Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 37

QUOTE(Artur15 @ 2016 04 13, 21:22)
Jeigu montuojant tarpinę pripjaunant ausytę, manau geriau pripjauti išorinėje pusėje esančią ausytę. Langą uždarant tarpinė kažkiek turėtų būti stumiama į išorę. Todėl vidinėje pusėje esanti ausytė kažkiek prilaikys.

Aš irgi taip pat galvoju, kad reikėtų pjauti priešingoje pusėje nei aš bandžiau. Aš tiesiog negalvojau ir pjoviau.

Man įdomiau tai, kad "Lanreta" bandė sukišti sveiką PHZ tarpinę ir telefonu pasidalino kaip sekėsi. Jie tai darė su rateliu. Sakė, kad darbas labai sunkus ir jie labai nenorėtų jo imtis. Jų supratimu realybėje per dieną gal ir pavyktų padaryti du langus. Aš turiu 7 varstomus langus, todėl tarpinės sukišimui gali užtrukti visą darbo savaitę, nes vieni langai didesni, kiti mažesni.

Pripjauti tarpinės ausytę jie nenorėtų, nes tarpinė gali iššokinėti. Be to supratau, kad jei taisys broką, tai turi atstatyti gamyklinį variantą. O štai gamyklinį variantą jie gali atstatyti tik su rateliu, bet ne kaldami tarpinę su plaktuku. O su tuo rateliu labai sunku sugrūsti tą tarpinę atgal, todėl jie labai norėtų išvengti šio darbo. Štai jums ir "Rehau" flagmanas. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 balandžio 2016 - 18:30
Darbas sunkus - tai daug jėgų reikia. Daug vyrų ?
Per diena- 2 langai- tai mazdaug 1 cm tarpinės igrūdimas per 15 min😆
Ka ten veikt? Trise spaudzia ir vaziuoja tuo ratuku?
Per diena sumontuoja 2 -se 10 langu. Tarpine keistt- tik du.... Hm.
Nenori.

QUOTE(cibulis @ 2016 04 17, 17:25)
Aš irgi taip pat galvoju, kad reikėtų pjauti priešingoje pusėje nei aš bandžiau. Aš tiesiog negalvojau ir pjoviau.

Man įdomiau tai, kad "Lanreta" bandė sukišti sveiką PHZ tarpinę ir telefonu pasidalino kaip sekėsi. Jie tai darė su rateliu. Sakė, kad darbas labai sunkus ir jie labai nenorėtų jo imtis. Jų supratimu realybėje per dieną gal ir pavyktų padaryti du langus. Aš turiu 7 varstomus langus, todėl tarpinės sukišimui gali užtrukti visą darbo savaitę, nes vieni langai didesni, kiti mažesni.

Pripjauti tarpinės ausytę jie nenorėtų, nes tarpinė gali iššokinėti. Be to supratau, kad jei taisys broką, tai turi atstatyti gamyklinį variantą. O štai gamyklinį variantą jie gali atstatyti tik su rateliu, bet ne kaldami tarpinę su plaktuku. O su tuo rateliu labai sunku sugrūsti tą tarpinę atgal, todėl jie labai norėtų išvengti šio darbo. Štai jums ir "Rehau" flagmanas.  doh.gif

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 04 17, 18:25)

Pripjauti tarpinės ausytę jie nenorėtų, nes tarpinė gali iššokinėti. Be to supratau, kad jei taisys broką, tai turi atstatyti gamyklinį variantą. O štai gamyklinį variantą jie gali atstatyti tik su rateliu, bet ne kaldami tarpinę su plaktuku. O su tuo rateliu labai sunku sugrūsti tą tarpinę atgal, todėl jie labai norėtų išvengti šio darbo. Štai jums ir "Rehau" flagmanas.  doh.gif

idomu butu pamatyti kaip kokybiskai jie su tuo ratuku istato, duok jiems savo atpjauto remo gabala wink.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 04 17, 08:15)
As pasitiksinau.
paga mane rekupo siluma taippat sildymas ir manyciau zenklus. O Tu parasei tik kiek peciukai  sunaudojo ir pateikei kaip namo sildyma. Aisku tai irgi info,bet tokia biskuti suktoka smile.gif

savo bloge surašiau visas išlaidas smulkiau.

Šiuo metu nustojau šildyti, tai ir parašiau, kiek per šį sezoną sunaudojau energijos šildymui. Rekupas vis dar veikia žiemos režimu, tai dar negaliu paskelbti kiek suvartota energijos per sezoną. Kai perjungsiu ant vasarinio režimo, tuomet paskelbsiu ir rekuperatoriaus sąnaudas.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 04 17, 21:43)
idomu butu pamatyti kaip kokybiskai jie su tuo ratuku istato, duok jiems savo atpjauto  remo gabala wink.gif

Lanreta bandė pas save gamykloje, nes tokio profilio ir tarpinės turi į valias. Kaip dėjo ir koks buvo ratukas, nežinau, nes nemačiau, bet sakė, kad ėjosi labai sunkiai. Mano supratimu, jie pirmą kartą realiai bandė įdėti tą tarpinę ir bandė įvairius būdus. Kiek suprantu iki tol su tokia problema nebuvo susidūrę, todėl bandė įvairius būdus kaip galėtų įdėti tą tarpinę atgal.

