Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

Arba tiesiog pamėtomas apelsina šniūrs plokštuminiame pamate ir pajungiamas prie wifi valdomo termostato. Psio. Nu bet o.k. o.k. pažiūrėsim, kaip viskas atrodys realybėje.

Bet kai pridavinėsim namus gali vien šildymas su kabeliuku nebepraeiti, ypač jei A+ reikės gauti. Vėsinimas vasarą taip pat reikalingas, jūs žemės šilumokaitį pasidarėt, bet kuri sistema geriau galėsim palyginti tik kai praktiškai išbandysim. Energijos sanaudos su kondicionierium turėtu būti gerokai mažesnės, WiFi kai kuriose modeliuose gamintojai jau be papildomo mokesčio montuoja.  Jei pavyktu dar ir karštą vandenį nebrangiai, be didelių investicijų gamintis, neatsisakyčiau, bet  čia jau gaunasi, kad bandau iš oras-oras perdaryti į oras-vanduo sistemą

Atsakyti
QUOTE(TomasJonas @ 2017 12 16, 23:22)
Bet kai pridavinėsim namus gali vien šildymas su kabeliuku nebepraeiti, ypač jei A+ reikės gauti. Vėsinimas vasarą taip pat reikalingas, jūs žemės šilumokaitį pasidarėt, bet kuri sistema geriau galėsim palyginti tik kai praktiškai išbandysim. Energijos sanaudos su kondicionierium turėtu būti gerokai mažesnės, WiFi kai kuriose modeliuose gamintojai jau be papildomo mokesčio montuoja.  Jei pavyktu dar ir karštą vandenį nebrangiai, be didelių investicijų gamintis, neatsisakyčiau, bet  čia jau gaunasi, kad bandau iš oras-oras perdaryti į oras-vanduo sistemą</p>

Viskas tvarkoj. Man pakaks A klasės, kurią turėčiau gauti, bet aš nusimatęs vietą oras-oras. Tikiuosi būti maloniai nustebintas nedidelėmis el. sąnaudomis ir suktis su oranžiniu kabeliu ir taip sulaukti fotovoltinio stebūklo.
Taip, pas mane žemės šilumokaitis turėtų spręsti vėsinimą. Beja mano energetinis vertinimas parodė, kad vėsinimui reiks beveik 50% daugiau energijos nei šildymui per metus. Tai čia statantys šiltus namus turi įsivertinti ir apsirūpinti kažkokiu vėsinimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 17 gruodžio 2017 - 01:22
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 12 16, 22:32)
Arba tiesiog pamėtomas apelsina šniūrs plokštuminiame pamate ir pajungiamas prie wifi valdomo termostato.

Kodėl "arba"? Tas "šniūrs" mano akimis vienas ir tas pats, kas ir "elektrinis kilimėlis" kurį aš mielai kombinuočiau su oriniu šildymu smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 12 17, 01:21)
Beja mano energetinis vertinimas parodė, kad vėsinimui reiks beveik 50% daugiau energijos nei šildymui per metus. Tai čia statantys šiltus namus turi įsivertinti ir apsirūpinti kažkokiu vėsinimu.

Jei rekupas pakankamai našus, vakarinis didelio srauto leidimas per ByPassą labai stipriai numuša temperatūrą. Grubiai tik dvi savaites per metus ir vakarais būna per daug šilta, kad temperatūra nekristų.

Bet vėsinimas reikalingas. Jei vidinių pritekėjimų name bus daugiau, vėdinimo gali nepakakti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 17 gruodžio 2017 - 01:23

Tikiuosi būti maloniai nustebintas nedidelėmis el. sąnaudomis ir suktis su oranžiniu kabeliu ir taip sulaukti fotovoltinio stebūklo.

