QUOTE(mintas @ 2016 04 10, 22:15)
O tai kaip su stiklo paketu? Keis ir jį?
Kalba eina ir apie naujus stiklo paketus su "Swisspacer Ultimate", ir apie vidurinę tarpinę.
Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 04 10, 22:53)
o jei tarpine pakaitinti su fenu ir tuomet bandyti ispausti ?
Man atrodo, kad reikėtų daryti kaip tik priešingai - šaldyti tarpinę. Šildomi daiktai plečiasi, o šaldomi - traukiasi. Nebent reikia kaitinti patį profilį, griovelį, kad jis prasiplėstų ir įlįstų tarpinė. O jei šaldyti tarpinę, tai nebent į skystą azotą mirkyti, kurio temperatūra būna -195 laipsniai. Bet dar guma sutrupės.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 04 11, 08:20)
ka kitokia tarpinė duos ?
Vieną, šaltą ir nevisai sandarią lango kamerą (tarp varčios ir rėmo), padalins i 2 (3) dalis. Viskas.
Ar šie rūpesčiai ir remo pjaustymas bulgarke verti būsimo rezultato ?
Nauja tarpinė pagerina lango sandarumą ir šiltumą. Skirtumas greičiausiai nėra didelis, bet su tikra PHZ tarpine langas bus ir šiltesnis, ir sandaresnis. Arba kitas dalykas. Man turės išrašyti naują langų deklaraciją. Tai kokią profilio Uf vertę naudoti skaičiavimams: Geneo MD Plus ar PHZ? Mano langas nei toks, nei toks, todėl aš nežinau, kokia yra tikra lango Uf. Jei "Rehau" atstovybė galėtų pateikti, kokia yra dabar reali profilio Uf vertė, aš gal ir persigalvočiau dėl tarpinės keitimo. Bet jie tokios informacijos neturi.
Kitas dalykas, kad aš net minčių neturiu apie tarpinės keitimą pjaustant rėmą. Man atrodo, kad daug geriau pripjauti vieną tarpinės ausį ir pačią tarpinę įklijuoti. O jei nepavyks įdėti PHZ tarinės, visada galima grįžti prie paprastos tarpinės, kurią įdėti - vieni juokai.
Papildyta:
Po viso šios informacijos, kokios būtų pastabos: keisti tarpinę ar nekeisti? Jei keisti, tai kokį būdą rinktis?