Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 37

Jei kalba eina tiktai apie sandarumo užtikrinimą, kur nekeliamas reikalavimas apsaugai nuo difuzijos, puikiausiai tinka ir visos hidroizoliacinės mastikos skirtos vonios hidroizoliacijai. Tikrai nesudėtinga visus kampus kartą perbraukti teptuku su šia mastika, tada įplukdyti armavimo juostelę ir dar karta perbraukti su mastika.

Mano supratimu, sandarumas bus užtikrintas geresnis už visokias lipnias juosteles. Kas kad jos gerai limpa, bet būna kartais negerai prilimpa ir atsiranda plyšių, o mastiką kai tepi, visus plyšius užpildo.

Nematau prasmės pirkti būtent tą mastiką, nurodyta keliais postais aukščiau. Darius33 kur siūlė, tai kiek pamenu buvo garui nelaidi mastika, tai šiek tiek kitas produktas, o ten kur tik sandarumas reikalingas, tai sakau, bet kuri voniai skirta hidroizoliacinė mastika turi tikti. Beje, spėju daug kam užteks nuo vonios atlikusios.

Tiesa, jos irgi brangokos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 06 balandžio 2016 - 18:36
QUOTE(mintas @ 2016 04 06, 18:14)
Jei kalba eina tiktai apie sandarumo užtikrinimą, kur nekeliamas reikalavimas apsaugai nuo difuzijos..

O kuom tai skiriasi ?
Atsakyti
Difuzines - kvepuoja...

QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 04 07, 07:16)
O kuom tai skiriasi ?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 04 07, 08:29)
Difuzines - kvepuoja...

Sorry jei kvaili klausimai, bet kaip tada turi buti ties sienos ir grindu sandura? Mano supratimu jokio skirtumo del mazo ploto, t.y. uztenka tiesiog sandarumo, teisingai mastau ?
Atsakyti
Mano protu, tai irgi svarbu sandarumas, kuris, traukiantis, dziustant betonui eksploatacijos eigoje tik prastės.
Irengiant buvau ši plyši užklijaves butiline juosta. Po keliu dienu, ja išpūtė, atklijavo.
Teko ieškot kitu medžiagu.

QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 04 07, 07:50)
Sorry jei kvaili klausimai, bet kaip tada turi buti ties sienos ir grindu sandura? Mano supratimu jokio skirtumo del mazo ploto, t.y. uztenka tiesiog sandarumo, teisingai mastau ?

Atsakyti
Irgi taip pat manau, kad mastikos difuziškumas beveik nieko nereiškia. Esmė tik užsandarinti gerai, kad vėjai nešvilpautų. Kas iš to, jei sandūra bus užtepta garui nelaidžia mastika, kai tuo tarpu visa siena vis tiek liks difuziškai atvira.
QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 04 07, 08:50)
Sorry jei kvaili klausimai, bet kaip tada turi buti ties sienos ir grindu sandura? Mano supratimu jokio skirtumo del mazo ploto, t.y. uztenka tiesiog sandarumo, teisingai mastau ? <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 04 06, 09:34)
dar svarstau, planavau siga naudot, bet gal probleminem vietom apie ivadus butu pats tas viena kibiriuka.

sita mastika oficialiai importuoja exterus.lt ir kiek zinau pas juos kainuoja 100-105 EUR.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 07 balandžio 2016 - 11:06
Susukau filmuką apie tai, kad pirkau "Rehau Geneo PHZ" langus, bet gavau kažkokius hibridus. Mano atveju langai yra nei "Rehau Geneo MD Plus", nei tikrieji "Rehau Geneo PHZ". Jie negali būti "Rehau Geneo MD Plus", nes yra geriau apšiltinti už "MD Plus", bet kadangi neturi specialios kamerinės PHZ tarpinės, tai negalima jų vadinti ir tikrais "Rehau Geneo PHZ" langais.

Esmė ta, kad su kita puse baigiame derinti visas ginčo smulkmenas ir mano languose bus įdėta kamerinė "Rehau Geneo PHZ" tarpinė. Problema ta, kad tikrą kamerinę PHZ tarpinę labai sunku įdėti. Nebent ją šiek tiek apipjaustyti.

