Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(mintas @ 2017 12 18, 22:42)
Pirmas niuansas...

Nesutikčiau, jeigu džiūna ir pastoviai darbininkai darinėja duris/langus - kaltinti nėra ko
Aišku jei koks žirkliarankis leido įrenginį, tai jau kitas reikalas - galėtų pasidalinti kas leido info
Kaip dirbantis šioje srityje žinau,kad kas antras nori/mano kad reikia jog mažiau naudotų energijos įrenginys (tai normalu) - todėl į vartotojus neskubėčiau - tam jis turi du metus gi
O Daikinu tai kas antras prekiauja.... Mes va pvz Samsungo laukiam šią savaitę ofise splito - panagrinėsim atidžiau ir pamesinėsim
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 19 gruodžio 2017 - 09:12

Patalpos temperaturą galima nustatyti žemesnę, nerekomenduoja nustatyti žemesnės termofikato temp, nes atseit neefektyviai veiks (dirbs su tenu). Ar tikrai taip gali būti?  Namo temp dar nemažinu, nes su sausintuvu džiovinu patalpas. Tam reikia palaikyti bent 22—23 patalpos temp. Mane labiau neramina, kad cop turetu but prie esamos lauko temp apie 4-4,8 bet realiai yra iki 2,5.  Ir cop tikrai neturi buti susijęs su energetiniais namo nuostoliais, o tik parodyti šs efektyvumą. Ar aš  netaip skaičiuoju? Pvz šs skaitiklis rodo, kad  per tam tikrą laiką sunaudojo 370 kwh ir pagamino 911 kwh.  Tai koks čia cop gaunasi? 

Atsakyti
o cop 4,5-5 cia gamintojo - reklamiškai surašyta?
kazkaip sunkiai isivaizduojamas efektyvus veikimas, kai šildo tik iki 25-26 iseinanti vandeni

QUOTE(kasnis @ 2017 12 19, 09:56)
<p>Patalpos temperaturą galima nustatyti žemesnę, nerekomenduoja nustatyti žemesnės termofikato temp, nes atseit neefektyviai veiks (dirbs su tenu). Ar tikrai taip gali būti?  Namo temp dar nemažinu, nes su sausintuvu džiovinu patalpas. Tam reikia palaikyti bent 22—23 patalpos temp. Mane labiau neramina, kad cop turetu but prie esamos lauko temp apie 4-4,8 bet realiai yra iki 2,5.  Ir cop tikrai neturi buti susijęs su energetiniais namo nuostoliais, o tik parodyti šs efektyvumą. Ar aš  netaip skaičiuoju? Pvz šs skaitiklis rodo, kad  per tam tikrą laiką sunaudojo 370 kwh ir pagamino 911 kwh.  Tai koks čia cop gaunasi? </p>

Atsakyti
<p>Patalpos temperaturą galima nustatyti žemesnę, nerekomenduoja nustatyti žemesnės termofikato temp, nes atseit neefektyviai veiks (dirbs su tenu). Ar tikrai taip gali būti?  Namo temp dar nemažinu, nes su sausintuvu džiovinu patalpas. Tam reikia palaikyti bent 22—23 patalpos temp. Mane labiau neramina, kad cop turetu but prie esamos lauko temp apie 4-4,8 bet realiai yra iki 2,5.  Ir cop tikrai neturi buti susijęs su energetiniais namo nuostoliais, o tik parodyti šs efektyvumą. Ar aš  netaip skaičiuoju? Pvz šs skaitiklis rodo, kad  per tam tikrą laiką sunaudojo 370 kwh ir pagamino 911 kwh.  Tai koks čia cop gaunasi? </p>

Kartais skaitikliai ir grybą papjauna. Jeigu savaitgalį nebus darbininkų, pažiūrėk el. skaitliuko parodymus (jeigu dar negyveni) ir kiek kWh šiluminės pagamins. Tada bus galima išvesti kažkokį skaičių.
Gal pas tave įšalusį namą tris dienas su el. tenais šildė
Atsakyti

Kaip ir rašiau anksčiau, žiuriu į laikotarpį po namo sušildymo. Kelis savaitgalius tikrinau— Daikin skaitiklis atitinka eso skaitiklio suvartojimą. Nebent  šs blogai rodo pagamintą energiją.  Šiaip viskuo patenkintas išskyrus cop. Ir mano nuomone tai bus susiję su reguliavimu, todėl ir klausiu kokios nustatytos paduodamo  temp yra pas kitus, kurie gauna gerus cop.  

Atsakyti
QUOTE(kasnis @ 2017 12 19, 12:20)
<p>Kaip ir rašiau anksčiau, žiuriu į laikotarpį po namo sušildymo. Kelis savaitgalius tikrinau— Daikin skaitiklis atitinka eso skaitiklio suvartojimą. Nebent  šs blogai rodo pagamintą energiją.  Šiaip viskuo patenkintas išskyrus cop. Ir mano nuomone tai bus susiję su reguliavimu, todėl ir klausiu kokios nustatytos paduodamo  temp yra pas kitus, kurie gauna gerus cop.  </p>

Dalinkis info:
* koks konkrečiai modelis
* kas pardavė
* kas pasirašė (kokia įmonė) ant paleidimo akto/protokolo
* kiek per praeitą savaitę elektros prisuko ir kiek šilumos prisuko
* kokia paduodama temp. į namus

Tuoj viską sužiūrėsim
Atsakyti
Nuo ŠS paleidimo- 29 laipsniai. COP nerodo, šiluminiu kw - irgi. Tad skaičiuoju tik el. kW suma. Menesio sanaudos - 25-45 (praejusi sausy).

