Paliukas, kad jau taip intensyviai brukate granulinę krosnelę/panacėją ir jau šilumos siurblys toks va šiaip sau įrenginys gaunasi, bevertis beveik. Tai pasakysiu savo pasirinkimą.
Taip namas ne A klasės, reikia pripažinti, nu bet ne D gal irgi.
tai mano toks va labai moteriškas požiūris: ką man reikia daryt prie ŠS - nieko. Nu maksimum ten žiemos/vasaros rėžimus su balansiniais persukiot, nes vasara yra vėsinimas. Paliukas, girdit? yra VĖSINIMAS. Kaip su krosnele atsivėsint - nežinau.
Krosnelė reikalaus priežiūros, maitinimo. Jai reiks granulytes pirkti, nešti, pilti, valyti. Nesvarbu kaip dažnai, bet reiks. Kaminas. Nu tai jeigu man reikia kamino ir tam daiktui reikia priežiūros, tai kodėl ne židinys ar kokia malkinė buržuikė? Tai netgi labai puiki alternatyva dingus elektrai. Krosnelė sustos. Židinys ne. Sakysit malkos? Aha. Kiek? kiek jų reikia ir kiek dažnai kuriamas židinys? Tai va - pagal poreikį. Jeigu židinys yra su stiklu 18kW, tai reikia proto turėti jį visą pribūbinti ir paleisti oro padavimą maksimalų. Juk galima ir pora pusmalkių įmesti ir porai valandų degančios ugnies vaizdas garantuotas. Kaip iš pusmalkės išgauti 18 kW - aš nežinau. labai užkliuvo jūsų frazė, nepakartojamų būdų pavirtusi į oksiomą, kurios pagrindu viskas buvo dėliojama toliau:
"
Kadangi vistiek svetainėje norėsis ugnies," pirma - kodėl taip jau vat visiems reiks ir norėsis? antra - kokia ten ta ugnis nuo granulių? Mano vaikų telefonai jau su didesniu ekranu, nei granulinės krosnelės
kokia ugnis? apie ką jūs? Židinyje, nuo malkos - taip, čia ugnis. Granulinėje - sory. Jeigu jau "man norėsis ugnies" tai tada granulinė irgi ne variantas. Tada jau geriau tikrai biožidinys. Bent jau liepsna yra ir nafig jokių pelenų ar kaminų.
Toliau karštas vanduo. kaip mes ten prie krosnelės jį pasijungiam? Nejungiam? 1:1 elektra? ajajajai kaip jūs čia taip švaistūniškai. mumi sunaudojam link 4m³/mėn. Sakot žiema ŠS vandens karšto neparuoš?
paruoš, ir netaip jau sunkiai. Kažkodėl mes taip čia susiciklinam ant "rimtos žiemos", kuri Lietuvoje vidutiniškai trunka 2 savaites, kad jau čia baisi baisuma kaip jas reiks išgyventi. Jeigu labai labai, tai tas 2 savaites aš karštą vandenį ir su el. tenu pasiruošiu. Juk krsnelės atveju taip ir būtų.
Tai dabar sėdžiu, garbanas sukioju ir niekaip nesuprantu, kur tos granulinės krosnelės pliusai? Mažai kainuoja? ok. čia pliusas. Bet mažai ir daro. Kaip kokia pagalbinis šilumos šaltinis man kaip ir tiktų, bet be elektros ji neveikia. Tai kaip ir ne variantas tada.
nu, pakalbam, Paliuk. Senai nebendravom