Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 37

QUOTE(biesas66 @ 2016 04 10, 17:28)
Va cia naudinga medziaga. thumbup.gif

Dirbo tarptautinė komanda: filmavo BBC operatorius, apšvietimu ir įgarsinimu rūpinosi LRT, filmavome didžioje LRT studijoje. O jei rimtai: pasiskolinau iš sūnaus telefono stovą/laikiklį. Susidėjau į kairę pusę vienas medžiagas, į dešinę - kitas. Vieną kartą parepetavau, išėjo visa šeimą į lauką, atsisėdau ir padariau kelis įrašus. Man atrodo, kad geresnis išėjo trumpesnis (žurnalistine prasme labiau koncentruotas, nes šiais laikais visi nuo informacijos atbukę, jo trukmė 6 min.), bet ilgesnis filmukas šiek tiek išsamesnis. Ilgai dvejojau, kurį dėti, bet informacijos tikslumas nusvėrė informacijos pateikimo žaismingumą. TV laidai, o ne forumui, pateikčiau antrą video medžiagą.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 04 10, 20:06)
Pabandysiu pagraužti, bet man atrodo, kad nelabai kokia idėja. Tas profilio PVC (Rau-Fibro medžiaga) turėtų būti tvirtas, kietas ir taip lengvai jo nenudroši. Be to man atrodo, kad nupjovus gumos ausį tarpinę daug lengviau įkišti į tarpelį. Jei tarpinę dar priklijuoti, tai greičiausiai būtų beveik amžinas dalykas. Bet reikėtų klijuoti kažkokiais nelabai tvirtos fiksacijos klijais, jei tokių būna. Jie padėtų laikyti profilį, bet tai nebūtų mirtina fiksacija. Tokie klijais leistų bet kada, jei reikėtų, pasikeisti, įstatyti iššokusią tarpinę.

O kam jums apskritai šita problema rūpintis? Brokdariai lai galvoja. Jūs tik turite patikrinti ar tvirtai laikosi ta tarpinė ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2016 04 10, 20:22)
O kam jums apskritai šita problema rūpintis? Brokdariai lai galvoja. Jūs tik turite patikrinti ar tvirtai laikosi ta tarpinė ir viskas.

Tai brokdariai mane atkalbinėja, kad nedėčiau tos vidurinės tarpinės. Jie siūlo paimti piniginę kompensaciją, nors ir didesnę nei pati tarpinė su įdėjimu kainuoja. O jie atkalbinėja todėl, kad jos neįmanoma įdėti. Pats išbandžiau ir supratau. Jie su mielu noru įdėtų, bet ją labai sunku įdėti ir ji vis iš šoks. O tai reiškia, kad aš jiems vis skambinsiu ir liepsiu važiuoti taisyti. Štai šito taisymo jie ir nenori. Tačiau kai rankose palaikiau PHZ ir paprastą tarpinę net nėra klausimų, kur yra produktas, o kur tik gumos gabalas. Man reikia tos PHZ tarpinės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 balandžio 2016 - 20:57
QUOTE(cibulis @ 2016 04 10, 21:33)
Tai brokdariai mane atkalbinėja, kad nedėčiau tos vidurinės tarpinės.

O tai kaip su stiklo paketu? Keis ir jį?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 04 10, 20:33)
Tai brokdariai mane atkalbinėja, kad nedėčiau tos vidurinės tarpinės...

o jei tarpine pakaitinti su fenu ir tuomet bandyti ispausti ?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 04 10, 21:33)
Tai brokdariai mane atkalbinėja, kad nedėčiau tos vidurinės tarpinės. Jie siūlo paimti piniginę kompensaciją, nors ir didesnę nei pati tarpinė su įdėjimu kainuoja. O jie atkalbinėja todėl, kad jos neįmanoma įdėti. Pats išbandžiau ir supratau. Jie su mielu noru įdėtų, bet ją labai sunku įdėti ir ji vis iš šoks. O tai reiškia, kad aš jiems vis skambinsiu ir liepsiu važiuoti taisyti. Štai šito taisymo jie ir nenori. Tačiau kai rankose palaikiau PHZ ir paprastą tarpinę net nėra klausimų, kur yra produktas, o kur tik gumos gabalas. Man reikia tos PHZ tarpinės.

