Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(Verteris @ 2018 02 22, 10:19)
O ne d12 iš d16 bei d14 iš d18? Sienelės lygtais 2mm paprastai būna?

taip jus teisus is d16 lieka tik d12 vidauss:)tai dar mazeje termofikato smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimvis: 22 vasario 2018 - 10:57

o koks vamzduko diametras ir kiek metru susukta ?nes pas mane 110kv sildomo ploto vamzdukas d16 kas 15cm , voniose tankiau , i kvadrata isejo apie 7 metrai, bendrai susukta apie 770-800m tai gaunasi kad vandens turis 120ltr ,dar kazkiek siurblio silumokaityje vidinej daly, nes vanzduku vidus is d16 lieka tik d14, is d18 lieka d16

tai 190 ltr turetu butu apie 750-800metru d20 sussukta

650 metrų, plius issipletimo indas kiek pamenu 23 litrų, plius siurblyje dar šioks toks issipletimo indas randasi.

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 22, 10:54)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Rimvis" data-cid="72009356" data-time="1519286740"><div><p>o koks vamzduko diametras ir kiek metru susukta ?nes pas mane 110kv sildomo ploto vamzdukas d16 kas 15cm , voniose tankiau , i kvadrata isejo apie 7 metrai, bendrai susukta apie 770-800m tai gaunasi kad vandens turis 120ltr ,dar kazkiek siurblio silumokaityje vidinej daly, nes vanzduku vidus is d16 lieka tik d14, is d18 lieka d16

tai 190 ltr turetu butu apie 750-800metru d20 sussukta</p></div></blockquote><p>650 metrų, plius issipletimo indas kiek pamenu 23 litrų, plius siurblyje dar šioks toks issipletimo indas randasi.</p>

nu taip as galvoju kaip as supyliau apie 120ltr , nes vamzdukuose telpa tik 90 ltr , plius mano issipletimo bakelis irgi 23 ltr is siurblio silumokaityje , o kiek i isipletimo inda mazdaug eina vandens ?
Atsakyti

Tai priklauso nuo išsipletimo indo tūrio.  Plius dar ir boilerio šilumokaitis pas mane nemažo ploto, apie 2.5 kv.m.

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 22, 11:54)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Rimvis" data-cid="72009356" data-time="1519286740"><div><p>o koks vamzduko diametras ir kiek metru susukta ?nes pas mane 110kv sildomo ploto vamzdukas d16 kas 15cm , voniose tankiau , i kvadrata isejo apie 7 metrai, bendrai susukta apie 770-800m tai gaunasi kad vandens turis 120ltr ,dar kazkiek siurblio silumokaityje vidinej daly, nes vanzduku vidus is d16 lieka tik d14, is d18 lieka d16

tai 190 ltr turetu butu apie 750-800metru d20 sussukta</p></div></blockquote><p>650 metrų, plius issipletimo indas kiek pamenu 23 litrų, plius siurblyje dar šioks toks issipletimo indas randasi.</p>

O papildomas išsiplėtimo indas dėtas su kokia mintimi? Pas mane bus panašus D20 kiekis išvyniota, tai pagal visus skaičiavimus ŠS esančio ~10 litrų indo per akis gavosi.
Atsakyti

O papildomas išsiplėtimo indas dėtas su kokia mintimi? Pas mane bus panašus D20 kiekis išvyniota, tai pagal visus skaičiavimus ŠS esančio ~10 litrų indo per akis gavosi.
Na kažkaip su santechniku taip sumąstėm, matydami kokio dydžio yra ŠS.

Panasonico firminė buferine talpą būna 50 litrų :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 22 vasario 2018 - 11:18
siurbly išsiplėtimo bako nemačiau. Pas mane 8 ltr stovi, išorėj.
Slėgis - šiltas/šaltas svyruoja vos juntamai.

QUOTE(Rimvis @ 2018 02 22, 11:04)
nu taip as galvoju kaip as supyliau apie 120ltr , nes vamzdukuose telpa tik 90 ltr , plius mano issipletimo bakelis irgi 23 ltr is siurblio silumokaityje , o kiek i isipletimo inda mazdaug  eina vandens ?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2018 02 22, 11:20)
siurbly išsiplėtimo bako nemačiau. Pas mane 8 ltr stovi, išorėj.
Slėgis - šiltas/šaltas svyruoja vos juntamai.

tai paciam siurbly vidaus bloke , ten kazkiek pildosi vandens ta turejau uomeny o paciam siurbly issipletimo indo tai nera smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 22, 10:54)
plius issipletimo indas kiek pamenu 23 litrų

