Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 22, 18:41)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mintas" data-cid="72010139" data-time="1519315119"><div><p>Jei kalba eina apie grindinio šildymo sistemoje esančio termofikato kiekį, kad galima būtų įvertinti buferinės talpos poreikį, išsiplėtimo inde telpančio kiekio nederėtų vertinti, nes tas kiekis šilumokaitoje galima sakyti nedalyvauja.
Papildyta:

Santechnikas man ir sakė, kad išsiplėtimo indas ~10% nuo termofikato kiekio sistemoje, plius norėčiau atkreipt dėmesį į tai, kad kalba eina apie žematemperatūrę šildymo sistemą, kurioje termofikato slėgio kitimo tikimybė yra gerokai mažesnė, nei prie KKK, prie kurio ir skaičiuojamas 10% išsiplėtimo indo dydis. Aš antro išsiplėtimo indo nedėčiau.</p></div></blockquote><p></p><p>Didesnis kiekis termofikato oras-vanduo sistemoje ne taip greitai atvėsta veikiant SS atsitirpinimo režime. Arkava gi nebereikalo galvoja apie buferine talpą. Teisingai Arkava?</p>

Nezinau kaip su oras vanduo, bet pas mane geoterminis "neuzsiveda", jeigu puse namo atsijungia, pavyzdziui, kai pakaitina saule pietineje puseje
Atsakyti
QUOTE(FIEDZIA @ 2018 02 23, 08:23)
Nezinau kaip su oras vanduo, bet pas mane geoterminis "neuzsiveda", jeigu puse namo atsijungia, pavyzdziui, kai pakaitina saule pietineje puseje

gal kam yra taip nutike su Ss, prie normaliu temperaturu (iki -5) viskas gerai veike, bet deja pasalo ir pradejo grybaut SS. Zemutinis slegis pradeda krist iki 0, ir tuomet ismeta klaida, kad tai yra garintuvo slegio daviklio klaida, SS sustoja, po kurio laiko vel pradeda veikt, bet laikydamas didesnes apsukas. Ar gali but, kad freono stygius? Kas turit ENERGY SAVE silumos siurblius, ar kam buvo kokios bedos, ir kas taise?
Atsakyti
O tai ką manometras rodo?
p.s. softa permesiu vakare)...

QUOTE(Orginalus @ 2018 02 23, 13:38)
gal kam yra taip nutike su Ss, prie normaliu temperaturu (iki -5) viskas gerai veike, bet deja pasalo ir pradejo grybaut SS. Zemutinis slegis pradeda krist iki 0, ir tuomet ismeta klaida, kad tai yra garintuvo slegio daviklio klaida, SS sustoja, po kurio laiko vel pradeda veikt, bet laikydamas didesnes apsukas. Ar gali but, kad freono stygius? Kas turit ENERGY SAVE silumos siurblius, ar kam buvo kokios bedos, ir kas taise?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2018 02 23, 13:41)
O tai ką manometras rodo?
p.s. softa permesiu vakare)...

veikiancio ar budejimo rezime?
Atsakyti
ir to, ir to

jei mazai feeono, tai abiem rezimais, jo turetubut mazai...

QUOTE(Orginalus @ 2018 02 24, 08:15)
veikiancio ar budejimo rezime?

Atsakyti

Kaip matau kažkaip daug bėdų su tais kiniškais SS, jau kaimynui norėjau siūlyti jo statomam 100kv.m namukui. Radau už 2600Eur 4.4KW Samsunga, ties tuo variantu ir apsistos.

Atsakyti
paros temperaturos vidurkis -14.1 laipsnio celsijaus sukurejo 22 kwh elektros
Atsakyti

paros temperaturos vidurkis -14.1 laipsnio celsijaus sukurejo 22 kwh elektros
Neprastai, man tik 3.8 kwh nes saulė gerai darbuojasi ir dieną "užkrauna" visą namą ir temperatūra viduje labiau nukrenta tik paryčiais. Viduje termometras šiandien rodė 26.5C, lengva pirtelė :) Prie apniukusiu dienų  -6C/-10C paros vidurkis 8-11 kwh.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 24 vasario 2018 - 16:56
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 24, 17:53)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Rimvis" data-cid="72012834" data-time="1519482093"> paros temperaturos vidurkis -14.1 laipsnio celsijaus sukurejo 22 kwh elektros</blockquote> Neprastai, man tik 3.8 kwh nes saulė gerai darbuojasi ir dieną "užkrauna" visą namą ir temperatūra viduje labiau nukrenta tik paryčiais. Viduje termometras šiandien rodė 26.5C, lengva pirtelė smile.gif Prie apniukusiu dienų  -6C/-10C paros vidurkis 8-11 kwh.

Pas mane namas dar be šildymo, pašildomas tik drėgmės surinktuvo (apie 500W kiaurą parą), iki šiol viduje laikėsi 11-12C. Užvakar dieną galvoju nuvažiuosiu dar kaloriferį 1kw papildomai pastatysiu, bo šalčiai pareina. Radau viduje virš 13C - saulė irgi stipriai užkėlė. Tai panašu, kad kai tokie orai nedebesuoti, šildymo sezonas jau link pabaigos trauktų...
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 24, 16:53)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Rimvis" data-cid="72012834" data-time="1519482093"> paros temperaturos vidurkis -14.1 laipsnio celsijaus sukurejo 22 kwh elektros</blockquote> Neprastai, man tik 3.8 kwh nes saulė gerai darbuojasi ir dieną "užkrauna" visą namą ir temperatūra viduje labiau nukrenta tik paryčiais. Viduje termometras šiandien rodė 26.5C, lengva pirtelė smile.gif Prie apniukusiu dienų  -6C/-10C paros vidurkis 8-11 kwh.

gerai saule pas mane ji padeda minimaliai , kitaip nesigvo langus suorientuoti gavoji pagrinde tik vakarai , aisku ir nezinojimas:( nu kolkas dar netikslus duomenys nes negyvenama ir nera dvieju duru i garaza tai sildosi is garazas:0 bet uztat garaze galiu dyzeliukui palyginus siltai zvakes pasikeisti:0
Atsakyti
Vasara saulė stipriau užkraus namą. Mano
Kinietis ilsėsis, o taviškis- turės vėsint...
Dirbt...

Tas ant to panašiai...

QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 24, 16:53)

Atsakyti

Vasara saulė stipriau užkraus namą. Mano
Kinietis ilsėsis, o taviškis- turės vėsint...
Dirbt...

Tas ant to panašiai...

Kai turesiu pilnai isbaigta seseliavima, taip nebebus. Man vesinti tenka kai vasara tik temperatura auksciau 26C.

Atsakyti