Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 12 18, 09:00)
Na mes visi renkamės savo kelią. Mane elektra žavi savo primityvumu. Jei sąnaudos nedidelės ir priimtinos - galima ir nesiversti per galvą jas sumažinti 2.5-3 kartus. Bet čia nemažai tarp mūsų su stipria asmenine nuomone, kažkiek ir fanatikų. Bet tai nieko blogo - per tokius "kortos statymus" kiti galės lengviau pasirinkti savo kelią - elektrinis / elektrinis su oras-oras / oras - vanduo / geoterminis šildymas. Kažkaip "kamina šniūrs" nebetraukiu į sąrašą.

Ar verta geo traukt į sąrašą?
Juk investicijos jo ženkliai, didesnės, o jei A klasės namas, tai kaip ir miręs produktas (vien statyt kortos ant -20c nedrįsčiau)
Atsakyti
Tai kodel COP nepaskelbia prie tokios T? Matyt labai nekoks, atbaidys visus smile.gif)))

QUOTE(jaruss11 @ 2017 12 18, 08:59)
<p>Parasyta jog "darbine lauko temperatura, sildymas" iki -25 </p>

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 12 18, 10:26)
Tai kodel COP nepaskelbia prie tokios T?  Matyt labai nekoks, atbaidys visus smile.gif)))

Su tais cop prie -25c, tai byški dyzelgeitas (mano nuomonė), kurio teorijų turi ne vienas servisantas. Viena jų - galios moduliacija iki 10% ir... ženkliai galingesnis prietaisas nei deklaruojama
Atsakyti
Va, va.
Geriausias rodiklis - skaitiklio parodymai (bent jau akivaizdūs ).
Galingumą aišku galima pasitikrinti

QUOTE(Paliukas @ 2017 12 18, 10:31)
Su tais cop prie -25c, tai byški dyzelgeitas (mano nuomonė), kurio teorijų turi ne vienas servisantas. Viena jų - galios moduliacija iki 10% ir... ženkliai galingesnis prietaisas nei deklaruojama

Atsakyti

Sveiki.

Matau čia diskutuoja daug profų. Gaila, kad šio forumo nemačiau anksčiau, gal kitokį ŠS pasirinkčiau. Namas 120 m2, beveik A klasė. 

Prieš menesį pastatė 10kw Daikin orinuką su atskiru boileriu. Pajungtas per trieigį tiesiai į grindų kolektorių. Noriu paklaust patyrusių vartotojų dėl ekonomiškiausių darbo režimų. Jei nori turėti namie 20 laipsnių ar geriau nustatyti išeinančio iš siurblio vandens temp (LWT) pvz. 26—28 ir kad siurblys dažniau junginėtusi ar geriau nustatyti 21—22 ir jis dirbtų ilgesniais ciklais? Gamyklinis nustatymas dabar toks, kad žemiau nei 25 nustatyti negaliu, bet instrukcijoje nurodyta, kad  yra galimybė pakeisti nustatymus ir išeinančio vandens temp padaryti žemiau nei 25. Montuotojai sakė, kad negalima žemiau 25 nustatyti, nes tada normaliai neveiks. Kolkas nors temp lauke virš 0, vanduo iš siurblio išeina 25, name 22—24 (glaistom,dziovinam), bet cop vos virš dviejų gaunasi. Defrost režimu nuolat tenas jungiasi.  Boileris nešildomas. P.s. siurblio el. skaitiklis atitinka 100 proc. įvadinį skaitiklį, todėl cop duomenys geri. Elektros tik su šs per nepilną mėn pripleškinau virš 500 kwh. Ir kaip matau pagal valandas tai ant defrost teno daug gana išeina. 

Atsakyti

Sveiki.

Matau čia diskutuoja daug profų. Gaila, kad šio forumo nemačiau anksčiau, gal kitokį ŠS pasirinkčiau. Namas 120 m2, beveik A klasė. 

Prieš menesį pastatė 10kw Daikin orinuką su atskiru boileriu. Elektros tik su šs per nepilną mėn pripleškinau virš 500 kwh. Ir kaip matau pagal valandas tai ant defrost teno daug gana išeina. 

