QUOTE(vaikis_ @ 2017 12 21, 22:18)
gali su manimi gincitis kiek nori
Visai nenoriu su tavimi ginčytis ;). Nors teigiama kad ginčuose gimsta tiesa, bet tiesą ir aiškinantis niuansus galima surasti, tad mano postus priimk ne kaip ginčo inicijavimą, o kaip detalių aiškinimąsi.
Dėl ŠS sugadinimo, nežinau, arkava nekartą teigė, kad yra fiziškai atjungęs savo ŠS tenus. Ok, jis palaiko aukštesnę temperatūrą, o vat mano pažįstamam, su Daikinu, jo prašymu montuotojas sumontavo atskirus saugiklius teno atjungimui, bet mano pažįstamas ten negyvena, tad bando palaikyti ~17°C-19°C temperatūras patalpoje. Kadangi paduodamas negali būti mažesnis už 25°C, tai jo gerai apšiltintose patalpos temperatūra buvo sukilus iki aukštesnių dydžių, nei jis nori palaikyti. Kadangi jis nori mažesnių sąskaitų už elektrą, tai tenus atjungė, o temperatūrą patalpose bandė sumažinti prisukdamas grindinio šildymo kilpas. Čia mano supratimu padarė viską, ką tik įmanoma blogiausio, bet kaip jam paaiškinti, kaip galima sumažinti temperatūrą patalpose kitais būdais, kai Daikin nei pardavėjai, nei montuotojai patys nesugeba sureguliuoti, išaiškinti ŠS reguliavimo subtilybių, ir net lietuviškos valdymo instrukcijos nesugeba duoti. Su kompiuteriais, internetu pažįstamas nelabai draugauja. Dabar jo ŠS srebia gerokai daugiau elektros nei jis tikėjosi ir skundžiasi, kad jau geriau būtų dujinį katilą pirkęs, ir nebūtų reikėję aiškintis tokios gausybės niuansų, kaip normaliai nustatyti temperatūrą patalpose, su ŠS.
Kad galėčiau pagelbėti tam pažįstamam, pateikiant tinkamus problemos sprendimo variantus ir gludinu šiuos niuansus.
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2017 12 22, 09:42)
Svetainė, kaminas, ortakiai (čia backup)
Ir gali likti elektra
Nesitikiu, kad mano namas išsisiandarins taip, kad pakeitus susidėvėjusias langų tarpines, to sandarumo negalėčiau atstatyti ir manęs kamino name tikrai neįkalbėtum įsirengti.
Sandarumo name praradimas yra toks sąlyginis, be garantijų. Neaišku per kiek dešimtmečių, ir kokiu lygiu jis sumažės. Pav. pas save tikiuosi, kad ir po 50 metų tilpsiu į A++ normas, o kaminas - tai garantuotas sandarumo nebuvimas name, nuo pat jo pastatymo.