Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(Andre_Lis @ 2017 11 20, 08:53)
<p>tai čia minimalus kiekis reikalingas 7kw? taip suprantu?
</p>
Taip rašo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Andre_Lis @ 2017 11 20, 17:11)
<p>aš galvoju gal srauto kiekis per mažas atitirpinimui, todėl jungia teną? įmanoma?
</p>

ne.
jeigu srauto kiekio nepakaktų, jis aplamai turėtų neveikti. Ta prasme šildymui. Jeigu įsijungia, tai reiškia kažkaip tvarkosi. Kiek ten nuo to kenčia COP - lieka paslaptis. O gal ir nekenčia. Nežinau apie Panasonic'us absoliučiai nieko, bet arba gamyklinė apsauga kokia uždėta, arba grįžtamo temperatūra krenta gana stipriai atitirpinimo metu ir tada jungiasi tenai. Pabandykite prie šilumokaičio grįžtamo pasijungti termometrą ir pasekti, prie kokios grįžtamo termofikato temperatūros jungiasi tenai. Jeigu prie 17-18°C - tai gal ir logiška apsauga suveikia. Jeigu virš 20°C - tai manau čia gamykliniai nustatymai atitirpinimui ir nelabai ką ten pabursi be atnaujinimo.

Nu ir dar mintis: gal kiek per galingas jis jums? nes jeigu jis inverterinis, tai dar nereiškia, jog inverterio principu jis ir atsitirpina. Ten dažniausiai palauk nebūna. Tai va gal tos galios ir prutrūksta jam kiek.

bet iš principo - kodėl kilo tokie klausimai ir iš kur tas noras va taip bet kokiom jėgom padaryti taip, kad tenai nesijungtų. Trukdo? kenčia COP? Veikia daiktas? sąnaudos tenkina? Tai priimkite tai kaip faktą ir eikite kitais reikalais užsiiminėti biggrin.gif Palikite ta ŠS ramybėje 4u.gif
Atsakyti

tai kaip kiti 110kv naudoja 11kw ir nepergalingas? :) ar stato kokią buferinę talpą? norisi perprasti siurblio veikimą :) ar sanaudos tenkina negaliu pasakyt, nes kolkas beveik nesinaudojama DHW.

Atsakyti

Panasonic'as H kartos, siemet pirma sezona sukasi. Vis pamaigau, galvoju uzsoksiu i klaidas paziuret ir mano nuostabai pasilikusi klaida: H98 - High pressure protection; 

Kas cia per bajeriai? Nuo ko tas slegis galejo sukilt? 

Atsakyti

tai kaip kiti 110kv naudoja 11kw ir nepergalingas? :) ar stato kokią buferinę talpą? norisi perprasti siurblio veikimą :) ar sanaudos tenkina negaliu pasakyt, nes kolkas beveik nesinaudojama DHW.

Per slapta service meniu galima kiek pamenu tena atjungti, tik cia jau nebus garantijos jeigu kazkas suges. Kokia gryztama temperatura pries atitirpinima?

Atsakyti

Panasonic'as H kartos, siemet pirma sezona sukasi. Vis pamaigau, galvoju uzsoksiu i klaidas paziuret ir mano nuostabai pasilikusi klaida: H98 - High pressure protection; 

Kas cia per bajeriai? Nuo ko tas slegis galejo sukilt? 

Pagal koda galimi variantai

Outdoor high pressure sensor
· Water pump or water leakage
· Clogged expansion valve or strainer
· Excess refrigerant
· Outdoor PCB

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 11 20, 23:15)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="sigbut" data-cid="71894940" data-time="1511200637"><div><p>Panasonic'as H kartos, siemet pirma sezona sukasi. Vis pamaigau, galvoju uzsoksiu i klaidas paziuret ir mano nuostabai pasilikusi klaida: H98 - High pressure protection; </p><p></p><p>Kas cia per bajeriai? Nuo ko tas slegis galejo sukilt? </p></div></blockquote><p>Pagal koda galimi variantai</p><div>Outdoor high pressure sensor</div><div>· Water pump or water leakage</div><div>· Clogged expansion valve or strainer</div><div>· Excess refrigerant</div><div>· Outdoor PCB</div><p></p>
vaikis_ kiek pas tamsta room heater valandų prisuka.. ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Andre_Lis @ 2017 11 20, 20:44)
<p>tai kaip kiti 110kv naudoja 11kw ir nepergalingas? smile.gif ar stato kokią buferinę talpą? norisi perprasti siurblio veikimą smile.gif ar sanaudos tenkina negaliu pasakyt, nes kolkas beveik nesinaudojama DHW.
</p>

tai apsispręskite, kas jus domina:
kaip kiti 110kv naudoja 11kw ir nepergalingas?
norisi perprasti siurblio veikimą
ar kodėl per atitirpinimą jungia teną?

