Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 37

QUOTE(arkava @ 2016 04 11, 09:49)
Tai jei sutinka Windowsgeitininkai, , pasiimi kainu skirtuma (300 virš EUR - 3 šildymo sezonai, nemokamai), ir nebesuki galvos.
Arba, kaip auksčiau rašiau - svarbu popieriukas?

Man svarbu, kad nustotų apgaudinėti. Ir kad daugiau neapgaudinėtų kitų. Man taip pat svarbu, kad žmonės, kurie pirks langus žinotų, kad šioje srityje sukčiaujama ir į ką reikia atkreipti dėmesį.

Ir kuomet nėra parduotas tas daiktas, kurį pirkai, tai kompensacija nėra tik 300 eurų. Šiuo atveju kalbame apie moralinės ir dar ten kažkokios žalos atlyginimą. Todėl ta suma turi būti daug didesnė.

Tačiau man reikia ne kompensacijos, o to produkto, kurį pardavė popieriuje. Tikėtina, kad tikras PHZ profilis turi būti gaminamas tik gamykloje, tačiau net ir dabar meluoja, kad jį galima surinkti vietoje. Tai tegul "auksarankiai" tai įrodo praktikoje.
Atsakyti
Tai cia jau sunku nustatyt, ka jie darys su kitais klientais.
Tada jau reikia medziaga , kaip rasiau, perduot zurnalistam, stat. asociacijai, kad kokia " Statyba ir arcitektūra" parašytu - tada bus efektas smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2016 04 11, 08:57)
Man svarbu, kad nustotų apgaudinėti. Ir kad daugiau neapgaudinėtų kitų.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 04 11, 09:08)
bloga mintis, nes nors įkišt ir lengviau būtų, bet įkišta tarpinė nestovėtų vienoje vietoje, nes tarpinės laikančioji dalis būtų plonesnė už griovelį ir tarpinė tabaluotųsi tame griovelyje. Apie jokį šios tarpinės sandarumą nebūtų galima net pagalvoti.

nieks nesitabaluotu, tik tas dvi briaunas padrozt reiktu, neplatint griovio.
kaip paprastuose valytuvuose, guma keisdamas ne is galo o is vidurio sukisciau.
Atsakyti
QUOTE(litunas @ 2016 04 11, 10:27)
nieks nesitabaluotu, tik tas dvi briaunas padrozt reiktu, neplatint griovio.
kaip paprastuose valytuvuose, guma keisdamas ne is galo o is vidurio sukisciau.

nepakeisi taip, tarpine pakankamai standi ir jos taip paprastai kaip valytuvu gumos neislenksi. Bandyti pamuluoti ir grazai ikalti per kokia medine kaladele.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 04 11, 09:06)
Po viso šios informacijos, kokios būtų pastabos: keisti tarpinę ar nekeisti? Jei keisti, tai kokį būdą rinktis?

Aš tarpinės nekeisčiau, nes netikiu kad nauja tarpinė gerai įsitvirtins rėme. Visokie kaitinimai ir pripjovimai apskritai gali sugadinti arba rėmą arba tarpinę...o tada jau reiks galvoti apie langų pakeitimą.

Jau geriau paimti kompensaciją ir aišku pareikalauti kad sutvarkytų tuos langus kur radai ledo gabaliukų.
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2016 04 11, 13:14)
Aš tarpinės nekeisčiau, nes netikiu kad nauja tarpinė gerai įsitvirtins rėme. Visokie kaitinimai ir pripjovimai apskritai gali sugadinti arba rėmą arba tarpinę...o tada jau reiks galvoti apie langų pakeitimą.

Jau geriau paimti kompensaciją ir aišku pareikalauti kad sutvarkytų tuos langus kur radai ledo gabaliukų.

Esama paprasta tarpinė yra keliuose vietose atšokusi. Aišku ją daug lengviau įstatyti, o kad ji laikytųsi reikia patepti klijų.

Aš suprantu tiek, kad sveikos PHZ tarpinės neįdėsi. Teisingiau įdėsi, bet reikės kaip reikiant kalti. O tokia procedūra - tik langų, apdailos ir t.t. gadinimas. Vadinasi PHZ tarpinę galima įdėti tik pripjautą. Klausimas ar pripjautą tarpinę tik įdėti ar dar ir įklijuoti. Įklijuota tikrai gerai laikytų, bet neaišku kaip būtų su pakeitimu.

Pripjautą PHZ tarpinę tikrai nėra sunku įstatyti, tačiau nežinau kaip būtų su kampų suklijavimu. Gamykloje tarpinę pjauna kartu su rėmu, t.y. tarpinė būna profilyje, todėl nupjauna tiksliu 45 laipsnių kampu. O tuomet tarpinę virina. Šiuo atveju tarpinę reikėtų pjauti ne kartu su profiliu, o atskirai ir ji būtų ne virinama, o lituojama. Viena firma man aiškino, kad sunkiausias dalykas yra išėmus tarpinę gerai išvalyti profilio kampus ir gražiai suklijuoti kampus.

Akivaizdu, kad tarpinės keitimas - ne toks ir paprastas darbas. Štai kodėl visi "Rehau" langų gamintojai, atstovai siūlo nekeisti, o palikti esamą tarpinę.

Kita vertus PHZ tarpinė būtų elastingesnė, nes naujesnė. Mano langams jau du metai, tačiau pats profilis gali būti pagamintas dar anksčiau. Taigi šiuo atveju pavyktų atnaujinti tarpinę. Tik lieka abejonė dėl darbų kokybės. Pati tarpinė tikrai geresnė, bet dėl sudėtingo įdėjimo rezultatas gali būti dar prastesnis nei su esama tarpine.