Fotovoltinio stebuklo aš irgi laukiu, bet kadangi esu žalias šioj sritį tai dabar norėčiau konsultacijų. Aš viską skaičiuoju taip:

Mano namukas turėtų būti B klasės (norėčiau šilto kaip ir daugumos šios temos dalyvių, bet deja...) taigi plotas apie 80m2 todėl kiek radau info reikėtų apie 11000 kW metinės energijos šildymui, ir apie 4kW šiluminės galios, kad pajėgtų apšildyti tokį plotą,  turiu ŠS oras-oras, (4kW šiluminės galios,tokio kokio ir reikia, o jo energijos suvartojimas 0,8 kWh) kurio COP šildymui 5,1 taigi 11000/5 (taip COP 5 iki -10 prie -15 COP 4,3 bet yra židinys kurį dažnokai kuriam) gaunasi 2200 kW metams šildymui ir dar tarkim tiek pat kitoms reikmėms viso gaunasi apie 4500 kW. jeigu pastatau 2kW galios jėgainę (apie 2500eu) tuomet gaunu apie 2000 kW galios per metus nemokamai 2000*0,11 gaunasi kad per metus atsiperka 220 eu tai investicija atsipirks po 10 metų. Ar teisingai skaičiuoju?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stalius:): 17 gruodžio 2017 - 20:32
QUOTE(stalius:) @ 2017 12 17, 20:26)
Ar teisingai skaičiuoju?</p>

Jei niekas nesuges po garantinio, ar viesulas koks visko nenuneš, tuomet gali iš vis neatsipirkti ir liktum giliam minuse.
Atsakyti

Jei niekas nesuges po garantinio, ar viesulas koks visko nenuneš, tuomet gali iš vis neatsipirkti ir liktum giliam minuse.

Taip, visa tai suprantu, ir manau kad siuo metu tikrai neverta investuoti, tiesiog norejau pasitikslinti, ar viska gerai skaiciuoju ar kazkur fantazuoju🙈

Atsakyti

Sveiki,

noriu Jusu nuomones del silumos siurbliu. Namas B klases, naujai pastatytas, sienu ir stogo varza bijau pameluoti bet apie 5 m2 K/W. Sienos akyto betono blokeliai apsiltintos 20 cm EPS70 putplasciu, stogas 30 cm ekovata.  Kaip ir viskas ok turetu buti :) Namo plotas 110 m2.grindinis sildymas vieno auksto + del viso ko garaze isvestis i radiatoriu.

Renkuosi tarp

Panasonic Aquarea 7 kW "viskas viename" https://www.katiluturgus.lt/lt/silumos-siurbliai/oras-vanduo/panasonic/panasonic-aquarea-silumos-siurblys-viskas-viename-7kw.html 

Rotex HPSU Compact 308H/C 8 kw (o gal uztektu ir 6 kW) https://www.katiluturgus.lt/lt/silumos-siurbliai/oras-vanduo/rotex/rotex-silumos-siurblys-8kw-hpsu-compact-308-h.html 

Rotex vilioja savo karsto vandens ruosimu t.y. kiek supratau is pardaveju jis gali paruosti didesni kieki karsto vandens be el. teno isikisimo, t.y per jame esama akumuliacine talpa, kurios temperatura pastoviai palaikoma karsta, prabegdamas saltas vanduo momentaliai susyla. Ir jeigu tiesa sake pardavejai, Rotex viso sildymo sezono kastai siek tiek mazesni ~ 8 % negu Panasonic. Plius Rotex turi galimybe ateityje pajungti saules kolektorius, taciau jo kaina didesne ~800 Eur

Tik Rotex niekur neradau nurodomos galios ir COP prie pvz -15, zemiausia temp. kur Rotex pateikia duomenys yra -7C. Tuo tarpu Panasonic nurodo duomenis ir prie -15C.

Ka galetumete patarti, i kuri labiau ziureti? Gal kas turi viena ar kita ? :) 

Atsakyti
Vadinasi, Rotex "pritaikyti" lietuviskoms ziemoms (-7).
O jei rimtai, tai tiesiog matyt prasti duomenys,m ir geriau jų neviešinti. Todel ir nerodo...
O šiaip, būt gerai, kad veiktų bent iki -20-24...

