Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

turiu klausimą - gal jau gvildentas, bet gal kažkas nusižemins ir pakomentuos dar kartą :)
A klasės 1m2 energetinis poreikis (šildymui) - šildymo sezonui x kWh?
A+ -//- -//-?
A++ -//- -//-?

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 09 25, 14:24)
<p>turiu klausimą - gal jau gvildentas, bet gal kažkas nusižemins ir pakomentuos dar kartą smile.gif
A+ -//- -//-?
A++ -//- -//-?
</p><p></p>

http://www.part.lt/i...7b9de497325.png
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 09 25, 13:24)
<p>turiu klausimą - gal jau gvildentas, bet gal kažkas nusižemins ir pakomentuos dar kartą smile.gif
A+ -//- -//-?
A++ -//- -//-?
</p><p></p>

Realiai čia negvildentas, bet apie šį dalyką buvo rašyta žurnale atrodo „SUPERNAMAI“, jau keli metai atgal. Gerai kad euras.blogspot.lt pačią lentelę nufotografavęs išsaugojo:

vartotojo įkelta nuotrauka

Bet tai ne tiksi lentelė, o preliminari. Tikslių skaičių nėra. Su tais pačiais skaičiais namas gali būti tiek vienoje, tiek kitoje klasėje, nes įtakoja daugiau rodiklių.
Atsakyti

tai ar aš teisingai suprantu:
pastatau A+ namuką su 100m2 šildomu plotu (kubatūrą, šilumos pritekėjimus jau praktikai palikime) - gauname tarkim 55kWh/m2

viso 100x55=5500kWh
imam 'alektra' šildymą už kokius 600Eur ir gauname 5500kWhx0.114Eur/kWh=627Eur per sezoną

Dabar imam ŠS oras vanduo ('davai' imkim normalų, be kinietiškų analogų ir t.t.) ir už jį palaidojam >4kEur
su juo gaunam vid. COP'ą 3.5 (šalta/nešalta ir t.t.) ir gaunam 627Eur/3.5=180Eur per metus

Skirtumas
627-180=447Eur per metus

Per penkis metus mes gaunam išlaidas alektrai:
*elektrinis (627*5)+600Eur=3735Eur
*ŠS (180*5)+4000Eur=4900Eur

Kadangi vistiek svetainėje norėsis ugnies, tai tam reikalui turbūt bus renkamasi irgi viena koja toliau - arba dujinis židinys, arba kokia granulinė krosnelė (malkų inertiškumas jau nebedžiugina tokiam name) - todėl per šalčius, tai bus gana lengvai ir be 'tarnavimo' kompensuojama (išaugęs energijos poreikis)

Ar galiu sakyti kad ŠS tampa dvejotina investicija?

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 09 25, 13:54)
<p>tai ar aš teisingai suprantu:
pastatau A+ namuką su 100m2 šildomu plotu (kubatūrą, šilumos pritekėjimus jau praktikai palikime) - gauname tarkim 55kWh/m2
</p><p>viso 100x55=5500kWh
imam 'alektra' šildymą už kokius 600Eur ir gauname 5500kWhx0.114Eur/kWh=627Eur per sezoną
</p><p></p><p>Dabar imam ŠS oras vanduo ('davai' imkim normalų, be kinietiškų analogų ir t.t.) ir už jį palaidojam >4kEur
su juo gaunam vid. COP'ą 3.5 (šalta/nešalta ir t.t.) ir gaunam 627Eur/3.5=180Eur per metus
</p><p>Skirtumas
627-180=447Eur per metus
</p><p></p><p>Per penkis metus mes gaunam išlaidas alektrai:
*elektrinis (627*5)+600Eur=3735Eur
*ŠS (180*5)+4000Eur=4900Eur

Kadangi vistiek svetainėje norėsis ugnies, tai tam reikalui turbūt bus renkamasi irgi viena koja toliau - arba dujinis židinys, arba kokia granulinė krosnelė (malkų inertiškumas jau nebedžiugina tokiam name) - todėl per šalčius, tai bus gana lengvai ir be 'tarnavimo' kompensuojama (išaugęs energijos poreikis)
</p><p></p><p>Ar galiu sakyti kad ŠS tampa dvejotina investicija?

</p><p></p><p></p>

Granulinė krosnelė svetainėje, kai jau yra šildymo šaltinis? smile.gif Jokia granulinė niekada neatstos tikros malkos spragsėjimo, tikros liepsnos vaizdo. Kaip ir guminė boba neatstos žmonos...
Ugnį renkamės ne dėl inertiškumo, o dėl grožio. Ugniai užgesus kiti šildymo šaltiniai tęs savo darbą...

Kam šilumos siurblys, ar elektriniai radiatoriai ir granulinė krosnelė? Arba granulinė, arba kiti šildymo šaltiniai... Nė vienas sveikas žmogus, šitokioje situacijoje nesistatys granulinės krosnelės.. ;)
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 09 25, 14:54)
Ar galiu sakyti kad ŠS tampa dvejotina investicija?

Pirmiausiai ŠS būna įvairių rušių, taip kad iš principo ne, bet visokie geoterminiai, arba brendiniai oras-vanduo ŠS jau atkrenta.

Iš kitos pusės, 5 metų laikotarpis per trumpas, reikėtų vertinti 10 - metų.

