Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 37

QUOTE(mariuzs @ 2016 03 30, 14:59)
man Aulaukis gamino rehau langus, neturiu kuo skustis, kokybiški atrodo
iškart pasakė kur bus armuotė
užsakinėdamas bandžiau išsaiaškint kokio aukščio bus profilis, gavau profilio pjūvį kad bus 72mm aukščio, o dėl 86mm atsakė kad čia durų profilis smile.gif
ir šiaip nžn ar bučiau 86 aukščio dėjęs, ir taip langų įstiklintas plotas sumažėjo smile.gif

toki siulo, nes gali lengviau su kitu gamintoju produkcija konkuruoti - pigiau pasiulo smile.gif Raskite pas vokiecius Rehau 72mm profili.
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 03 30, 14:37)
Dėl profilio aukščio dar įdomesnė situacija. Buvau kažkur (gal net šiame forume) nuskaitęs nuotrupą, kad reikia rinktis 86 profilį, o ne 72. Ir ką jūs manot? Tokius ir užsakiau - 86 profilio langus. Tai paneikit dabar, kad pas mane ne tokie langai? Aišku, kad tokie - būtent 86. Bet 86 mm storio, o ne aukščio! Juokas pro ašaras. Kad kas man būtų pasakęs, kad šie profiliai yra būtent 86 mm storio, tai aš būčiau patikslinęs, kad noriu tokio aukščio, o ne storio profilio.

Mane lygiai taip pat išdūrė. Aš irgi galvojau, kad esmė tik profilio storis, o apie profilio aukštį net minties nekilo. Ir tik kai atvažiavo langas pamačiau, kad jis labai plonas. Bet ne čia esmė.

Jūs man parodykite, kur oficialiame Rehau puslapyje rašoma, kokie yra galimi profilio variantai. Visiškai jokios informacijos. Visiškai nieko. Tik vienas skaičius: 86 mm gylis. Gali spausti ant nuorodos "Atsisiūsti", bet ir tenai nieko nebus apie Rehau Geneo PHZ profilius.

Tačiau kai kilo visas triukšmas dėl langų man prieš mėnesį atsiuntė 8 MB visų įmanomų PHZ langų variantų dokumentą. Jis yra net 30 psl. Keli pirmi psl. teksto, o toliau daugybė profilio variantų. Štai puslapis su mano profiliu, o čia tas vienintelis sertifikuotas PHI. O kur oficialioje gamintoje svetainėje nurodoma, kad profilis turi daugybę variantų, kad sertifikuotas tik tas vienas profilis.

Dar kartą pažiūrėk čia. Ar matai ką jie rašo: Uf 0,79, nurodo PHI sertifikatą ir ženkliuką, ir patį profilį įdėję tik geresnį. O kur kiti variantai? Žinai, kas čia yra? Čia vartotojo klaidinimas? Klaidinanti reklama? Už tokį dalyką, jei būtum rimtas teisininkas, ir gintum save ir vartotojus, o ne lagistus, tai pirmas paduotum "Rehau" į teismą, o ne aiškintum, kad Rehau yra Bentley. Su šita byla pasidarytum sau reklamą ir langus geresnius susidėtum, o ne aiškintum, kad mes gavom ir taip pakankamai šiltus langus.

Jei esi rimtas advokatas, tai ruošk kolektyvinį ieškinį. Aš prisijungsiu, tikėtina, kad ir Mintas, gal dar kas nors. Ar ginsi langistus?

Papildyta:
Pasirodo, kad "Swisspacer Ultimate" yra daug brangesnis už paprastą "Swisspacer" nei sakiau. Štai ką man viena firma parašė: su paprastu Swisspacer 1 kv. metro kaina 56,28 euro, o su "Swisspacer Ultimate" - 61,17 euro. Kainos skirtumas - 4,89 euro. Stiklų plotas - 24,25 kv. metro, todėl visa kaina išeina 119 eurų. Su tarpinėmis jau apie 230-250 eurų. O jei patikslintų ir tarpinių kainą, tai įtariu, kad bendra suma gali siekti ir 300 eurų. O tai jau apie 1000 Lt.

