Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(arkava @ 2017 10 23, 20:52)
O idomus tie ES pardavejai, aiskina kad turi svedai gamykla (tik foto matosi, apie 100m2 ploto sandeliukas ir krautuve). pas mane 5 kartos
realiai viska surenka CN.

Faktas ,kad surenka CN . Gali būti ,kad Swedai tik i dėžutę sudeda ar lipduką užklijuoja ,patestuoja (faktas) ir jau gamyba smile.gif ,made in Sweden ,ar tai paneigsi ?
CN net sertifikatuose nurodo ES ,,brendą'' ir tiesiogiai įvardina juos kaip partneriais .
P.S. Galima ir Lietuvoje gaminti ,bet ar,, patenkinsime'' Mūsų DIDŽIĄJĄ rinką .

Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2017 10 23, 20:24)
Uhu. Juokingiausia tai, kad tas pardavėjas šnekėjo apie ES ŠS smile.gif Tiesa, tuo metu šneka ėjo apie 4'tos kartos įrenginius.

Viskas priklauso nuo to kokį slėgį atlaiko šilumokaičiai ir kokios sudėtos gamintojo apsaugos ... .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 24 spalio 2017 - 00:47

Iš kur žinot jog tenas suveikė? Pasikeite rodomos h prie statistikos kur rodo būtent teno naudojimą? Kas instaliuotojo nustatymuose įdomu nustatyta? Įtariu jog teno jungimosi temperatūra bus palikta standartinė, reikia nustatyti iki -15C. Pas mane H serijos tik 5Kw Panasonicas ir tenas neįsijungia atitirpinimo metu kai tik tokios lauko temperaturos. Kas atliko pirmini siurblio paleidimą ?

isijungė teno piktograma, ir įėjus i energy monitoring rodė present consumtion 3.6 kw. Šeip tą parametrą aš nustatęs -15, bet vartant manualą užstrigo štai kas.

Base pan heater

Select whether Base pan heater is instaled or not.

if set yes, select to use heater A or B

A: Turn on heater when heating with defrost operation only

B: turn on Heater at heating

ką tai reiškia?

Atsakyti

isijungė teno piktograma, ir įėjus i energy monitoring rodė present consumtion 3.6 kw. Šeip tą parametrą aš nustatęs -15, bet vartant manualą užstrigo štai kas. Base pan heater Select whether Base pan heater is instaled or not. if set yes, select to use heater A or B   A: Turn on heater when heating with defrost operation only B: turn on Heater at heating   ką tai reiškia?  
  Base pane heater yra laukinio bloko dugno pašildymas, tačiau čia yra papildomas priedas kuri reikia pirkti atskirai. Taip pat ji pajungiant dar reikia ir ant pagrindinės plokštes perjungti viena trumpikli. Tai gal pas jus Room Heater įjungtas, eikite į greita meniu ir išjunkite. Tenu statistika galima pažiūrėti System Check --> Heater
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 24 spalio 2017 - 08:02

Ačiū už patarimą, buvo ijungta room heater. Stebėsiu dabar kaip atitirpinės

Atsakyti
Sveiki. Koki SS rekomenduotume zvalgytis naujai pastatytam namui 130 kv., B klases. Pasimeciau interneto platybese, visko daug, atsirinkti kuris geriausias sudetinga... Ziurejau visokius, bet sitas kazkip atrodo patrauklus del A+++, nors klausymas kaip ten istikruju ... http://www.saulesbro...duo-nibe-f2120/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saber: 17 lapkričio 2017 - 19:11

stebėjau ir toliau atitirpimus, vistiek jungia teną. Gal mažai srauto?šildomo ploto 76kv, pajungta tiesiai i kolektorių, 8 kontūrai, viso ilgis apie 440m d18 vamzdžio. Jei neklystu apie 110ltr vandens. Siurblys panasonic 7kw. tai gal reikia papildomos talpos? gal kas žino kiek reikia kw/l? iškuičiau manuala. nerandu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Andre_Lis: 19 lapkričio 2017 - 10:46
QUOTE(Andre_Lis @ 2017 11 19, 10:45)
<p>stebėjau ir toliau atitirpimus, vistiek jungia teną. Gal mažai srauto?šildomo ploto 76kv, pajungta tiesiai i kolektorių, 8 kontūrai, viso ilgis apie 440m d18 vamzdžio. Jei neklystu apie 110ltr vandens. Siurblys panasonic 7kw. tai gal reikia papildomos talpos? gal kas žino kiek reikia kw/l? iškuičiau manuala. nerandu.</p>

