Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 37

QUOTE(arkava @ 2016 04 12, 14:49)
O tik  taip lubos gali laikytis?  g.gif

Pas mane būtent taip lubos įrengtos antrame aukšte, gali žvilgtelk į blogą. Nuo Kristinkos nusižiūrėjau.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 04 12, 14:14)
PIR plokste 600x 2400m dedama skersai dvitejom sijom ir i kiekviena sija isukama po 2 SPAX medsraigcius, taip per visa 2400mm ilgi turime 6-8 tvirtinimo taskus. SPAX medsraigtis sukamas per lekstute pries tai skyle uzpildzius Bostik PU 2637 mastika. Visos siules bei tvirtinimo taskai apklijuojami gerai limpancia aliumine juosta. Taskai nesutmpa su busimom gipso lubu tvirtinimo vietomis, tam bus skersai sukami 50x50mm taseliai kuriu nugarele sutepta tuo paciu Bostiku. Tik tai bus daroma vienoje didziausioje patalpoje kurios dydis neleidzia daryti laisvai kabanciu Knauf lubu (karkasas tvirtinasi prie sienu perimetru).  Kitos patalpos bus daromos karkasa tvirtinant i sena.
Papildyta:

gali, atsakymas - Knauf Free-Spanning Ceiling D131  4u.gif

dekui, naudinga info.

idomu free - spanning ceiling galima slaitui (mansardos atveju) ?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 04 12, 17:04)
idomu free - spanning ceiling galima slaitui (mansardos atveju) ?smile.gif

Tai kad mansardo atveju pradingsta šių lubų privalumas, vis tiek reikės tvirtinti konstrukciją kiaurai garo plėvelę ir kadangi ant laikymo taškų guls didesnės apkrovos, turės būt sprendžiamas sustiprinto tvirtinimo mazgas.

Mano supratimu mansardoje su tokiomis lubomis daugiau problemų nei naudos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 balandžio 2016 - 16:45
QUOTE(mintas @ 2016 04 12, 16:44)
Tai kad mansardo atveju pradingsta šių lubų privalumas, vis tiek reikės tvirtinti konstrukciją kiaurai garo plėvelę ir kadangi ant laikymo taškų guls didesnės apkrovos, turės būt sprendžiamas sustiprinto tvirtinimo mazgas.

Mano supratimu mansardoje su tokiomis lubomis daugiau problemų nei naudos.

Manau galima visai grakščiai išsisukti: tas plotas kur po stygom tvirtinti gipsą tradiciniu būdu, o tas kur pasviręs panaudojant "spanning ceiling" metodą.
Tiesa aš planuoju šiltinti stogą PIR plokštėmis iki pat kraigo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 04 11, 19:08)
Rytoj žada pabandyti ir pasakyti kuris variantas geriausias. Nežinau kas per specialus ratelis, bet jei pavyktų įkišti visą sveiką tarpinę, tai manau, kad būtų puikus variantas. Platinti profilio griovelį - kvailoka mintis. Geriau jau pripjauti tarpinės ausytę ir ją įklijuoti.

Jeigu montuojant tarpinę pripjaunant ausytę, manau geriau pripjauti išorinėje pusėje esančią ausytę. Langą uždarant tarpinė kažkiek turėtų būti stumiama į išorę. Todėl vidinėje pusėje esanti ausytė kažkiek prilaikys.
Atsakyti
Kadangi mano namo šildymo sezonas baigtas, galiu pasidalinti turimais rezultatais.

Konkrečiai šildymui buvo sunaudota 3545.01kWh elektros energijos ir konkrečiai šildymas man kainavo 338.86€ (1170,02Lt).

Šildoma buvo tiesiogiai elektra, namas ~130m2.

Vis tik būtina paminėti, kad pas mane rekuperatorius veikia žieminiame režime, tad ir tiekiamas oras pašildomas tenu. Vėdinimo režimas dar nepakeistas į vasarinį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 balandžio 2016 - 17:40
QUOTE(mintas @ 2016 04 16, 18:30)
Kadangi mano namo šildymo sezonas baigtas, galiu pasidalinti turimais rezultatais.

Konkrečiai šildymui buvo sunaudota 3545.01kWh elektros energijos ir konkrečiai šildymas man kainavo 338.86€ (1170,02Lt).

Vis tik būtina paminėti, kad pas mane rekuperatorius veikia žieminiame režime, tad ir tiekiamas oras pašildomas tenu. Vėdinimo režimas dar nepakeistas į vasarinį.

O rekupo elektra iskaiciavai i ta suma?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 04 16, 17:30)

Nežinau apie ką kalba iš toliau, bet jei jau apie šildymo sezoną, taigi-mūsų šildymosi sezonas baigtas su 345eur/200kv.m/dujos. Sienos 40cm akytas betonas plius 10cm vata ir dekoras smile.gif rekupas/žiemą nuo karšto vandens, kitu laiku su elektros pagalba/tenas. Kaina šildymo plius vandens pašildymas. Bute mokėjome žymiai daugiau. Beje, o apie ką kalba visgi buvo? Nes gal aš čia ne į temą....
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 04 16, 20:39)
O rekupo elektra  iskaiciavai i ta suma?

Tai juk parašiau, kad neįskaičiuota. Tik konkrečiai už šildymą.
Atsakyti
Tai kie pastarasis dar šilumines energijos prigamino, su tenu?

QUOTE(mintas @ 2016 04 16, 20:36)

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 04 16, 22:36)

As pasitiksinau.
paga mane rekupo siluma taippat sildymas ir manyciau zenklus. O Tu parasei tik kiek peciukai sunaudojo ir pateikei kaip namo sildyma. Aisku tai irgi info,bet tokia biskuti suktoka smile.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš savo namo šildymo išlaidomis. Atskirą elektros skaitliuką šilumos siurbliui pastatėme lapkričio 8 dieną. Pastatymo metu skaitliukas rodė 0,42 kWh elektros sąnaudas. Šį vakarą skaitliukas rodė 932,06 kWh elektros sąnaudas. Dėl gedimų ir intensyvaus vėdinimo elektrinis tenas (žymimas ASGI) prisuko 29,7 kWh elektros, bet jo elektros sąnaudų neminusuosiu.

Taigi nuo lapkričio 8 d. iki gruodžio 31 d. vakaro geoterminis prisuko 376,82 kWh elektros po 0,129 euro. Tai būtų 48,61 euro.
Nuo sausio 1 d. iki balandžio 17 d. geoterminis prisuko 555,24 kWh elektros po 0,127 euro. Tai būtų 70,52 euro.
Iš viso 2015-2016 metų šildymo sezonas man kainavo 119,13 eurus.

Kaip sakiau atskiras skaitliukas pastatytas lapkričio 8 d., nors realiai šildymo name būtų norėjęsi kažkur nuo spalio vidurio. Namas negyvenamas, intensyviai mano ir statybininkų vėdintas per langus. Name palaikyta temperatūra nuo +19 iki +23. Įtariu, kad vidurkis būtų +20/+21 laipsnis.

Dar pridedu nuotrauką, kuri parodo, kad per šios savaitės atšalimą, kai buvo vėl įjungtas šildymas daugiabučiams, buvo įsijungęs ir mano siurblys. Nežinau ar gyvenant name pakaktų vidinių pritekėjimų, kad šilumos siurblys nebūtų jungęsis, bet kai niekas negyvena, atvėsus įsijungė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 balandžio 2016 - 18:17