Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

Klausimas ŠS turėtojams . Koks pas jus temperatūrų skirtumas būna tarp paduodamo ir grįžtamo termofikato ?
p.s.
Ir koks maždaug srautas ?

4c

Atsakyti
QUOTE(SGerda @ 2018 02 08, 14:04)
Klausimas ŠS turėtojams . Koks pas jus temperatūrų skirtumas būna tarp paduodamo ir grįžtamo termofikato ?
p.s.
Ir koks maždaug srautas ?

kiek as ziurejau tai bent pas mane priklauso nuo laiko temp , tarkim lauke apie 0 tai paduotu 25 gryzta apie 22.5 , kai salciau tada siurblys dirba ilgiau ir jau uzsildo betona iki 23.5 ta prasme paduoda apie 25 gryzta jau 23.5 tai net nezinau seip normalu 3-4 laipsniai skirtumas, bet jau turi buti pasiles betonas, nes jei duosi i salta kokia 30 tai tau iskart negrys 27, bet prasisukus irgesniam laikui termofikatui tai man gaunasi 2-4 laipsniai, kiek sedejau ir ziurejau i ekraniuka , dar kolkas idomu:0
Atsakyti
Srauto nerodo, temperaturu skirtumas 4-5 laipsniai. O del ko toks klausimas iskilo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balamūtas: 08 vasario 2018 - 19:24
Gal kas pasakytu kiek pas jus per menesi Daikino oras vanduo startuoja kompresorius? Pas mane per 10 dienu rodo 606 startu. Normalu?
Atsakyti

Gal kas pasakytu kiek pas jus per menesi Daikino oras vanduo startuoja kompresorius? Pas mane per 10 dienu rodo 606 startu. Normalu?
Kažkaip daug, na bet pas mane ne Daikinas. Paieškok šioje temoje 129-132 puslapiuose, rašė apie startu skaičius. Kažkaip ne tu pirmas skundies dėl Daikino per dažno on/off. Per mėnesį Panasonicas nuo 100 iki 120 startu padaro man.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 10 vasario 2018 - 22:31
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 11, 00:18)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="stylius" data-cid="71996471" data-time="1518291345"> Gal kas pasakytu kiek pas jus per menesi Daikino oras vanduo startuoja kompresorius? Pas mane per 10 dienu rodo 606 startu. Normalu?</blockquote> Kažkaip daug, na bet pas mane ne Daikinas. Paieškok šioje temoje 129-132 puslapiuose, rašė apie startu skaičius. Kažkaip ne tu pirmas skundies dėl Daikino per dažno on/off. Per mėnesį Panasonicas nuo 100 iki 120 startu padaro man.

kokiu intervalu grubiai pas panasiu vyksta atitirpinimas kai uz lango apie -4 -6lC ?
Atsakyti
taigi ne vien atsitirpinimui stoja ŠS. O ir šiaip, pasiekus užduotą T.
Dėl dažno on/off- deltą gal reiktų koreguot

QUOTE(korida @ 2018 02 11, 11:01)
kokiu intervalu grubiai pas panasiu vyksta atitirpinimas kai uz lango apie -4 -6lC ?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2018 02 11, 14:21)
taigi ne vien atsitirpinimui stoja ŠS. O ir šiaip, pasiekus užduotą T.
Dėl dažno on/off- deltą gal reiktų koreguot

As ta suprantu smile.gif , bet klausiau kaip fakta koks intervalas tarp atsitirpinimu smile.gif ...
Atsakyti

Neseku labai, tai tiksliai nepasakysiu kol nepasidarysiu normalaus monitoringo. Bet lyg kas 1.5 val., o gal klystu....Dabar siurblys jau issijungęs, tai pasidariau nuotrauką su skaičiais, ryt pažiūrėsiu kiek on/off bus. Pas mane siurblys dirba pagal rekuperatoriaus istraukiamo oro temperatūra, pasiekus užduota temperatūra stabdomas. Pradeda šildyti nuo 3val. nakties ir baigia kol pasiekia rekuperatoriaus ištraukiama 22C laipsnių temperatūra. Viduje būna apie 22.2-22.4. Per šią parą dirbo tik 8val. ir daugiau neiisijungs greičiausiai jeigu iki 18 val. nespės viduje atvesti iki 21.7C.

Aš manau jog neteisingo galingumo parinktas Oras-vanduo, t.y. žymiai per didelio galingumo padidins kompresoriaus on/off skaičių. Todėl jog greitai pasieks užduota temperatūra ir bus stabdomas. O pas mus visi mėgsta perspausti su galiom...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 11 vasario 2018 - 13:25
Kompresorius isijunge Sausio mėn. 667 kartus. Dirbo 187 h. Tenas 17h dirbo. Eletros prisuko 434kw/h (delta t 5°. +20. Valdymas - RT conrol (kambaryje termostatas). Tik šildymas, be boilerio. Daikin 10 kw. 160m2. Dar negyvenam)

QUOTE(stylius @ 2018 02 10, 22:35)

Pridėta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo UZZY: 11 vasario 2018 - 13:20

Kompresorius isijunge Sausio mėn. 667 kartus. Dirbo 187 h. Tenas 17h dirbo. Eletros prisuko 434kw/h (delta t 5°. +20. Valdymas - RT conrol (kambaryje termostatas). Tik šildymas, be boilerio. Daikin 10 kw. 160m2. Dar negyvenam)

QUOTE(stylius @ 2018 02 10, 22:35)

Kaip Daikinas dirba RT control režimu, analogiškai kaip Panasonicas, t.y nustatai 22C ant pultelio ir kaitina kol pasiekia 23C išsijungia ir nukritus iki 21C paleidžia vėl siurblį?

Atsakyti

Sveiki, gal galite rekomenduoti gera meistra kuris nusimanytu geoterminio sildymo reguliavime. Butu patogiau is Kauno, bet jei vaziuoja i kitus miestus tai tinka is kitur. Esam naujokai geoterminio sildymo srityje. Isigijom busta. Norim suprasti kaip kas turi veikti. Itariam kad kazkas pagedo, nes nebepalaiko nustatytos temperaturos, nors pats ŠS veikia be sustojimo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helija.D: 11 vasario 2018 - 14:29