Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(arkava @ 2016 03 30, 21:32)
Atskiras boileris ŠS kainuoja apie 500€. 200ltr.

Bet lygtais dar reikia trieigio vožtuvo už kokį ~100 EUR? Plius dar visokios aprišimo medžiagos ir darbai (ne visi gi patys aprišimą gali pasidaryti smile.gif ). Tai nėra tas kainos skirtumas tarp 'viskas viename' ir atskirų toks nesuvokiamai didelis...

Pats tai atskirai ŠS+boilerį statysiu, gal daugiau ne dėl kainos, bet del vėliau galimai mažesnių aptarnavimo išlaidų. Pvz., prakiurs po -niolikos metų koks gyvatukas boileryje, pasikeisti kur kas paprasčiau ir pan. 'Viskas viename' variantą turbūt svarstyčiau tik tuo atveju, jei ten vanduo boileryje tiesiai freono kilpa kaitinamas būtų...
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2016 03 29, 15:30)
Grubiai suskaiciuoju per atitvaras prie lauko -23lC ir vidaus 20lC  3.18kW
Su rekupu kurio naudingumas 80pr. ir oro apykaita 200m3/h  nuostoliai apie 0,62kW . Tai grubiai  gaunasi  3,8kW ,jei viskas gana tvarkingai padaryta ir nera dideliu nesandarumu .Aisku dar nevertinti nuostoliai per pamatus ...

Ačiū labai !
Atsakyti
Tai ziurint koks siurblys - gal jau įmontuotas yra? Daug niuansu.

Nelabai isivaizduoju, prakiurusio gyvatuko keitima boileryje, su svarke rankose

QUOTE(Verteris @ 2016 03 30, 20:21)
Bet lygtais dar reikia trieigio vožtuvo už kokį ~100 EUR?

Pats tai atskirai ŠS+boilerį statysiu, gal daugiau ne dėl kainos, bet del vėliau galimai mažesnių aptarnavimo išlaidų. Pvz., prakiurs po -niolikos metų koks gyvatukas boileryje, pasikeisti kur kas paprasčiau ir pan. 'Viskas viename' variantą turbūt svarstyčiau tik tuo atveju, jei ten vanduo boileryje tiesiai freono kilpa kaitinamas būtų...

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 03 31, 09:31)
Tai ziurint koks siurblys - gal jau įmontuotas yra? Daug niuansu.
Nelabai isivaizduoju, prakiurusio gyvatuko keitima boileryje, su svarke rankose

Kiek domėjausi, tai tiesą pasakius tik keliuose super brangiuose geosiurbliuose radau aprašymus apie tiesioginį freonas-vanduo šilumokaitį. Tai darau prielaidą (gal ir klystu) kad visur kitur tradicinis vandeninis šilumokaitis per trieigį realizuotas...

O dėl pakeitimo - taigi ir šneku, kad kai boileris atskirai, trieigis atskirai, ŠS atskirai, remontas paprastesnis. Sugedo boileris - senas out, naujas in, sugedo trieigis - senas out, naujas in, ir t.t. O va jei suges kas nors 'viskas viename' ŠS - keisti boilerį? Ar po niolikos metų dar bebus atsarginių dalių? Kiek jos kainuos ir t.t.? Ar nebus taip, kad teks visą ŠS ta proga keisti...

Nors, berašant pagalvojau, na jei viskas 10+ metų ištarnaus, tai gal jau ir ne tokia jau didelė zasada ir pilnai atsinaujinti ta proga? g.gif
Atsakyti
QUOTE(linuxox @ 2016 03 30, 13:00)
Be boilerio,irgi Daikin,kaina tik 100€-120€ mažesnė.Aš nesuprantu pagal ką jie skaičiuoja,vienas paskaičiavo kad 6kw užtektų,nu tikrai nesąmonė.Aš esu linkusi manyti,kad reikia apie 10-11kw.Suprantu,kad kuo galingesnis tuo daugiau elektros valgys,tuo brangiau kainuos šildymas...Tiesa nepaminėjau,kad bus židinys.Pasidariau tokias išvadas,kad pardavėjai rekomenduoja tą ką reikia parduoti,ir jokių skaičiavimų,kaip kad aš įsivaizdavai jie net nedaro...

