Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(Peacemaker @ 2017 10 19, 11:13)
Sorry, jei izeidziau ar pasirode jog tiesiog pasigincyti noriu. Norejau komentaru ir surasiau savo situacija arba planuojama situacija.
Bet kokiu atveju ka po tu visu kalbu padariau, grizau pas projektuotojus su klausimais. Ju atsakymai po Dzukiskos pirkios postu.
O jums labai aciu ir tikiuosi neuzpykote ir pasidalinsite dar savo patirtimi ir ziniomis  4u.gif

niekas čia nepyksta. pasidalinsim. Tik kodėl stogui būtinai reikalinga ta ekovata - nesuprantu. Nėra kitų medžiagų? Kuo blogai taip?
Atsakyti

nu matau diskusiją užvedžiau kaip reikiant. Daug sužinojau, ačiū :) vesiu antrą 2.5mm2 laidą ant atskiros fazės.

Atsakyti

dar vienas neramina. Ar būtinas boilerio atšakoje išsipletimo indas? santechnikas teigia, kad "nueis" į vandentiekį.

Atsakyti
QUOTE(Andre_Lis @ 2017 10 19, 20:41)
<p>dar vienas neramina. Ar būtinas boilerio atšakoje išsipletimo indas? santechnikas teigia, kad "nueis" į vandentiekį.
</p>

Ten stovi greičiausiai trieigis vožtuvas, tad blokuojamas tik padavimas šilto srauto į grindinį šildymą, arba į boilerio šildymą. Ten kur srautai gryžta susitika be jokio blokavimo, taigi, jei nors vienoje atšakoje keisis slėgis, susisiekiančiose atšakose slėgis kis vienodai, atitinkamai nors vienoje atšakos dalyje pajungus išsiplėtimo indą jo užteks abejoms atšakoms. Tik nesuprantu, kam tau tai įdomu, juk pas tave all in one?
Atsakyti

santechnikas klause ar dedam ar ne, sakiau pasidomesiu

Atsakyti
<p>dar vienas neramina. Ar būtinas boilerio atšakoje išsipletimo indas? santechnikas teigia, kad "nueis" į vandentiekį.
</p>

Atrodo ne apie tą atšaką pagalvojau. Kalba eina apie vandentiekio vamzdį? Jei sakė kad slėgis nueis į vandentiekį, tai kaip supratau, nebus atbulinio vožtuvo? Tokiu atveju logiška kad slėgis nueis į vandentiekį, bet ar tikrai nereikalingas atbulinis vožtuvas vandentiekio sistemoje? Pas mane kaip gręžinys, tai jis stovi.
Atsakyti
QUOTE(Andre_Lis @ 2017 10 19, 21:41)
</p>

Vienas išsiplėtimo indas reikalingas geriamam vandeniui o kitas išsipletimo indas tremofikatui . O ką Jus vadinate ,, boilerio atšakoje išsipletimo indas'' ?
Atsakyti
Atvėso Vilniuj. Spėjo ir atitirpti ŠSiurblys.

Pridėta:

Atsakyti

Vienas išsiplėtimo indas reikalingas geriamam vandeniui o kitas išsipletimo indas tremofikatui . O ką Jus vadinate ,, boilerio atšakoje išsipletimo indas'' ?

nu pats aš tiksliai nežinau kaip turi būti, tik perpasakojau ką sakė santechnikas, man reikia ,kad viskas tvarkinga, kaip priklauso būtų.

Atsakyti
nėra boilerio issiplėtimo indo, nelabai suprantu kam jis - juk slėgis, kai vanduo pvz iš grežinio - pastoviai kintamas, ir ji sužiūri tarkim hidroforas
QUOTE(Andre_Lis @ 2017 10 20, 05:28)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="korida" data-cid="71850224" data-time="1508441879">
<div>
<p>Vienas išsiplėtimo indas reikalingas geriamam vandeniui o kitas išsipletimo indas tremofikatui . O ką Jus vadinate ,, boilerio atšakoje išsipletimo indas'' ?</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>nu pats aš tiksliai nežinau kaip turi būti, tik perpasakojau ką sakė santechnikas, man reikia ,kad viskas tvarkinga, kaip priklauso būtų.

</p>

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 10 20, 07:47)
nėra boilerio issiplėtimo indo, nelabai suprantu kam jis - juk slėgis, kai vanduo pvz iš grežinio - pastoviai kintamas, ir ji sužiūri tarkim hidroforas

Šeip tai hidroforas ir susideda iš siurblio ir išsiplėtimo indo. Aš išsiplėtimo indą komplektavau atskirai nuo siurblio. Pas mane gręžinys, sukomplektuotas mazgas - hidroforas ir netinka, neįleistum į gręžinį smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 20 spalio 2017 - 07:40
</p>

Reiktų gal pirma paskaityti instrukcijas ar pakonkretinti klausimą... ? smile.gif
Pas mane 7kw Panasonic H biblock, jo vidiniam bloke yra išsiplėtimo indas ir "termofikato" sistemai jo užtenka, papildomai statyti nereikia.
Boileris atskiras irgi Panasonic, jo montavimo schemoje (taip pat kaip ir pardavėjai bei santechnikai rekomendavo) turi būti pastatytas atbulinis (kaip tamstai santechnikai sakė, kad nenueitų turbūt į vandentiekį) ir išsiplėtimo indas (kad nepradėtų braškėti boilerio sienutės kokiais nors atvejais užkilus per dideliam slėgiui).
Prikabinu savo boilerio schemą vartotojo įkelta nuotrauka
Pas mane nr.2,3,6 neįdėti žiūrint šalto vandens padavimo į boilerį schemą.. smile.gif ir nr.4 neįdėtas ant išėjimo karšto vandens į karto vandens sistemą...
p.s. išsiplėtimo indo dydis irgi parenkamas pagal instrukciją..., berods boilerio dydį ir apsauginio vožtuvo slėgį...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo funtikas2999: 20 spalio 2017 - 07:57