Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

pas mane LG Therma V, boileris stovi atskirai. trieigio pavara yra siemens, bet kazkodel matyt ne iki galo uzsidaro. dabar kai montavau papildoma voztuva and boilerio, tai meistras pasake, kad gal netinkamai buvo sumontuotas trieigis, sake yra skirtumai ar padetis vertikali/horizontali. kiek tame tiesos nezinau, bet ir nesigilinau, nes ardyt visa sistema man butu sudetingiau (dalis vamzdziu ir sujungimu yra paslepta po gipso kartonu), nei sumontuot papildoma voztuva. voztuvas su el. pavara - hertz. montuota ant paduodamo termofikato į boilerį

Atsakyti
QUOTE(Peacemaker @ 2017 10 17, 12:24)
As tikiuosi dabar suprantate, kodel cia parasiau ir paklausiau jusu nuomones kaip ir kas?

nea, vis dar nesupratau kodėl parašėte.
Nes jums pataria (-iu) ką ir kaip daryti, jūs kontraargumentuojate vėjais. Ir čia ne nuomonės, čia patirtis.
O gal kiek jau ir pavargau gydyti. Dear neapsisprendžiau.
Vienok, sėkmės! Mokytis iš savų klaidų yra visada efektyviau, bet brangiau.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 10 18, 10:08)
nea, vis dar nesupratau kodėl parašėte.
Nes jums pataria (-iu) ką ir kaip daryti, jūs kontraargumentuojate vėjais. Ir čia ne nuomonės, čia patirtis.
O gal kiek jau ir pavargau gydyti. Dear neapsisprendžiau.
Vienok, sėkmės! Mokytis iš savų klaidų yra visada efektyviau, bet brangiau.

As nekontraargumentuoju, o rasau kas padaryta arba kokios mintys ir dekoju visiems uz patarimus, po kuriu bus daromi vienokie ar kitokie veiksmai.
Juolabiau, kad kaip ir rasai, patarimai is patirties, kurios pas mane, statant pirma nama, nera.
Rasiau situacija su klausimais, bei tikejausi, kad bus komentaru/patarimu, kad netektu po to brangiai is savo klaidu mokytis.
Ir dar karta aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Peacemaker @ 2017 10 18, 13:11)
As nekontraargumentuoju, o rasau kas padaryta arba kokios mintys ir dekoju visiems uz patarimus, po kuriu bus daromi vienokie ar kitokie veiksmai.
Juolabiau, kad kaip ir rasai, patarimai is patirties, kurios pas mane, statant pirma nama, nera.
Rasiau situacija su klausimais, bei tikejausi, kad bus komentaru/patarimu, kad netektu po to brangiai is savo klaidu mokytis.
Ir dar karta aciu uz patarimus  4u.gif

O man pasirodė kiek kitaip. Susidarė įspūdis, jog norite pasiginčyti vardan pasiginčyti. Nes pasakai kaip geriau daryti, o jūs sekančiam poste tvirtinat, jog bus priešingai ir pateikiat argumentus kodėl (nors jie tokie nelabai argumentai)
Tai ten EE namų temoje, kur jus labai teisingai ir nukreipė Mintas, renkasi teisingi žmonės, su didžiule patirtimi. Ten jus prakonsultuos per visas puses. Aš jau savo moteriško trigrašio nebekišiu 4u.gif ten vyrų reikalai. Trumpus pastebėjimus ir patarimus jau surašiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Peacemaker @ 2017 10 17, 13:34)
Rosteverkas gaunasi visas po zeme, 60cm, tai gera ziema isalas pasieks tuos 5 cm...
Virsutine dalis bus apsiltinta, tai tiesioginio kontakto su saltu lauko oru nebus

Žiūrėkit. Jums reiks darytis energetinį vertinimą bet kuriuo atveju, nes kitaip nepriduosit namo. Tai padarykite tą energetinį vertinimą ne formaliu popieriuku, už kurį vis tiek susimokėsit, bet rimtu darbu, iš kurio gausite naudos. Aš turėjau tuos pačius klausimus sau ir dariausi vertinimą - prašiau pastorinti ir žiūriu pasikeitusias sąnaudas, paskui paploninti, paskui dar tą ir aną ir priėjau prie apčiuopiamų skaičių. Kai namą pastatysiu, pasakysiu vertintojui, kas realiai pasikeitė (tarkime plokštiems pamatams ne paprastą eps viduje naudojau, bet perėjau prie neoporo) ir jis tą deklaraciją tiesiog atnaujins už 30 eur. Paskaitykit, gal bus naudonga.
Papildyta:
QUOTE(longger @ 2017 10 18, 18:01)
Aš jau savo moteriško trigrašio nebekišiu  4u.gif ten vyrų reikalai. Trumpus pastebėjimus ir patarimus jau surašiau  4u.gif

Longger, jei jūs ten nekišit savo trigrašio, tai aš tuomet tuo labiau. Arba aš ne vyras. Jūs ten tik kiškit trigrašį, esat panašioj svorio kategorijoj. Ir šiaip tema poapmirusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 18 spalio 2017 - 18:59
QUOTE(longger @ 2017 10 18, 18:01)
Aš jau savo moteriško trigrašio nebekišiu  4u.gif ten vyrų reikalai.

Dėl žinių kiekio, tai pas tamstą jis gerokai didesnis, nei didžios daugumos vyriškos lyties atstovų turinčių reikalų statybų srityje, taip kad visuomet prašom į forumą mokyti vyrų smile.gif.
Atsakyti

Sveiki. Turiu klausimą nusimanantiems. Ar labai blogai jeigu šs maitinimas pajungtas nuo vienos maitinimo linijos? 2.5mm2 kabelis, 20a automatas. Panasonic h kartos all in one 7kw. Ačiū už atsakymus

Atsakyti
QUOTE(Andre_Lis @ 2017 10 18, 20:26)
<p>Sveiki. Turiu klausimą nusimanantiems. Ar labai blogai jeigu šs maitinimas pajungtas nuo vienos maitinimo linijos? 2.5mm2 kabelis, 20a automatas. Panasonic h kartos all in one 7kw. Ačiū už atsakymus
</p>

Baikit juokus. 7kW ŠS kompresorius net 2kW neeikvoja, tad jam ir 1,5mm2 laido būtų per akis. Patikslinkit dar kokio galingumo tenai pastatyti siurblyje. Ne pats siurblys, o jame sumontuoti tenai yra patys didžiausi energijos vartotojai.
Atsakyti
Pajungtas taip jau 2m. Jokiu problemu. 11 kw

QUOTE(Andre_Lis @ 2017 10 18, 19:26)
<p>Sveiki. Turiu klausimą nusimanantiems. Ar labai blogai jeigu šs maitinimas pajungtas nuo vienos maitinimo linijos? 2.5mm2 kabelis, 20a automatas. Panasonic h kartos all in one 7kw. Ačiū už atsakymus
</p>
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 18 spalio 2017 - 19:46
QUOTE(arkava @ 2017 10 18, 20:45)
Pajungtas taip ju 2m. Jokiuproblemu.  11 kw

Ne visai teisingas pavyzdys, nes pas patį tenai fiziškai atjungti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 18 spalio 2017 - 19:46

o jeigu tenai pajungti?

Atsakyti

3kw tenas. Neramu nes instrukcijose rašo, kad reikia 2 maitinimo liniju.

Atsakyti