Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 37

QUOTE(cibulis @ 2016 03 16, 12:35)

Aš irgi tokio dalyko norėjau, bet fasadininkai sakė, kad praktiškai neįmanoma bus suvesti siūlių. O jei ir padarytų, tai kaina už darbus būtų kosminė.

Maciau kelis namus taip padarytus ,viskas susiveda normos ribose . Nereikia gi mikronu tikslumu . Kiekvienas darbas yra vertinamas ar tai armavimas ,ar smeigiavimas ,... .Jei nenori moketi pasidaryk pats smile.gif . Pats gi klijuoji caparolio plyteles ant fasado .
Dar man kilo mintis padaryti igilinimus putplastyje ,kuris jau suklijuotas ant sienos .
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2016 03 16, 10:58)
Dar man kilo mintis padaryti igilinimus   putplastyje ,kuris jau suklijuotas ant sienos .

Čia būtų super. Tik kaip gražiai padaryti. Ir jei netyčia neišeitų, tai kaip taisyti: klijuoti intarpus ar lupti EPS. Galima ir prisižaisti.

Arba kitas variantas: daryti šiek tiek didesnius tarpus nei reikia plytelei, nei daroma įprastai ir po to sužaisti su klijais ir fūga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 kovo 2016 - 11:13
Dar man kilo mintis padaryti igilinimus   putplastyje ,kuris jau suklijuotas ant sienos .

Tikrai įmanomas reikalas. Aš ant suklijuoto putplasčio su įkaitinta viela taip griovelius lietvamzdžiams išsipjoviau, bet visai sienai klinkerio griovelius išpjauti, bus problematikos su staklėmis pasiekiamu tikslumu.

Be to ar tai verta? Kiek laiko tam sugaiši, o naudos, bent jau aš nematau. Ir vieni klijai puikiausiai laiko plyteles ten, kur jas priklijuoji.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 kovo 2016 - 11:17
QUOTE(mintas @ 2016 03 16, 12:46)

Čia kalba ...., bet apie storo putplasčio plyšimą nuo svorio per vidurį. Toks putplasčio paviršiaus išpjaustinėjimas absoliučiai neįtakos putplasčio tvirtumui ir galėjimui atlaikyti didelį svorį esantį už >30cm nuo priklijuoto paviršiaus.

Net neisivaizduoju kaip putplastis kurio marke =>100 ,kad ir > 30cm plysta per puse ,greiciau jau ties klijiais pliš ,bet tam, kad to netsitiktu reiktu kliju pavirsiaus kontakto plota tap putplascio ir sienos padidinti ,pragruntuoti siena ir prasmeigiuoti igilinant smeiges ...
Kaip tu nori taip sakyk ,bet ,,uzkabinimas '' duoda savo papildoma tvirtuma .
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 03 16, 10:46)
Liambda juk būna

Kad viską susigaudytum reikėtų žinoti visų tų papildomų raidelių reikšmę.

Galbūt ir būna visokių, bet greičiausiai, kad nurodyti reikia tik vieną. O kai tiek daug skelbia, tai tik vartotoją klaidina. Čia panašiai kaip su "7 langais". Mano name trys antro aukšto langai yra praktiškai vienodų matmenų: aukštis toks pats - 1,55 m. Skiriasi tik pločiu: 2,04, 2,05 ir 2,06 m. Vienas langas stovi atskirai nuo kitų, o du yra štai taip sujungti.

Kuomet langus pardavinėjo, tai dviejų langų Uw buvo 0,74, o vieno - 0,77. Klausiu - kodėl skiriasi. Sako o gi todė, kad vienam iš langų priskyrėme profilio praplatinimą.

Kuomet jau kilo skandalas dėl apgaulės parduodant langus, tai langų deklaracijoje nurodė, kad šių trijų langų Uw vienodas - 0,77. Klausiu kodėl taip yra, kodėl nevertinate, kad vienas iš langų turi tą profilio praplatinimą? Atsakymas - o gi jis yra apšiltinimo sluoksnyje. Įsivaizduoji, koks absurdas: pardavimo metu vertina vienaip, o kai jau padalai svyla - pradeda vertinti kitaip.

Tai ir su ta EPS liamda verte greičiausiai tas pats - varto kaip nori, nors turėtų skelbti visi tiek vieną vertę. Panašiai yra ir su ekovata. Šitie žulikai vis dar meluoja ir klaidina vartotojus. Pasirodo, kad jie skelbia laboratorinę liamda vertę, o turėtų skelbti deklaruojamąja. Jei pirkėjas nežino, tai kodėl neapgauti. Tik gaila, kad atitinkamos institucijos pro pirštus žiūri.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 03 16, 10:40)
Mažiau domėtis ir žinoti - ramesnis miegas bus  mirksiukas.gif

Nebent. 4u.gif Bet kad čia renkasi tokie, kurie nori žinoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 kovo 2016 - 11:30
nepamenu markės EPS, bet kai anksciau teko atlupinėti cokoli, plyteles - labai graziai plyšo pusiau, o ne tinkliukas atšoko...
ir ne vienas toks atvejis 4u.gif

QUOTE(korida @ 2016 03 16, 10:19)
,greiciau jau ties klijiais pliš ,

Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2016 03 16, 10:54)
Gamintojas nurodo deklaruojamą vertę liamda d.
Kai skaičiuojamas bendras sienos šiluminis laidumas pridedamas pataisos koeficientas dėl papildomo medžiagos įdrėkimo nevedinamose atitvarose. EPS'ui jis yra 0,002 W/(mK).

Taigi realus liamda gaunasi 0,034.

Susidūriau su šituo dalyku, kai skaičiavau sienos U su uwertu ir pagal STR'ą.