Papildyta:
QUOTE(mariuzs @ 2016 03 30, 14:59)
užsakinėdamas bandžiau išsaiaškint kokio aukščio bus profilis, gavau profilio pjūvį kad bus 72mm aukščio, o dėl 86mm atsakė kad čia durų profilis smile.gif

Tikrai ne durų profilis. Tie vadybininkai nieko nežino arba specialiai apgaudinėja klientą, kad įsiūlytų pigesnius langus.
Atsakyti
Aš turėjau mintyje diskusiją, kurioje vieni kalba apie tai, kaip jie kels kažkam bylą, o kiti pradeda atkalbinėti, kad girdi tu tokio įrodymo neturi ar anokio, kad yra tokių kliūčių ir dar anokių, tai kaip jūs manote, kam paslaugą darytume? Jeigu vis dar nesupratote, galvokite kaip norite, bet daugiau šiai diskusijai neprovokuokite:)

Įdomu, kas kels byla ir kas nuo jos atkalbinėja? Dar įdomu, kam ir kokių įrodymų trūksta? Čia greičiausiai apie mane eina kalba, kad man kažkokių įrodymų trūksta? Prašyčiau ne iš tuščio į kiaurą, o konkrečiai.
Papildyta:
Kiti niuansai. Langai sumontuoti, tolimesni darbai sustyguoti savaičių tikslumu, tuoj tinkavimas, po jų fasadai, tai įsivaizduokite, jeigu dabar pradedu kovą dėl langų, tai reiškia minimum 6-9 mėnesiai viskas stoja dėl ekspertizių ar langų pakeitimo. Dar daugiau, jeigu po visų šių kryžiaus kelių paaiškėja, kad taip, profiliai ne tie,  bet jų skirtumas pagal šiluminį laidumą yra ~0,05 ar 0,10 Uw. Nu ir ką, suėsti pusė metų, moralinis pasitenkinimas, kad įrodei tiesą ir įsikėlimas į namą nusikelia metams.

O kodėl reikia ekspertizių? Jūs gi teisininkas. Vadinasi pirkimo pardavimo sutartis turėjo būti be priekaištų. Jei taip, nereikia jokių ekspertizių. Langų Uw vertes lengva paskaičiuoti vien popieriuje (eilinė matematinė formulė), kaip atskirti TGI nuo Swisspacer ir paprastą Swisspacer nuo Swisspacer Ultimate, - irgi paprasta. Tam nereikia jokių ekspertizių. Jei patikrinate šiuos dalykus ir matote, kad viskas OK, tai kam jums ekspertizė. Ir jei įtariate, kad kai kur esate apgautas, tai man keista, kad nenorite pasitikrinti. Jumyse gyvena ne tikra teisininko dvasia arba realiai ne tą pusę čia atstovaujate.
Papildyta:
Kaip perspektyva? Aišku, teoriškai galiu reikalauti netiesioginių nuostolių atlyginimo (prarastos naudos piniginė vertė), t.y. kaip aš vertinu gyvenimo sąlygas name, į kurį negalėjau įsikelti dėl langų gamintojo kaltės, lyginant su gyvenimu bute, miegamajame rajone šiuo metu ir viską vertinu pinigine verte. Ir turiu mane kankinančią bylą, kuri mane atitraukia nuo tiesioginio darbo ir bylų, kuriose aš matau didesnę prasmę nei 0,10 Uw. O dar rezultate užsiraunu ant teisėjos, kuriai šimtas metų mano nuoskauda dėl šaltesnių langų ir kuri bylą išnagrinės pagal principą - gi niekas nemirė ir mirtinai nesušalo, tai kokie čia nuostoliai..kaip toks variantas?

Tai kiek jūs bylų laimite? 1 iš 100? Vadinasi esate advokatas siurbikas, t.y. imate iš klientų pinigus, bet rezultatai apgailėtini. Negali teisininkas dėstyti tokias absurdiškas įžvalgas. Ypač kai sako: jaučiuosi šiek tiek apgautas, bet nieko tokio. Nebent ir jūs kitus apgaudinėjate, todėl melagis melagį suprantą.