Mano ŠS manuale nurodyta, kad 1kW reikalauja minimum 12l termofikato šildymo sistemoje, kad galima būtų ŠS pajunginėti be buferinės talpos. Skirtingų gamintojų šios rekomendacijos gali skirtis, bet nemanau, kad skirsis stipriai.

Tiesa, pas mane gruntinis On/Off, pas tave bus inverteris, o inverteriai ženkliau tolerantiškesni mažesniam termofikato kiekiui, kai kalba eina apie šildymą. Kai apie atitirpinimą - nežinau, gruntiniams atitirpinimo nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 19 lapkričio 2017 - 12:44
QUOTE(Andre_Lis @ 2017 11 19, 10:45)
<p>stebėjau ir toliau atitirpimus, vistiek jungia teną. Gal mažai srauto?šildomo ploto 76kv, pajungta tiesiai i kolektorių, 8 kontūrai, viso ilgis apie 440m d18 vamzdžio. Jei neklystu apie 110ltr vandens. Siurblys panasonic 7kw. tai gal reikia papildomos talpos? gal kas žino kiek reikia kw/l? iškuičiau manuala. nerandu.</p>

Pries atitirpinima Panasonicas, aisku kiti kiek maciau irgi analogiskai elgiasi, tai sukelia termofikato temperatura ir taip atsitirpina. Kas pas jus nustatyta Installer Setup --> Operation Setup --> Heat ---> Outdoot temp. for heater ON ? -15 ?
Atsakyti

taip, nustates -15

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 10 24, 09:01)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Andre_Lis" data-cid="71856048" data-time="1508815451">   isijungė teno piktograma, ir įėjus i energy monitoring rodė present consumtion 3.6 kw. Šeip tą parametrą aš nustatęs -15, bet vartant manualą užstrigo štai kas. Base pan heater Select whether Base pan heater is instaled or not. if set yes, select to use heater A or B   A: Turn on heater when heating with defrost operation only B: turn on Heater at heating   ką tai reiškia?  </blockquote>   Base pane heater yra laukinio bloko dugno pašildymas, tačiau čia yra papildomas priedas kuri reikia pirkti atskirai. Taip pat ji pajungiant dar reikia ir ant pagrindinės plokštes perjungti viena trumpikli. Tai gal pas jus Room Heater įjungtas, eikite į greita meniu ir išjunkite. Tenu statistika galima pažiūrėti System Check --> Heater
Kaip per greitą meniu išjungti room heater..? ten gi yra tik "force room heater" ir visks...
Pas mane irgi room heater nustatyta prie -15. Bet per mėnesį room heater rodo, kad dirbo ~7h... Tai kažkaip čia ir gal atitirpinimui naudoja... Realiai gal tik vieną kart mačiau atitirpinimą, bet kaip kitaip susekti tai nžn... verysad.gif
Sterilizacija užstatyta 65 laipsniai, bet tank heater nerodo dar nei vienos darbo valandos... Servisistai sako, kad gal savo jėgom ŠS tiek sukelia... Nelabai tikėtina...
O tank heater turi būt nustatytas external ar internal.. ? (pas mane panasonic boileris, ne all in one, bet boilerio tenas pajungtas tiesiai į ŠS vidinį bloką)
Andre_Lis: 7kw reikia 30l termofikato 11.1.4.3 manualo punktas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo funtikas2999: 19 lapkričio 2017 - 20:13

tai čia minimalus kiekis reikalingas 7kw? taip suprantu?

Atsakyti

aš galvoju gal srauto kiekis per mažas atitirpinimui, todėl jungia teną? įmanoma?

Atsakyti