Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 12 24, 17:15)
Graužikai manau labiau gali ne sandarumą, bet šiltumą pamažinti, jei prasigrauš į apšiltinamąjį sluoksnį. Jau statant namą reikia pagalvoti, kad namas neprasigraužtų kiaurai - bet juk iš putplasčio vien namų niekas nestato.

Aha, o kaip jie į vidų patenka? Laukia kol kažkas duris atidarys?
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 12 24, 21:01)
Aha, o kaip jie į vidų patenka? Laukia kol kažkas duris atidarys?

Taip - labai dažnai vėlai vasarą ar rudenį patenka per duris ar langus, kuriuos kartais paliekame. Aš turiu labai didelę patirtį kovoje su pelėmis senoje rąstinėje pirkioje, kurioje dalinai pats rekonstravau. Rąstų nepragraužia, gipso irgi. Iš 3 kambarių virtuvėje yra juoda atvira vyryklė, kur viskas juoda ir ten neišardžius negalėčiau 100 proc. U
užsandarinti - tai vienintelė.vieta, kur rudenį atsiranda lelytė - kita, bet mes jas iškrapštom ir iki sekančio rudenio būna ramu. Visa kita yra kontroliuojama jau 7 metus. Namas ten tikrai nesandarus - pastatytas 5x5 namas, iš kito kaimo atkeltas 4x5 svirnas - juos skiria patalpa, kuri ten iš kažkokių jungtų rąstų suręsta, bet viska užsandarinau. Tai aš 100% pasitikiu savo jėgomis ir pas mane pelių nebus. Jos galės patekti tik per atidarus langus ar duris.
Atsakyti
Ar pas visus oras - vanduo cirkuliacinis siurblys sukasi visą laiką, net kai šildymas nevyksta?
Atsakyti
Kai kuriems modeliams nusistato, kad neveiktų cirkuliacinis siurblys pastoviai ir eikvotų elektrą. Aš perstačiau jo veikimą pagal poreikį, kai neveikia šilumos siurblys,neveikia ir cirkuliacinis. Nukritus kambario temp., cirkuliacinis įsijungia.

QUOTE(balamūtas @ 2017 12 26, 16:57)
Ar pas visus oras - vanduo cirkuliacinis siurblys sukasi visą laiką, net kai šildymas nevyksta?

Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2017 12 26, 15:57)

Pas mane geoterma ir jo vidaus cirkuliacinis dirba nuolatos. Iš kur kitaip ŠS sužinotų kokia grindų temperatūrą, kai nustatyta, kad dirbtų pagal grįžtamą. Jei dirbtų pagal vidaus oro temperatūrą, tada nuolatos matuoti grįžtamo nebūtų poreikio, bet šildant inertiškas grindis, matuojant oro temperatūrą, pastovių temperatūrų neišlaikysi.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 12 26, 22:44)
Pas mane geoterma ir jo vidaus cirkuliacinis dirba nuolatos. Iš kur kitaip ŠS sužinotų kokia grindų temperatūrą, kai nustatyta, kad dirbtų pagal grįžtamą. Jei dirbtų pagal vidaus oro temperatūrą, tada nuolatos matuoti grįžtamo nebūtų poreikio, bet šildant inertiškas grindis, matuojant oro temperatūrą, pastovių temperatūrų neišlaikysi.

pas mane ss gali nustatyti kask kiek laiko jungtusi cirkuliacinis.Pagal gamyklinius nustatymus isijungia kas 6 min dirba 1 min ir issijungia. Kai jau nukrenta iki nustatytos T, isijungia ir pradeda veikt ss, pagal kambario tas pats
Atsakyti
Reiškia su cirkuliaciniais būna įvairiai. Pas mane sukasi non-stop nepriklausomai ar pagal kambarį valdai, ar pagal grįžtamą. Iš vienos pusės turėtų būt gerai, nes jei tarkim saulė pašildo kažkurio kambario grindis, tai tą šilumą išnešioja per visą namą. Iš kitos pusės - valgo elektrą ir neaišku koks to siurblio resursas dirbant be sustojimo..
Atsakyti
Sveiki.
Gal kas esate susidūrę su šio šilumuos siurblio statymu kotedžų kvartale. Nes dabar turime tokią bėdą, kad vieni kaimynai įsidėjo siublį, gaunasi tarp kotedžų kokie 6 metrai atsumas, ir dėjo taip kad siurblys pučia tarp dviejų namų - garsas didelis, kaimynai eina iš proto, o tie kiti sau durnių įjungę tipo viskas čia gerai.

Gal kas susidūrę ar girdėję apie tokius atvejus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(.Juodukė. @ 2017 12 27, 12:10)
Sveiki.
Gal kas esate susidūrę su šio šilumuos siurblio statymu kotedžų kvartale. Nes dabar turime tokią bėdą, kad vieni kaimynai įsidėjo siublį, gaunasi tarp kotedžų kokie 6 metrai atsumas, ir dėjo taip kad siurblys pučia tarp dviejų namų - garsas didelis, kaimynai eina iš proto, o tie kiti sau durnių įjungę tipo viskas čia gerai.

Gal kas susidūrę ar girdėję apie tokius atvejus  unsure.gif

Nežinau, koks ten pas jus modelis, maniškio lauko bloko beveik nesigirdi net priėjus, tik matosi, kad sparnuotė sukasi... ax.gif
O jei ką, kvieskit savivaldybės atstovus, tegul matuoja triukšmo lygį ir pasakys ar viršijamos normos.
Atsakyti
QUOTE(.Juodukė. @ 2017 12 27, 11:10)
Sveiki.

Gal kas susidūrę ar girdėję apie tokius atvejus  unsure.gif

Decibelus išmatuokit, jei neatitinka higienos normų,ypač vakare ar savaitgalį, ne Jūsų problemos o kaimynų, tegul keliasi ant stogo ta savo birbalą....
Atsakyti

Gal seniau naudojantys pasidalinsite koks pas jus siurblių ON/OFF ciklas? Kokie histerezės delta nustatymai? 

Pas mane rodo sitaip: OFF-ON counter = 700; Total ON time = 1215h, startavo siurblys 09/19 jei gerai pamenu, delta=4, dirba per akumuliacinę talpą: 

11men ON/OFF= 266
12men ON/OFF= 166(delta iš 3C, pakoregavau į 4C)

01men ON/OFF = 113, menuo dar nesibaige, tai bus panasiai kaip 12men turbut 

Ne per dažnas junginėjimasis?

Atsakyti

Pagal mane viskas gerai su skaičiais, koks čia modelis?

Atsakyti