QUOTE(kasnis @ 2017 12 19, 12:20)
<p>Kaip ir rašiau anksčiau, žiuriu į laikotarpį po namo sušildymo. Kelis savaitgalius tikrinau— Daikin skaitiklis atitinka eso skaitiklio suvartojimą. Nebent  šs blogai rodo pagamintą energiją.  Šiaip viskuo patenkintas išskyrus cop. Ir mano nuomone tai bus susiję su reguliavimu, todėl ir klausiu kokios nustatytos paduodamo  temp yra pas kitus, kurie gauna gerus cop.  </p>

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 12 19, 09:11)
Nesutikčiau, jeigu džiūna ir pastoviai darbininkai darinėja duris/langus

Mes akcentuojam skirtingas problemas. Tu akcentuoji padidėjusias sąnaudas, aš akcentuoju per didelę vidaus temperatūrą, dėl kurios greičiausiai tos sąnaudos ir yra nelauktai didelės, mažiau kreipdamas dėmesį į namo džiuvimą, durų darinėjimą ir panašiai. Taip, tai irgi įtakoja didesnias elektros sąnaudas, bet nuo to niekur nedingsi, bet kai negyvenamam name laikosi nesveikai aukštos temperatūros, o aparatūros montuotojas aiškina, kad žemesnės temperatūros negalima nustatyti, nu tai atleisk, bet mano nuomone nuo montuotojo reikia pradėti ieškoti razinų.

O Daikinu tai kas antras prekiauja....

Ir tik vienas kitas išnarstė savo pardavinėjamą produktą, kaip pats žadi nagrinėti samsungą. Iš čia ir visos problemos.

Atsakyti

Panasonic 5kw pagal nepriklausomus Danų testus pvz. prie -15 su termofikatu 35C pasiekia 2.42 COP

Atsakyti
nes su sausintuvu džiovinu patalpas.

Jei specialiai džiovini, tai džiovinimas patikėk, daug energijos rijantis dalykas, o kai džiovini intensyviai, tai ir energija srebiama intensyviai, nieko čia keisto.

Vis tik dėl 25°C temperatūros, tai atleisk, bet mano nuomone, šiltam namui ji per aukšta.
Atsakyti

Patalpos temperaturą galima nustatyti žemesnę, nerekomenduoja nustatyti žemesnės termofikato temp, nes atseit neefektyviai veiks (dirbs su tenu). Ar tikrai taip gali būti?  Namo temp dar nemažinu, nes su sausintuvu džiovinu patalpas. Tam reikia palaikyti bent 22—23 patalpos temp. Mane labiau neramina, kad cop turetu but prie esamos lauko temp apie 4-4,8 bet realiai yra iki 2,5.  Ir cop tikrai neturi buti susijęs su energetiniais namo nuostoliais, o tik parodyti šs efektyvumą. Ar aš  netaip skaičiuoju? Pvz šs skaitiklis rodo, kad  per tam tikrą laiką sunaudojo 370 kwh ir pagamino 911 kwh.  Tai koks čia cop gaunasi? 
Nesitiki jog toks COP gali būti prie tokių lauko temperatūrų, šiandienos sąnaudos apie 290 kwh realios nes tiek rodo ant skaitliuku, siurblio ekrane matau 3.1 COP kas greičiausiai bus pagražinta :)

Termofikata šiom dienom padavinėja 26-27C, viduje 22-22.5

Nedaug trūksta ir apsirasysiu savo siurblio valdymo logika pagal rekuperatoriaus istraukiama temperatūra, pakankamai prisirinkau duomenų ir išmokau apgaudinėti Panasonico vidaus patalpų termistoriu :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 19 gruodžio 2017 - 14:09

Modelis Ehbh08cb3v/erlq008cv3. 

Paduodamas "LWT" nustatomas priklausomai nuo lauko temp., bet kiek žiūrejau faktiškai paduodamo temp buna 25-27 ribose. Paduodamo žemiau 25 nustatyti be serviso negaliu. Per geras dvi savaites  palaikant 23—24  vidaus temp, sunaudojo maždaug 370 kwh ir pagamino 900kwh (čia neskaitant namo prišildymo). Vėliau pasakysiu tiksliai, nes turiu susirašęs. Paskutinės savaitės duomenų nagrinėti neverta, nes buvau išvežęs džiovintuvą ir atvesinau namą iki 18. Bet dregmės dar begalo daug, todėl vakar vėl atvežiau džiovintuvą ir pradėjau stipriau šildyti.  Jokių aktų protokolų nieks nedavė, nors montuotojų klausiau ar nebus kokio techninio paso ar pan.  Sakė nebūna. Tik sutartis ir krūva vartotojo knyigučių. Visą sumą kaip priklauso oficialiai mokėjau pavedimu. Pardavusios ir montavusios įmonės viešai gal kolkas nereklamuosiu. Šiaip pačiam montavimui ir paleidimui priekaištu neturiu, viską įrengė tvarkingai ir labai operatyviai. 

Atsakyti