Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

O, kol surezgiau, kiiti atsake. Tuomet nekreikit demesio

Nezinom kokia pas jus vandentiekio sistema, koks modelis šilumos siurblio, todel galim cia netiksliai patarti. Geriau paimkit instrukcija ir paziurekit kokia principine šs pajungimo schema. Arba ja parodykit santechnikui. Gal jusu šs modely yra issipletimo indai, o patars statyti... kam dvigubinti ir eurus leisti.
Jei pats aprisinesi santechnine puse ir nedristat prisipazinti smile.gif tuomet korida principa parase- turi buti indai ir sildymo sistemoj ir vandentiekio ( saltas vanduo i boileri) ir apsaugos grupe su voztuvu slegiui sumazinti, monometras. T.p. rekomenduojama sumontuoti atbulini voztuva ant vandentiekio i boileri, kad nepasimaisytu karstas su saltu;
Auksciausioje vietoje ant griztamo ir paduodamo vamzdziu i sildymo sistema - nuorintojus;
Ant griztamo vanzdzio (is sildymo sistemos i vidini bloka šsiurblio) - filtra.
Galima ant griztamo vamzdzio sumontuoti nuo vandentiekio ir vandens papildyma i šildymo sistemą, kad nukritus spaudimui, butu galima sistema papildyti vandeniu ( jeigu pas jus bus grindinis uzpildytas vandeniu o ne gliukoliu)
T.p. prijungiant griztamo, paduodamo, karsto, salto vamzdius prie š siurblio vidinio bloko rekomend. ventiliai su amerikankem (kraniukai).

Pradziai tiek.

QUOTE(Andre_Lis @ 2017 10 20, 06:28)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="korida" data-cid="71850224" data-time="1508441879">
<div>
<p>Vienas išsiplėtimo indas reikalingas geriamam vandeniui o kitas išsipletimo indas tremofikatui . O ką Jus vadinate ,, boilerio atšakoje išsipletimo indas'' ?</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>nu pats aš tiksliai nežinau kaip turi būti, tik perpasakojau ką sakė santechnikas, man reikia ,kad viskas tvarkinga, kaip priklauso būtų.

</p>
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo UZZY: 20 spalio 2017 - 08:46
QUOTE(funtikas2999 @ 2017 10 20, 08:54)
turi būti pastatytas atbulinis

Ten kur statomas atbulinis vožtuvas, privalo būti statomas ir išsiplėtimo indas, nesvarbu, vadovaujatės montavimo instrukcija ar darote be jos. Nors nepakenktų dar ir apsauginis vožtuvas nuleidžiantis spaudimą, slėgiui pakilus pav virš 6 atm.

Man santechnikas primetė išsiplėtimo indo dydį ~10% nuo skysčio kiekio sistemoje skaičiuojant nuo atbulinio vožtuvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 20 spalio 2017 - 08:48
QUOTE(mintas @ 2017 10 20, 09:44)
Ten kur statomas atbulinis vožtuvas, privalo būti statomas ir išsiplėtimo indas, nesvarbu, vadovaujatės montavimo instrukcija ar darote be jos. Nors nepakenktų dar ir apsauginis vožtuvas nuleidžiantis spaudimą, slėgiui pakilus pav virš 6 atm.

Man santechnikas primetė išsiplėtimo indo dydį ~10% nuo skysčio kiekio sistemoje skaičiuojant nuo atbulinio vožtuvo.

Pas mane, jei neklystu, pastatytas atbulinis ir apsauginis (kažką minėjo pardavėjai apie apsauginę funkciją smile.gif
) du viename... panašus berods į tokį https://www.celsis.l...t...20vožtuvas
Atsakyti

Sveiki. Isigijau Daikin su salia pastatomu boileriu. Butu idomu suzinot kas turi Daikinus iki kokios max temp gali but boileryje nuo ŠS, ir nuo kada jis jungia tena dasisildymui ?