platinciau profilio griovelį čiut čiut į plotį ir į ilgi koki 5- 10cm per krastines vidurį. kad laisvai lystu tarpinė, ir tada sustumciau i kaire nuo griovelio platinimo , poto į dešinę. pati pabaiga sudėtingiau nes kazkokia tai banga butu.
platint su dremeliu , su bulgarke gali juoko prisidaryt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(litunas @ 2016 04 11, 06:43)
platinciau profilio griovelį  čiut čiut į plotį ir į ilgi koki 5- 10cm per krastines vidurį.

bloga mintis, nes nors įkišt ir lengviau būtų, bet įkišta tarpinė nestovėtų vienoje vietoje, nes tarpinės laikančioji dalis būtų plonesnė už griovelį ir tarpinė tabaluotųsi tame griovelyje. Apie jokį šios tarpinės sandarumą nebūtų galima net pagalvoti.
Atsakyti
ka kitokia tarpinė duos ? biggrin.gif
Vieną, šaltą ir nevisai sandarią lango kamerą (tarp varčios ir rėmo), padalins i 2 (3) dalis. Viskas.
Ar šie rūpesčiai ir remo pjaustymas bulgarke verti būsimo rezultato ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 11 balandžio 2016 - 08:20
QUOTE(mintas @ 2016 04 10, 22:15)
O tai kaip su stiklo paketu? Keis ir jį?

Kalba eina ir apie naujus stiklo paketus su "Swisspacer Ultimate", ir apie vidurinę tarpinę.

Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 04 10, 22:53)
o jei tarpine pakaitinti su fenu ir tuomet bandyti ispausti ?

Man atrodo, kad reikėtų daryti kaip tik priešingai - šaldyti tarpinę. Šildomi daiktai plečiasi, o šaldomi - traukiasi. Nebent reikia kaitinti patį profilį, griovelį, kad jis prasiplėstų ir įlįstų tarpinė. O jei šaldyti tarpinę, tai nebent į skystą azotą mirkyti, kurio temperatūra būna -195 laipsniai. Bet dar guma sutrupės.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 04 11, 08:20)
ka kitokia tarpinė duos ?  biggrin.gif
Vieną, šaltą ir nevisai sandarią lango kamerą (tarp varčios ir rėmo), padalins i 2 (3) dalis. Viskas.
Ar šie rūpesčiai ir remo pjaustymas bulgarke verti būsimo rezultato ?

Nauja tarpinė pagerina lango sandarumą ir šiltumą. Skirtumas greičiausiai nėra didelis, bet su tikra PHZ tarpine langas bus ir šiltesnis, ir sandaresnis. Arba kitas dalykas. Man turės išrašyti naują langų deklaraciją. Tai kokią profilio Uf vertę naudoti skaičiavimams: Geneo MD Plus ar PHZ? Mano langas nei toks, nei toks, todėl aš nežinau, kokia yra tikra lango Uf. Jei "Rehau" atstovybė galėtų pateikti, kokia yra dabar reali profilio Uf vertė, aš gal ir persigalvočiau dėl tarpinės keitimo. Bet jie tokios informacijos neturi.

Kitas dalykas, kad aš net minčių neturiu apie tarpinės keitimą pjaustant rėmą. Man atrodo, kad daug geriau pripjauti vieną tarpinės ausį ir pačią tarpinę įklijuoti. O jei nepavyks įdėti PHZ tarinės, visada galima grįžti prie paprastos tarpinės, kurią įdėti - vieni juokai.
Papildyta:
Po viso šios informacijos, kokios būtų pastabos: keisti tarpinę ar nekeisti? Jei keisti, tai kokį būdą rinktis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 balandžio 2016 - 08:59
O tai be tos teoriškai suskaičiuotos Uf negalima toliau laimingai gyvent, šiltam name?
(ar cia kita bėda, kad stalčiuje neguli popieriukas su Uf verte, nors ir saskaitos šildymui- minimalios) g.gif

