Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(mintas @ 2017 12 23, 10:40)
Sandarumo name praradimas yra toks sąlyginis, be garantijų. Neaišku per kiek dešimtmečių, ir kokiu lygiu jis sumažės. Pav. pas save tikiuosi, kad ir po 50 metų tilpsiu į A++ normas, o kaminas - tai garantuotas sandarumo nebuvimas name, nuo pat jo pastatymo.

Hmmm o kaip graužikai? Jie labai mėgsta pagadint gyvenimą
Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2017 12 21, 00:44)
Kiek  ciklu per para su delta 5? Ciklo trukme mazfaug kiek laiko?Kai nukrenta iki 21 jungesi jei gerai supratau

Pas mane nuo 2017.11.21-12.10 įsijungimų skaičius 189, t.y. per para ~10
nuo 2017.12.10-12.22 įsijungimų skaičius 147, t.y. per para ~12,2
ŠS jungiasi nuo kambario termostato (užduota 22, įsijungia ŠS kai nukrenta kambary iki 21, išsijungia kai užkelia iki 22,5). Dar nustatęs 23,5 temperatūrą periodui nuo ~00h, iki ~04h, t.y. kad įjungtų ŠS ir šildytų, aišku jis per tas keturias val. nesukelia kambary iki tų 23,5, bet ~06h prabudus ryte kamabary jau maloniau t.y. būna ~22l, o ne 21... Dėl boilerio įtariu ŠS įsijungia 2-3k per parą.
Tik vat klausimas ar likę 7 ar 10 kartų per parą dėl įsijungiančio šildymo nėra per daug...? ŠS termofikato kreivė nustatyta -15_+15, +33_+24.
Namas šiltas ir sandarus biggrin.gif tik aišku pirmas sezonas, drėgmės manau daug, gal dėl to greičiau atvėsta ir dažniau įsijunginėja ŠS. Rekupas pastoviai ~150 kubų varinėja, namo tūris 360 kubų.

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 12 23, 18:17)

Darau viską, kad tik jų neprisileisčiau.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 12 23, 19:01)
Darau viską, kad tik jų neprisileisčiau.

Neišvengiama, namie du katinai, o graužikai per pakabinamas lubas laksto
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2017 12 23, 18:23)
Pas mane nuo 2017.11.21-12.10 įsijungimų skaičius 189, t.y. per para ~10
nuo 2017.12.10-12.22 įsijungimų skaičius 147, t.y. per para ~12,2
ŠS jungiasi nuo kambario termostato (užduota 22, įsijungia ŠS kai nukrenta kambary iki 21, išsijungia kai užkelia iki 22,5). Dar nustatęs 23,5 temperatūrą periodui nuo ~00h, iki ~04h, t.y. kad įjungtų ŠS ir šildytų, aišku jis per tas keturias val. nesukelia kambary iki tų 23,5, bet ~06h prabudus ryte kamabary jau maloniau t.y. būna ~22l, o ne 21... Dėl boilerio įtariu ŠS įsijungia 2-3k per parą.
Tik vat klausimas ar likę 7 ar 10 kartų per parą dėl įsijungiančio šildymo nėra per daug...? ŠS termofikato kreivė nustatyta -15_+15, +33_+24.
Namas šiltas ir sandarus biggrin.gif tik aišku pirmas sezonas, drėgmės manau daug, gal dėl to greičiau atvėsta ir dažniau įsijunginėja ŠS. Rekupas pastoviai ~150 kubų varinėja, namo tūris 360 kubų.
pas mane per para jungesi apie 12 kartu, 50 min dirba apie 1'1 val ilsisi, kai nukrenta iki 20 jungesi, pas save dar nepamatavau, bet arkava sake,ksd budejimo rezimu cirkyliacinis nefirba ryja 170 w, tai i para jau virs 3 kwh, i menesy 100 kwh budejmas

Atsakyti
170 w uz nieka - baisoka.....