A+ palankiau už elektrą žiūrisi tik brendinė kondiškė, arba kinietis ŠS.
Atsakyti

Gllop, židinys su dujom ar granulinė buržuikė, tai tas produktas, kuris kuo toliau, tuo labiau paišysis į interjerą. Malkos - jėga, ypač kai per valandą duoda 18kWh, namui, kuriam tuo metu reikia kokios 1kWh Tikra romantika sedėt galvą iškišus per langą, gaudyti šviežią orą ir įtempus ausis, klausyt spragsėjimo :) Tokiam name svarbu rimtesnė galios kontrolė, apie tai kalbu. Mintai -5metus paėmiau kaip laikotarpį, po kurio tikėtina, jog reikės prikišti nagus prie šildymo prietaiso. Man kažkaip, dėl paprastumo, gal net labiau elektrinis imponuoja su kokiu vėjo malūnėliu

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 25 rugsėjo 2017 - 18:15
QUOTE(Paliukas @ 2017 09 25, 19:13)
<p>Gllop, židinys su dujom ar granulinė buržuikė, tai tas produktas, kuris kuo toliau, tuo labiau paišysis į interjerą.

Paliukas, man atrodo, kad plačiau paišysis į interjerą ne granulinės buržuikos, bet bio židiniai, kuriems nereikia kamino. Nes jei daryti kaminą, tai jau tikrai tik dėl malkų kūrenamo, o jei norima paimituoti - biožidiniai. Yra ir spragsinčio kuro. Atleisk, jei nuliūdinau, nors gal tai tau nauja niša:)

Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2017 09 25, 13:24)
A+ -//- -//-?
A++ -//- -//-?
</p><p></p>

Mano pavyzdys rodo, kad su tais pačiais kailiniais galima turėti skirtingas klases:

A, šildantis tik elektra
A+ šildantis orinuku
A++ prie orinuko pajungus saules kolektorius karštam vandeniui ir FV elektrinę
Atsakyti

Pirkia, sutinku dėl bio, bet iš dalies.

Jį rinksis elektrinio šildymo šalininkai, kuriems nebus įdomios išlaidos.

Tie, elektra besišildantys, kurie ieškos, kažkokio backup'o, ieškos alternatyvų su nauda - čia bus granulės/dujos svetainėje

Na ir treti, kurie labai viskuom nepasitikės, griebs malkas į svetainę ir... kiš galvas per langą

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 09 25, 20:10)
<p>Pirkia, sutinku dėl bio, bet iš dalies.</p><p>Jį rinksis elektrinio šildymo šalininkai, kuriems nebus įdomios išlaidos.</p><p>Tie, elektra besišildantys, kurie ieškos, kažkokio backup'o, ieškos alternatyvų su nauda - čia bus granulės/dujos svetainėje</p><p>Na ir treti, kurie labai viskuom nepasitikės, griebs malkas į svetainę ir... kiš galvas per langą</p><p></p>

Paliukas, aš nebūtinai kalbu apie namus, šildomus elektra. Geoterminis, oras-vanduo. Bet pažiūrėsim. O tu po truputi vis tiek dairykis savo asortimentui produktų, kuriems nereikia kamino:) Nors tavo dalykiškas patriotizmas ugnelei ir dūmeliui - labai gražus:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 25 rugsėjo 2017 - 19:42

Aš tai ramus, matau (bent man taip atrodo), ko nori rinka ir kurpiu planus kaip pasiūlyti skirtingus produktus į tą patį namą.

Šioje vietoje jau malkas išmetinėju :)

Geo (manau), pradeda kristi iš pasiūlos tokiam namui (perdidelė investicija)

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 09 25, 19:13)
Man kažkaip, dėl paprastumo, gal net labiau elektrinis imponuoja su kokiu vėjo malūnėliu

Trejus metus šildžiausi elektra, išbandžiau tepalinius radiatorius ir vėjelį, tai nei vienas, nei kitas elektrinis šildymo prietaisas man nepatiko.

Tepalinis radiatorius todėl, kad nors jis ir 1,8kW galios, bet termostatą nustačius ant aukščiausios, gyvenime nepasiektos mano name temperatūros, jis vis tiek labai dažnai išsijunginėja ir realiai iš 1,8kW vargiai turi realius 0,5kW. Gal dėl to, kad tai buvo kinietiškas sh iš senukų, brendiniuose gal to ir nėra, bet su kuo teko susipažinti, tai paliko labai blogą įspūdį. Beje, miegamajame spragsi, suveikinėja termostatas, tai miegoti tikrai trukdo.

Vėjalis man patiko dėl to, kad jei parašyta 2kW, tai tiek ir išduoda. Tiesa, pradžiai naudojau plastikinį vėjelį už ~20Lt, vėliau pažįstami prigazdino, kad plastikas gali būti gaisro priežastimi, nusipirkau metalinį 2kW kaloriferį iš tų pačių senių, gal už kokius 45Lt, tai kas dėl šildymo savybių, skirtumo kaip ir nepajutau, tik ramiau buvo.
Vis tik vėjelis turi ir labai rimtą trūkumą - ūžia, kas verčia daryti miegamojo duris, kad vėjelis svetainėje netrukdytų miegoti.

Realiai manau, kad nei tepalinis radiatorius, nei vėjelis netinkami elektriniai prietaisai nuolatiniam namo šildymui.
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2017 09 25, 20:10)
Jį rinksis elektrinio šildymo šalininkai, kuriems nebus įdomios išlaidos.

Šildžiausi elektra ir mokėjau už sezoną, kaip ir pažystami, naujos statybos namą šildę malkomis, akivaizdu, dėl pigumo.

Tai aš kaip, tipo tas kuris netaupo?
Atsakyti