta prie smilkinio ir ramiai pasake - kokie 4-5Cop'as? Geriausiu atveju nuo 2 iki 3...

Na nelabai man ten idomu koks COP'as. As remiausiu HISSER analogija. Jo dekklaruojamas COP'as B0/35 - 4,5, o prie B5/W35 - 5,5
Pas mane fokiskas nuo grezinio. Paprastai sildymui B5/W30. Tai galejau pasakyti ir optimistini varianta, kad COP'as arti 6. O cia pasakiau tik kazkokius 5, o pats jau vos ne i gerkle isikabinai smile.gif Kiek noretum, kad kita karta rasyciau?
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2016 04 15, 14:08)
koks skirtumas tas COP 3 ar 5... svarbu galutinė finansinė išraiška ir komfortas (na nebent trūksta pramogos ir vietos name perdaug, tai galima pečkūriu dirbt), o orinukas net ir mano B klasės apykiauriam namui nekainavo kosmoso.

Apie orinukus nieko blogo nenorejau pasakyt, tiesiog fantazijas i realybe grazinau
kas liecia komforta yra daug sprendimu budu jam uztikrinti:
geo
infraraudonieji
elektrinis
joninis
dujinis
dyzelinis
netgi tas pats granulinis su sprendimu karta sezonui uzpildyti kuro ir karta ar du isnesti pelenus (jeigu namas siltas)- sutikite, cia i peckurio darba net is tolo nepanasu

Taip pat orinukas turi viena is minusu. Jis siltam namui dirba aukstu cop kai to reikia maziau=lauko temp. aukstesne
kai lauke sala ir dar reikia sildyti boileri, jo cop krenta - butent tuomet sanaudos sildymui kyla

Su sildymo prietaisu, kur vyksta degimas, yra priesingai. Salant lauke, jo apkrovimas auga (kaip ir orinuko), tik jam veikiant ilgesni laika nominalia galia - jo naudingumo koeficientas auga = daugiau isgautos energijos, keliauja namu sildymui
Papildyta:
QUOTE(FIEDZIA @ 2016 04 15, 15:03)
Na nelabai man ten idomu koks COP'as. As remiausiu HISSER analogija. Jo dekklaruojamas COP'as B0/35 - 4,5, o prie B5/W35 - 5,5
Pas mane fokiskas nuo grezinio. Paprastai sildymui B5/W30. Tai galejau pasakyti ir optimistini varianta, kad COP'as arti 6. O cia pasakiau tik kazkokius 5, o pats jau vos ne i gerkle isikabinai smile.gif Kiek noretum, kad kita karta rasyciau?

bet kodel niekas is bandanciu aiskint apie savo aukstus cop nepastato dvieju skaitikliu:
silumos/energijos
elektros

Tada realiai paimti ir paskaiciuoti tikraji cop, o ne popieriukais mojuoti ir garsiom frazem sneketi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 15 balandžio 2016 - 21:59
Sveiki,
Buvau apsisprendęs statyt granulinį. Dabar vėl smegenis susuko ŠS. Namas vieno aukšto 149 m2. iš keramikos 25cm. +neo 20cm. Išorinių sienų apie 154m2. Langų 36m2. Pamatas šildytas 20cm eps. Grindys 15cm eps. Perdanga 40cm vata.
Klaipėdos parodoj būrė kad reikia 8kw šilumos siurblio. Pasiūlė vieni Atlantic firmos 8kw su 200l boileriu su 2m2 šilumokaičiu už 5380€ su visu montavimu. Kaip tie atlantic? Kaip suprantu paskaitęs, kad visi džiaugiasi pigesne kiniška alternatyva tai va gundaus ir aš... bet va katilinė nemaža ir kaminas jau vietoj tai galvoju kas pigiau gaunas šs ar granulinio eksploatacija.. (įpilt į bunkerį granulių kas kelias dienas ar pan nėr bėdos)
Gal Restos parodoj bus daugiau ką gyvai pažiūrėt g.gif
Atsakyti
QUOTE(FIEDZIA @ 2016 04 15, 08:25)
Kliedesiai, kad pradejote nurodineti kas kur ir ka rasyti turi
...
Matyt prisiskaiciau kaip anglai gyvena smile.gif Pirma sezona namie laikiau 17,5-18,5. Labiau del to, kad pardavejas nekvalifikuotas ir teko paciau reguliuoti. Ir iki siol tenka rankiniu budu pareguliuoti kai ima lauko temperatura sokineti virs nulio. Niekas nesusirgo, bet moteriskems buvo diskomfortas. Visoms joms patinka kuo maziau ant saves drabuziu tureti smile.gif Per visa sildymo sezona mokestis uz elektra buvo koks 300-500 litu. Taigi, 180m2 namo sildymas per menesi kainavo koks 20 euru.

