Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(arkava @ 2017 12 22, 08:05)
Nu idomi diskusija. Tenas atjungtas, neprisireikė iki šiol. Atsitirpinimo metu duoda gi atbulini srauta (28-29 laipsniu) per radiatoriu, ir pastebimai (matosi) atvėsina srautą iki 21 pvz. Negirdejau lyg, kad kompresorius dirbtu..
Po to persijungia srautų 4-eigis, ir vel jungiamas šildymas.
Jau vakar minėjau, kad gaunami šalčio pliūpsniai šiuo atveju, i grindis (21-25).
Nu taip sita pastebejau kai prasideda atitirpinimas, labai krenta temfikato temp ventiliatorius sustoja, pradeda garuot(pirma karta pagalvojau kad jau kaput isorinej blokui begau i lauka kvapo uostyti,kas ten dega),tada jungesi ventiliatorius ir toliau sildo:)
Papildyta:
ne griztamo, o esant zemai lauko T.
Jei zemas griztamas - ir kart error meta, daviklis tikrina....

Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 12 21, 17:59)
Vat man irgi kažkaip malonu, kad nereikia rūpintis visais tais komplikuotais klausimais. Kas liečia pensiją - oras-oras su WiFi valdymu jau kelis šimtus kainuoja - poros pensijų klausimas. Lieka vanduo karštas - na bet ar dažnai pliuškenasi pensininkai vonioje su žvakutėmis? Vaikai irgi jau savo vandenį savo nanuose naudoja.

aš diskusiją norėjau išprovokuot:) apie tai, kas bus po 5-10 metų, kai atsilups sandarinimo juostos, mastikos, išsiklaipys palstikiniai langų, durų rėmai ir t.t., t.y. dalinai praras namas sandarumą ir dėl to padidės šildymo elektra sąnaudos, o mums tik pencija:) beliks, kaip tada? kai nebus kitos šildymo sistemos su 3-5 COPais?
Kokios jūsų mintys, Dzūkiška pirkia, (jūs lyg ir tokį namą statot) šiais klausimais?
Atsakyti
QUOTE(lexxx @ 2017 12 22, 09:33)
aš diskusiją norėjau išprovokuot:) apie tai, kas bus po 5-10 metų, kai atsilups sandarinimo juostos, mastikos, išsiklaipys palstikiniai langų, durų rėmai ir t.t., t.y. dalinai praras namas sandarumą ir dėl to padidės šildymo elektra sąnaudos, o mums tik pencija:) beliks, kaip tada? kai nebus kitos šildymo sistemos su 3-5 COPais?
Kokios jūsų mintys, Dzūkiška pirkia, (jūs lyg ir tokį namą statot) šiais klausimais?

Svetainė, kaminas, ortakiai (čia backup)
Ir gali likti elektra
Atsakyti

Pas mane visos kilpos atidarytos ant max ir kiek matosi per debitomačius, judėjimas vyksta. 

Kiek mačiau Š.S. cirkuliacinis varinėja termofikatą 7—21 L/min. priklausomai nuo poreikio. 

O kaip placiai pati kreive nustatyta, t.y. kokios reiksmes x (Ta) asyje? Nustatyk placiausia jeigu palikti default skaiciai, t.y. nuo -20 iki 20. Tada siurblio logika turetu galia truputi graziau moduliuoti ir sumazetu on/off skaicius.

Kreivės plotis palikta default (-10 +15).  Praplatinus kreivę ir palikus tas pačias temperatūras realiai vėl sumažinsiu paduodamo ribas prie esamų lauko temp. 

Atsakyti

Pas mane visos kilpos atidarytos ant max ir kiek matosi per debitomačius, judėjimas vyksta. 

Kiek mačiau Š.S. cirkuliacinis varinėja termofikatą 7—21 L/min. priklausomai nuo poreikio. 

Kreivės plotis palikta default (-10 +15).  Praplatinus kreivę ir palikus tas pačias temperatūras realiai vėl sumažinsiu paduodamo ribas prie esamų lauko temp. 

