Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 37

QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 04 04, 21:49)
antra ir trecia labai panasios. jotul baltas emalis kuris baltas tik iki pirmo kurimo. nesuprantu koks tikslas ji balta daryti.

biesas, as kaip suprantu jus apdaila viduje pasidarete. kaip jus veliau zidini instaliuosite? as isisivaizduoju kad bus nemazai reikalu su besiribojanciom sienom. ar nereiks ju perdazyt po kapsules apsiuvimo ?

Taip apdaila yra. Kadangi mano zidinys vidury kambario,man reikes tik prieki apdirbti. Apdailai trys varijantai. Tai siektiek marmuro,plius dazymas, (bus truputi dulkiu spakliu sveiciant. Nr 2. venecijos tinkas (pablizgintas) ir siektiek marmuro.(bus siektiek dulkiu nes pagrindas tinkui turi buti idealus. trecias varijantas marmuras ir kazkoks gatavas produktas kur tik priklijuoti bereikia. (bet cia nerealiausias varijantas)
Kas liecia dazyma tai.. Nedaug ploto,iki kampu davesti ir viskas. Viska pasidarysiu pats. Na, o kad dulkiu nebutu pasidarysiu palapine aplink zidini is pleveles.. Ar dar ka sumastysiu. vaistu tokiem dalykam visada atsiras.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 04 04, 22:07)
Niekada nepagalvočiau, kad plastikiniai langai taip stipriai vaikšto nuo saulės. Esu girdėjęs, kad langai vaikšto, bet kad taip stipriai - nepagalvočiau. Kalbu apie štai šiuos langus (konkreti vieta apibraukta raudonai). Toje vietoje namo viduje eina kambarius skirianti siena.

Šiuo metu name dažo sienas ir dažytojai man parodė štai tokį vaizdelį. Tarpelis siekia 2-3 mm. Ta balta vieta - siena, todėl ji negali vaikščioti. Iki šios dienos nebuvo jokio tarpo, tačiau šiandieną pakaitinus saulei, langai išsigaubė.  Vakare tarpo visiškai nebuvo. Įdomu kaip bus, kai lauke bus +30?

Cibuli,o tas plastiko juosta,nepagalvojei kad ziaurus salcio tiltas? Juk tas profilis ten nieko nesustabdo.. Keista matyti toki finta pas tave. O tamsus langai tai tikrai vaiksto.. Pas mane nera palei langa itrukimu,bet pats profilis tai matos nebera labai tiesus kaip is fabriko..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 04 04, 21:12)
Cibuli,o tas plastiko juosta,nepagalvojei kad  ziaurus salcio tiltas? Juk tas profilis ten nieko nesustabdo.. Keista matyti toki finta pas tave.  

Nėra toje vietoje jokio šalčio tilto. Pirma manau, kad pats profilis yra apšiltintas, nors to profilio Uf tikriausiai kokie 0,82, jei ne prastesnė vertė. Tačiau mes padarėme štai taip: tarp profilio ir sienos įdėjome 15-20 cm storio neoporo kubą. Galutinis vaizdas štai toks. Specialiai nudaužė apie 10-15 cm tinko ant sienos, kad būtų kur užleisti GKP. Tokiu atveju toje vietoje nėra jokio trūkio ir nereikėjo dėti kampuko ar kaip ten jis vadinamas. Tie pirmi peckeliniai meistrai toje vietoje buvo pastatę kampą atsieti dėl trūkio. Bet kiti meistrai išlupo ir padarė vientisą sieną. Čia būtent ir matyti išluptas kampas. Dabar siena yra vientisa ir gražiai prieina prie lango.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 04 balandžio 2016 - 21:30
QUOTE(cibulis @ 2016 04 04, 22:28)
Nėra toje vietoje jokio šalčio tilto. Pirma manau, kad pats profilis yra apšiltintas, nors to profilio Uf tikriausiai kokie 0,82, jei ne prastesnė vertė. Tačiau mes padarėme štai taip: tarp profilio ir sienos įdėjome 15-20 cm storio neoporo kubą. Galutinis vaizdas štai toks. Specialiai nudaužė apie 10-15 cm tinko ant sienos, kad būtų kur užleisti GKP. Tokiu atveju toje vietoje nėra jokio trūkio ir nereikėjo dėti kampuko ar kaip ten jis vadinamas. Tie pirmi peckeliniai meistrai toje vietoje buvo pastatę kampą atsieti dėl trūkio. Bet kiti meistrai išlupo ir padarė vientisą sieną. Čia būtent ir matyti išluptas kampas. Dabar siena yra vientisa ir gražiai prieina prie lango.