QUOTE(cibulis @ 2016 04 11, 08:06)
Tai kokią profilio Uf vertę naudoti skaičiavimams: Geneo MD Plus ar PHZ? Mano langas nei toks, nei toks, todėl aš nežinau, kokia yra tikra lango Uf.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 04 11, 09:10)
O tai be tos teoriškai suskaičiuotos Uf negalima toliau laimingai gyvent, šiltam name?
(ar cia kita bėda, kad stalčiuje neguli popieriukas su Uf verte, nors ir saskaitos šildymui- minimalios)  g.gif

Esmė yra ta, kad sutartyje ir sutarties priede nurodyta, kad man parduoda "Rehau Geneo PHZ" langus. Jie tokie būtų buvę, jei būtų įdėję tikrą PHZ tarpinę. Jos neįdėjo, kaip ir neįdėjo "Swisspacer Ultimate" rėmelių. Neįdėję tarpinės sutaupė apie 180 eurų, o neįdėję "Swisspacer Ultimate" rėmelio dar sutaupė apie 120 eurų. Taigi iš viso sutaupė apie 300 eurų (tuo metu apie 1000 Lt), o dokumentuose ir langų deklaracijoje nurodė, kad parduoti geresni langai nei yra iš tiesų.

Jei tave taip apgautų, tylėtum? Ir kitas dalykas. Štai čia yra Lietuvos "Rehau" atstovybės direktoriaus žodžiai. Jis juos pasakė prieš beveik du metus, kai pjausčiau langą. Jis jau tuo metu žinojo, kad mano langai ne PHZ, bet nesakė tiesos klientui, o gynė "Septynis langus". Kaip nebus pikta dėl tokių machinacijų.

Ir kitas dalykas. Aš netikiu, kad "Rehau Geneo PHZ" langas gali būti gaminamas vietoje. Mano supratimu tikras "Rehau Geneo PHZ" su specialia tarpine turi būti pagamintas dar gamykloje. Lietuvos "Rehau" langų gamintojai (o gal ne tik Lietuvos) pamatė, kad PHZ langą galima pagaminti vietoje: surinkti iš dalių kaip įrodžiau su video. Tačiau mano supratimu gamyklinis "Geneo PHZ" brangus, o mūsų darbo jėga pigesnė. Štai tokiu būdu bando pigiau gaminti profilį. Tačiau nežinau dėl kokių priežasčių neįdėjo tos tarpinės: pamiršo, pražiopsiojo ar sukčiaudami neįdėjo, kad daugiau uždirbtų. Ir jei sako, kad "Geneo PHZ" gali būti surenkamas ne tik gamykloje, bet ir vietiniuose garažuose, tai tegul atvažiuoja ir įdeda tą tarpinę į mano langą. O gal reikia pranešti gamintojui, kad kažkas jo langų flagmaną surinkinėja vietoje. Įdomu tai legalu ar ne. Aš nežinau. Gal ir pats gamintojas leidžia taip daryti ir gal būtent tokia yra PHZ lango gamybos technologija, bet tada tai visiškai niekam tikęs gaminys, jei pagamintą profilį su paprasta tarpine reikia ją išimti ir dėti naują PHZ tarpinę. Ir tai daro ne gamintojas, o garažiniai montuotojai. Tegul jie ir stakles turi, bet man galvoje netelpa, kad lango flagmanas būtų taip kvailai gaminamas. O gal tai windowsgeitas?
Atsakyti
Tai jei sutinka Windowsgeitininkai, , pasiimi kainu skirtuma (300 virš EUR - 3 šildymo sezonai, nemokamai), ir nebesuki galvos.
Arba, kaip auksčiau rašiau - svarbu popieriukas?

QUOTE(cibulis @ 2016 04 11, 08:30)
Taigi iš viso sutaupė apie 300 eurų (tuo metu apie 1000 Lt), o dokumentuose ir langų deklaracijoje nurodė, kad parduoti geresni langai nei yra iš tiesų.

Jei tave taip apgautų, tylėtum?

Atsakyti