Pas mane 180m2 sildomo ploto namas, apsiltintas 20cm neoporu. Per didziausius salcius ekraneleis rode, kad pagamino 75kW silumos, iskaitant elektra. Palaikoma 19-20 laipsniu. Tai reiskia, kad sildantis elektra uztektu 3kW galingumo. Iprastomis dienomis uztektu 2kW galingumo. Tai reiskia, kad mano namui uztektu 6kW oras/vanduo silumos siurblio kai lauke 20 laipsniu salcio, nes COP'as prie tokia salcio butu apie 2.
Jeigu per salcius ketinate uzkurti zidini tai, mano atveju, reikia ne 3kW galingumo, o 2kW galingumo. Vadinasi uztenka 4kW silumos siurblio, jeigu jis istisai dirbtu nesustodamas.

Orinukui galima deti didesni galinguma nesukant galvos, nes invertorius. Jeigu SS jungiamas prie grezinio tai per didelis galingumas jums isaldys grezinius, nes is grezinio visa siluma ima viena valanda, o ilsisi 2 valandas. Tai reiskia, kad pozeminis vanduo nespeja atnesti silumos ir krenta efektyvumas. Pas mane yra 10kW SS. Jis yra apie 2 kartus didesnio galingumo negu reikia. Todel uzdeta, kad pries jam insijungiant, cirkuliacinis siurblys sukasi 15 min, kad pozeminiais vandenimis atsildytu likusia dali grezinio. Kad ta dalis nesaldytu glikolio darbo metu. Issijungus SS cirkuliacinis siurblys ta pati daro dar 5 minutes. Per tas minutes is isaldyto grezinio griztamo glikolio temperatura pakyla 2-3 laipsniais.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2016 03 30, 21:44)

Šitas boileris silpnas šilumos siurbliui.
Papildyta:
QUOTE(linuxox @ 2016 03 30, 13:16)
Gavom štai tokį pasiūlymą:
  DAIKIN ALTHERMA LT ERLQ008CV3/ EHVH08S18CB3V
  su integruota vandens talpa(180l)kaina-4700€

160m2 šildomo ploto,1a,su palėpe namui.Grindų plotas ant grunto 100m2,apšiltinta 10cm (ekstrūdiniu polistirolu) ir ESP 113.
Sienų plotas - 124m2 (1a-106m2,2a-18m2) silikatinis 18cm blokelis,plius 20cm neoporo (80).
Langų ir durų plotas 26m2 (1a-20m2,2a-6m2)vonios ir 2miegamųjų orientuoti į rytus,visi kiti į pietus ir pietvakarius.
Stogo plotas 140m2,apšiltintas 25cm vatos.

Preliminariai šis įrenginys prie -15 beturės 6kW šilumos, o namo poreikis gali būti didesnis. Todėl įsijungs el. tenas, kuris ekonomijos tikrai nepridės.
Papildyta:
QUOTE(linuxox @ 2016 03 30, 14:00)
Be boilerio,irgi Daikin,kaina tik 100€-120€ mažesnė.Aš nesuprantu pagal ką jie skaičiuoja,vienas paskaičiavo kad 6kw užtektų,nu tikrai nesąmonė.Aš esu linkusi manyti,kad reikia apie 10-11kw.Suprantu,kad kuo galingesnis tuo daugiau elektros valgys,tuo brangiau kainuos šildymas...Tiesa nepaminėjau,kad bus židinys.Pasidariau tokias išvadas,kad pardavėjai rekomenduoja tą ką reikia parduoti,ir jokių skaičiavimų,kaip kad aš įsivaizdavai jie net nedaro...

Namo šilumos poreikį nusistatėte, bet pabrėžkite pardavėjui, kad tos galios reikia prie -20. Nes pardavėjai jums nepasako, kad įrenginio šiluminė galia prie +7 ir prie -20 skirtinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tomas13: 02 balandžio 2016 - 17:14
QUOTE(tomas13 @ 2016 04 02, 18:09)
Namo šilumos poreikį nusistatėte, bet pabrėžkite pardavėjui, kad tos galios reikia prie -20. Nes pardavėjai jums nepasako, kad įrenginio šiluminė galia prie +7 ir prie -20 skirtinga.