O ką tvarkyti, kad languose nebūtų ledo gabalų? Nebent padidins prispaudimą, kad profilis būtų sandaresnis, bet kodėl toje vietoje susidarė ledas, tai man neaišku. Galbūt su PHZ tarpine tiek daug ledo nebūtų buvę. O gal ir iš viso nebūtų buvę ledo.

Jei pamenat, tai mano geoterminis siusiojo. Kai kas sakė, kad taip yra todėl, kad name nėra vėdinimo. Bet pasirodo, kad reikėjo apšiltinti cirkuliacinį siurbliuką ir siusiojimas baigėsi. Tai ir su langais gali būti panašiai. Galbūt čia visai ne vėdinimo pasekmė, o visai kitos priežastys. O gal taip būna visuose languose, kurie įstatyti šiltuose, sandariuose namuose. Tik kadangi yra vėdinimas langų niekas nevarsto ir realios situacijos nežino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 balandžio 2016 - 14:56
QUOTE(cibulis @ 2016 04 11, 14:49)
Pati tarpinė tikrai geresnė, bet dėl sudėtingo įdėjimo rezultatas gali būti dar prastesnis nei su esama tarpine.

Nieko nebus iš tos tarpinės. Paimkit pusės langų dydžio kompensaciją ir šildysitės nemokaimai iki pensijos.
Atsakyti
Siurbliukas šlapo, nes jis buvo šaltas, patalpa šilta - kondensatas, ir vandens issiskyrimas.
Su langais - tas pats. Varčia neprispausta, siluma, su dregme, iseina is kambario, liečiasi su šaltu , peršalusiu rėmu - issiskiria kondensatas, jis šala - susidaro ledukai.
Man vienu duru viršus taip kvailiojo. Teko tik paveržti ekscentrikus.

P.S. Faktiškai-idealiausia nevarstomi šilti langai. Jokiu bėdu. Vis tiek ventiliuosis viskas per dulkiną vamzdi smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2016 04 11, 13:49)
Jei pamenat, tai mano geoterminis siusiojo. Kai kas sakė, kad taip yra todėl, kad name nėra vėdinimo. Bet pasirodo, kad reikėjo apšiltinti cirkuliacinį siurbliuką ir siusiojimas baigėsi. Tai ir su langais gali būti panašiai. Galbūt čia visai ne vėdinimo pasekmė, o visai kitos priežastys. O  gal taip būna visuose languose, kurie įstatyti šiltuose, sandariuose namuose. Tik kadangi yra vėdinimas langų niekas nevarsto ir realios situacijos nežino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 11 balandžio 2016 - 15:18
QUOTE(BangaS @ 2016 04 11, 15:00)
Nieko nebus iš tos tarpinės. Paimkit pusės langų dydžio kompensaciją ir šildysitės nemokaimai iki pensijos.

Kodėl nieko nebus?
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 04 11, 15:04)
Faktiškai-idealiausia nevarstomi šilti langai. Jokiu bėdu. Vis tiek ventiliuosis viskas per dulkiną vamzdi  smile.gif

Bet rekomenduoja, kad kiekvienoje patalpoje būtų bent vienas varstomas langas. Jeigu rekuperatorius sugestu ar kitu panašiu atveju neliktum be vėdinimo. Galėtum langą atsidaryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 balandžio 2016 - 15:18
QUOTE(cibulis @ 2016 04 11, 15:18)

Bet rekomenduoja, kad kiekvienoje patalpoje būtų bent vienas varstomas langas. Jeigu rekuperatorius sugestu ar kitu panašiu atveju neliktum be vėdinimo. Galėtum langą atsidaryti.

As sitos taisykles nesilaikiau ir pasidariau tik varstomas duris i terasa ir viena langa priesingoje namo puseje. Abu atidarius tikrai gerai viskas prasivedina, per savaitgali dregme numusiau nuo 65 iki 50 kol PIR sukau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 04 11, 10:06)
keisti tarpinę ar nekeisti? Jei keisti, tai kokį būdą rinktis?

Jei yra galimybė keisti, tai aišku keisti.

Man priimtiniausiai atrodo vienos kraštinės apipjaustymas ir klijavimas, bet dėl vėlesnių problemų dėl tarpinės kampų sulitavimo, tas įmanomumas man atrodo labiau teorinis.

Jei nėra galimybės pakeisti, tuomet aišku kompensacija.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 04 11, 10:10)
O tai be tos teoriškai suskaičiuotos Uf negalima toliau laimingai gyvent,

O man čia atrodo, kaip tiesos ieškojimas iš principo. Bandė apgauti, tai dabar tegul kankinasi. Ne visus Lietuvoje galima maustyti.

Kuo daugiau tokių kaip Cibulis, tuo didesnė tikimybė, kad visi kiti vartotojai Lietuvoje taipogi nusipirks kokybišką produktą, o ne Šė kokybiško produkto pakuotėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 balandžio 2016 - 16:50
QUOTE(vaikis_ @ 2016 04 11, 16:29)
As sitos taisykles nesilaikiau ir pasidariau tik varstomas duris i terasa ir viena langa priesingoje namo puseje. Abu atidarius tikrai gerai viskas prasivedina,

Pritariu. Kiekvienam kambarį toks reikalavimas perteklinis. Dabar tikrai daryčiau mažiau varstomų langų. Jei namas dviejų aukštų, tai užtenka venų durų ar lango pirmam aukšte ir vienų durų ar lango antrame aukšte priešingoje pusėje nei pirmam.
Atsakyti