Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

Tik įtariu joks pardavėjas nelaimintų tokių atjunginėjimų ir tai būtų priežastis dėl garantinio netaikymo kažkokio gedimo atveju smile.gif

Nematau kam sugesti. Teno esmė yra palaikyti termofikato vienodesne temperatūra atitirpinimo ciklo metu, bei uzkaitinti boileri iki didesnių temperatūrų negu 55C jeigu nenaudojamas išorinis tenas. Tenas pagal visą schemą yra už vidinio silumokaicio, jo funkcija gali būti tik pagalbinė. Na dar būtų jungiamas, jeigu per ilgą laiką SS nepasiektu užduotos temperatūros, tokia sąlyga galima jeigu blogai parinktas SS galingumas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 19 vasario 2018 - 08:50
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 19, 08:49)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="funtikas2999" data-cid="72005186" data-time="1519022010"> Tik įtariu joks pardavėjas nelaimintų tokių atjunginėjimų ir tai būtų priežastis dėl garantinio netaikymo kažkokio gedimo atveju vartotojo įkelta nuotrauka</blockquote>
<p>Nematau kam sugesti. Teno esmė yra palaikyti termofikato vienodesne temperatūra atitirpinimo ciklo metu, bei uzkaitinti boileri iki didesnių temperatūrų negu 55C jeigu nenaudojamas išorinis tenas. Tenas pagal visą schemą yra už vidinio silumokaicio, jo funkcija gali būti tik pagalbinė. Na dar būtų jungiamas, jeigu per ilgą laiką SS nepasiektu užduotos temperatūros, tokia sąlyga galima jeigu blogai parinktas SS galingumas.</p>

O nebandei gamintojų ar jų atstovų LT klausti ar galima pagal jų logiką atjunginėt tą teną..?
Atsakyti

O nebandei gamintojų ar jų atstovų LT klausti ar galima pagal jų logiką atjunginėt tą teną..?

Del kitu nesigilinau, net nezinau ar galima per menu nustatymus lengvai atjungti.

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 20, 13:12)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="funtikas2999" data-cid="72006795" data-time="1519120199"><div><p>O nebandei gamintojų ar jų atstovų LT klausti ar galima pagal jų logiką atjunginėt tą teną..?</p></div></blockquote><p>Del kitu nesigilinau, net nezinau ar galima per menu nustatymus lengvai atjungti.</p>

Sveiki, pažiūrėjau savo siurblio darbą. Viduje apie 21, termometrai nekalibruoti smile.gif. Dirba pastoviai šiuo metu apie 1,1 kW elektriniam galingume. Lauke apie -11. Šildomas plotas apie 160 kv.m. Šildoma per buferinę talpą. Nustatyta 25 šildymas, Buferyje rodo 26. Iš buferio į grindis pastoviai pumpuoja 0,8/0,9 kubo į valandą. Žinau, kad trūksta grįžtamo temperatūros, bet specai gal kazką pasakys ;) kol kas dar nepajungtas monitoringas, ką vaikis turi ;)
Atsakyti

o kokiam tikslui buferine jungta ir kas per aparatas ? Pas mane dirba dabar taip kaip apsirases savo logika :) Nakti buna vesiau, ryte atsikelus jau silciau ir apie 10-12 val. baigia darba priklausomai nuo lauke esancios temperaturos. Viduje temperatura nakti nukrenta iki 21.7C, ryte buna apie 22C, issijungia prie 22.5C. Diena visai nesildo, nebent vidaus temperatura nukrenta iki ~ 22C. Prie dabartiniu minusu buna dar ir diena vienas trumpas issijungimas ~1val. jeigu nebuna saules pro langus. Atjungus programiskai tena menesines sanaudos bus apie 35-40 EUR kiek matau.

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 22, 00:09)
<p>o kokiam tikslui buferine jungta ir kas per aparatas ? Pas mane dirba dabar taip kaip apsirases savo logika smile.gif Nakti buna vesiau, ryte atsikelus jau silciau ir apie 10-12 val. baigia darba priklausomai nuo lauke esancios temperaturos. Viduje temperatura nakti nukrenta iki 21.7C, ryte buna apie 22C, issijungia prie 22.5C. Diena visai nesildo, nebent vidaus temperatura nukrenta iki ~ 22C. Prie dabartiniu minusu buna dar ir diena vienas trumpas issijungimas ~1val. jeigu nebuna saules pro langus. Atjungus programiskai tena menesines sanaudos bus apie 35-40 EUR kiek matau.</p>

Aparatas ES 11kW V5+, buferinė talpa atsirado, nes kiek teko vartyti pas vokiečius, jie jas labai mėgsta ;) o šiaip kol nebuvo siurblys pajungtas, laikinai (visą praeitą žiemąsmile.gif ) per ją šildžiau namą nuo teno.
Kol kas aparatą paleidęs antr fiksuotos temperatūros 25c. Koks grįžtamas, kaip ir sakiau, kol kas netikrinu. Dabar nuo gruodžio pradžios jau būsiu sudeginęs apie 2000 kW. Skaičius kieno kol kas nesako, nes dažnai buvo atidaryti langai (statybininkų) bei tai kėliau tai leidau temperatūrą, bet mažiau nei 19C nebuvo. Be to dar nepajungtas rekuperatorius.
Pažiurėsim kas per šalčius darysis smile.gif
Atsakyti

Jeigu 2000kwh kažkaip labai daug.... Tenai atjungti?