Atsakyti
QUOTE(Ramunytis @ 2017 10 20, 12:27)
<p>Sveiki. Isigijau Daikin su salia pastatomu boileriu. Butu idomu suzinot kas turi Daikinus iki kokios max temp gali but boileryje nuo ŠS, ir nuo kada jis jungia tena dasisildymui ?</p><p></p>

ko jūs prisikabinot prie tų tenų? atjunkit juos ir jie niekada nesijungs. po velniais biggrin.gif
Jie patys nesijungia, juos jungia siurblys, kai "nepaveža". O "nepaveža" gali priklausyti nuo daug sąlygų. Todel jeigu pas kažką jie "jungiasi" tai nebūtinai pas jus jie "jungsis" ir atvirkščiai.
Dėl boilerio temperatūrų nepasakysiu, priklauso nuo modelio. Bendru atveju, viskas kas virš 50°, dramatiškai kerta per COP. Jeigu siurblį jau nusipirkote, skaitykite instrukciją, ten viskas bus parašyta 4u.gif
Atsakyti

Siuo atveju as ne apie instrukcija klausiu, o klausiu kaip tas boilerio sildymas (iki keliu laipsniu) vyksta pas kitus Daikin turetojus.

Atsakyti

Esmė tame kad nustatyta į boilerį 60 laipsnių, o kaip pasiekia 48 iškart persijungia į grindis. Pardavėjas to paaiškint kažkodėl negali, išsiūsta užklausa Daikinui. Pas kitus kiek girdėjau taip nėra, dėl to ir klausiu, kaip yra su boilerio šildymu. 

Atsakyti
QUOTE(Ramunytis @ 2017 10 23, 09:30)
Esmė tame kad nustatyta į boilerį 60 laipsnių, o kaip pasiekia 48 iškart persijungia į grindis. Pardavėjas to paaiškint kažkodėl negali, išsiūsta užklausa Daikinui. Pas kitus kiek girdėjau taip nėra, dėl to ir klausiu, kaip yra su boilerio šildymu. 

Pas mane, jei teisingai pamenu, leidžia nustatyti max tik 50C į boilerį. Ir be problemų iki tiek sušildo (tenai atjungti visai).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 23 spalio 2017 - 10:48

ar negali buti, kad su SS pagalba max iki kiek gali pasildyt ir bus tie 48 laipsniai, o likusius uzkelia jau su vidiniu tenu. jei taip, tuomet ir perjungia i grindini, nes ten SS jau nebedalyvauja?

bent pas mane taip ir yra, iki kiek SS uzkelia tiek ir sildys, o veliau i grindini perjungia, bet pas mane kitas brand'as.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsAntonio: 23 spalio 2017 - 13:11

Bet per meniu man duoda pasirinkt visus 60 laipsniu, ir pats pardavejas pasiskambines kitam asmeniui buvo, ir gaves info, kad sildo tiek kiek uzduoda. T.y. ir 50 ir 55 gali prisildyt laipsniu be teno pagalbos. Pas mane tenai atjungti.

Atsakyti
QUOTE(Ramunytis @ 2017 10 23, 14:34)
<p>Bet per meniu man duoda pasirinkt visus 60 laipsniu, ir pats pardavejas pasiskambines kitam asmeniui buvo, ir gaves info, kad sildo tiek kiek uzduoda. T.y. ir 50 ir 55 gali prisildyt laipsniu be teno pagalbos. Pas mane tenai atjungti.</p>

o šilumos siurblių galingumas vienodas? boilerių talpa ir tipas tokie patys? šilumokaičio skerspjūvio plotas tas pats? Jeigu viskas identiškai, tuomet galite lyginti, jeigu ne - nu tai toks pat kaip saulėlydis, tik žalias.

Ir įsijunkite tuos tenus, jie nekanda ir nesispjaudo. Ir su įjungtais tenais siurblys gal kitaip elgsis.
Atsakyti

Ačiū longger, būtinai atkreipsiu demesi į žalią saulėlydį....

Atsakyti