O jei apgavystė būtų šiek tiek kreiva chirurgo operacija? Kas čia tokio: 0,1 cm ne ten nupjovė ir teko kokį organą pašalinti? Nereikia visur problemų ieškoti, bet šiuo atveju jūsų nihilistinis požiūris man visiškai ne prie širdies.

Aš irgi prieš du metus spjoviau į "7 langus" ir "Rehau", bet kai šiemet langai peršalo ir sužinojau kitus dalykus, tai negalėjau nusiraminti. Kaip jums tokios apgavystės:

1. Ant langų daug prastesnė Uw vertės nei sutartyje. Melavo, kad skiriasi skaičiavo programos, nors yra ne programos, o vienintelė formulė.
2. Vidurinė tarpinė - ne Rehau Geneo PHZ.
3. Profilis ne 86 mm aukščio, o 72 mm aukščio. Pardavimo metu neinformavo kliento, nutylėjo apie visą gaminio paletę, neleido teisingai pasirinkti, nors žinojo, kad ieškau tik pačių šilčiausių rinkoje esančių langų.
4. Rėmelis ne Swisspacer Ultimate, o paprastas Swisspacer. Visuose pasiūlymuose naudota Swisspacer Ultimate reikšmė.
5. Falsifikuotis dvi langų deklaracijos, bandant įrodyti, kad pardavė šiltesnius langus nei pirkau.

Ir krūva kitų smulkių apgavysčių, kurių čia neminėsiu. Ir kuomet langai peršąla, o Vaikis pasako, kad ir jį "7 langai" išdūrė su vidurine tarpine, tai tylėti tikrai negalėjau. Ir kabinėjausi ne dėl 0,01 ar pan. langų šiltumo, o dėl sisteminio kliento klaidinimo, apgaulės, melagysčių. Mano atveju šiltumas tarp parduotų ir turėjusių būti langų siekia 0,5-0,6. Atrodo ne daug, bet procentinė išraiška yra 7 proc. Ar tai maža apgaulė, ar ne? O jūs tokioje vietoje tikriausiai nusileistumėte? Nes gal teisėja ne ta koja iš lovos išlipo.

Ir nebūtina viską suversti teismui ir 9 mėnesiams. Pirma jūs, kaip teisininkas, turėtumėte parašyti argumentuotą laišką kitai pusei, jei to nepakanka, yra VVTAT, kitos institucijos. Teismas - galutinė stotelė. Ar ką nors bandėte?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 kovo 2016 - 17:41
QUOTE(cibulis @ 2016 03 30, 16:29)
Teismas - galutinė stotelė. Ar ką nors bandėte?

Kai kalba eina apie civilinę teiseną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 30 kovo 2016 - 18:07
Vyrai.
Langistu Asociacija informuokit. Visas imanomas institucijas. Galų gale- žiniasklaida. Architektu sajunga.
Galieciau kontaktu paieškot jų spaudos atstovu.
Manau butu idomu, pasikviestu i koki Ziniu radija abi puses smile.gif))
Ziniasklaida- viešumas- getas ginklas.
Antireklamu visi bijo...

QUOTE(mintas @ 2016 03 30, 16:58)
Kai kalba eina apie civilinę teiseną.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 30, 17:29)
Įdomu, kas kels byla ir kas nuo jos atkalbinėja? Dar įdomu, kam ir kokių įrodymų trūksta? Čia greičiausiai apie mane eina kalba, kad man kažkokių įrodymų trūksta? Prašyčiau ne iš tuščio į kiaurą, o konkrečiai.
Papildyta:

O kodėl reikia ekspertizių? Jūs gi teisininkas. Vadinasi pirkimo pardavimo sutartis turėjo būti be priekaištų. Jei taip, nereikia jokių ekspertizių. Langų Uw vertes lengva paskaičiuoti vien popieriuje (eilinė matematinė formulė), kaip atskirti TGI nuo Swisspacer ir paprastą Swisspacer nuo Swisspacer Ultimate, - irgi paprasta. Tam nereikia jokių ekspertizių. Jei patikrinate šiuos dalykus ir matote, kad viskas OK, tai kam jums ekspertizė. Ir jei įtariate, kad kai kur esate apgautas, tai man keista, kad nenorite pasitikrinti. Jumyse gyvena ne tikra teisininko dvasia arba realiai ne tą pusę čia atstovaujate.
Papildyta:

Tai kiek jūs bylų laimite? 1 iš 100? Vadinasi esate advokatas siurbikas, t.y. imate iš klientų pinigus, bet rezultatai apgailėtini. Negali teisininkas dėstyti tokias absurdiškas įžvalgas. Ypač kai sako: jaučiuosi šiek tiek apgautas, bet nieko tokio. Nebent ir jūs kitus apgaudinėjate, todėl melagis melagį suprantą.

O jei apgavystė būtų šiek tiek kreiva chirurgo operacija? Kas čia tokio: 0,1 cm ne ten nupjovė ir  teko kokį organą pašalinti? Nereikia visur problemų ieškoti, bet šiuo atveju jūsų nihilistinis požiūris man visiškai ne prie širdies.

Aš irgi prieš du metus spjoviau į "7 langus" ir "Rehau", bet kai šiemet langai peršalo ir sužinojau kitus dalykus, tai negalėjau nusiraminti. Kaip jums tokios apgavystės:

1. Ant langų daug prastesnė Uw vertės nei sutartyje. Melavo, kad skiriasi skaičiavo programos, nors yra ne programos, o vienintelė formulė.
2. Vidurinė tarpinė - ne Rehau Geneo PHZ.
3. Profilis ne 86 mm aukščio, o 72 mm aukščio. Pardavimo metu neinformavo kliento, nutylėjo apie visą gaminio paletę, neleido teisingai pasirinkti, nors žinojo, kad ieškau tik pačių šilčiausių rinkoje esančių langų.
4. Rėmelis ne Swisspacer Ultimate, o paprastas Swisspacer. Visuose pasiūlymuose naudota Swisspacer Ultimate reikšmė.
5. Falsifikuotis dvi langų deklaracijos, bandant įrodyti, kad pardavė šiltesnius langus nei pirkau.

Ir krūva kitų smulkių apgavysčių, kurių čia neminėsiu. Ir kuomet langai peršąla, o Vaikis pasako, kad ir jį "7 langai" išdūrė su vidurine tarpine, tai tylėti tikrai negalėjau. Ir kabinėjausi ne dėl 0,01 ar pan. langų šiltumo, o dėl sisteminio kliento klaidinimo, apgaulės, melagysčių. Mano atveju šiltumas tarp parduotų ir turėjusių būti langų siekia 0,5-0,6. Atrodo ne daug, bet procentinė išraiška yra 7 proc. Ar tai maža apgaulė, ar ne? O jūs tokioje vietoje tikriausiai nusileistumėte? Nes gal teisėja ne ta koja iš lovos išlipo.

Ir nebūtina viską suversti teismui ir 9 mėnesiams. Pirma jūs, kaip teisininkas, turėtumėte parašyti argumentuotą laišką kitai pusei, jei to nepakanka, yra VVTAT, kitos institucijos. Teismas - galutinė stotelė. Ar ką nors bandėte?

Nepykit, neatlaikysiu jusu argumentu svarumo. Dar tie vaizdingi epitetai.. Tikriausiai tureciau pasitobulinti;) O jus manau galite drasiai eiti per teismus ir be advokato - jis gi neprivalomas atributas, o dar pinigus issiurbia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 03 30, 20:50)
Nepykit, neatlaikysiu jusu argumentu svarumo.

Įdomu, kieno argumentai svaresni: Rehau yra vieni labiausiai vertinamu profiliu, savo srities flagmanas, kokybes etalonas. Taip visada buvo ir ilgai dar bus. Čia jūsų žodžiai.

Aš papasakojau man su Rehau nutikusią istoriją. O būtent jūs pradėjote nuo epitetų ir iš esmės tik jais ir apsiribojote. Ir daugiau jokių svarių argumentų apie išgirtus langus. Jūsų kai kas klausė, kokius tiksliai langus pirkote, iš ko pirkote ir t.t.

