Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

Berzinekose, koks modelis? Jei iš paskutinių modelių-  jei neįjungei boileriu šildymo, reikia įjungti! Spaudi valdymo pultelyje namuko simbolį ir įjungimo simbolį. Nustatai temperatūrą. 

Labas, vasarą sildem vandenį elektra, dabar įsijungiau šildymą namuose ar reikia kažką papildomai daryt su boilerio ar automatiškai jis persimeta, kad karsta vandenį ruoš siurblys (gal supratote ko klausiu :)) turim Daikin 

Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 09 20, 20:07)
Mintai, didesnių nuostolių name, orinukas kaip pagalbinis įrenginys nėra tokia jau ir prabanga ar nustebimo vertas atvejis. Žinau ne vieną taip pasidariusį. orinukas imamas pigesnis ir mažesnės galios, pagrinde jis tarnauja vandens paruošimui vasrą, bei namo šildymui iki tarkim 0°C ar kokių -5°C, kai jo ir COP didesnis ir kol "paveža" nuostolius.  Automatikos daugiau, bei visiškas komfortas. Na, o tuos 2-3 mėnesius, atsiprašai GKK. Na, dar atostogų galima ilgesnių išvažiuot. Jeigu ką, orinukas palaikys namus gyvus.

Žinau apie tokius variantus, bet man tai prasilenkiantys su realybe variantai.

Papildomas didelės talpos bunkeris, kurio ir visam sezonui užteks, esu įsitikinęs, kainuos pigiau.

Arba parduodam GKK ir už gautus pinigus, elektrinis tenas prie ŠS dirbs penkiasdešimt metų nemokamai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 rugsėjo 2017 - 15:33

Nevisi granuliniai leidžia didintis bunkerius. Jeigu automatinis anglinis, tai ten jau nelabai ką padidinsi. Jeigu normalus granulinis, tai viskas ok ir paprastai, tokių turėtojai apie orinukus neklausinėja Pagrindas granuliniais nusivylusių kyla nuo kombinuotų granulinių - ale kūrens anglį, šiaudų, durpių granulės ir dar malkas su briketais - bus nepriklausomi. Bet paskui už šią nepriklausomybę žiemą atidirbinėja :)

Čia panašiai, kaip orinukas, kurį dar būtų galima kūrenti anglimi :D

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 22 rugsėjo 2017 - 07:00

Ačiū, modelio nepamenu, bet turim antri metai mes jį 

Atsakyti

Buvau įjungus, kad el sildytu vasara, nes išjungus šildymą namo išsijungė ir boileris, neberuose karšto vandens 

Atsakyti

Jūs galėjote vasarą išjungti namo šildymą ir palikti šildyti karštą vandenį šilumos siurbliui oras-vanduo. Taip būtų pigiau šildyti karštą vandenį nei elektra. 

Atsakyti

Paskambinau  aptarnaujanciai įmonei ir jie pasakė ką kur jungt... Todėl nelabai ir gilinausi kaip ta vandenį man karsta vasara ruošia :) 

Jūs galėjote vasarą išjungti namo šildymą ir palikti šildyti karštą vandenį šilumos siurbliui oras-vanduo. Taip būtų pigiau šildyti karštą vandenį nei elektra. 

Atsakyti

siūlau tokiu atveju paskaityti instrukciją

Paskambinau  aptarnaujanciai įmonei ir jie pasakė ką kur jungt... Todėl nelabai ir gilinausi kaip ta vandenį man karsta vasara ruošia :)

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 09 21, 16:31)
Žinau apie tokius variantus, bet man tai prasilenkiantys su realybe variantai.

Papildomas didelės talpos bunkeris, kurio ir visam sezonui užteks, esu įsitikinęs, kainuos pigiau.

Arba parduodam GKK ir už gautus pinigus, elektrinis tenas prie ŠS dirbs penkiasdešimt metų nemokamai.

papildomas bunkeris neatpoalaiduoja rankų ir nesuteikia tokio komforto lygio, kaip ŠS. Dar lieka DHW. ŠS jį ruošia ekonomiškiau gerokai. Toliau gaunam dar ir pasivėsinimo opciją. Nėra tai kondicionierius, bet keliais laipsniais patalpas galima leikyti vėsesnes.
Kiauresniame name nelabai ir yra kito varianto, kaip tik kažką deginti. Ir niekas ten su niekuo neprasilenkinėja. Tarp kito, jeigu skaičiuosime DHW boilerį, kurį šildo į jį integruotas ŠS, tai tokių variantų yra dar daugiau.
Bunkeris , kurio užteks visam sezonui? kaip jūs įsivaizdyojate kokių 5-7t bunkerį? O ir bet tačiau, nemanau, jog taip supiltos atviros granulės, taip gulinčios visą sezoną, nepradės pūstis ir trūpėti nuo natūralios patalpos drėgmės.
Papildyta:
QUOTE(UZZY @ 2017 09 22, 11:50)
<p>siūlau tokiu atveju paskaityti instrukciją
</p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="berzinekose" data-cid="71809334" data-time="1506069538"><div><p>Paskambinau  aptarnaujanciai įmonei ir jie pasakė ką kur jungt... Todėl nelabai ir gilinausi kaip ta vandenį man karsta vasara ruošia smile.gif</p></div></blockquote><p></p>

o kam? biggrin.gif ją skaito tik bailiai biggrin.gif
taip paskui ir eina per svietą padavimai ir legendos apie ŠS.
Atsakyti

Hmmm o kodel 7t? O kodel be 2-3t, ar labai į kiaurus namus taikom?

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2017 09 22, 12:10)
<p>Hmmm o kodel 7t? O kodel be 2-3t, ar labai į kiaurus namus taikom?</p>

gal būt todėl, kad jūs iš mano teksto irgi pasirinkot 7t o ne 5t mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(UZZY @ 2017 09 22, 10:56)

Čia "pigiau" švelniai sakant per švelniai pasakyta smile.gif
Atsakyti