Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

Gllop, o galima be brendų, koks pas kitus briedas ir kokios pas tamsta (būtinai su pavadinimais) geros? :)

Nu stovi pas mane svetainėje dėžė su privirintais vamzdeliais, kai šie įkaista, iš apačios einantis šaltas oras pašyla ir pakankamai greitai grąžinamas į patalpą.

Dabar paaiškink man, tokiam nieko nesuprantačiam, kas mano buržuikėje negerai?

Pirminis ir antrinis deguonis? Reguliuojamas

Stiklas? Nusipučia

Ketaus grotelės? Yra

CO2 didesnis išmetamas? Gal

Dizainas? Nu man kažkaip tinka

Išsikraipius? Ne

Būk geras, motyvuok ne guminėmis bobomis, o normaliai techniškai - kas netaip su čekiška krosnele?

Man irgi nesunku pasakyti 'klausyk, o tas, kuris tau kiša savo produkciją, ką nors protingo pasakė? Ar tiesiog patiko, dėl to kad pasakė porą juokelių?'

Atsakyti

P.s. kaip malkinis židinyje galima išgauti galios moduliaciją su 0-15kW? Čia briedas kažkoks... Tipo sumažinam oro padavimą ir viskas... Nebešyla... 0kW...Praėjo dvi valandos, atsukom oro padavimą ir vėl 15kW... 

Pats suprantate ką rašote?

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 09 26, 20:31)
<p>Gllop, o galima be brendų, koks pas kitus briedas ir kokios pas tamsta (būtinai su pavadinimais) geros? smile.gif</p><p>Nu stovi pas mane svetainėje dėžė su privirintais vamzdeliais, kai šie įkaista, iš apačios einantis šaltas oras pašyla ir pakankamai greitai grąžinamas į patalpą.</p><p>Dabar paaiškink man, tokiam nieko nesuprantačiam, kas mano buržuikėje negerai?</p><p>Pirminis ir antrinis deguonis? Reguliuojamas</p><p>Stiklas? Nusipučia</p><p>Ketaus grotelės? Yra</p><p>CO2 didesnis išmetamas? Gal</p><p>Dizainas? Nu man kažkaip tinka</p><p>Išsikraipius? Ne</p><p></p><p>Būk geras, motyvuok ne guminėmis bobomis, o normaliai techniškai - kas netaip su čekiška krosnele?</p><p>Man irgi nesunku pasakyti 'klausyk, o tas, kuris tau kiša savo produkciją, ką nors protingo pasakė? Ar tiesiog patiko, dėl to kad pasakė porą juokelių?'</p><p></p>

Nežiūrint į etiketes, tokios krosnelės tokioje patalpoje, tokiomis sąlygomis statyti nereikėtų. Aš savo klientui tiesiog neparduočiau tokios krosnelės esant šiai situacijai.
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2017 09 26, 20:49)
<p>P.s. kaip malkinis židinyje galima išgauti galios moduliaciją su 0-15kW? Čia briedas kažkoks... Tipo sumažinam oro padavimą ir viskas... Nebešyla... 0kW...Praėjo dvi valandos, atsukom oro padavimą ir vėl 15kW... </p><p>Pats suprantate ką rašote?</p>

Turėjau omenyje jog užsidaro visiškai ir nustoja šildyti ir galima visiškai gesinti.
Pvz. Jūsų svetainė 30kvm. ir nelaukiant kol pasidarys trošku, vos sušilus sukat oro padavimą beveik iki minimumo ir palaikot Jūsų atveju ~2-3kw.

Suprantu ką rašau (modelių nerašysiu) po 6valandų atidariau oro padavimą ir... vėl šilta.
Atsakyti

Dabar apie kieto kuro degimo principą.

Jeigu aš paimu ir įsidegusį pilnai kurą (šiuo atveju kokius 4kg) staiga pradedu smilkint (neduodu deguonies, arba jo duodu nepakankamai geram degimui) - kolega, mes turim juodą dūmą, smalom apėjusį kaminą ir auginamą tikimybę užsidegti kaminui

Gal vistik galima techniškai - kodėl nepatarumėte į C klasės namą su 30m2 svetaine, plieninės 12kW galios (reguliuojamos su oro padavimo sklende, kaip ir Jūsų minėtame židinyje) krosnelės?

