Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 37

QUOTE(miskis @ 2016 03 15, 22:06)

Tai ką jie deklaruoja, λ 0.031 W/ mK, atrodo nerealu ir ypač prie deklaruojamų 10-12 kg/m3... 

Kodėl nerealu. Ant mano putplasčio etiketės buvo užrašyta λ 0.032 W/ mK, bet ant pakuotės didelėmis raidėmis λ 0.030 W/ mK. Skyrėsi tik mažos raidelės einančios po λ raide.

Daugiau prametrų iš termoorganikos reklaminio bukleto.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 03 15, 22:23)
Kodėl nerealu. Ant mano putplasčio etiketės buvo užrašyta λ 0.032 W/ mK, bet ant pakuotės didelėmis raidėmis λ 0.030 W/ mK. Skyrėsi tik mažos raidelės einančios po λ raide.

EPS atveju žinau kaip galima gauti ir geresnes reikšmes, bet pirmoje mano nurodytoje nuorodoje yra "vata", kaip jie ją vadina "thermo-wool".
Senose temose kažkas rašė ekovatos λ vertes ir jos toli gražu nebuvo artimos 0.031...
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 03 15, 22:14)
Gal kazkur galima kokreciai tokia rekomendacija paskaityti?

nuoroda į POLISTIRENINIO PUTPLASČIO ASOCIACIJOS paruošta "ATITVARŲ ŠILTINIMAS POLISTIRENINIU PUTPLASČIU" rekomendacijas:

https://www.google.c...YmXmYxQAc93gFTg

59 puslapis 11 paveikslėlis, 4 ir 6 punktai armavimo tinklelis.

Čia taip ant greitūjų suradau, ką prisiminiau. Tikrai prisimenu ir kad plytelėms priklauso naudoti tvirtesnį armavimo tinklelį, bet jau pats pasiieškok kur ten apie tai parašyta, ar gal STR`e kuriuo remiantis šios rekomendacijos parašytos. Na nepamenu, kur, bet tikrai buvo.
Papildyta:
QUOTE(miskis @ 2016 03 15, 22:32)
bet pirmoje mano nurodytoje nuorodoje yra "vata", kaip jie ją vadina "thermo-wool".
Senose temose kažkas rašė ekovatos λ vertes ir jos toli gražu nebuvo artimos 0.031...

Na jei vata, tai tikrai geriausia mano matyta reikšmė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 15 kovo 2016 - 22:42
Dėl armavimo iš visos diskusijos toks klausimas pasistojo.
Armuojant užtepama košė ant polistirolo, tada dedamas tinklelis ir su mentėm braukant paskandinamas. Ar teisingai procesa suprantu? O tai kaip tada su smeigėm, kurios tinklelį prilaikyti turėtų? Smeigiamos po armavimo? Kaip jos beužsidengia?
Atsakyti
Jei zut but reikia klinkerio pjaunam nuo plytos is abieju pusiu ir dedam su gerais rimtais klijiais tiesiai ant xps ar eps padare tokia operacija https://www.youtube....h?v=3HVzK-Yefh8
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2016 03 16, 09:14)
Dėl armavimo iš visos diskusijos toks klausimas pasistojo.
Armuojant užtepama košė ant polistirolo, tada dedamas tinklelis ir su mentėm braukant paskandinamas. Ar teisingai procesa suprantu? O tai kaip tada su smeigėm, kurios tinklelį prilaikyti turėtų? Smeigiamos po armavimo? Kaip jos beužsidengia?