Gal aš ir klystu, bet visos medžiagos turi: laboratorinę, deklaruojamąją ir statybinę (ar kaip ji tenai). Man "Kauno šilas" yra sakę, kad laboratorijoje jų EPS liamda būna apie 0,029-0,030, bet jie pardavimo metu turi skelbti deklaruojamąją verte, kuri EPS-70 markei yra 0,032, o EPS-100 markei - 0,031. Ir tik kai jau pradedi statyti namą ir skaičiuoji, kokia bus atitvoros liamda tik tada pridedi tuos pataisos koeficeinetus. O jie vedinamoms ir nevėdinamos ir t.t. atitavorms būna skirtingi. Tačiau pardavėjui tai neturi rūpėti. Jis turi skelbti tik deklaruojamąją vertę, ne laboratorinę ar dar kažkokią kitą. Visa kita - tik kliento klaidinimas ir apgaulė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 kovo 2016 - 11:54
QUOTE(cibulis @ 2016 03 16, 13:11)
Čia būtų super. Tik kaip gražiai padaryti. Ir jei netyčia neišeitų, tai kaip taisyti: klijuoti intarpus ar lupti EPS. Galima ir prisižaisti.

Arba kitas variantas: daryti šiek tiek didesnius tarpus nei reikia plytelei, nei daroma įprastai ir po to sužaisti su klijais ir fūga.

Panaudoti pritaikant toki iranki https://www.youtube....h?v=nHvYY9kVlxs ir kriepenciaja reika .
Laisvumo tikrai reiktu ,kad galetum sureguliuoti ,suzaisti .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 16 kovo 2016 - 11:38
QUOTE(korida @ 2016 03 16, 11:37)
Panaudoti pritaikant toki iranki https://www.youtube....h?v=nHvYY9kVlxs  ir kriepenciaja reika .
Laisvumo tikrai reiktu ,kad galetum sureguliuoti ,suzaisti .

Klinkerio grioveliams labiau tiktų toks prietaisas su tokia vielute išlenkta taip, kaip norėtum matyti išpjautą klinkerio griovelį. Reikės tik storesnės nikelio chromo vielutės, kad mažiau linktų.

Mano lietvamzdžių griovelio pjovimo įrenginys irgi buvo panašus į šį, o vielutė puvo išlenkta ovalo formos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 kovo 2016 - 11:48
QUOTE(arkava @ 2016 03 16, 11:36)
nepamenu markės EPS, bet kai anksciau teko atlupinėti cokoli, plyteles - labai graziai plyšo pusiau, o ne tinkliukas atšoko...
ir ne vienas toks atvejis   4u.gif

Būtent. Ir kažkas visai nesenai šije temoje pasakojo, kad su geresniais klijais priklijuotas EPS bandant jį atplėšti nuo sienos plyšta per pusę. Todėl ir lieka sunkaus klinkerio plytelių klausimas.

Mano kaimynas viso namo sienas nuklijavo tikrų plytų pjaustytu klinkeriu, plytelės storis apie 2 cm (lygtai net 2,5 cm). Jis dėjo tik 20 cm EPS, bet dėjo 100 markės, tinkliukas - 200 gramų, o smiegių į kvadratą varė - 8 vnt. Jis - statybininkas ir tikrai rimtas (man daug kur patarė). Tai sakė yra matęs ir ne vieną kartą, kai storesnės klinkerio plytelės pasėda ant fasado. Atsiranda EPS įtrūkiai, kurie siekai iki 5 mm. Sakė nukritusio klinkerio nematė, bet įtrūkių ir didelių matė. O greičiausiai tų įtrūkusių sienų EPS storis tik iki 20 cm. O kas būtų su 35 cm EPS fasadu? Jį tikrai reikia labai gerai paruošti, kad nieko nebūtų. Arba klijuoti iki 8-9 mm storio plyteles. Aš buvau radęs tokių, kurių kvadratas sveria apie 14 kg. Man atrodo jau virš 17-18 kg yra gana nemažas svoris. Ypač kai suskaičiuoji, koks svoris realiai kabo ant vienos didesnės, aukštesnės sienos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 kovo 2016 - 11:51
Čia savo bloge buvau užklaustas dėl PUR putų fasadui, tai išsakiau mintį, jog PUR putų purkšti daugiau kaip 5cm tik dėl namo užsandarinimo tikrai neverta, nes putos po sendinimo šiluminė varža lieka tokia, kuri nėra verta tų aukštų pinigų.

Problemą dėl putų nelygumo reikėtų spręsti ne taip kaip, kad sprendžiau aš, bet ant viršaus dapurškiant reikiamą ekovatos sluoksnį, iki norimos šiluminės varžos dydžio ir viską lyginant ventiliuojamo fasado pagalba.

Problema tik karkaso tvirtinimas be šilumos tiltelių, o nuo tvirto paviršiaus jis turėtų būti nutolęs gerokai, gal net kokius 45cm.

BangaS, kaip supratau, tavo namas su ventiliuojamu fasadu? Jei taip, gal gali paviešinti karkaso tvirtinimo sprendimo eskizą ?

Arba galima daryti atskirą pamatą ir mūryti normalų klinkerį, bet jau sienos storis tuomet doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 kovo 2016 - 13:45
Maciau kelis namus taip padarytus  ,viskas susiveda normos ribose . Nereikia gi mikronu tikslumu . Kiekvienas darbas yra vertinamas ar tai armavimas ,ar smeigiavimas
Dar man kilo mintis padaryti igilinimus  putplastyje ,kuris jau suklijuotas ant sienos .

Kaip tada atsigultų tinkliukas? jeigu armavimo sluoksnis su tinkliuku būtų kaip armonika tai jis nei gniuždymo, nei tempimo nelaikytų.
Atsakyti