Kodėl Rehau yra savo srities flagmanas, kokybės etalonas? Prašome faktus. Aš manau, kad tai eilinis PVC profilis. Tokių pilna. Kaip ir stipriai geresnių pilna rinka.

Kalbėjau šiandieną su "Aulaukiu". Jų atstovas man tiesiai pasakė: Jei nori, kad Rehau Geneo PHZ būtų be armuotės viduje, tai turi būti tik baltos spalvos profilis iš lauko, nes tamsūs nuo saulės kraiposi, todėl būtina dėti armuotę. Ir dar tie langai turi būti maži. Didesniems langams būtina armuotė.

Tai dabar leisk paklausti, kuo "Rehau Geneo" su savo Rau-Fibro yra geresnis už bet kokį kitą PVC profilį, į kurį taip pat deda armuotę. Atsakau - visiškai nieko.

Be to pasirodo, kad savo šilčiausio gaminio, flagmano nepagamina iš karto su specialia vidurine tarpinę, nes ją reikia dėti trečiose šalyse surenkant langą. Sąžiningi arba nesąžiningi gamintojai nori įdeda tą tarpinę, o nori - neįdeda.

Net gi gaminio viduje esantis EPS nėra dedamas gamykloje iš karto. Jį sąžiningi arba ne sąžiningi gamintojai turi sudėti trečiose šalyse, gamindami profilį. Kaip patikrinti: pjauti profilį ar vežti langą į laboratoriją?

Tai kuo tas Rehau Geneo pranašesnis už kitus PVC langus? Prašau man kvailiui nieko nesuprantančiam epitetui paaiškinti.

Pvz., Kommerling apšiltinimo medžiagą į aukščiausios klasės langą supučia dar gamykloje. Jokios improvizacijos vietinėms firmelėms. O atstovai, kuomet domėjausi jų langu, iš karto nurodė, kur bus metalinė armuotė ir kodėl ją būtina dėti. Jei įdomu, kodėl nepasirinkau šių langų atsakau: Pasiūlymuose nurodyta Uw (šilomos laidumo koeficientas) reikšmė nėra tiksli, dėl projektavimo programamos reikšmių trūkumo (stiklo paketai programoje 48mm, o bus sudėti 52mm storio ir stiklo GNP o nus nrG). Šiuo metu jau bankrutavęs pardavėjas negalėjo tiksliai įvardinti langų Uw verčių su 52 mm stiklo paketu, nes programa davė tik 48 mm paketą. Gal melavo dėl tų skaičiavimų, o gal vertės buvo prastos, todėl nerodė, nes "sąžiningi" konkurentai, norėdami žūtbūt parduoti langus, apie tokius dalykus neįspėjo, bet vis tiek tokį pat prastą produktą pardavė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 kovo 2016 - 21:55
Sveiki, kaip teisingai issprendziamas perejimas tarp sienos ir cokolio apsiltinimu? Fasadininkai kalba apie PVC nulasejimo profili Ejot 600. Kaip tai atrodo rezultate? Gal yra kiti sprendimai?
Antras klausimas - kaip teisingai irengiama pamato drenazine membrana? Kiek girdejau, reikia arba leisti gerokai giliau nei rostverko apacia arba apie metra i sali nuo rostverko. Gal kam teko susidurti? Fasadininkus apskritai teko itikineti, kad jos reikia. Tipo jeigu gruntiniai vandenys aukstai, daromas drenazas, o ne membrana. Taciau neseniai Lietuvos statybos ekspertu parengtose atitvaru siltinimo taisyklese drenazine membrana - visuose breziniuose. Kazkaip negalvoju, kad jie tas taisykles tik zemiems gruntiniams vandenims ruose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adwoco: 31 kovo 2016 - 22:30
QUOTE(Adwoco @ 2016 03 31, 21:29)
Fasadininkai kalba apie PVC nulasejimo profili Ejot 600. Kaip tai atrodo rezultate?