norint sužinoti sąnaudas šildymui, visiškai nebūtina sulaukti, kol pradėsite naudoti karštą vandenį ir tada bandyti minusuoti sąnaudas jo pagaminimui, taip sužinant išlaidos šildymui. Galima ir dabar pažiūrėti į skaitliuką.
Atsakyti

QUOTE(vaikis_ @ 2017 11 20, 23:15)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="sigbut" data-cid="71894940" data-time="1511200637"><div><p>Panasonic'as H kartos, siemet pirma sezona sukasi. Vis pamaigau, galvoju uzsoksiu i klaidas paziuret ir mano nuostabai pasilikusi klaida: H98 - High pressure protection; </p><p></p><p>Kas cia per bajeriai? Nuo ko tas slegis galejo sukilt? </p></div></blockquote><p>Pagal koda galimi variantai</p><div>Outdoor high pressure sensor</div><div>· Water pump or water leakage</div><div>· Clogged expansion valve or strainer</div><div>· Excess refrigerant</div><div>· Outdoor PCB</div><p></p>
vaikis_ kiek pas tamsta room heater valandų prisuka.. ? smile.gif

Nuo šio sezono šildymo pradžios jeigu neklystu matau 5h. Pas mane pakankamai mažu temperatūrų termofikatas cirkuliuoja.

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 11 21, 16:24)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="funtikas2999" data-cid="71895110" data-time="1511209405"><div><p></p><div>QUOTE(vaikis_ @ 2017 11 20, 23:15)</div><div><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="sigbut" data-cid="71894940" data-time="1511200637"><div><p>Panasonic'as H kartos, siemet pirma sezona sukasi. Vis pamaigau, galvoju uzsoksiu i klaidas paziuret ir mano nuostabai pasilikusi klaida: H98 - High pressure protection; </p><p></p><p>Kas cia per bajeriai? Nuo ko tas slegis galejo sukilt? </p></div></blockquote><p>Pagal koda galimi variantai</p><div>Outdoor high pressure sensor</div><div>· Water pump or water leakage</div><div>· Clogged expansion valve or strainer</div><div>· Excess refrigerant</div><div>· Outdoor PCB</div><p></p>
<div style="text-align:right;"><{POST_SNAPBACK}></div></div>vaikis_ kiek pas tamsta room heater valandų prisuka.. ? vartotojo įkelta nuotrauka<p></p></div></blockquote><p></p><p>Nuo šio sezono šildymo pradžios jeigu neklystu matau 5h. Pas mane pakankamai mažu temperatūrų termofikatas cirkuliuoja.</p>
Gal vis dėl to pasuktum kurį vakarą ir padėtum dar kart praeiti per visus nustatymus..? smile.gif nes kai kurie įtarimų man kelia... tel.nr. rašiau į a.ž. kaip prašei...
Atsakyti

QUOTE(vaikis_ @ 2017 11 21, 16:24)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="funtikas2999" data-cid="71895110" data-time="1511209405"><div><p></p><div>QUOTE(vaikis_ @ 2017 11 20, 23:15)</div><div><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="sigbut" data-cid="71894940" data-time="1511200637"><div><p>Panasonic'as H kartos, siemet pirma sezona sukasi. Vis pamaigau, galvoju uzsoksiu i klaidas paziuret ir mano nuostabai pasilikusi klaida: H98 - High pressure protection; </p><p></p><p>Kas cia per bajeriai? Nuo ko tas slegis galejo sukilt? </p></div></blockquote><p>Pagal koda galimi variantai</p><div>Outdoor high pressure sensor</div><div>· Water pump or water leakage</div><div>· Clogged expansion valve or strainer</div><div>· Excess refrigerant</div><div>· Outdoor PCB</div><p></p>
<div style="text-align:right;"><{POST_SNAPBACK}></div></div>vaikis_ kiek pas tamsta room heater valandų prisuka.. ? smile.gif<p></p></div></blockquote><p></p><p>Nuo šio sezono šildymo pradžios jeigu neklystu matau 5h. Pas mane pakankamai mažu temperatūrų termofikatas cirkuliuoja.</p>
Gal vis dėl to pasuktum kurį vakarą ir padėtum dar kart praeiti per visus nustatymus..? smile.gifnes kai kurie įtarimų man kelia... tel.nr. rašiau į a.ž. kaip prašei...

Kada ryt būsi prie pultelio? :)

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 11 21, 22:08)
<p>Kada ryt būsi prie pultelio? smile.gif</p>

Manau nuo 18h jau būsiu smile.gif
Atsakyti