QUOTE(Kros @ 2016 05 01, 19:37)
Žmonės žinoma neuždus, bet po 3-4 valandų pasikeičia deguonies koncentracija ir nebeįmanoma būti patalpose. Pažįstamas rekuperacininkas pasakojo, kad kartą žiemą jį bandė žmogus išsikviesti 12 val nakties, nes rekupas numirė, ir nebegalėjo užmigti dėl blogo oro, o langų atverti nenorėjo, nes lauke -20 buvo. Deguonies koncentracija keičiasi labai greitai. Su vėdinimu juokauti negalima, nes sutaupytus pinigus labai greitai sukiši daktarams.
Aš savo name, kurio sandarumo rodikliai vieni geriausių visoje Lietuvoje puikiausiai pragyvenau be rekuperatoriaus kelis mėnesius ir neuždusau, vėdindamas tik prieš miegą, o jūs pasakojate, ką iš kažkur kažkada kažką teko girdėti.
Taip, oro kokybė prastesnė nei nuolatos vėdinamoje patalpoje, bet žiemą, kai užklijuoti langai, ir ne viename daugiabutyje būna prastos kokybės oras, taip kad čia tikrai ne stebuklas. Vienas dalykas su kuriuo tikrai labai sunku gyvent, tai kad tokiame name labai stipriai kyla drėgmės lygis. Tiek aš pats jaučiau, tiek ir draugai atėję sakė, kad jaučia "kvapą" tarsi pirtelėje. Užkliuvo būtent tai, kad taip, nors ir oda jautėsi aukštas drėgmės lygis, bet būtent kvapas, taipogi buvo toks pats, kaip pirtelėse.
Pastačius rekuperatorių drėgmė iškart dingo, o dėl oro kokybės, atvažiavęs pas tėvus, kad ir šiandien daugiabutyje iškart užuodžiau užsistovėjusio bute ir prisitraukusio viso buto baldų, knygų, elektronikos, kvepalų ir dar velniai žino ko, kvapų puokštę, ko savo name jau seniai nejaučiu.
Taigi, taip, sustojus rekuperatoriuj, patalpose oro kokybė tikrai krenta, bet sekti pasakas apie uždusimą ar negalėjimą tenai būti, kamon, argi užkamšytuose daugiabučiuose žiemą pas mus kas nors užduso ar negalėjo būti bute? Aš kaip minėjau, taipogi neuždusau, o nuo suprastėjusios oro kokybės žmonės tikrai nenumirs ir būti tokiose patalpose, dar ir kaip įmanoma.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2016 05 01, 19:48)
nujo, 12 naties rekupu meistra galima sau leis kveistis, bet langu prie -20C ant mikroventilaiciojs pravert tai niekaip savigarba neleidzia
Būtent, meistrui reikėjo pasiūlyti tam klientui langus prasidaryti, bet ne tam, kad oro gaivesnio gautų, o tam, kad smegeninė truputį atvėstų
.
Papildyta:
QUOTE(citizenas @ 2016 05 01, 22:02)
Gyvenimą pasyviuose namuose ... Dėl blogo oro, tokių namų gyventojai privalo maitintis labai kokybišku maistu, daug žuvies, medaus, vaisių.
Trolina troliai šiame forume, ką padarysi, tokia jau internetinių forumų "laisvė".
"Citizenai" ne tau rašau, todėl būk malonus neatrašinėk į žemiau parašytą tekstą.
O visiems kitiems rašau, kad nepasimaukit, ant tokių trolių nesąmonių. Pasiskaitykit aukščiau mano parašytą postą apie mano įspūdžius apsilankius tėvų bute, kuriame nėra rekuperacijos, ir mano pojūčius gyvenant name su rekuperacija, nesvarbu, kad jis labai sandarus, vis tiek, priverstinis vėdinimas palaiko nepriekaištingą oro kokybę namuose.
Jei kam ir pašmaikštauja žarnynas miegant, sekundžių reikalas, ir jokio kvapo
. Tas pats ir su visomis kitomis kvapus skleidžiančiomis nesąmonėmis. Taip, namas sandarus, bet priverstinė ventiliacija daro stebuklus. Tiesa, kai man miegant brangioji ryte eidama į darbą miegamajame pasikvėpino, tai prabudęs gal kokį pusvalandį po jos dar kvepalų kvapą jutau
bet ir tą ištraukė ir vėl galėjau normaliai miegoti, nors kai grįžo, paprašiau kvepalus, kitiems miegant naudoti kur nors kitur, tik ne miegamajame.