Aš tokį naudojau, atrodo gerai tarsi sienos pratęsimas žemyn. Tiesa, šį nulašėjimo profilį aš susimontavau. Fasadčikai, kurie man dėjo struktūrą, aiškino man, kad neteisingai sudėjau, teigė kad nulašėjimo profilio snapelis turi būti sumontuotas horizontaliai. Tai absurdas, nes sumontavus snapelį horizontaliai, vanduo jį apeis ir daeis iki pamato ir nulašėjimo profilis taps bet kokiu kitu, atliekantis kažkokias neaiškias funkcijas, tik ne nulašėjimo.

Vat staigiai suradau pavyzdį kaip reikia montuoti nulašėjimo profilį. Taigi, mano profilis sumontuotas teisingai. Nuotrauka paimta iš čia.

Antras klausimas - kaip teisingai irengiama pamato drenazine membrana? Kiek girdejau, reikia arba leisti gerokai giliau nei rostverko apacia arba apie metra i sali nuo rostverko.

Įrenk, kaip rekomenduojama. Aš šiek tiek nuleidau žemiau užlenkdamas link drenažinio vamzdžio.

Drenažinė membrana reikalinga ne dėl aukšto gruntinio vandens. Dėl jo, ji tikrai nesaugos, nes iš apačios neužhermetizuota. Ji reikalinga tam, kad apsaugoti statybines konstrukcijas nuo kapiliarinės grunto drėgmės iš išorės, bei kaip galima greičiau nudrenuoti drėgmei iš namo konstrukcijų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 01 balandžio 2016 - 07:29
QUOTE(Adwoco @ 2016 03 31, 22:29)
Taciau neseniai Lietuvos statybos ekspertu parengtose atitvaru siltinimo taisyklese drenazine membrana - visuose breziniuose. Kazkaip negalvoju, kad jie tas taisykles tik zemiems gruntiniams vandenims ruose.

Gal galima nuorodą į šias taisykles?

Nulašėjimo sprendimas geras.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2016 04 01, 07:20)

Taisykles
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2016 04 01, 07:20)

Nepavyksta įkelti nuorodos.
www.kaunosilas.lt/biblioteka - pirmas dokumentas sąraše.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2016 04 01, 07:20)

Įrenk, kaip rekomenduojama. Aš šiek tiek nuleidau žemiau užlenkdamas link drenažinio vamzdžio.

Drenažinė membrana reikalinga ne dėl aukšto gruntinio vandens. Dėl jo, ji tikrai nesaugos, nes iš apačios neužhermetizuota. Ji reikalinga tam, kad apsaugoti statybines konstrukcijas nuo kapiliarinės grunto drėgmės iš išorės, bei kaip galima greičiau nudrenuoti drėgmei iš namo konstrukcijų.

Kas padiktavo sprendimą įrengti drenažą? Pas mus tą labai sudėtinga įgyvendinti dėl sklype augančių brandžių medžių. Gal galite duoti kontaktą, kas šiais klausimais pakonsultuotų, t.y. drenažo įrengimo tikslingumas ir galimybės.
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 04 01, 12:48)
Kas padiktavo sprendimą įrengti drenažą? Pas mus tą labai sudėtinga įgyvendinti dėl sklype augančių brandžių medžių. Gal galite duoti kontaktą, kas šiais klausimais pakonsultuotų, t.y. drenažo įrengimo tikslingumas ir galimybės.

Kai atkasiau savo pamatus norėdamas juos apšiltinti iš vidaus ir ten radau vandens (paviršinis lietaus vanduo buvo subėgęs ir ten stovėjo), supratau, kad vietinis drenažas mano namui, kad lietaus vanduo ties pamatais neužsilaikytų, nepamaišys, todėl pirmiau ne putplastį namo viduje klojau, o atkasiau pamatus iš išorės su nedideliu nuolydžiu ir įmečiau drenažinį vamzdį. Savo bloge tai detaliau aprašiau.

Konkrečiai kas pakonsultuot galėtų, nežinau, nes pats sau viską dariau, pats sprendimus priiminėjau. Aišku tuo užsiimančios firmos, konstruktoriai, be ja ir čia yra tema drenažo klausimu, ten dalyvaujantis "projektai" (tikiuos nesuklydau) panašu, kad dirba kaip tik šioje srityje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 01 balandžio 2016 - 15:44