QUOTE(remiga @ 2016 04 11, 13:14)
Aš tarpinės nekeisčiau, nes netikiu kad nauja tarpinė gerai įsitvirtins rėme. Visokie kaitinimai ir pripjovimai apskritai gali sugadinti arba rėmą arba tarpinę...o tada jau reiks galvoti apie langų pakeitimą.
Jau geriau paimti kompensaciją ir aišku pareikalauti kad sutvarkytų tuos langus kur radai ledo gabaliukų.
Esama paprasta tarpinė yra
keliuose vietose atšokusi. Aišku ją daug lengviau įstatyti, o kad ji laikytųsi reikia patepti klijų.
Aš suprantu tiek, kad sveikos PHZ tarpinės neįdėsi. Teisingiau įdėsi, bet reikės kaip reikiant kalti. O tokia procedūra - tik langų, apdailos ir t.t. gadinimas. Vadinasi PHZ tarpinę galima įdėti tik pripjautą. Klausimas ar pripjautą tarpinę tik įdėti ar dar ir įklijuoti. Įklijuota tikrai gerai laikytų, bet neaišku kaip būtų su pakeitimu.
Pripjautą PHZ tarpinę tikrai nėra sunku įstatyti, tačiau nežinau kaip būtų su kampų suklijavimu. Gamykloje tarpinę pjauna kartu su rėmu, t.y. tarpinė būna profilyje, todėl nupjauna tiksliu 45 laipsnių kampu. O tuomet tarpinę virina. Šiuo atveju tarpinę reikėtų pjauti ne kartu su profiliu, o atskirai ir ji būtų ne virinama, o lituojama. Viena firma man aiškino, kad sunkiausias dalykas yra išėmus tarpinę gerai išvalyti profilio kampus ir gražiai suklijuoti kampus.
Akivaizdu, kad tarpinės keitimas - ne toks ir paprastas darbas. Štai kodėl visi "Rehau" langų gamintojai, atstovai siūlo nekeisti, o palikti esamą tarpinę.
Kita vertus PHZ tarpinė būtų elastingesnė, nes naujesnė. Mano langams jau du metai, tačiau pats profilis gali būti pagamintas dar anksčiau. Taigi šiuo atveju pavyktų atnaujinti tarpinę. Tik lieka abejonė dėl darbų kokybės. Pati tarpinė tikrai geresnė, bet dėl sudėtingo įdėjimo rezultatas gali būti dar prastesnis nei su esama tarpine.
O ką tvarkyti, kad languose nebūtų ledo gabalų? Nebent padidins prispaudimą, kad profilis būtų sandaresnis, bet kodėl toje vietoje susidarė ledas, tai man neaišku. Galbūt su PHZ tarpine tiek daug ledo nebūtų buvę. O gal ir iš viso nebūtų buvę ledo.
Jei pamenat, tai mano geoterminis siusiojo. Kai kas sakė, kad taip yra todėl, kad name nėra vėdinimo. Bet pasirodo, kad reikėjo apšiltinti cirkuliacinį siurbliuką ir siusiojimas baigėsi. Tai ir su langais gali būti panašiai. Galbūt čia visai ne vėdinimo pasekmė, o visai kitos priežastys. O gal taip būna visuose languose, kurie įstatyti šiltuose, sandariuose namuose. Tik kadangi yra vėdinimas langų niekas nevarsto ir realios situacijos nežino.