Taip pat aš vis dar manau, kad tikras "Rehau Geneo PHZ" turi būti pagamintas gamykloje. Todėl atstovų tvirtinimas, kad tokį profilį gali pagaminti ir vietoje man panašus į melavimą. Akivaizdu, kad išėmus paprastą tarpinę labai sunku sukišti tikrą PHZ tarpinę.

Man sakė, kad langai gaminami tokiu būdu. Gamykloje Lietuvoje, kai pjausto profilį, tarpinė turi būti įdėta. O to profilio (štangos) ilgis yra 6 metrai. Tai nejaugi į Vilnių atsiveža paprastą 6 metrų Geneo profilį, ištraukia paprastą 6 metrų ilgio tarpinę ir tada kiša 6 metrų vientisą PHZ tarpinę. Man čia galvoje netelpa. Panašu, kad yra eilinis apgaudinėjimas, t.y. bandymas įrodyti, kad Geneo PHZ gali būti surenkamas ir vietoje, bet aš esu įsitikinęs, kad tikras PHZ yra gaminamas tik gamykloje. Tik visa esmė, kad jis brangus, todėl kai kas bandė išrasti dviratį ir gaminti PHZ langus vietoje. Ar aš klystu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 balandžio 2016 - 10:10
QUOTE(remiga @ 2016 04 12, 19:05)
Manau galima visai grakščiai išsisukti: tas plotas kur po stygom tvirtinti gipsą tradiciniu būdu, o tas kur pasviręs panaudojant "spanning ceiling" metodą.
Tiesa aš planuoju šiltinti stogą PIR plokštėmis iki pat kraigo.

Pavarciau knaufo dokumentacija, tai stipriai nusileidzia lubos jei naudoti "free spanning ceiling" metoda. Tarkim kambarys 5m plocio, tai pagal rekomendacijas reiktu naudoti CW 125mm dvigubus profilius. Kaip slaitui arba kaip luboms kuriose dar ortakiai, tai jau daug..
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2016 04 12, 14:14)
.. pries tai skyle uzpildzius Bostik PU 2637 mastika...

Sakykite kodel yra naudojamas poliuretano hermetikas o ne tarkim silikoninis? Koks jo privalumas? Gal kas pakomentuos?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 04 17, 22:07)
savo bloge surašiau visas išlaidas smulkiau.

Kažkur gerai paslėpei. Neradau.
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 04 18, 10:30)
Sakykite kodel yra naudojamas poliuretano hermetikas o ne tarkim silikoninis? Koks jo privalumas? Gal kas pakomentuos?

Dėl geresnės adhezijos ir geresnio elastingumo.
Atsakyti
As irgi manau kad ziemos rezime dirbantis rekupas prisuka neblogai kilowatu smile.gif

QUOTE(biesas66 @ 2016 04 17, 07:15)
As pasitiksinau.
paga mane rekupo siluma taippat sildymas ir manyciau zenklus. O Tu parasei tik kiek peciukai  sunaudojo ir pateikei kaip namo sildyma. Aisku tai irgi info,bet tokia biskuti suktoka smile.gif

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 04 18, 11:46)
Kažkur gerai paslėpei. Neradau.

Po sertifikatu, komentaruose.
Atsakyti
Ar kam nors yra tekę sukergti vieno gamintojo sildymo sistemos kolektorius su kito gamintojo valdikliu bei termostatais? Pvz. Uponoro kolektoriai ir vamzdelis + Wavin termopavaros ir termostatai su valdikliu. Turima omenyje grindinis sildymas. Jeigu taip - ar sistema sklandziai veikia? Ar gamintojai suteike garantijas?
Atsakyti
Jei kolektoriaus sriegiai atitinka su pavaru- kodek ne ?
As dabar kergiu Heimeier termovoztuva su Watts pavara smile.gif

QUOTE(Adwoco @ 2016 04 18, 18:12)
Ar kam nors yra tekę sukergti vieno gamintojo sildymo sistemos kolektorius su kito gamintojo valdikliu bei termostatais? Pvz. Uponoro kolektoriai ir vamzdelis + Wavin termopavaros ir termostatai su valdikliu. Turima omenyje grindinis sildymas. Jeigu taip - ar sistema sklandziai veikia? Ar gamintojai suteike garantijas?

Atsakyti