Sia ziema nesikankinom ir laikeme 19-20 laipsniu. Uzteko namie pakelti 1,5 temperatura ir elektros sanaudos padidejo apie 1,5 karto. SS ekranelis rodo, kad 2016 metais pagamino 11,000kW silumos. Tame tarpe karstas vanduo apie 3500kWh. Sirgymui lieka 7500. Imam cop'a apie 5 ir gaunname 1500kwh elektros, kuri kainuoja apie 150 euru.

Nezinau kur skaiciavimai nesueina. Gal si ziema siltesne buvo? Gal orkaite zmona labiau naudoja? Gal kas nors su 800w gyvatukais voniose/dusuose. Bet uz elektra praeita ziema mokejome maziau.

Kodel anglai gyvena su 16-18 laipsniu galima suprasti is to kodel Lietuvoje vaikai darzeliuose serga. Nes darzeliuose 23 laipsniai temperaturos. Butu darzeliuose sumazinta temperatura iki 18 laipsniu tuomet sergamumas kristu daug kartu. Aiku, namuose irgi turi buti atitinkamai.
Kitas pavyzdzys apie gleznus vaikus. Gydytojai rekomenduoja nuvaziuoti prie juros. Savaite laiko maudymosi Palangos !!! juroje ir vaikas uzsigrudina, kad darzelyje nesuserga, paprastai, iki ziemos vidurio. Cia as vel kalbu apie tuos vaikus, kurie gyvena virs 20 laipsniu namuose.

Pastarosios ziemos buvo siltos. Aeroterminis SS joms pats tas. Ar tai gali testis? Nezinau. Bet, jeigu bus normali ziema, tai aerotermininkams teks gyventi ir zemesneje kaip 20 laipsniu temperaturoje. O juk gerai atsimenu, kad buvo ne tik normalios ziemos, bet ir saltos. Pries 50 metu Lietuvoje registruotos zemiau kaip 40 laipsniu salcio temperaturos...

Daug tiesos drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Pafis @ 2016 04 17, 18:31)
Sveiki,
Buvau apsisprendęs statyt granulinį. Dabar vėl smegenis susuko ŠS. Namas vieno aukšto 149 m2. iš keramikos 25cm. +neo 20cm.  Išorinių sienų apie  154m2. Langų 36m2. Pamatas šildytas 20cm eps. Grindys 15cm eps. Perdanga 40cm vata.
Klaipėdos parodoj būrė kad reikia 8kw šilumos siurblio. Pasiūlė vieni Atlantic firmos 8kw su 200l boileriu su 2m2 šilumokaičiu už 5380€ su visu montavimu. Kaip tie atlantic?  Kaip suprantu paskaitęs, kad visi džiaugiasi pigesne kiniška alternatyva tai va gundaus ir aš... bet  va katilinė nemaža ir kaminas jau vietoj tai galvoju kas pigiau gaunas šs ar granulinio eksploatacija.. (įpilt į bunkerį granulių kas kelias dienas ar pan nėr bėdos)
Gal Restos parodoj bus daugiau ką gyvai pažiūrėt  g.gif

Mes irgi buvome nusprendę granulinį statytis,bet sužinojau apie oras-vanduo,nors ir nesame tinginiai,atsinešti,įpilti granulių,tikrai nėra bėda,o ypač kai vyras šaltuoju sezonu būna namuose,bet vistiek nuomonę pakeitėme,statysime orinuką,ir greičiausiai ES smile.gif O ką jūs gero matėte Restoje?
Kokia apmirusi tema,atšilo oras-ir apie šildymą visi pamiršo smile.gif Pasidalinkite kaip praėjo šis šildymo sezonas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pafis @ 2016 04 17, 17:31)
Sveiki,
Buvau apsisprendęs statyt granulinį. Dabar vėl smegenis susuko ŠS. Namas vieno aukšto 149 m2. iš keramikos 25cm. +neo 20cm.  Išorinių sienų apie  154m2. Langų 36m2. Pamatas šildytas 20cm eps. Grindys 15cm eps. Perdanga 40cm vata.
Klaipėdos parodoj būrė kad reikia 8kw šilumos siurblio. Pasiūlė vieni Atlantic firmos 8kw su 200l boileriu su 2m2 šilumokaičiu už 5380€ su visu montavimu. Kaip tie atlantic?  Kaip suprantu paskaitęs, kad visi džiaugiasi pigesne kiniška alternatyva tai va gundaus ir aš... bet  va katilinė nemaža ir kaminas jau vietoj tai galvoju kas pigiau gaunas šs ar granulinio eksploatacija.. (įpilt į bunkerį granulių kas kelias dienas ar pan nėr bėdos)
Gal Restos parodoj bus daugiau ką gyvai pažiūrėt  g.gif

