Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(Andre_Lis @ 2017 10 18, 20:57)
<p>3kw tenas. Neramu nes instrukcijose rašo, kad reikia 2 maitinimo liniju.
</p>

3 kW tenas + 2kW kompresorius = ne daugiau 5kW.

Maksimalus 2,5mm2 laidų elektros energijos pralaidumas 5,9kW, taip kad turėtų užtekti.

Esant pilnai apkrovai laidai jau sakyčiau netoli maksimumo, bet svarbiausia, kad jo neviršija, o ir tokios situacijos, kai ir tenai ir kompresorius veiks vienu metu, bus retos.

Du laidai aišku būtų geriau, bet ir vieno realiai užtenka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 18 spalio 2017 - 20:15

o ar užteks 20A automato? nemetys?

Atsakyti
QUOTE(Andre_Lis @ 2017 10 18, 21:19)
<p>o ar užteks 20A automato? nemetys?
</p>

Šeip tai 5 kW yra daugiau nei 20A, plius kompresorius starto metu gerokai daugiau elektros sunaudoja, nebent ŠS inverterinis.

Ką čia spėlioti, ŠS aprašyme turi būti nurodytas amperažas, kuris turi būti naudojamas su ŠS. ŠS specifikacijų lapą atsiverskit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 18 spalio 2017 - 20:28

raso 25A, bet kad mano ivadinis 20A tik

Atsakyti
QUOTE(Andre_Lis @ 2017 10 18, 21:35)
<p>raso 25A, bet kad mano ivadinis 20A tik
</p><p></p>

Mano supratimu, čia jau problema. Kas montavo garantavo, kad veiks?

Įvadas 20A trifazis? 12kW galios?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 18 spalio 2017 - 20:39

taip trifazis, 10kw

Atsakyti
QUOTE(Andre_Lis @ 2017 10 18, 21:42)
<p>taip trifazis, 10kw
</p>

Mano manymu vienai fazei bus per didelė apkrova ir ne dėl laido storio, o dėl maksimaliai leidžiamo automato dydžio.

Antras laidas prie kurio būtų kabinamas tenas atskirai problemą išspręstų, bet klausimas ar ŠS turi tokią galimybę, nors jei rekomenduojama atvesti du laidus, tai reikia manyti kad turi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 18 spalio 2017 - 20:52

tai negi dar įvado per mažai?

Atsakyti
QUOTE(Andre_Lis @ 2017 10 18, 21:51)
<p>tai negi dar įvado per mažai?
</p>

Ne, bet antras laidas būtų jungiamas prie antros fazės, jei ŠS palaiko atskirų fazių pajungimą kompresoriui ir tenui individualiai tai įvado per akis.

Neužtenka amperažo vienai fazei sukabinti ir kompresoriui ir tenui. Teisingai supratau, laidas atvestas 3*2,5mm2?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 18 spalio 2017 - 20:57

taip 2.5mm2

Atsakyti
QUOTE(Andre_Lis @ 2017 10 18, 21:59)
<p>taip 2.5mm2
</p>

Trys gyslos? Techniškai įmanoma įžeminimo laidą panaudoti antrai fazei, bet ŠS be įžeminimo tikrai nepajunginėčiau.

Reikėtų išsiaiškinti, kodėl rekomenduojama atvesti du laidus. Ar galima kompresorių pajungti prie vienos fazės, o teną prie kitos? Jei palaikoma tokia funkcija, tai reikėtų galvoti, kaip atvesti antrą fazę iki ŠS. Jei nepalaiko dviejų fazių pajungimo galimybės, tai įvadas tokiam ŠS per silpnas. Pas mane 12kW, įvado saugikliai 25A, taigi, mano atveju galima būtų bandyti išsiversti ir su vienu 3*2,5mm2 laidu.
Papildyta:
Nors jei ŠS nepaalaiko dviejų atskirų fazių pajungimo galimybės, aš pagalvočiau apie fizinį tenų atjungimą ir atskiro teno pastatymą, kuris būtų jungiamas prie kitos fazės nei ŠS, bet čia vėl matau problemą, kad įrenginys All in one.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 18 spalio 2017 - 21:14

yra power supply 1 ir power supply 2 pajungimo vietos su RCCB/ELCB automatais tai nzn ar cia galima nuo atskirų fazių ar ne...

Atsakyti