Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(Andre_Lis @ 2017 10 18, 22:15)
<p>yra power supply 1 ir power supply 2 pajungimo vietos su RCCB/ELCB automatais tai nzn ar cia galima nuo atskirų fazių ar ne...
</p>

logiškai mąstant tai kaip ir palaiko. Čia vėl reikėtų pastudijuoti instrukciją, kas maitinamas nuo power 1 ir kas maitinamas nuo power 2.

Jei palaiko, tai reikės vesti antrą trijų gyslų 2,5mm laida, arba esamą pakeisti į 4-5 gyslų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 18 spalio 2017 - 21:19

power supply 1 single phase (main power)

power supply 2 single phase (backup heater) taip rašo

Atsakyti
QUOTE(Andre_Lis @ 2017 10 18, 22:25)
<p>power supply 1 single phase (main power)
</p><p>power supply 2 single phase (backup heater) taip rašo
</p>

Backup heater tai ir bus tenas, o main phase kompresorius ir greičiausiai valdymo elektronika. Dvi atskiros fazės prie dviejų atskirų elektros vartotojų. Tavo elektros įvado atveju idealus variantas.

Siūlau tiesti antrą laidą.
Papildyta:
Beje, patarimas. Į virtuvę atveskit fazę, kuri nebus pajungta prie ŠS.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 18 spalio 2017 - 21:41

Jungiama nuo atskiru fazių, bet kuris normalus elektrikas pasakys tą patį. 5Kw Panasonicas H serijos pas mane būtent taip pajungtas.

Atsakyti

kas per montuotojai tada jeigu taip pajungė ir nieko nesakė...

Atsakyti
Sutinku, bet ŠS ant tiek geras, kad tenai nereikalingi, ir as ju net nejungiau (reikia atskira linija jungt)
Bet paties pavyzdys irgi super - siurbli jungt 1,5 mm kabeliu smile.gif))

QUOTE(mintas @ 2017 10 18, 19:46)
Ne visai teisingas pavyzdys, nes pas patį tenai fiziškai atjungti.

Atsakyti

ir kokios pasekmės mano pajungimo atveju? kai jungsis tenas mes automatą?

Atsakyti
Neturetu. Mano irgi 20A, 10 kw ivadas. o pries siurbli- bijau suklyst, bet rodos 16A stovi.
Viskas veikia.

QUOTE(Andre_Lis @ 2017 10 19, 06:38)
<p>ir kokios pasekmės mano pajungimo atveju? kai jungsis tenas mes automatą?
</p>
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 19 spalio 2017 - 06:41

tai pas mane dabar irgi viskas veikia kol tenų nėra..

Atsakyti
QUOTE(Andre_Lis @ 2017 10 19, 07:43)
<p>tai pas mane dabar irgi viskas veikia kol tenų nėra..
</p>

Vėl iš pradžių - taigi jau šnekėta ir siūlyta, yra trys variantai.

1. Prasivedi iki ŠS antrą kabelį teno pajungimui, pajungi ant kitos įvado fazės ir nesuki galvos.
2. Nejungi tenų išvis ir žiūri kas bus.
3. Surizikuoji ir pasijungi tenus ant tos pačios fazės, kaip ir ŠS bei empiriškai sužinai sprendimo pasekmes. Gali išmušinėti įvadinį automatą, gali ir neišmušinėti, kaip jau pasiseks.
Atsakyti
Kažkaip nesueina galai pagal service manual..: iš vienos lentelės: Maximum Input Power For Heatpump System - 4.59 kW;
pagal kitą lentelę (Heating Capacity Table) maximum Input Power - 3,01 kw pridedam, dar kad stovi 3kW tenas gaunasi 6,01 kW...

Dėl to power supply 1 ir power supply 2 ir aš sunerimau... berods ir pas mane tik vienas kabelis 3*2,5 buvo pajungtas iki vidinio bloko... (reiks pasitikrint dar...)

Rekomendacija (pagal Panasonic brošiūrą) ar 3 ar 5 ar 7 kW yra du kabeliai (3*1,5mm2), pagal service manual tiek power supply 1 ir power supply 2 turi būt 3 × min 4.0 mm2...
Nesamonė žodž... biggrin.gif
Atsakyti
Žodziu - skaityk postą auksčiau smile.gif))))))

QUOTE(funtikas2999 @ 2017 10 19, 08:00)
Kažkaip nesueina galai pagal service manual..: iš vienos lentelės: Maximum Input Power For Heatpump System - 4.59 kW;
pagal kitą lentelę (Heating Capacity Table) maximum Input Power -  3,01 kw pridedam, dar kad stovi 3kW tenas gaunasi 6,01 kW...

Dėl to power supply 1 ir power supply 2 ir aš sunerimau... berods ir pas mane tik vienas kabelis 3*2,5 buvo pajungtas iki vidinio bloko... (reiks pasitikrint dar...)

Rekomendacija (pagal Panasonic brošiūrą) ar 3 ar 5 ar 7 kW yra du kabeliai (3*1,5mm2), pagal service manual tiek power supply 1 ir power supply 2 turi būt 3 × min 4.0 mm2...
Nesamonė žodž...   biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 19 spalio 2017 - 08:04