as dariau taip:
Pas mane polistirolas 200mm,
turėjau smeigiu 220mm ilgio, tai tik jų vinis susismeigiau i polistirola kur reikės paskui smeigiuot (vietu pasizymejimas). Vinys liko išsikišusios 2cm kazkur.
Tepiau klijus ant polistirolo, faktas kad darbas ne is lengvuju, nes trukdo vinys
Dedu tinkliuka, kazkiek prisispaudziu prie koses, ties vinim kiek ipjaunu kad islystu vinys, dar truputi tinkliuka aplyginu paskandindamas, tada traukiu vinis ir greziu skyles, kalu 300mm smeiges, kiek itemptadas tinkliuka, smeigiu galvos kelis mm ilenda i polistirola. Viska lygiai nuarmuoju. Is po pirmo armavimo smeigės kažkiek matėsi, nėjo gražiai nulyginti, bet nuglaiscius su armavimo misiniu antra karta viskas puikiai arodo. thumbup.gif nezinau ar gera technologija dariau, bet kitaip nesumasciau wink.gif
Atsakyti

Skaičiau ir niekaip nesupratau, kodėl ant popieriaus 0,032, o ant celofano - 0,030. Greičiausiai, kad jie turi kažkokį gaminį, kurio liamda yra 0,030, bet ant visų pakuočių celofano klijuoja 0,030, nors viduje tik 0,032 (dar klausimas ar ir tiek realiai yra). Štai jums ir puikiausias pavyzdys sąžiningo lenkų verslo ir aukščiausios kokybės. Tai yra ne kas kita, kaip vartotojo apgaudinėjimas.

Be to gal ne visi žinot, bet prieš 2 ar 3 metus buvo kilęs skandalas, kad lenkai gamina prastesnį EPS nei deklaruoja (bent jau tą, kurį vežė parduoti į Lietuvą). Tarkime parašyta EPS-70, o realiai jo kokybė kaip EPS-60. O tai reiškia, gaminant tokį EPS sunaudota mažiau putplasčio granulių, todėl jį kainavo pigiau pagimti, jis šaltesnis ir trapesnis. Taip pat esu girdėjęs, kad panašiai chaltūra vienu metu varė ir Vilniaus "Šilputa". Galėtų EPS asociacija daugiau papasakoti, kokios firmos ir už ką gauna nuobaudas. Man apie tai pasakojo vienas statybinių medžiagų pardavėjas. Tik gaila, kad tokia informacija neiškyla į viešumą, o turėtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 kovo 2016 - 10:18
QUOTE(cibulis @ 2016 03 16, 09:14)
(dar klausimas ar ir tiek realiai yra).
o kaip tai nustatyt?  teoriškai gi suskaiciuota

Be to gal ne visi žinot, bet prieš 2 ar 3 metus buvo kilęs skandalas, kad lenkai gamina prastesnį EPS nei deklaruoja. Tarkime parašyta EPS-70, o realiai jo kokybė kaip EPS-60. O tai reiški, gaminant tokį EPS sunaudota mažiau putplasčio granulių, todėl jį kainavo pigiau pagimti, jis šaltesnis ir trapesnis. Taip pat esu girdėjęs, kad panašiai chaltūra ir Vilniaus "Šilputa". Galėtų EPS asociacija daugiau papasakoti, kokios firmos ir už ką gauna nuobaudas. Man apie tai pasakojo vienas statybinių medžiagų pardavėjas. Tik gaila, kad tokia informacija neiškyla į viešumą, o turėtų.

visi gamintojai,, priklausomai nuo užsakymo dydzio, gali "pamakliavoti" technologinius procesus, medžiagu kiekius, kad atpigint produkcija. Kadangi 99 proc. klientu aktualu Kaina - tai ir daro pigesni, bet prastesni. Žinau atveji ne viena, patys vadybininkėliai pasakojo
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 03 15, 22:44)
Na jei vata, tai tikrai geriausia mano matyta reikšmė.

Tokią pačią vatą turi ir Isover. Tik jos kaina - kosminė. Aš tokią norėjau dėti į stogą, bet kubas buvo apie 380 ar 400 Lt.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2016 03 16, 09:14)
Armuojant užtepama košė ant polistirolo, tada dedamas tinklelis ir su mentėm braukant paskandinamas. Ar teisingai procesa suprantu?

