QUOTE(cibulis @ 2016 03 30, 12:59)
Aš lygiai tą patį galvoju. Jam irgi matot įkišo ne tuos rėmus, jis irgi ne visai patenkintas "Rehau" langais, bet nieko nesiims. Ir nesijaučia apgautas, nors ir lyg advokatas. Bet kreipkitės į jį, padės. Sau padėti negali, bet kitiems padės. Ir pats giria "Rehau" langus. Štai
čia yra toks sakinys: Rehau yra vieni labiausiai vertinamu profiliu, savo srities flagmanas, kokybes etalonas. Taip visada buvo ir ilgai dar bus. Tokia nuomone susidariau ir pats, rinkdamasis langus.
Kitame
pasisakyme prideda: Išsidūriau, nes savo vizijose taip pat regėjau platesnį rėmą, bet atvyko siauresnis.
Visiškai alogiški sakiniai ir teigiai. Gerbiamasis, prašome išsklaidyti mano ir Minto abejones. Virš jūsų pakibo korupcijos šešėlis.
Na, ką aš galiu pasakyti. Vaizduotės trūkumu jūsų su Mintu tikrai neapkaltinsi:) Aš mat langų atstovas.. tikriausiai todėl klausinėju, kaip šiltinti angokraščius, kaip prilieti grindis prie langų ir pan.
Nekalbėti viešai neturėjau mintyje nekritikuoti langų gamintojų. Toli gražu. Tą būtina daryti ir kuo daugiau, tuo geriau. Jeigu nuo kažko neapsisaugojome patys, gal padėsime bet kitiems. Aišku, tai nebūtų labai lietuviška savybė, bet vis gi. Aš turėjau mintyje diskusiją, kurioje vieni kalba apie tai, kaip jie kels kažkam bylą, o kiti pradeda atkalbinėti, kad girdi tu tokio įrodymo neturi ar anokio, kad yra tokių kliūčių ir dar anokių, tai kaip jūs manote, kam paslaugą darytume? Jeigu vis dar nesupratote, galvokite kaip norite, bet daugiau šiai diskusijai neprovokuokite:)
Dėl mano patirties. Taip, turiu Rehau langus ir taip, manau, kad kažkurioje vietoje, o gal net keliose esu apgautas/suklaidintas/nutylėti galimi pasirinkimai/pilnai neatskleista tiesa ir pan. Bet ką aš turiu langų užsakymuose, sutartyje, specifikacijose? Atitinkamo profilio langai su Swisspacer tarpine, atitinkamų Uw, RauFipro. Dėl profilio aukščio dar įdomesnė situacija. Buvau kažkur (gal net šiame forume) nuskaitęs nuotrupą, kad reikia rinktis 86 profilį, o ne 72. Ir ką jūs manot? Tokius ir užsakiau - 86 profilio langus. Tai paneikit dabar, kad pas mane ne tokie langai? Aišku, kad tokie - būtent 86. Bet 86 mm storio, o ne aukščio! Juokas pro ašaras. Kad kas man būtų pasakęs, kad šie profiliai yra būtent 86 mm storio, tai aš būčiau patikslinęs, kad noriu tokio aukščio, o ne storio profilio.
Kiti niuansai. Langai sumontuoti, tolimesni darbai sustyguoti savaičių tikslumu, tuoj tinkavimas, po jų fasadai, tai įsivaizduokite, jeigu dabar pradedu kovą dėl langų, tai reiškia minimum 6-9 mėnesiai viskas stoja dėl ekspertizių ar langų pakeitimo. Dar daugiau, jeigu po visų šių kryžiaus kelių paaiškėja, kad taip, profiliai ne tie, bet jų skirtumas pagal šiluminį laidumą yra ~0,05 ar 0,10 Uw. Nu ir ką, suėsti pusė metų, moralinis pasitenkinimas, kad įrodei tiesą ir įsikėlimas į namą nusikelia metams. Kaip perspektyva? Aišku, teoriškai galiu reikalauti netiesioginių nuostolių atlyginimo (prarastos naudos piniginė vertė), t.y. kaip aš vertinu gyvenimo sąlygas name, į kurį negalėjau įsikelti dėl langų gamintojo kaltės, lyginant su gyvenimu bute, miegamajame rajone šiuo metu ir viską vertinu pinigine verte. Ir turiu mane kankinančią bylą, kuri mane atitraukia nuo tiesioginio darbo ir bylų, kuriose aš matau didesnę prasmę nei 0,10 Uw. O dar rezultate užsiraunu ant teisėjos, kuriai šimtas metų mano nuoskauda dėl šaltesnių langų ir kuri bylą išnagrinės pagal principą - gi niekas nemirė ir mirtinai nesušalo, tai kokie čia nuostoliai..kaip toks variantas?
Aišku, gal situaciją matyčiau kitaip, jeigu tie langai būtų visiškas blogis, bet realiai aš bent tikiuosi, kad jie yra aukštos kokybės langai. Kad deja tai nėra geriausi įmanomi langai - gaila, nes tokia buvo siekiamybė, bet kiek ta siekiamybė pasiteisino kituose namo statybos etapuose? Jeigu visur išreikalavote maksimumą, visur išspaudėte A ar A+ klasę ir kliūna tik langai - dar apmaudžiau ir jau galbūt verta kilti į kovą.
Tikiuosi atsakiau ir bent kol kas ENTT ant manęs nesiųsit:)) Sorry, kad teko išsiplėsti. Visi, statę sau namą, galėtų knygą parašyti..