QUOTE(Paliukas @ 2017 09 26, 21:07)
<p>Dabar apie kieto kuro degimo principą.</p><p>Jeigu aš paimu ir įsidegusį pilnai kurą (šiuo atveju kokius 4kg) staiga pradedu smilkint (neduodu deguonies, arba jo duodu nepakankamai geram degimui) - kolega, mes turim juodą dūmą, smalom apėjusį kaminą ir auginamą tikimybę užsidegti kaminui</p><p></p><p>Gal vistik galima techniškai - kodėl nepatarumėte į C klasės namą su 30m2 svetaine, plieninės 12kW galios (reguliuojamos su oro padavimo sklende, kaip ir Jūsų minėtame židinyje) krosnelės?</p><p>Baisiai įdomu pasidarė</p>
Taip, dūmtraukis nešasi, bet kas šildosi krosnele, jiems aktualu ir kūrenimosi laikas. Protingiausia kūrenti nominaliu galingumu. Be to, dūmtraukius reikia valyti, arba naudoti teisingas malkas.
Eksperimento vardan, vieno dūmtraukio nevaliau 3metus, ant to dūmtraukio būdavo testuojamos krosnelės, kai kurios iš jų rusendavo net po 14valandų, bet kadangi naudojamas teisingas kuras, dūmtraukis neužsinešė, joks gaisras nekilo.[/B] (Nedarykite to savo namuose, dūmtraukius reikia valyti)
Ir tame mūriniame dūmtraukyje buvo tik įdėklas ir oro tarpas, jokio vermikulito, kaip pas tamsta...
C klasės name, 30kvm svetainėje tokios krosnelės nerekomenduočiau nes ji elementariai nedžiugintų
O aš parduodu džiaugsmą, šilumą ir jaukumą
Nominaliu galingumu kūrenant būtų per karšta, minimaliu stiklas murzinas ir neštųsi kaminas. Manau jog židinys/krosnelė turi džiuginti,ne tik šildyti.
Žinoma, man be galo juokinga, kai tamsta atkalbinėji žmones nuo didelių katilų, o pats pasistatai tokio galingumo buržuikę
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2017 09 26, 21:14)
Eikit spjaudytis ugnimis ir troškintis dūmais kitur ...
Papildyta:
Eikit spjaudytis ugnimis ir troškintis dūmais kitur ...
Jau einam, pakursim tavo buržuikę
Ok. mes čia rimtai ne į temą...
Paliukas. Nustokite knisti oreiviams smegenis su granulėmis, dujomis, bei etanoliais. O aš niekam nesakysiu apie Jūsų krosnelę ;)
Ačiū. Labanaktis. Apie ugnį čia neberašau.