QUOTE(Adwoco @ 2016 03 30, 14:37)
Aš turėjau mintyje diskusiją, kurioje vieni kalba apie tai, kaip jie kels kažkam bylą, o kiti pradeda atkalbinėti, kad girdi tu tokio įrodymo neturi ar anokio, kad yra tokių kliūčių ir dar anokių, tai kaip jūs manote, kam paslaugą darytume? Jeigu vis dar nesupratote, galvokite kaip norite, bet daugiau šiai diskusijai neprovokuokite:)
Įdomu, kas kels byla ir kas nuo jos atkalbinėja? Dar įdomu, kam ir kokių įrodymų trūksta? Čia greičiausiai apie mane eina kalba, kad man kažkokių įrodymų trūksta? Prašyčiau ne iš tuščio į kiaurą, o konkrečiai.
Papildyta:QUOTE(Adwoco @ 2016 03 30, 14:37)
Kiti niuansai. Langai sumontuoti, tolimesni darbai sustyguoti savaičių tikslumu, tuoj tinkavimas, po jų fasadai, tai įsivaizduokite, jeigu dabar pradedu kovą dėl langų, tai reiškia minimum 6-9 mėnesiai viskas stoja dėl ekspertizių ar langų pakeitimo. Dar daugiau, jeigu po visų šių kryžiaus kelių paaiškėja, kad taip, profiliai ne tie, bet jų skirtumas pagal šiluminį laidumą yra ~0,05 ar 0,10 Uw. Nu ir ką, suėsti pusė metų, moralinis pasitenkinimas, kad įrodei tiesą ir įsikėlimas į namą nusikelia metams.
O kodėl reikia ekspertizių? Jūs gi teisininkas. Vadinasi pirkimo pardavimo sutartis turėjo būti be priekaištų. Jei taip, nereikia jokių ekspertizių. Langų Uw vertes lengva paskaičiuoti vien popieriuje (eilinė matematinė formulė), kaip atskirti TGI nuo Swisspacer ir paprastą Swisspacer nuo Swisspacer Ultimate, - irgi paprasta. Tam nereikia jokių ekspertizių. Jei patikrinate šiuos dalykus ir matote, kad viskas OK, tai kam jums ekspertizė. Ir jei įtariate, kad kai kur esate apgautas, tai man keista, kad nenorite pasitikrinti. Jumyse gyvena ne tikra teisininko dvasia arba realiai ne tą pusę čia atstovaujate.
Papildyta:QUOTE(Adwoco @ 2016 03 30, 14:37)
Kaip perspektyva? Aišku, teoriškai galiu reikalauti netiesioginių nuostolių atlyginimo (prarastos naudos piniginė vertė), t.y. kaip aš vertinu gyvenimo sąlygas name, į kurį negalėjau įsikelti dėl langų gamintojo kaltės, lyginant su gyvenimu bute, miegamajame rajone šiuo metu ir viską vertinu pinigine verte. Ir turiu mane kankinančią bylą, kuri mane atitraukia nuo tiesioginio darbo ir bylų, kuriose aš matau didesnę prasmę nei 0,10 Uw. O dar rezultate užsiraunu ant teisėjos, kuriai šimtas metų mano nuoskauda dėl šaltesnių langų ir kuri bylą išnagrinės pagal principą - gi niekas nemirė ir mirtinai nesušalo, tai kokie čia nuostoliai..kaip toks variantas?
Tai kiek jūs bylų laimite? 1 iš 100? Vadinasi esate advokatas siurbikas, t.y. imate iš klientų pinigus, bet rezultatai apgailėtini. Negali teisininkas dėstyti tokias absurdiškas įžvalgas. Ypač kai sako: jaučiuosi šiek tiek apgautas, bet nieko tokio. Nebent ir jūs kitus apgaudinėjate, todėl melagis melagį suprantą.
O jei apgavystė būtų šiek tiek kreiva chirurgo operacija? Kas čia tokio: 0,1 cm ne ten nupjovė ir teko kokį organą pašalinti? Nereikia visur problemų ieškoti, bet šiuo atveju jūsų nihilistinis požiūris man visiškai ne prie širdies.
Aš irgi prieš du metus spjoviau į "7 langus" ir "Rehau", bet kai šiemet langai peršalo ir sužinojau kitus dalykus, tai negalėjau nusiraminti. Kaip jums tokios apgavystės:
1. Ant langų daug prastesnė Uw vertės nei sutartyje. Melavo, kad skiriasi skaičiavo programos, nors yra ne programos, o vienintelė formulė.
2. Vidurinė tarpinė - ne Rehau Geneo PHZ.
3. Profilis ne 86 mm aukščio, o 72 mm aukščio. Pardavimo metu neinformavo kliento, nutylėjo apie visą gaminio paletę, neleido teisingai pasirinkti, nors žinojo, kad ieškau tik pačių šilčiausių rinkoje esančių langų.
4. Rėmelis ne Swisspacer Ultimate, o paprastas Swisspacer. Visuose pasiūlymuose naudota Swisspacer Ultimate reikšmė.
5. Falsifikuotis dvi langų deklaracijos, bandant įrodyti, kad pardavė šiltesnius langus nei pirkau.
Ir krūva kitų smulkių apgavysčių, kurių čia neminėsiu. Ir kuomet langai peršąla, o Vaikis pasako, kad ir jį "7 langai" išdūrė su vidurine tarpine, tai tylėti tikrai negalėjau. Ir kabinėjausi ne dėl 0,01 ar pan. langų šiltumo, o dėl sisteminio kliento klaidinimo, apgaulės, melagysčių. Mano atveju šiltumas tarp parduotų ir turėjusių būti langų siekia 0,5-0,6. Atrodo ne daug, bet procentinė išraiška yra 7 proc. Ar tai maža apgaulė, ar ne? O jūs tokioje vietoje tikriausiai nusileistumėte? Nes gal teisėja ne ta koja iš lovos išlipo.
Ir nebūtina viską suversti teismui ir 9 mėnesiams. Pirma jūs, kaip teisininkas, turėtumėte parašyti argumentuotą laišką kitai pusei, jei to nepakanka, yra VVTAT, kitos institucijos. Teismas - galutinė stotelė. Ar ką nors bandėte?