Jei kalba eina apie grindinio šildymo sistemoje esančio termofikato kiekį, kad galima būtų įvertinti buferinės talpos poreikį, išsiplėtimo inde telpančio kiekio nederėtų vertinti, nes tas kiekis šilumokaitoje galima sakyti nedalyvauja.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2018 02 22, 11:12)

Santechnikas man ir sakė, kad išsiplėtimo indas ~10% nuo termofikato kiekio sistemoje, plius norėčiau atkreipt dėmesį į tai, kad kalba eina apie žematemperatūrę šildymo sistemą, kurioje termofikato slėgio kitimo tikimybė yra gerokai mažesnė, nei prie KKK, prie kurio ir skaičiuojamas 10% išsiplėtimo indo dydis. Aš antro išsiplėtimo indo nedėčiau.
Atsakyti

Jei kalba eina apie grindinio šildymo sistemoje esančio termofikato kiekį, kad galima būtų įvertinti buferinės talpos poreikį, išsiplėtimo inde telpančio kiekio nederėtų vertinti, nes tas kiekis šilumokaitoje galima sakyti nedalyvauja.
Papildyta:

Santechnikas man ir sakė, kad išsiplėtimo indas ~10% nuo termofikato kiekio sistemoje, plius norėčiau atkreipt dėmesį į tai, kad kalba eina apie žematemperatūrę šildymo sistemą, kurioje termofikato slėgio kitimo tikimybė yra gerokai mažesnė, nei prie KKK, prie kurio ir skaičiuojamas 10% išsiplėtimo indo dydis. Aš antro išsiplėtimo indo nedėčiau.

Didesnis kiekis termofikato oras-vanduo sistemoje ne taip greitai atvėsta veikiant SS atsitirpinimo režime. Arkava gi nebereikalo galvoja apie buferine talpą. Teisingai Arkava?

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 22, 19:41)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mintas" data-cid="72010139" data-time="1519315119"><div><p>Jei kalba eina apie grindinio šildymo sistemoje esančio termofikato kiekį, kad galima būtų įvertinti buferinės talpos poreikį, išsiplėtimo inde telpančio kiekio nederėtų vertinti, nes tas kiekis šilumokaitoje galima sakyti nedalyvauja.
Papildyta:

Santechnikas man ir sakė, kad išsiplėtimo indas ~10% nuo termofikato kiekio sistemoje, plius norėčiau atkreipt dėmesį į tai, kad kalba eina apie žematemperatūrę šildymo sistemą, kurioje termofikato slėgio kitimo tikimybė yra gerokai mažesnė, nei prie KKK, prie kurio ir skaičiuojamas 10% išsiplėtimo indo dydis. Aš antro išsiplėtimo indo nedėčiau.</p></div></blockquote><p></p><p>Didesnis kiekis termofikato oras-vanduo sistemoje ne taip greitai atvėsta veikiant SS atsitirpinimo režime. Arkava gi nebereikalo galvoja apie buferine talpą. Teisingai Arkava?</p>

Bet tai kad kaip jau Mintas pastebėjo, tas termofikato kiekis išsiplėtimo inde yra statinis - apykaita į/iš šildymo sistemos minimali. Taigi ir nuo to atvėsimo atitirpinimo metu nelabai saugo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 22 vasario 2018 - 20:12
Teisingai, bet dar nedaejo rankos....
O buferis tik del to, kad nevaryt atsaldyto gerokai vandens atsitirpinant.... Jis tegu maišosi buferyje.
Kaip termofikatas sudalyvauja atitirpinimo procese - iki siol man nesuvokiama. Nesigilinau labai. Juk vamzdeliais atšildant teka ne grindu termofikatas

QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 22, 18:41)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mintas" data-cid="72010139" data-time="1519315119"><div><p>Jei kalba eina apie grindinio šildymo sistemoje esančio termofikato kiekį, kad galima būtų įvertinti buferinės talpos poreikį, išsiplėtimo inde telpančio kiekio nederėtų vertinti, nes tas kiekis šilumokaitoje galima sakyti nedalyvauja.
Papildyta:

Santechnikas man ir sakė, kad išsiplėtimo indas ~10% nuo termofikato kiekio sistemoje, plius norėčiau atkreipt dėmesį į tai, kad kalba eina apie žematemperatūrę šildymo sistemą, kurioje termofikato slėgio kitimo tikimybė yra gerokai mažesnė, nei prie KKK, prie kurio ir skaičiuojamas 10% išsiplėtimo indo dydis. Aš antro išsiplėtimo indo nedėčiau.</p></div></blockquote><p></p><p>Didesnis kiekis termofikato oras-vanduo sistemoje ne taip greitai atvėsta veikiant SS atsitirpinimo režime. Arkava gi nebereikalo galvoja apie buferine talpą. Teisingai Arkava?</p>

Atsakyti