testas nedarytas, bet visur normali garo izoliacija, langai su sandarinimo juostom, 3 stiklu, tiesa ne apsiltinimo sluoksnyje. Viska pats saziningai atrodo sandarinau. Nezinau kur galu ieskot? at cia gal normalu? vidinis siurblio skaitliukas kokius 3x maziau rodo nei skydines
testas nedarytas, bet visur normali garo izoliacija, langai su sandarinimo juostom, 3 stiklu, tiesa ne apsiltinimo sluoksnyje. Viska pats saziningai atrodo sandarinau. Nezinau kur galu ieskot? at cia gal normalu? vidinis siurblio skaitliukas kokius 3x maziau rodo nei skydines
Na x3 kart negali skirtis tikrai.
Stalius, jums Silainiai pačiame pirmame atsakyme į jūsų postą labai gerai viską sudėliojo. Paskui jūs pradėjot mėtytis kaip rudenins lapas besileisdamas nuo medžio. Stabtelkite ir truputi susireziumuokite savo poreikius ir prioritetus, tada pasiskaičiuokite ekonominį sprendimo efektyvumą ir gal bus paprasčiau apsispresti ko jums reikia ir aplamai ar jums reikia, ar tik norisi todėl kad norisi?
Vandens boileris su integruotu ŠS yra vienas produktas, atskiras monoblokas skirtas vandens pašildymui - kitas dalykas, pilnavertis ŠS trečias dalykas, o split tipo ŠS - jau ketvirtas dalykas, šalia to jie dar būna inverteriniai arba ne, bei su visokiais "patūrbinimais" darbui iki žemų minusinių temperatūrų ir kainos jų skiriasi ne be reikalo. Pirkdami patį pigiausią kinišką daiktą nuo apatinės lentynos nesitikėkite tokio pačio lygio valdymo, darbo ir efekto bei serviso, kaip ir brangesnio brendinio daikto. O ką ir kodėl reiktų rinktis - spręsti jums. Bet jeigu norite realios pagalbos forume - apsispręskite su poreikiais
Stalius, jums Silainiai pačiame pirmame atsakyme į jūsų postą labai gerai viską sudėliojo. Paskui jūs pradėjot mėtytis kaip rudenins lapas besileisdamas nuo medžio. Stabtelkite ir truputi susireziumuokite savo poreikius ir prioritetus, tada pasiskaičiuokite ekonominį sprendimo efektyvumą ir gal bus paprasčiau apsispresti ko jums reikia ir aplamai ar jums reikia, ar tik norisi todėl kad norisi?
Vandens boileris su integruotu ŠS yra vienas produktas, atskiras monoblokas skirtas vandens pašildymui - kitas dalykas, pilnavertis ŠS trečias dalykas, o split tipo ŠS - jau ketvirtas dalykas, šalia to jie dar būna inverteriniai arba ne, bei su visokiais "patūrbinimais" darbui iki žemų minusinių temperatūrų ir kainos jų skiriasi ne be reikalo. Pirkdami patį pigiausią kinišką daiktą nuo apatinės lentynos nesitikėkite tokio pačio lygio valdymo, darbo ir efekto bei serviso, kaip ir brangesnio brendinio daikto. O ką ir kodėl reiktų rinktis - spręsti jums. Bet jeigu norite realios pagalbos forume - apsispręskite su poreikiais
Taip as suprantu jog dabar atrodo jog as pats nezinau ko man reikia (is tiesu taip ir yra) ir ko as noriu.
As buvau rases jog yra 15m2 grindu ploto, kuri as noreciau pasildyti (ne patalpas sildyti, bet tik grindis palaikyti siltas del komforto), ir galvoju kaip tai padaryti su kuo mazesne investicija, jeigu imanoma tai nuo boilerio (bet tam kaip suprantu reik boilerio su papildomu silumokaiciu ir per ji paleist silta vandeni i grindis) todel klausimas ar nenusprogs paprastas boileri?
Tuomet ir svarstau kita varianta, kadangi dar nieko nera, tai galvojau kad investicija nedaug skirsis jeigu pirkciau boileri su SS (ir paleisciau viska pagal pries tai aprasyta schema) o tuomet vistiek ateiti gausis pigiau negu su paprastu elektriniu.
Tuomet gavau patarima pirkti nebrendini SS, bet tokio labai labai pigaus nerandu.