QUOTE(Rimvis @ 2017 12 24, 01:32)

Atsakyti

Pas mane nuo 2017.11.21-12.10 įsijungimų skaičius 189, t.y. per para ~10 nuo 2017.12.10-12.22 įsijungimų skaičius 147, t.y. per para ~12,2 ŠS jungiasi nuo kambario termostato (užduota 22, įsijungia ŠS kai nukrenta kambary iki 21, išsijungia kai užkelia iki 22,5). Dar nustatęs 23,5 temperatūrą periodui nuo ~00h, iki ~04h, t.y. kad įjungtų ŠS ir šildytų, aišku jis per tas keturias val. nesukelia kambary iki tų 23,5, bet ~06h prabudus ryte kamabary jau maloniau t.y. būna ~22l, o ne 21... Dėl boilerio įtariu ŠS įsijungia 2-3k per parą. Tik vat klausimas ar likę 7 ar 10 kartų per parą dėl įsijungiančio šildymo nėra per daug...?

Pas jus Daikin? Nesuprantu, kodel pas mane po 3-4 kart per valandą jungiasi. Kiek žiūrėjau, jungiasi atitirpinimas. Bet nesu tuo tikras, per mažai stebėjau. Dar ką pastebėjau, kad apšrekšnyja tik kelios juostos ant radiatoriaus. Matyt sistema kol nereikia didelės galios naudoja tik kelias sekcijas. Kai pakėliau termofikato temp., atitirpinimas 3 para vyksta be teno, cop šiek tiek pakilo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasnis: 24 gruodžio 2017 - 08:18
QUOTE(mintas @ 2017 12 23, 10:40)
Visai nenoriu su tavimi ginčytis ;). Nors teigiama kad ginčuose gimsta tiesa, bet tiesą ir aiškinantis niuansus galima surasti, tad mano postus priimk ne kaip ginčo inicijavimą, o kaip detalių aiškinimąsi.

Dėl ŠS sugadinimo, nežinau, arkava nekartą teigė, kad yra fiziškai atjungęs savo ŠS tenus. Ok, jis palaiko aukštesnę temperatūrą, o vat mano pažįstamam, su Daikinu, jo prašymu montuotojas sumontavo atskirus saugiklius teno atjungimui, bet mano pažįstamas ten negyvena, tad bando palaikyti ~17°C-19°C temperatūras patalpoje. Kadangi paduodamas negali būti mažesnis už 25°C, tai jo gerai apšiltintose patalpos temperatūra buvo sukilus iki aukštesnių dydžių, nei jis nori palaikyti. Kadangi jis nori mažesnių sąskaitų už elektrą, tai tenus atjungė, o temperatūrą patalpose bandė sumažinti prisukdamas grindinio šildymo kilpas. Čia mano supratimu padarė viską, ką tik įmanoma blogiausio, bet kaip jam paaiškinti, kaip galima sumažinti temperatūrą patalpose kitais būdais, kai Daikin nei pardavėjai, nei montuotojai patys nesugeba sureguliuoti, išaiškinti ŠS reguliavimo subtilybių, ir net lietuviškos valdymo instrukcijos nesugeba duoti. Su kompiuteriais, internetu pažįstamas nelabai draugauja. Dabar jo ŠS srebia gerokai daugiau elektros nei jis tikėjosi ir skundžiasi, kad jau geriau būtų dujinį katilą pirkęs, ir nebūtų reikėję aiškintis tokios gausybės niuansų, kaip normaliai nustatyti temperatūrą patalpose, su ŠS.

Kad galėčiau pagelbėti tam pažįstamam, pateikiant tinkamus problemos sprendimo variantus ir gludinu šiuos niuansus.
Papildyta:
Nesitikiu, kad mano namas išsisiandarins taip, kad pakeitus susidėvėjusias langų tarpines, to sandarumo negalėčiau atstatyti ir manęs kamino name tikrai neįkalbėtum įsirengti.