QUOTE(jaruss11 @ 2017 12 17, 22:52)
<p>Sveiki,</p><p></p><p>noriu Jusu nuomones del silumos siurbliu. Namas B klases, naujai pastatytas, sienu ir stogo varza bijau pameluoti bet apie 5 m2 K/W. Sienos akyto betono blokeliai apsiltintos 20 cm EPS70 putplasciu, stogas 30 cm ekovata.  Kaip ir viskas ok turetu buti smile.gif Namo plotas 110 m2.grindinis sildymas vieno auksto + del viso ko garaze isvestis i radiatoriu.</p><p>Renkuosi tarp
</p><p>Panasonic Aquarea 7 kW "viskas viename" <a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.katiluturgus.lt/lt/silumos-siurbliai/oras-vanduo/panasonic/panasonic-aquarea-silumos-siurblys-viskas-viename-7kw.html%C2%A0'>https://www.katiluturgus.lt/lt/silumos-siurbliai/oras-vanduo/panasonic/panasonic-aquarea-silumos-siurblys-viskas-viename-7kw.html </a></p><p>Rotex HPSU Compact 308H/C 8 kw (o gal uztektu ir 6 kW) <a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.katiluturgus.lt/lt/silumos-siurbliai/oras-vanduo/rotex/rotex-silumos-siurblys-8kw-hpsu-compact-308-h.html%C2%A0'>https://www.katiluturgus.lt/lt/silumos-siurbliai/oras-vanduo/rotex/rotex-silumos-siurblys-8kw-hpsu-compact-308-h.html </a></p><p></p><p>Rotex vilioja savo karsto vandens ruosimu t.y. kiek supratau is pardaveju jis gali paruosti didesni kieki karsto vandens be el. teno isikisimo, t.y per jame esama akumuliacine talpa, kurios temperatura pastoviai palaikoma karsta, prabegdamas saltas vanduo momentaliai susyla. Ir jeigu tiesa sake pardavejai, Rotex viso sildymo sezono kastai siek tiek mazesni ~ 8 % negu Panasonic. Plius Rotex turi galimybe ateityje pajungti saules kolektorius, taciau jo kaina didesne ~800 Eur</p><p></p><p>Tik Rotex niekur neradau nurodomos galios ir COP prie pvz -15, zemiausia temp. kur Rotex pateikia duomenys yra -7C. Tuo tarpu Panasonic nurodo duomenis ir prie -15C.</p><p></p><p>Ka galetumete patarti, i kuri labiau ziureti? Gal kas turi viena ar kita ? smile.gif </p>

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 12 18, 09:16)
Vadinasi, Rotex "pritaikyti" lietuviskoms ziemoms (-7).
O jei rimtai, tai tiesiog matyt prasti duomenys,m ir geriau jų neviešinti. Todel ir nerodo...
O šiaip, būt gerai, kad veiktų bent iki -20-24...

Rotex jau bene 10 metų priklauso Daikin'ui, tai net nežinau, ar pirkdamas Daikin'ą, gauni Rotex'ą, ar atvirkščiai smile.gif Šiaip keistas šitas man 'brendas', kaina didelė, o produkcija, bent jau išoriškai, praktiškai identiška Daikin'ui.

Šiaip grįžtant prie originalaus klausimo - aš ŠS pratekančio vandens šildytuvo nedaryčiau. Tam, kad gauti normalios temperatūros karštą vandenį, talpoje pastoviai turės būti palaikoma kur kas didesnė, nei paprasto boilerio atveju, temperatūra. Reiškia, ŠS turės dirbti mažesniais COP, didesni boilerio šiluminiai nuostoliai. Toks sprendimas man atrodo labiau tinkamesniu 'ugninių' šilumos šaltinių atveju.
Atsakyti

Parasyta jog "darbine lauko temperatura, sildymas" iki -25 

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 12 17, 01:27)
Kodėl "arba"? Tas "šniūrs" mano akimis vienas ir tas pats, kas ir "elektrinis kilimėlis" kurį aš mielai kombinuočiau su oriniu šildymu smile.gif.

Na mes visi renkamės savo kelią. Mane elektra žavi savo primityvumu. Jei sąnaudos nedidelės ir priimtinos - galima ir nesiversti per galvą jas sumažinti 2.5-3 kartus. Bet čia nemažai tarp mūsų su stipria asmenine nuomone, kažkiek ir fanatikų. Bet tai nieko blogo - per tokius "kortos statymus" kiti galės lengviau pasirinkti savo kelią - elektrinis / elektrinis su oras-oras / oras - vanduo / geoterminis šildymas. Kažkaip "kamina šniūrs" nebetraukiu į sąrašą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 18 gruodžio 2017 - 09:06

Bent jau isorinis blokas yra daikino kiek man zinoma

Atsakyti