Buferine niekam nereikalinga jeigu turite nemažą kiekį termofikato grindyse. Pildžiau distiliuota vandenį, tai apie 190 litrų supylem.

Pas mane nuo spalio 3d. iki sausio galo 1460kwh, viduje stengiuos apie 22C palaikyti. Rekuperatorius sukasi apie 130 kubų našumu. Na man per vidaus apdailos darbus praeitais metais žiemą ne ką daugiau prisukdavo kiek pamenu.

Atsakyti
25 - cia paduodamas į grindis?
Užtenka?

ES grįžtamą taip pat parodo gi ekrane, nors jei per bačką - tai jau nebeaišku kas grįžta

QUOTE(Vytas_ @ 2018 02 21, 23:41)
Aparatas ES 11kW V5+, buferinė talpa atsirado, nes kiek teko vartyti pas vokiečius, jie jas labai mėgsta ;) o šiaip kol nebuvo siurblys pajungtas, laikinai (visą praeitą žiemąsmile.gif ) per ją šildžiau namą nuo teno.
Kol kas aparatą paleidęs antr fiksuotos temperatūros 25c. Koks grįžtamas, kaip ir sakiau, kol kas netikrinu. Dabar nuo gruodžio pradžios jau būsiu sudeginęs apie 2000 kW. Skaičius kieno kol kas nesako, nes dažnai buvo atidaryti langai (statybininkų) bei tai kėliau tai leidau temperatūrą, bet mažiau nei 19C nebuvo. Be to dar nepajungtas rekuperatorius.
Pažiurėsim kas per šalčius darysis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 22 vasario 2018 - 07:38
QUOTE(arkava @ 2018 02 22, 08:34)
25 - cia paduodamas į grindis?
Užtenka?

ES grįžtamą taip pat parodo gi ekrane, nors jei per bačką - tai jau nebeaišku kas grįžta

ES termometrai susmeigti I backos apačią (taip pat vieta yra viduryje ir viršuje). Backa turi mechaninį termometrą viršuje, kuris rodo panašią temperatųrą ką ir ES. ES termometrą buvau įdėjęs į grįžtamą, tai gal buvo apie 1c skirtumas. Savaitgaliui pasimsiu termovizorių, pažiūrėsiu kokios temperatūros vaikšto.

Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 22, 01:09)
<p>Jeigu 2000kwh kažkaip labai daug.... Tenai atjungti?
</p><p>Buferine niekam nereikalinga jeigu turite nemažą kiekį termofikato grindyse. Pildžiau distiliuota vandenį, tai apie 190 litrų supylem.</p><p> Pas mane nuo spalio 3d. iki sausio galo 1460kwh, viduje stengiuos apie 22C palaikyti. Rekuperatorius sukasi apie 130 kubų našumu. Na man per vidaus apdailos darbus praeitais metais žiemą ne ką daugiau prisukdavo kiek pamenu.</p>

Nieko rankiniu būdu neatjunginėjau, visi parametrai gamykliniai. Išskyrus min šildymo temperatūra. Dabar galiu nors ir 20C vandenį šildyti.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 22, 00:09)
<p>Jeigu 2000kwh kažkaip labai daug.... Tenai atjungti?
</p><p>Buferine niekam nereikalinga jeigu turite nemažą kiekį termofikato grindyse. Pildžiau distiliuota vandenį, tai apie 190 litrų supylem.</p><p> Pas mane nuo spalio 3d. iki sausio galo 1460kwh, viduje stengiuos apie 22C palaikyti. Rekuperatorius sukasi apie 130 kubų našumu. Na man per vidaus apdailos darbus praeitais metais žiemą ne ką daugiau prisukdavo kiek pamenu.</p>

o koks vamzduko diametras ir kiek metru susukta ?nes pas mane 110kv sildomo ploto vamzdukas d16 kas 15cm , voniose tankiau , i kvadrata isejo apie 7 metrai, bendrai susukta apie 770-800m tai gaunasi kad vandens turis 120ltr ,dar kazkiek siurblio silumokaityje vidinej daly, nes vanzduku vidus is d16 lieka tik d14, is d18 lieka d16

tai 190 ltr turetu butu apie 750-800metru d20 sussukta
Atsakyti
O buferinė bačka kokio dydžio?

Pagal kiniečiu schemą, visur ten tų daviklių prikaišiota, tik ŠS ypač reaguoja į per šaltą grįžtamo T.

QUOTE(Vytas_ @ 2018 02 22, 09:34)
ES termometrai susmeigti I backos apačią (taip pat vieta yra viduryje ir viršuje). Backa turi mechaninį termometrą viršuje, kuris rodo panašią temperatųrą ką ir ES. ES termometrą buvau įdėjęs į grįžtamą, tai gal buvo apie 1c skirtumas. Savaitgaliui pasimsiu termovizorių, pažiūrėsiu kokios temperatūros vaikšto.

Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2018 02 22, 11:05)
o koks vamzduko diametras ir kiek metru susukta ?nes pas mane 110kv sildomo ploto vamzdukas d16 kas 15cm , voniose tankiau , i kvadrata isejo apie 7 metrai, bendrai susukta apie 770-800m tai gaunasi kad vandens turis 120ltr ,dar kazkiek siurblio silumokaityje vidinej daly, nes vanzduku vidus is d16 lieka tik d14, is d18 lieka d16

tai 190 ltr  turetu butu apie 750-800metru d20 sussukta

O ne d12 iš d16 bei d14 iš d18? Sienelės lygtais 2mm paprastai būna?
Atsakyti