QUOTE(Verteris @ 2016 03 15, 13:39)
Gal galima kažkiek plačiau apie tai? Ta prasme gamintojai teigia, kad iš principo tinkamai paruošus polistirolo paviršių (stiprus tinklelis, smeigės) ir ant storo šiltalo galima užklijuoti klinkerio plyteles? Ar kalbėta apie kažkokius konkrečius skaičius (pvz., šiltalo storis, plytelių svoris kg/m2)? Kiek smeigių į kv.m. reikėtų pagal jūsų duomenis dėti?
Konkreciu skaiciu niekas nemini. As asmenismai kreipiausi i mane dominanciu lenku ir lietuviu gamintoju atstovus, prasydas pagristi, ar ant ju gaminiu (mano atveju -25 cm storio) galima deti klinkerio plyteles. Pateikiau ribini galima svori - 40kg/m2. Atsakymas toks-skiriant atskira demesi armavimui-galima. Del skirtingu LT-PL gaminiu stipriu jau minejau. Siandien dar kaip tik kakbejau ir su fasadininkais, issakiau jiems savo pageidavimus. Jie labiau palaike stipresnio tinkliuko ideja, kadangi per dviguba tinkla smeigiuojant, gaunasi nemazi nelygumai, aplink smeige. Del paciu smeigiu sutareme, kad des ne maziau 6/kv, ten kur bus klinkeris. Tai virsija STR reikalaujama norma. Dar prie to paties del kliju. Papasakojo man pvz. su Kreisel ir Caparol, kaip viena ir kita bane atplesti nuo fasado po mazdaug dienos laiko. Kreisel - galima atplesti, o Caparol veikiant jega greiciau plysta pats lakstas, t.y. dalis EPS lieka ant sienos. Ceresit bandyme nedalyvavo, bet jie minejo, kad taip pat geri. Smeiges rekomendavo tik Ejot. Mano nuomone- lietuviskas sertifikuotas EPS70+ geri klijai, stipresnis tinkliukas, patikimos smeiges kiaurai per tinkla = patikimas klinkerio montavimas. Bango rekomenduotu smeigiu dar netikrinau, jeigu pasiteisintu - nebutu ir salcio tilteliu.
Papildyta:
QUOTE(Kosmoz @ 2016 03 15, 14:16)
Klinkeris yra per pilną ar bent per pusę plytos mūrijamas, o ne kažkokios plytelės klijuojamos. Ventiliuojamu fasadu jau kvepia, kai kalba apie tikrą klinkerį, o ne "tapetus", pasisuka.
Pilnai klinkerio plytai reikia atskiro pamatelio, jos jau murijamos, o ne klijuojamos. Kaina medziagos gaunasi dvigubai didesne nei plytele. "Kazkokia plytele" - tai tos pacios klinkerio plytos ispjovos. Is vienos plytos pjaunamos dvi plyteles (soniniai krastai), o vidurine dalia ismetama. Realiai ir ta dali galima pasiimti, nes pirkdamas klinkerio plyteles, faktiskai perki klinkerio plyta / 2.