Bent jau man taip darė. Galbūt smeiges suka po to, kai košė sukietėja.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2016 03 16, 09:56)
Jei zut but reikia klinkerio pjaunam nuo plytos is abieju pusiu ir dedam su gerais rimtais klijiais tiesiai ant xps ar eps  padare tokia operacija https://www.youtube....h?v=3HVzK-Yefh8

Aš irgi tokio dalyko norėjau, bet fasadininkai sakė, kad praktiškai neįmanoma bus suvesti siūlių. O jei ir padarytų, tai kaina už darbus būtų kosminė.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 03 16, 10:19)
visi gamintojai,, priklausomai nuo užsakymo dydzio, gali "pamakliavoti" technologinius procesus, medžiagu kiekius, kad atpigint produkcija. Kadangi 99 proc. klientu aktualu Kaina - tai ir daro pigesni, bet prastesni. Žinau atveji ne viena, patys vadybininkėliai pasakojo

Tai čia ir yra esminis klausimas: kiek stipriai esame apgaunami pirkdami statybines medžiagas? Net ir tas pačias lietuviškas. Įtariu, kad krūvos medžiagų kokybė yra prastesnė nei deklaruoja. Pamenat, kai vienam žmogui skilinėjo Arko blokeliai. Patikrino gniuždymo stiprumą ir paaiškėjo, kad vietoj 20 Mpa likę tik 6 Mpa.

Mane "7 langai" išdūrė su langais: ne ta vidurinė tarpinė, ne tas rėmelis. Jiems tokie langai kainavo pagaminti pigiau, o pardavė kaip sertifikuotus "Rehau Geneo PHZ". Ta Knauf Unifit 032 stiklo vata buvo gera, bet vietomis matėsi, kad perkepinta, t.y. matėsi tokie suketėjusios vatos lopai. Kas ten žino, kur dar esi apgautas ir kieno apgautas.
Atsakyti
Laukinis kapitalizmas, plius nebaudžiamumas smile.gif

Mažiau domėtis ir žinoti - ramesnis miegas bus mirksiukas.gif

QUOTE(cibulis @ 2016 03 16, 09:35)
Kas ten žino, kur dar esi apgautas ir kieno apgautas.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 16, 10:14)
Skaičiau ir niekaip nesupratau, kodėl ant popieriaus 0,032, o ant celofano - 0,030.

Todėl, kad šalia liambdos yra mažos radelės, kurios viską ir paaiškina.

Liambda juk būna
- deklaruojama
- skaičiuojama
- RTQ (gal kas žinot kas tai? )
- dar kažkokia
- ir t.t.
- ir t.t.

Kad viską susigaudytum reikėtų žinoti visų tų papildomų raidelių reikšmę.

Tai juk gerai matosi čia:

Papildyta:
QUOTE(korida @ 2016 03 16, 09:56)
Jei zut but reikia klinkerio pjaunam nuo plytos is abieju pusiu ir dedam su gerais rimtais klijiais tiesiai ant xps ar eps  padare tokia operacija https://www.youtube....h?v=3HVzK-Yefh8

Čia kalba ne apie grąžų klinkerio suleidimą ant putplasčio, bet apie storo putplasčio plyšimą nuo svorio per vidurį. Toks putplasčio paviršiaus išpjaustinėjimas absoliučiai neįtakos putplasčio tvirtumui ir galėjimui atlaikyti didelį svorį esantį už >30cm nuo priklijuoto paviršiaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 kovo 2016 - 10:51
Gamintojas nurodo deklaruojamą vertę liamda d.
Kai skaičiuojamas bendras sienos šiluminis laidumas pridedamas pataisos koeficientas dėl papildomo medžiagos įdrėkimo nevedinamose atitvarose. EPS'ui jis yra 0,002 W/(mK).

Taigi realus liamda gaunasi 0,034.

Susidūriau su šituo dalyku, kai skaičiavau sienos U su uwertu ir pagal STR'ą.

QUOTE(mintas @ 2016 03 16, 10:46)
Todėl, kad šalia liambdos yra mažos radelės, kurios viską ir paaiškina.

Liambda juk būna
- deklaruojama
- skaičiuojama
- dar kažkokia
- dar kažkokia
- ir t.t.
-

Atsakyti