Baisiai įdomu pasidarė

Atsakyti
Eikit spjaudytis ugnimis ir troškintis dūmais kitur ...
Papildyta:
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 09 26, 21:07)
<p>Dabar apie kieto kuro degimo principą.</p><p>Jeigu aš paimu ir įsidegusį pilnai kurą (šiuo atveju kokius 4kg) staiga pradedu smilkint (neduodu deguonies, arba jo duodu nepakankamai geram degimui) - kolega, mes turim juodą dūmą, smalom apėjusį kaminą ir auginamą tikimybę užsidegti kaminui</p><p></p><p>Gal vistik galima techniškai - kodėl nepatarumėte į C klasės namą su 30m2 svetaine, plieninės 12kW galios (reguliuojamos su oro padavimo sklende, kaip ir Jūsų minėtame židinyje) krosnelės?</p><p>Baisiai įdomu pasidarė</p>

Taip, dūmtraukis nešasi, bet kas šildosi krosnele, jiems aktualu ir kūrenimosi laikas. Protingiausia kūrenti nominaliu galingumu. Be to, dūmtraukius reikia valyti, arba naudoti teisingas malkas.
Eksperimento vardan, vieno dūmtraukio nevaliau 3metus, ant to dūmtraukio būdavo testuojamos krosnelės, kai kurios iš jų rusendavo net po 14valandų, bet kadangi naudojamas teisingas kuras, dūmtraukis neužsinešė, joks gaisras nekilo.[/B] (Nedarykite to savo namuose, dūmtraukius reikia valyti)
Ir tame mūriniame dūmtraukyje buvo tik įdėklas ir oro tarpas, jokio vermikulito, kaip pas tamsta...

C klasės name, 30kvm svetainėje tokios krosnelės nerekomenduočiau nes ji elementariai nedžiugintų smile.gif O aš parduodu džiaugsmą, šilumą ir jaukumą biggrin.gif Nominaliu galingumu kūrenant būtų per karšta, minimaliu stiklas murzinas ir neštųsi kaminas. Manau jog židinys/krosnelė turi džiuginti,ne tik šildyti.

Žinoma, man be galo juokinga, kai tamsta atkalbinėji žmones nuo didelių katilų, o pats pasistatai tokio galingumo buržuikę biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2017 09 26, 21:14)
Papildyta:

Jau einam, pakursim tavo buržuikę biggrin.gif

Ok. mes čia rimtai ne į temą...
Paliukas. Nustokite knisti oreiviams smegenis su granulėmis, dujomis, bei etanoliais. O aš niekam nesakysiu apie Jūsų krosnelę ;)

Ačiū. Labanaktis. Apie ugnį čia neberašau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gllop: 26 rugsėjo 2017 - 21:24

Ne, nu teisingas kuras... OK 10% sausumo malka duos kondensato, jeigu O2 žiauriai nepakaks?

Ar nors kiek esate susidūręs su smalom kamine?

Dėl krosnelės, normalaus techninio atsakymo, taip ir negavau - OK pravažiavom...

Vardan Koridos nervų, toliau nematau tikslo su tamsta diskutuoti :)

Atsakyti
Atejau pasiskaityti apie oras-vanduo ir nesuprantu kur papuoliau, prie ko cia tos malkos ir katilai blink.gif blink.gif blink.gif kur moderatores ? unsure.gif
Atsakyti

Cia ta peckuri reiketu "isrukyti" is cia, eilinis reklamcikas.

Atsakyti

Sveiki gal ir man galėtumėte padėti apsispręsti. Renkamės šilumos siurblį, perskaičiau daugybę informacijos koks vienas ar kitas modelis ar gamintojas nuostabus ir nepakartojamas, bet kai priėjo laikas rinktis baigėsi visos žinios. Apsistoję buvom ties Daikin, bet šiemet visi labai pradėjo eskaluoti Panasonic. Nelabai aš juose gaudausi, bet tie kur stumdo panasonic pateikia vieną labai svarų argumentą. Skaičiai pas juos yra duomenys prie +7 -7 ir net -15, kur daikin visur tik +7, o jei nori ko daugiau tai žodžiu gali papasakoti, o raštu ne.

Nežinau ar supratot ką tai einu prie reikalo

Reikėtų šilumos siurblio, 100 kv kotedžui šildyti, kotedžas dviejų aukštų, b klasės, visur šildomos grindys, plius karšto vandens ruošimas. Sienos šiltintos 15cm polistirolu stogas 25 cm akmens vata, pamatas iš vidaus 5 polistirolo, grindys 20 polistirolo, apmūrytas balta plyta. Karšo vandens poreikis apie 5 kubai per mėnesį, šeimoje 3 asmenys iš jų vienas mažametis. Vidinis blokas norėtūsi, kad būtų kartu su boileriu. Tai bus vienintelis šilumos šaltinis.

Plius labai domintų žinančių palyginimas Daikin ir Panasonic, šalčiai ant nosies, o šildymo dar nėra

Ačiū

Atsakyti
Darytas šildymo projektas? Nieko neparašėt apie duris, langus, sandarumą. Bet jeigu jis statytas taip, kaip šiltintas, t.y. "pardavimui", tai kažin ar jus tenkins elektros sąnaudos su ŠS. Pavežt, tai paveš, tinkamai prinkus galią. Gal jį kombinuoti su "pečkūrio" siūlomais daiktais, jei kaminą turit? Kokie lūkesčiai išlaidom šildymui?
Atsakyti

Nedarytas šildymo projektas, langai/durys trijų stiklų rėmas šioj vietoj manau mažiausiai aktualus, kaminą turim, yra planuose židinys, bet ne daugiau, kietam kurui nėra vietos

Atsakyti