Pasidalinsiu ir aš savo namo šildymo išlaidomis. Atskirą elektros skaitliuką šilumos siurbliui pastatėme lapkričio 8 dieną. Pastatymo metu skaitliukas rodė 0,42 kWh elektros sąnaudas. Šį vakarą skaitliukas rodė
932,06 kWh elektros sąnaudas. Dėl gedimų ir intensyvaus vėdinimo elektrinis tenas (žymimas ASGI) prisuko
29,7 kWh elektros, bet jo elektros sąnaudų neminusuosiu.
Taigi nuo lapkričio 8 d. iki gruodžio 31 d. vakaro geoterminis prisuko 376,82 kWh elektros po 0,129 euro. Tai būtų
48,61 euro.Nuo sausio 1 d. iki balandžio 17 d. geoterminis prisuko 555,24 kWh elektros po 0,127 euro. Tai būtų
70,52 euro.Iš viso 2015-2016 metų šildymo sezonas man kainavo
119,13 eurus.Kaip sakiau atskiras skaitliukas pastatytas lapkričio 8 d., nors realiai šildymo name būtų norėjęsi kažkur nuo spalio vidurio. Namas negyvenamas, intensyviai mano ir statybininkų vėdintas per langus. Name palaikyta temperatūra nuo +19 iki +23. Įtariu, kad vidurkis būtų +20/+21 laipsnis.
Dar pridedu
nuotrauką, kuri parodo, kad per šios savaitės atšalimą, kai buvo vėl įjungtas šildymas daugiabučiams, buvo įsijungęs ir mano siurblys. Nežinau ar gyvenant name pakaktų vidinių pritekėjimų, kad šilumos siurblys nebūtų jungęsis, bet kai niekas negyvena, atvėsus įsijungė.