Blogai, reikia daryti kuo plačiau ir pasikeisti paduodamas reikšmės.

Atsakyti

Blogai, reikia daryti kuo plačiau ir pasikeisti paduodamas reikšmės.

Kiek rekomenduojat nustatyti patalpų šildymui?  Plotis -20+20 ir ribos nuo +25 iki +35?

Atsakyti

Kiek rekomenduojat nustatyti patalpų šildymui?  Plotis -20+20 ir ribos nuo +25 iki +35?
Prie -20 kokius 34, prie +20 palikit 15
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 22 gruodžio 2017 - 15:20
QUOTE(Paliukas @ 2017 12 22, 09:42)
Ir gali likti elektra

turbūt sunkiai praeitų kaminas sandariam namui...
Atsakyti

Prie -20 kokius 34, prie +20 palikit 15

Dar dvi paros:

Temperatura viduje 23-24(dar vis džiovinu, todel laikau auksta).

Lwt virsutine riba 35.

Sunaudota 40 kwh

Pagaminta 113 kwh

Cirkuliacinio darbas 40val.

Kompresoriaus darbas 34 val.

Teno darbas 0 val.

Number of starts (čia kaip suprantu kompresoriaus įsijungimo ciklai?) 167. 

Delta t 5 laipsniai, o tokio 9-04  net neradau... kurioje vietoje jis nukištas? 

Atsakyti
QUOTE(lexxx @ 2017 12 22, 16:53)
turbūt sunkiai praeitų kaminas sandariam namui...

Nu kažkaip praeina kaminai, atsižvelgiant į taip ar taip bedingsiantį sandarumą - nieko baisaus
Arba... Būt nepopuliariu ir žvelgiant į ateitį, keliais m2 didesnę katilinę su kaminu
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 12 21, 22:18)
gali su manimi gincitis kiek nori

Visai nenoriu su tavimi ginčytis ;). Nors teigiama kad ginčuose gimsta tiesa, bet tiesą ir aiškinantis niuansus galima surasti, tad mano postus priimk ne kaip ginčo inicijavimą, o kaip detalių aiškinimąsi.

Dėl ŠS sugadinimo, nežinau, arkava nekartą teigė, kad yra fiziškai atjungęs savo ŠS tenus. Ok, jis palaiko aukštesnę temperatūrą, o vat mano pažįstamam, su Daikinu, jo prašymu montuotojas sumontavo atskirus saugiklius teno atjungimui, bet mano pažįstamas ten negyvena, tad bando palaikyti ~17°C-19°C temperatūras patalpoje. Kadangi paduodamas negali būti mažesnis už 25°C, tai jo gerai apšiltintose patalpos temperatūra buvo sukilus iki aukštesnių dydžių, nei jis nori palaikyti. Kadangi jis nori mažesnių sąskaitų už elektrą, tai tenus atjungė, o temperatūrą patalpose bandė sumažinti prisukdamas grindinio šildymo kilpas. Čia mano supratimu padarė viską, ką tik įmanoma blogiausio, bet kaip jam paaiškinti, kaip galima sumažinti temperatūrą patalpose kitais būdais, kai Daikin nei pardavėjai, nei montuotojai patys nesugeba sureguliuoti, išaiškinti ŠS reguliavimo subtilybių, ir net lietuviškos valdymo instrukcijos nesugeba duoti. Su kompiuteriais, internetu pažįstamas nelabai draugauja. Dabar jo ŠS srebia gerokai daugiau elektros nei jis tikėjosi ir skundžiasi, kad jau geriau būtų dujinį katilą pirkęs, ir nebūtų reikėję aiškintis tokios gausybės niuansų, kaip normaliai nustatyti temperatūrą patalpose, su ŠS.

Kad galėčiau pagelbėti tam pažįstamam, pateikiant tinkamus problemos sprendimo variantus ir gludinu šiuos niuansus.
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2017 12 22, 09:42)
Ir gali likti elektra

Nesitikiu, kad mano namas išsisiandarins taip, kad pakeitus susidėvėjusias langų tarpines, to sandarumo negalėčiau atstatyti ir manęs kamino name tikrai neįkalbėtum įsirengti.