Reziume noriu tuos keliolika m2 grindu pasildyti (butinai) kuo pigesniu budu, tiek investiciju atzvilgiu, tiek ateiti sanaudu atzvilgiu kadangi plotas juokingai mazas. Todel prasau patarimu, ir drumsciu foruma😳
Pabandysiu dar kartą pasakyti savo nuomonę: pigiai ir gerai nebūna. Arba pigiai, arba gerai . Paprasčiausias patarimas : pasiskaičiuokit, kiek kainuotų mėn kaštai grindis ir boilerį šildyti grynai elektra, o tada ką sutaupysit, jei tą patį šilumos kiekį gausit iš ŠS (nepasitikėkit aklai gamintojų nurodomais COPais, nes tikrovėje grindiniam šildymui gaunasi apie 3...3,5 ; boileriui 2... 2,5 .
Pabandysiu dar kartą pasakyti savo nuomonę: pigiai ir gerai nebūna. Arba pigiai, arba gerai . Paprasčiausias patarimas : pasiskaičiuokit, kiek kainuotų mėn kaštai grindis ir boilerį šildyti grynai elektra, o tada ką sutaupysit, jei tą patį šilumos kiekį gausit iš ŠS (nepasitikėkit aklai gamintojų nurodomais COPais, nes tikrovėje grindiniam šildymui gaunasi apie 3...3,5 ; boileriui 2... 2,5 .
Taip as ir nesitikiu COP 5, bet galvoju taip boleris su papildomu silumokaiciu apie 300 eu, boileris su SS apie 1000 eu, skirtumas 700 taigi elektros antrasis variantas vartos mazdaug dvigubai maziau, tarkim i men su elektriniu gausis 40 eu tai su antru variantu 20 per metus gausis 480-240=240 taigi atsipirks po triju metu. Ar as cia kazka labai blogai skaiciuoju?
Ir aš pabandysiu pasidalinti patirtimi su stalius:), pratęsdamas ta pačia tema ir ta pačia kryptimi .
Aš namą šildyti ir karštą vandenį ruošti pradėjau tik elektra, nes šilumos siurblio nespėjau paleisti. Po pirmos žiemos aš jau pradėjau gailėtis, kad tiek pinigėlių sukišau į geoterminį šilumos siurblį. Jis man per visą gyvenimą neatsipirks, o kur gedimai, profilaktinė priežiūra. Vat ir freono papildymas, spėju apie šios operacijos poreikį jūs net negalvojote, kai skaičiavote atsiperkamumą.
Vienu žodžiu, labai gerai paskaičiuokit ar jums tikrai verta investuoti į ŠS. Tai brangi technologija, kuri šiltuose namuose atsiperka labai nedažnai ir tai tik tuomet, kai kalbama apie viso namo šildymą, o ne namo dalies. Aišku viskas nuo įrangos įsigijimo kainos priklauso, bet konkrečiai tamstos atveju aš mieliau į saulės kolektorius, o ne į ŠS technologija paremtus sprendimus investuočiau.
aš jūsų vietojo išskirčiau abu reikalus atskirai:
1. kaip pašildyti 15m² grindų plotą dėl komforto
2. kaip šildytis vandenį.
aš daryčiau taip:
1. elektrinis kilimėlis su normaliu termostatu ir davikliu grindyse.
2. elementarus elektrinis boileris.
tai bus brangiausias būdas eksploatacine prasme, bet pigiausias investicine ir kas svarbiausia: tai bus mažiausiai gendanti, triukšmaujanti ir priežiūros reikalaujanti sistema. Spėju, jog investicijų skirtumą eksploatacinių kaštų skirtumu dengsite ilgus metus. Manau ilgesnius, nei pigaus kinietiško ŠS pats optimistiškiausias tarnavimo laikas ir antro tokio nebepirksit, bet įsirengsit mano pasiūlytą sistemą, tik reiks plyteles išsidaužyt paklausykit senos raganos, nesivelkite dėl tokių plotų ir poreikių į ŠS ir dar kuo pigiau.
Sėkmės!
ne, nu jūs ir užsispyręs. Eh, kaip patinka man tai
už 1000 jūs nupirksite kokių 80ltr boilerį su ŠS, kai tuo tarpu paprastą elektrinį už 300 jau gausite 200ltr ir viršaus ir dar pinigų liks. lyginkime lygiaverčius produktus.
Antrą, ar matėte, jog tie ŠS turi dar ir teną virš kilovato, nekyla klausimas kam? toliau įsiveda minimali patalpos kubatūra. Triukšmas. Rašo labai mažą. Tikėkimės tai yra tiesa. Toliau pats paminėjote patalpos atvėsinimą ir jos papildomą šildymą.
Tai va imkite ir į tą 240 sirtumą išsiskaičiuokite visus šituos niuansus