Sandarumo name praradimas yra toks sąlyginis, be garantijų. Neaišku per kiek dešimtmečių, ir kokiu lygiu jis sumažės. Pav. pas save tikiuosi, kad ir po 50 metų tilpsiu į A++ normas, o kaminas - tai garantuotas sandarumo nebuvimas name, nuo pat jo pastatymo.
Bet be kamino juk vaikai bus nuskriausti liks be dovanu...juk senis saltis dovana atnesineje per kamina...smile.gif

Atsakyti
QUOTE(kasnis @ 2017 12 24, 09:15)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="funtikas2999" data-cid="71936743" data-time="1514046221"> Pas mane nuo 2017.11.21-12.10 įsijungimų skaičius 189, t.y. per para ~10 nuo 2017.12.10-12.22 įsijungimų skaičius 147, t.y. per para ~12,2 ŠS jungiasi nuo kambario termostato (užduota 22, įsijungia ŠS kai nukrenta kambary iki 21, išsijungia kai užkelia iki 22,5). Dar nustatęs 23,5 temperatūrą periodui nuo ~00h, iki ~04h, t.y. kad įjungtų ŠS ir šildytų, aišku jis per tas keturias val. nesukelia kambary iki tų 23,5, bet ~06h prabudus ryte kamabary jau maloniau t.y. būna ~22l, o ne 21... Dėl boilerio įtariu ŠS įsijungia 2-3k per parą. Tik vat klausimas ar likę 7 ar 10 kartų per parą dėl įsijungiančio šildymo nėra per daug...?</blockquote>
<p>Pas jus Daikin? Nesuprantu, kodel pas mane po 3-4 kart per valandą jungiasi. Kiek žiūrėjau, jungiasi atitirpinimas. Bet nesu tuo tikras, per mažai stebėjau. Dar ką pastebėjau, kad apšrekšnyja tik kelios juostos ant radiatoriaus. Matyt sistema kol nereikia didelės galios naudoja tik kelias sekcijas. Kai pakėliau termofikato temp., atitirpinimas 3 para vyksta be teno, cop šiek tiek pakilo.</p>

Pas mane Panasonic 7kW vienfazis H kartos, su atitirpinimais tai nežinau kaip dažnai jie jungias pas mane, tik matau, kad per ~2,5 mėn, room heater rodo, kad dirbo 32val. Tai gal ir nėr tiek mažai čia...
Atsakyti
QUOTE(Rimvis @ 2017 12 24, 10:14)
Bet be kamino juk vaikai bus nuskriausti liks be dovanu...juk senis saltis dovana atnesineje per kamina... smile.gif

Kol suradau, kas ten prirašyta be mano teksto.

Modernūs laikai, ir Seniai turi būt modernūs ir išmokti per ventiliacijos kanalus landžioti smile.gif.
Atsakyti
Nuo vasario pinga elektra:) bus ne 0.114 o 0.113 eur:)
Atsakyti
QUOTE(lexxx @ 2017 12 22, 09:33)
aš diskusiją norėjau išprovokuot:) apie tai, kas bus po 5-10 metų, kai atsilups sandarinimo juostos, mastikos, išsiklaipys palstikiniai langų, durų rėmai ir t.t., t.y. dalinai praras namas sandarumą ir dėl to padidės šildymo elektra sąnaudos, o mums tik pencija:) beliks, kaip tada? kai nebus kitos šildymo sistemos su 3-5 COPais?
Kokios jūsų mintys, Dzūkiška pirkia, (jūs lyg ir tokį namą statot) šiais klausimais?

Pas mane gipsas bus sukamas tiesiai prie SIP skydų - sunkiai įsivaizduoju, kad ta SIGA juosta kad ir atsiklijavus spirtų gipsui iš kojos ir atsivertų skylė. Kažkiek gal nukentės sandarumas, bet manau mažai juntamai. Iš kitos pusės galima pasidaryti dūmų testą po 20 metų ir užsiimti probleminėmis vietomis.

Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2017 12 23, 18:17)

Graužikai manau labiau gali ne sandarumą, bet šiltumą pamažinti, jei prasigrauš į apšiltinamąjį sluoksnį. Jau statant namą reikia pagalvoti, kad namas neprasigraužtų kiaurai - bet juk iš putplasčio vien namų niekas nestato.
Atsakyti