Sandarumo name praradimas yra toks sąlyginis, be garantijų. Neaišku per kiek dešimtmečių, ir kokiu lygiu jis sumažės. Pav. pas save tikiuosi, kad ir po 50 metų tilpsiu į A++ normas, o kaminas - tai garantuotas sandarumo nebuvimas name, nuo pat jo pastatymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 23 gruodžio 2017 - 11:02

Visai nenoriu su tavimi ginčytis ;). Nors teigiama kad ginčuose gimsta tiesa, bet tiesą ir aiškinantis niuansus galima surasti, tad mano postus priimk ne kaip ginčo inicijavimą, o kaip detalių aiškinimąsi. Dėl ŠS sugadinimo, nežinau, arkava nekartą teigė, kad yra fiziškai atjungęs savo ŠS tenus. Ok, jis palaiko aukštesnę temperatūrą, o vat mano pažįstamam, su Daikinu, jo prašymu montuotojas sumontavo atskirus saugiklius teno atjungimui, bet mano pažįstamas ten negyvena, tad bando palaikyti ~17°C-19°C temperatūras patalpoje. Kadangi paduodamas negali būti mažesnis už 25°C, tai jo gerai apšiltintose patalpos temperatūra buvo sukilus iki aukštesnių dydžių, nei jis nori palaikyti. Kadangi jis nori mažesnių sąskaitų už elektrą, tai tenus atjungė, o temperatūrą patalpose bandė sumažinti prisukdamas grindinio šildymo kilpas. Čia mano supratimu padarė viską, ką tik įmanoma blogiausio, bet kaip jam paaiškinti, kaip galima sumažinti temperatūrą patalpose kitais būdais, kai Daikin nei pardavėjai, nei montuotojai patys nesugeba sureguliuoti, išaiškinti ŠS reguliavimo subtilybių, ir net lietuviškos valdymo instrukcijos nesugeba duoti. Su kompiuteriais, internetu pažįstamas nelabai draugauja. Dabar jo ŠS srebia gerokai daugiau elektros nei jis tikėjosi ir skundžiasi, kad jau geriau būtų dujinį katilą pirkęs, ir nebūtų reikėję aiškintis tokios gausybės niuansų, kaip normaliai nustatyti temperatūrą patalpose, su ŠS. Kad galėčiau pagelbėti tam pažįstamam, pateikiant tinkamus problemos sprendimo variantus ir gludinu šiuos niuansus. [b]Papildyta:[/b] Nesitikiu, kad mano namas išsisiandarins taip, kad pakeitus susidėvėjusias langų tarpines, to sandarumo negalėčiau atstatyti ir manęs kamino name tikrai neįkalbėtum įsirengti. Sandarumo name praradimas yra toks sąlyginis, be garantijų. Neaišku per kiek dešimtmečių, ir kokiu lygiu jis sumažės. Pav. pas save tikiuosi, kad ir po 50 metų tilpsiu į A++ normas, o kaminas - tai garantuotas sandarumo nebuvimas name, nuo pat jo pastatymo.
Pas Arkava mažai termofikato bei varinejamas aukštesnės temperatūros termofikatas dėl to tenu ir nereikia. Kai kurie 9KW ir galingesni sugeba atsitirpinti kompresoriumi be tenu. Mažu galingumu SS belieka reguliuoti pagal vidaus temperatūra, nustatant lauko kreive jog gryztamas būtu nemažiau 25C-27C. Analogiškai persidarysiu pas save ant Panasonic, tik tam naudosiu ne gamykline pultelio histerize 1 laipsnį, o pats nustatynesiu 0.3C ar kokius 0.4C, dirbs karštesniu termofikatu truputį trumpiau. Prieš naktį persijungs į dar didesne histerize jog būtu šiek tiek vėsiau. Visa logika jau apsirašęs Openhab'e su kuriuo valdau Zhenderio rekuperatoriu, sulauksiu ESP8266 su rele iš kiniečių ir pajungsiu SS valdyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 23 gruodžio 2017 - 14:23