kazkokias kosmines kainas siulo, Restoje is vienu issirekalavau Naujausia Panasonic modeli 5kw uz 2600 EUR. 9 kw berods ~ 3000 EUR. Montavimas daugiau 200 eur nevertas, nera ten ka aprisineti. Boileris nuo 700-1000 EUR max. Maciau viena akimi dyleriu kainorasti, tai galiu drasiai sakyti jog visi nori tiesiog "apiplesti" tiesiogine ta zodzio prasme.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 05 13, 21:06)
Maciau viena akimi dyleriu kainorasti, tai galiu drasiai sakyti jog visi nori tiesiog "apiplesti" tiesiogine ta zodzio prasme.

Visiškai tiesa, nors verslui reikia pinigų, kad galėtų save išlaikyti. Galiu pateikti Maximos boikoto vertą pavyzdį. Štai šito gamintojo LED GU10 7 W lemputė Ardenoje kainuoja 5,80 euro. Jei pirktum virš 300 eurų, suteiktų 5-10 proc. nuolaidą. Man atstovas tą lemputę parduotų už 3,50 euro. Iš pradžių sakė, kad 4 euro. Po kelių minučių nuleido iki 3,90 euro. Po kelių savaičių neleido iki 3,50 euro. Pasirodo, kad Ardenai jis tas lemputes atiduoda už tą pačią sumą 3,50 eurų. Antkainis beveik 100 proc. Tik esmė ta, kad pats lemputės gamintojas turi mažiau kaštų, kad parduotų lemputę, kuomet Ardena išleidžia daugiau pinigų prekybos centro išlaikymui, darbuotojų algoms ir t.t. Uždirbti reikia visiems, bet nebūtina apiplėšinėti. Beje, mano geoeterminio "Alpha Innotec" pasyvią vėsinimo funkcija per parodą dalino nemokamai. Aš už ją papildomai mokėjau 600 eurų. Verslas. Kas ką apagaus ir daugiau uždirbs.
Atsakyti
Jungiamės ir mes į "aerotermininkų" klubą, nupirktas DAIKIN EHBX08CB3V + ERLQ008CV3 komplektas, kitą savaitę atvažiuos meistras pajunginėt. Primenu, kad name jau yra dujos (patogu, bet brangu), granulės (katilas senas KLIMOSZ LING DUO 15kW- gerokai pigiau, bet katilas neturi gęsinimosi funkcijos, jau apie 0C daugiau "bezda" nei dirba, ko pasekoje reikia dažniau valyti). Šiaip vizija tokia, kad iki -5C dirbs DAIKIN, jai bus šalčiau, kursiu KLIMOSZ.
Atsakyti
O tai kam taupyt Daikin'a nuo -5???

QUOTE(silainiai @ 2016 05 14, 06:39)
Jungiamės ir mes į "aerotermininkų" klubą, nupirktas DAIKIN EHBX08CB3V + ERLQ008CV3 komplektas, kitą savaitę atvažiuos meistras pajunginėt. Primenu, kad name jau yra dujos (patogu, bet brangu), granulės (katilas senas KLIMOSZ LING DUO 15kW- gerokai pigiau, bet katilas neturi gęsinimosi funkcijos, jau apie 0C daugiau "bezda" nei dirba, ko pasekoje reikia dažniau valyti). Šiaip vizija tokia, kad iki -5C dirbs DAIKIN, jai bus šalčiau, kursiu KLIMOSZ.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 05 14, 10:17)
O tai kam taupyt Daikin'a nuo -5???

Gilių analizių nedariau, bet prie tokio minuso jau granulių kWh kaina bus pigesnė nei Daikino. Granules perku po 100EUR/t, ne stebuklas, bet mano katilui tokių užtenka.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 04 15, 21:57)
bet kodel niekas is bandanciu aiskint apie savo aukstus cop nepastato dvieju skaitikliu:
silumos/energijos
elektros

tie, kurie specifikacijas savo gaminiams raso taip ir padaro, o jei tu ju popieriais netiki, tai pats imk ir statyk ta silumos skaitliuka, tik pries tai gerokai euru reiks pasitaupyt, nes silumos energija suskaiciuot, tai ne tris pirstus apm.. ar elektronini el. energijos skaitliuka uz 3 kapeikas pastatyt.
Atsakyti