Kiniskui maniskiui uztenka 25c, jis minimalus. Atitirpina be teno.
Kiniskui maniskiui uztenka 25c, jis minimalus. Atitirpina be teno.
Viadrusas surydavo apie 10 kubu malku.
ps. svarstom sita varianta https://www.daikin.be/content/dam/document-library/catalogues/heat/air-to-water-heat-pump-low-temperature/Daikin_Altherma_3/Daikin%20Altherma%203_Product%20Catalogue_ECPEN17-786_English.pdf
pozicionuoja kad tinka ir radiatoriniam sildymui
Net pačiam tavo siųstos nuorodos pavadinime užkoduota, kad jis tinkamas tik darbui žemomis temperatūromis: air-to-water-heat-pump-low-temperature . Visi jie ale tinka, nes gali pagaminti vandenį iki +50C ir daugiau, bet tų, kurie tau siūlo paklausk kokie siurblio naudingumo koeficientai, kai jis tau tieks +50C i radiatorius
o tai tenas fiziskai ijungtas pas tave? nes pas mane irgi kinas bet tenas neijungtas , paduodu 25 i grindis gryzta apie 22,5 c nezinau klaidu nemeta tenas i rozete neikistas , atitirpineje normaliai, tai net nezinau ...
o tai tenas fiziskai ijungtas pas tave? nes pas mane irgi kinas bet tenas neijungtas , paduodu 25 i grindis gryzta apie 22,5 c nezinau klaidu nemeta tenas i rozete neikistas , atitirpineje normaliai, tai net nezinau ...
[/qui rozete ijungtas, bet as isjunges ss vidiniam bloke, ijungiu tik kai reikia iki 65c pakaitint boileri, karta i menesi.
atitirpineja gi freonu, atrodo. Atbuline eiga. Permetus vožtuvą. Negi termofikata paleidzia isoriniu bloku
[quote=Orginalus,2018 02 01, 19:05]
[quote=Rimvis,2018 02 01, 17:15]
[/qui rozete ijungtas, bet as isjunges ss vidiniam bloke, ijungiu tik kai reikia iki 65c pakaitint boileri, karta i menesi.
[/quote]
Kazkaip jau nesuku galvos del teno isijungimu atitirpinimo metu po to kai isidejau atskirus skaitiklius tiek siurbliui tiek tenui. Nuo gruodzio 20 iki siandien tenas prisukes 19kwh. Panasonic 7kw. tik tiek kad siurblys sukasi ant didesniu abarotu kuri laika po atitirpimo kad kompensuot prarasta siluma.
Dabar kilo man klausimas kaip atitirpina karsto vandens silumos siurbliai, kurie dirba iki 5-10 laipsniu minuso. Nes atitirpinimui tokiu atveju elektros suvartojomo skirtumas apie 2 kartus.
atitirpineja gi freonu, atrodo. Atbuline eiga. Permetus vožtuvą.
Būtent. Ir kuo šalčiau, tuo mažiau ore yra drėgmės, todėl rečiau išorinis blokas turi atsišildyti.
3-cia kinas
atitirpineja gi freonu, atrodo. Atbuline eiga. Permetus vožtuvą. Negi termofikata paleidzia isoriniu bloku
tenas neijungtas , paduodu 25 i grindis gryzta apie 22,5 c nezinau klaidu nemeta tenas i rozete neikistas , atitirpineje normaliai, tai net nezinau ...
[/quote]
Atbuline eiga trumpina kompresoriaus gyvenimą todėl "firminiai" siurbliai labiau linkę jungti tena jeigu nepakanka gryztamo termofikato temperatūros.
O kaip tada ŠS su šaldymo funkcija? Irgi resursas mažėja, kai vėsinamas vidus?
Dabar kilo man klausimas kaip atitirpina karsto vandens silumos siurbliai, kurie dirba iki 5-10 laipsniu minuso. Nes atitirpinimui tokiu atveju elektros suvartojomo skirtumas apie 2 kartus.
Greičiausiai kompresoriaus pagalba kaip ir oras-oras siurbliai. Čia jau nuo gamintojo priklauso kaip sugalvojo.