QUOTE(citizenas @ 2016 05 02, 21:22)
Nu gal ir neapsimoka, bet gal geriau realizuot save geriau apmokamam darbe ir išleist porą šimtų daugiau malkom, nei lyst į tuos termosus 6 arų sklype...
Kiek suprantu čia tau mano 6 arai ramybės neduoda. Paprotinsiu.
Jei tu kalbi, kad išleisi porą šimtų daugiau eurų malkoms, tai esi mužikas, o ne ponas, nors tavo džipas ir 25 l kažko rija. Tas, kas tikrai nori ir gali uždirbti daugiau, namo malkomis nešildys. Tai daro tik mužikai. Šiuolaikiniai žmonės renkasi labiau komfortišką šildymo būdą. Mano vienas kaimynas po pirmo ar antro sezono jau irgi pradėjo ieškoti alternatyvos malkoms, nes atsibodo dirbti pečkuriu. Kitas kaimynas namą 3 metus šildė su granulėmis. Dabar pasistatė orinuką.
Mano 6 arai mieste daug geriau nei tavo hektarai laukuose. Aš iki savo namo važiuoju kelias minutes, o tu dardėsi ilgai ir nuobodžiai. Didės mašinos amortizacija, o tai reiškia, kad didės namo išlaikymo kaštai.
Be to mano 6 arai yra Vilniaus mieste ir dažnu atveju kainuoja brangiau nei haktarai 10-15 km už Vilniaus. Žmonės nori būti labiau mobilūs, todėl vertina atstumą, išlaidas degalams, o ne tik gamtą.
Kitas dalykas, kad vis kalbi apie savo rastus ir molį. Nuo šių metų lapkričio prasidės termosinių namų era tiek Lietuvoje, tiek visoje ES. Tavo medis bus atgyvena arba jį reikės taip paruošti, kad jis nebūtų vėjo perpučiama trobelė ant vištos kojelės. Kiek suprantu esi rąstinių namų statytojas ir būtent dėl naujų A/A+ klasės normų toks piktas ant jų esi. Nes supranti, kad su rąstais niekaip neįsipaišai į normas. Čia ir bus tavo pykčio priežastis.
Bandyk persiorientuoti, nes kito kelio nėra. Namai termosai po 7 mėnesių bus privalomi. Kuo anksčiau suprasi, kad dabar rinkos tendencijos yra pigiai išlaikomas, nedidelis namas kuo arčiau miesto, o ne rąstinė ranča 2 hektaruose žole apaugusiame sklype 15 km nuo miesto, tuo greičiau tavo galvoje įsivyraus harmonija.