Neoporas viska keicia. thumbup.gif
Atsakyti
1) Pas mane apie 200m maždaug 100m2 plote po namu. Tai vidutiniškai gaunas kas 50cm. D20 vamzdukas pas mane padalintas į 6 ar tai 7 kilpas. Dar yra yra kita kontūro dalis iš D25 vamzdžio kanalizacijos įvado tranšėjoje. Ten kilpos ilgesnės, dėl to vamzdukas storesnis. Visus vamzdžių storius parinkau skirtingus tam, kad srautai per skirtingas kilpas taptų kiek įmanoma vienodesni be papildomo reguliavimo.
2) Mano manymu verta geoterminio vamzdukus sumėtyti visur, kur kasamos ir užverčiamos žemės. Dalykas aišku eksperimentinis, bet investicija tokia, kad negaila bus apie ją ir pamiršti jei ką.
3) Vamzdukui kaip ir dzin kuo ten bus užpildyta. Kad tik prie pat jo frakcija būtų kuo smulkesnė ir tikimybė vamzduką pažeisti mažesnė. Visa kita - tai labiau pamatui, grindims aktualus klausimas, o ne vamzdukui.
4) Niekur nekeipiau didelio dėmesio į nuolydžius.
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 03 26, 20:58)
Norėjau jūsų paklausti ar verta man http://www.part.lt/i...8ed68658938.png į naujai pristatomą prie seno rūsio ~65-70 plotą prasivesti kokį PE D20 vamzduką ir nuvestį jį į rūsy? Tuo pačiu:
1) Kiek maždaug metrų tilptų to vamzduko?
2) Ar iš to kiekio būtų apčiuopiama nauda? Senas rūsys ir naujas rostverkas/cokolis iš išorės būtų apšiltintas 25cm EPS. Nes pats net nesugalvoju kam jį ateity galima būtų panaudoti. su ŠS oras-vanduo aišku per grindinį galima vėsint namą... Gal rekupo įeinančiam orui pašildyt...?
3) Ar yra skirtumas kuom (žvyras, smėlis, t.t.) užpilti tą tūrį iki šiltalo?
p.s. aišku įgyvendinčiau to vamzduko naudą jei tai būtų minimalios investicijos...
4) Ar taip su ant nuolydžiu į rūsį nukasto grunto būtų gerai klotį tą vamzduką? t.y. nuolydis būtų į rūsio pusę...<{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Pas pazystama pietine vitrina suskilo jau siokiu oru, skilo vienas stiklas is triju.

Pas mane irgi labai ikaista pietiniai langai, yra tokie mikro itrukimai apie prifilio krastus is vidaus, bet kad taip lankstutus kaip tavieji tai tikrai nera buvo. Veka turi metaline armuote gal del to..

QUOTE(cibulis @ 2016 04 04, 21:07)
Niekada nepagalvočiau, kad plastikiniai langai taip stipriai vaikšto nuo saulės. Esu girdėjęs, kad langai vaikšto, bet kad taip stipriai - nepagalvočiau. Kalbu apie štai šiuos langus (konkreti vieta apibraukta raudonai). Langų sujungimo profilio plotis apie 20 cm. Toje vietoje namo viduje eina kambarius skirianti siena.

Šiuo metu name dažo sienas ir dažytojai man parodė štai tokį vaizdelį. Tarpelis siekia 2-3 mm. Ta balta vieta - siena, todėl ji negali vaikščioti. Iki šios dienos nebuvo jokio tarpo, tačiau šiandieną pakaitinus saulei, langai išsigaubė.  Vakare tarpo visiškai nebuvo. Įdomu kaip bus, kai lauke bus +30?

Atsakyti
Sveiki,

Kokia nuomone butu apie tepama mastika:

http://www.ecomercha...mbrane-5kg.html

Galvoju kas geriau siga juostos ar si mastika grindu ir sienu sandurai.
Atsakyti
Man per metus laiko 1a grindys pasedo grubiai 3 - 5mm, atsirado tarpas po apvadais. Kazin ar tapati siga ar mastika garantuoja sandaruma sedimo atveju.

QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 04 05, 10:36)
Sveiki,

Kokia nuomone butu apie tepama mastika:

http://www.ecomercha...mbrane-5kg.html

Galvoju kas geriau siga juostos ar si mastika grindu ir sienu sandurai.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2016 04 05, 11:35)
Man per metus laiko 1a grindys pasedo grubiai 3 - 5mm, atsirado tarpas po apvadais. Kazin ar tapati siga ar mastika garantuoja sandaruma sedimo atveju.

Dar po meteliu gali tekt nuiminėt plintusus ir papildomai pertept/perklijuot biggrin.gif
Atsakyti
Pas mane klijuotas parketas, tarpukai nedideli nekazka pritepsi..

QUOTE(arkava @ 2016 04 05, 12:46)
Dar po meteliu gali tekt nuiminėt plintusus ir papildomai pertept/perklijuot  biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2016 04 05, 12:35)

gruntas gerai sutankintas buvo ?

nors speju tai normalus sedimas ypac kai i grindis sudedama >=30 cm putplascio.

asmeniskai netikiu kad siga juosta visu perimetru islaikytu 5mm tempima
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 05 balandžio 2016 - 12:59
na po plintusu galima nors ir mazu trikampiu hermetizuojančia mase uztept - uzsidengs ir nesimatys (ar juosta)

QUOTE(*** @ 2016 04 05, 11:54)
Pas mane klijuotas parketas, tarpukai nedideli nekazka pritepsi..

Atsakyti
Tankintas kaip sau. Auksti gruntiniai vandenys, kai dar nebuvo trinkeliu tai prie pamato tvirtina membrana buvo iplesta sedancio aplink nama grunto.

Na jai grindu krastuose yra platus putplastis ir klijuot su kazkokiu laisvumu gal ir laikys. Turbut negincijama kad ilguoju laikotarpiu namas praranda sandaruma, del visokiu pleviu, judejimu ir panasiai..

QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 04 05, 12:57)
gruntas gerai sutankintas buvo ?

nors speju tai normalus sedimas ypac kai i grindis sudedama >=30 cm putplascio.

asmeniskai netikiu kad siga juosta visu perimetru islaikytu 5mm tempima

Atsakyti