Nepulciau i panika, jeigu iki pastatymo, namas stovejo nesildomas, tai naturalu jog jis buvo isveses, kokia buvo temp? todel kad atsiltu visos sienos, grindys ir kita termomase, buvo didesnis silumos poreikis, negu butu reikalingas kai patalpose palaikoma pastovi temp. Mano atveju irgi viduj buvo +8 orinukas per mazdaug tris valandas pakelia iki 22, vos tik ji isjungus temp akyse pradeda krist ir mazdaug po val grizta beveik i pradine pries tai buvusia.

Atsakyti

Į paniką dar nepuolu ir suprantu, kad tai greičiausiai reguliavimo klausimas, o ne Daikin kaltė. Tiesiog galbut dabar bučiau pirkęs kokį pigesnį variantą ir dalinai montuočiau pats. Jaučiuosi permokėjęs.

COP iki 2,5 nevertinant namo prišildymo sąnaudų.  Tiesiog matau kaip kasdien eina kwh ir efektyvumas mažesnis nei turetų buti prie tokios oro temp. Mane labiausiai domina kaip kiti sureguliavo savo sistemas, kai šildymas 100 proc. grindinis ir kolektorius tiesiogiai (be pamaišymo ar akumuliacinės talpos)pajungtas į ŠS. Kažkaip netikiu montuotojais, jog šs žemiausia efektyvi darbinė temp yra 25 ir žemiau nerekomenduoja gamintojai.

Atsakyti
Pirmas niuansas - galbūt džiūna sienos ir pilna drėgmės namuose
Antras- iš tiesų ar nėra klaidų sandarumo
Trečias - ko labiausiai nekenčia servisas, tai kai paleidus įrangą, vartotojas pagal save pradeda 'didžėjauti' ir po savo nustatymų kaitaliojimų - keikti įrangą

Mano pasiūlymas paprastas - laukiam, dar per anksti daryti išvadas ir kaitalioti settingus
Atsakyti
Montavaus pats, jungiau tiesiogiai prie kolektoriaus. 11 kw aparatas, nustatyta padavimo T - 29 laipsniai. Maziau nebandziau, nebuvo poreikio. Bet ir nekeičiu jos, kai šalciai užeidavo.
ŠS dirba vidut 30Hz dazniu ir apie 800-1000w galia (rodo galios matuoklis).
sanaudom patenkintas

QUOTE(kasnis @ 2017 12 18, 14:04)
<p>Į paniką dar nepuolu ir suprantu, kad tai greičiausiai reguliavimo klausimas, o ne Daikin kaltė. Tiesiog galbut dabar bučiau pirkęs kokį pigesnį variantą ir dalinai montuočiau pats. Jaučiuosi permokėjęs.
</p><p> COP iki 2,5 nevertinant namo prišildymo sąnaudų.  Tiesiog matau kaip kasdien eina kwh ir efektyvumas mažesnis nei turetų buti prie tokios oro temp. Mane labiausiai domina kaip kiti sureguliavo savo sistemas, kai šildymas 100 proc. grindinis ir kolektorius tiesiogiai (be pamaišymo ar akumuliacinės talpos)pajungtas į ŠS. Kažkaip netikiu montuotojais, jog šs žemiausia efektyvi darbinė temp yra 25 ir žemiau nerekomenduoja gamintojai.</p>

Atsakyti

Tai sakot verciau ziuret Panasonic negu Rotex ? 

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 12 18, 14:29)
Montavaus pats, jungiau tiesiogiai prie kolektoriaus. 11 kw aparatas, nustatyta padavimo T - 29 laipsniai. Maziau nebandziau, nebuvo poreikio. Bet ir nekeičiu jos, kai šalciai užeidavo.
ŠS dirba vidut 30Hz dazniu ir apie 800-1000w galia (rodo galios matuoklis).
sanaudom patenkintas

O koks šildymo režimas - matuojama paduodamas ar grįžtamas.
Atsakyti

Jeigu klausimas man, tai paduodamas.

Atsakyti