Ar verta keisti esamą paprastą tarpinę į kamerinę PHZ tarpinę? Net jeigu ji ir šiek tiek apipjaustyta. Mano supratimu apipjaustytą PHZ tarpinę galbūt reikia ne tik įsprausti, bet ir įklijuoti. Galbūt klijuoti tą tarpinę ne tik griovelyje, bet ir abiejuose griovelio šonuose. Kokios būtų mintys: keisti esamą tarpinę į PHZ ar ne? Jeigu keisti, tai žūtbūt bandyti įkalti sveiką tarpinę ar geriau apipjaustyti ir įklijuoti.

Kad būtų aiškiau apie ką kalbu štai čia video medžiaga. Filmukas ilgas, bet tikiuosi, kad kantrybės pažiūrėti užteks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 balandžio 2016 - 14:33
As siulyciau paciam lango profilyje praplatint plyseli ir pro ji lenkiant ikist neapipjaustyta tarpine,o jau paciam gale likusius 10 - 15 cm iklijuot apipjauscius tarpine.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 04 10, 15:30)
Susukau filmuką apie tai, kad pirkau "Rehau Geneo PHZ" langus, bet gavau kažkokius hibridus. Mano atveju langai yra nei "Rehau Geneo MD Plus", nei tikrieji "Rehau Geneo PHZ". Jie negali būti "Rehau Geneo MD Plus", nes yra geriau apšiltinti už "MD Plus", bet kadangi neturi specialios kamerinės PHZ tarpinės, tai negalima jų vadinti ir tikrais "Rehau Geneo PHZ" langais.

Esmė ta, kad su kita puse baigiame derinti visas ginčo smulkmenas ir mano languose bus įdėta kamerinė "Rehau Geneo PHZ" tarpinė. Problema ta, kad tikrą kamerinę PHZ tarpinę labai sunku įdėti. Nebent ją šiek tiek apipjaustyti.

Ar verta keisti esamą paprastą tarpinę į kamerinę PHZ tarpinę? Net jeigu ji ir šiek tiek apipjaustyta. Mano supratimu apipjaustytą PHZ tarpinę galbūt reikia ne tik įsprausti, bet ir įklijuoti. Galbūt klijuoti tą tarpinę ne tik griovelyje, bet ir abiejuose griovelio šonuose. Kokios būtų mintys: keisti esamą tarpinę į PHZ ar ne? Jeigu keisti, tai žūtbūt bandyti įkalti sveiką tarpinę ar geriau apipjaustyti ir įklijuoti.

Kad būtų aiškiau apie ką kalbu štai čia video medžiaga. Filmukas ilgas, bet tikiuosi, kad kantrybės pažiūrėti užteks.

Va cia naudinga medziaga. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Brella @ 2016 04 10, 16:54)
As siulyciau paciam lango profilyje praplatint plyseli ir pro ji lenkiant ikist neapipjaustyta tarpine,o jau paciam gale likusius 10 - 15 cm iklijuot apipjauscius tarpine.

Pabandysiu pagraužti, bet man atrodo, kad nelabai kokia idėja. Tas profilio PVC (Rau-Fibro medžiaga) turėtų būti tvirtas, kietas ir taip lengvai jo nenudroši. Be to man atrodo, kad nupjovus gumos ausį tarpinę daug lengviau įkišti į tarpelį. Jei tarpinę dar priklijuoti, tai greičiausiai būtų beveik amžinas dalykas. Bet reikėtų klijuoti kažkokiais nelabai tvirtos fiksacijos klijais, jei tokių būna. Jie padėtų laikyti profilį, bet tai nebūtų mirtina fiksacija. Tokie klijais leistų bet kada, jei reikėtų, pasikeisti, įstatyti iššokusią tarpinę.
Atsakyti
Profili praplatint nesunkiai galima su kampiniu slifuokliu.O vat priklijuot prie profilio nezinau su kokiais klijais pavyks.Ta plastmase kaip polietilenas,tokia "riebi" ir nezinau kas prie jos liptu.
Atsakyti