Bet ar tikrai reikia dengti šilumos siurbliu visas namo sąnaudas iki -20? Žemų temperatūrų mūsų sąlygomis būna nedaug (čia kažkada net dėjau lentelę kur kiek), kas blogai jei kokią savaitę dar ir tenai pakaitins, bet ŠS bus pigesnis kokiu 1000 EUR ar dar daugiau? Klausiu, nes čia kaip tik rekomenduoja imti ne per daug galingus ŠS.

Dar paklausiu - ar yra kokia nors taisyklė ar pan, kokiu minimaliu galingumu (procentais nuo nominalaus galingumo gali veikti ŠS? Ir kiek kenkia kompresoriams tie start-stop ciklai? Ar priklauso tas poveikis (ar poveikio dydis) nuo kompresoriaus tipo (scroll, ar kitokie)?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 04 02, 20:23)
Bet ar tikrai reikia dengti šilumos siurbliu visas namo sąnaudas iki -20? Žemų temperatūrų mūsų sąlygomis būna nedaug (čia kažkada net dėjau lentelę kur kiek), kas blogai jei kokią savaitę dar ir tenai pakaitins, bet ŠS bus pigesnis kokiu 1000 EUR ar dar daugiau? Klausiu, nes čia kaip tik rekomenduoja imti ne per daug galingus ŠS.

Dar paklausiu - ar yra kokia nors taisyklė ar pan, kokiu minimaliu galingumu (procentais nuo nominalaus galingumo gali veikti ŠS? Ir kiek kenkia kompresoriams tie start-stop ciklai? Ar priklauso tas poveikis (ar poveikio dydis) nuo kompresoriaus tipo (scroll, ar kitokie)?

Ar dengti sąnaudas ar ne, kiekvienas gali pasirinkti individualiai. Jei prie -20 ar -25 įsijungs tenai, tikrai viskas optimalu.
Tačiau, jei prie -20 turi veikti tik tenai arba tenai turi padėti šildyti prie -10 ar -15, tai nėra ekonomiškas sprendimas.
O kad primokėti reikia 1000eu, tai čia dar klausimas, nebent lyginat visiškai skirtingus įrenginius ir galingumus.
Kaip kompresoriai, šilumokaičiai ir kitos dalys yra skirtingos, taip jų atsparumas temperatūroms, slėgiams yra skirtingas. Rimti gamintojai iš pradžių ištestuoja, tik po to tiekia į rinką.
Atsakyti
QUOTE(tomas13 @ 2016 04 02, 17:09)

O koks tada pvz. butu tinkamas?
Atsakyti
QUOTE(juzste @ 2016 04 02, 20:25)
O koks tada pvz. butu tinkamas?

http://www.elmitra.l...umos-siurbliams

http://visasantechni...product_id=2747
Atsakyti
Sveiki, ar yra kas šs oras-vanduo šildosi antrą aukštą radiatoriais? kokie atsiliepimai?

pas mane pirmo ir antro aukšto perdanga medinė, kas labai pabrangina sausų šildomų grindų įrengimą antrame aukšte, todėl svarstau įvarius variantus antram aukštui įrengti.

Atsakyti
QUOTE(tomas13 @ 2016 04 02, 19:09)

O panasonikui Panasonic WH-TD20E3E5 http://www.supermama...?...&p=69526522 su spiralinio silumokaicio plotu 1,4m2 200l ne per silpnas http://www.kaelte-ba.....308001ce).pdf

rolleyes.gif kazkaip cia ,,pjaunasi''... cool.gif

P.S. tikriausiai pats net nebandes o cia yra forume keletas zmoniu tai praktiskai isbande 200l bolerius su 1,4m2 silumokaiciu .
Pas mano tevus taip pat yra naudojamas mazesnio turio boileris 120l su 0.95m2 gyvatuku ir kuo puikiausiai veikia .Grubiai per 6min nuo 45lC iki 51LC pakyla boileryje temperatura .
https://www.dropbox.....58.43.mp4?dl=0
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 03 balandžio 2016 - 13:32