Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 37

Kol kas tikslių kainų nežinau, bet vienos firmos atstovas iš galvos sakė, kad paprasta Rehau tarpinė kainuoja apie 2 eurus, o PHZ tarpinė - apie 5 eurus už metrą su darbu. Mano atveju varstomų langų perimetras 36,75 m. Čia skaičiavau iki profilio išorės. Tebūnie 35 metrai iki profilio vidaus, kainos skirtumas tarp tarpinių - 3 eurai. Vadinasi vien dėl tos tarpinės sutaupė apie 105 eurus, o kadangi aš tik paprastas pirkėjas, o ne tuo užsiimanti firma, tai jiems sutaupymas galėjo kainuoti ir kokius 140 eurų (o tai jau 500 Lt). Visai solidi suma.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 03 30, 11:32)
Jei pagamino ne tuos langus (idejo ne tuos paketus, remelius) - kviesčiausi ir lai išsiveža paketus, atveža ir sumontuoja reikalingus.

O tai galvoji, kad langai taip paprastai pakeičiami? Man sugadintų visą vidaus apdailą ir dar išorė gali nukentėti: palangės, tinkavimas, sandarinimas, anokraščiais, Meldorfer plytelės, lauko apdaila ir t.t. Čia jau būtų renovavimas, o kur garantija, kad viską pavyktų vėl gerai užsandarinti ir be šalčio tiltų sudėti. O darbų kaina gali siekti ir 30 000 eurų.

Labai blogai, kad taip nepasielgiau tada, kad langus tik atvežė statyti. Tuomet juos buvo galima lengvai išimti ir liepti išsivežti. Ir į laboratoriją bandymams buvo galima nuvežti. Bet tada dar tiek apie langus nežinojau, kiek žinau dabar. Jei būčiau tiek žinojęs, šitie langai mano name nestovėtų. Ir iš viso jokie PVC langai nestovėtų. Būčiau susidėjęs medinius. Bet tada tiek apie langus nežinojau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 kovo 2016 - 11:49
Tai kalba eina apie paketu (su atatinkamais remeliais) pakeitima. Tam jokios apdailos gi netrukdo.
Išims stiklajuostes ir pakeis paketa.
Tai negi sumontavus langus ju nesureguliavo, ir nesimatė, kad jie nesureguliuojami? doh.gif
Kaip ivyko darbu (langu) priėmimas? ir t.t

QUOTE(cibulis @ 2016 03 30, 10:53)

O tai galvoji, kad langai taip paprastai pakeičiami? Man sugadintų visą vidaus apdailą ir dar išorė gali nukentėti: palangės, tinkavimas, sandarinimas, anokraščiais, Meldorfer plytelės, lauko apdaila ir t.t. Čia jau būtų renovavimas, o kur garantija, kad viską pavyktų vėl gerai užsandarinti ir be šalčio tiltų sudėti. O darbų kaina gali siekti ir 30 000 eurų.

Labai blogai, kad taip nepasielgiau tada, kad langus tik atvežė statyti. Tuomet juos buvo galima lengvai išimti ir liepti išsivežti. Ir į laboratoriją bandymams buvo galima nuvežti. Bet tada dar tiek apie langus nežinojau, kiek žinau dabar. Jei būčiau tiek žinojęs, šitie langai mano name nestovėtų. Ir iš viso jokie PVC langai nestovėtų. Būčiau susidėjęs medinius. Bet tada tiek apie langus nežinojau.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 30, 10:09)

O ką geriau rinktis: pakeisti tą tarpinę ar pakeisti langus su "Swisspacer Ultimate" rėmeliais? Tarpinė duotų papildomą sandarumą ir šiltumą, o su "Swisspacer Ultimate" langai taptų apie 7 proc. šiltesni? Kurį variantą rinktumsi pats: keisti tarpinę ar keisti stiklo paketus su "Swisspacer Ultimate"?

Aš rinkčiausi stiklo paketus nes jų įtaka pamatuota. Ką išloši su pakeistomis tarpinėmis neaišku, bet nemanau, kad bent priartėsi prie to rezultato, kurį siūlo šiltesni stiklo paketų rėmeliai.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 03 30, 12:04)
Tai negi sumontavus langus ju nesureguliavo, ir nesimatė, kad jie nesureguliuojami?  doh.gif
Kaip ivyko darbu (langu) priėmimas? ir t.t

Reguliavo jau 2, jei ne 3 kartus. Atrodo tik sureguliuoja, bet keli langai po kurio laiko ir vėl sunkiai varstomi. Pirmo aukšto langai kuo gražiai darinėjasi, niekur nesikabina. Netgi vitrininiai langai. O antro aukšto du langai prastai darinėjasi. Vienas iš viso baisiai kliūva. Jie neatsisako atvažiuoti dar kartą reguliuoti. Ir šį kartą važiuos ne montuotojas (7 langai), o gamintojas (Lanreta). Gal jie kažką kreivai pagamino, nes antro aukšto trys langai yra praktiškai vienodų matmenų: 1061x1550 mm, 1071x1550 mm ir 1066x1550 mm. Tai gal ką ir sumaišė, bet sako, kad viskas gerai.

Galvojo, kad stiklo paketas kreivai įstatytas. Bandė stiklo paketą kitaip įstatyti. Sureguliavo, langai vaikščiojo pakankamai gražiai. Po kurio laiko ir vėl visas kliūva. Ir būtent šitas langas buvo labiausiai nesandarus. Gal apkaustai prasti, ta prasme silpni ir nelaiko lango svorio. O gal sumaišė lango matmenis keliais mm ir dabar vis kliūva.
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 03 30, 08:41)
Kadangi šiuos forumus skaito ir daug kam prasikaltę langų gamintojų atstovai, šioje erdvėje į ikiteisminio tyrimo niuansus siūlau nesileisti. Jeigu ką domins teorinė ir praktinė nuostolių atlyginimo ar bylų kėlimo langų gamintojams ar kitokio plauko rangovams pusė - galite parašyti AŽ.

Kad leistumėmės į ikiteisminio tyrimo niuansus, reikia pradžiai tą ikiteisminį tyrimą pradėti wink.gif, o kadangi šį forumą "skaito ir daug kam prasikaltę langų gamintojų atstovai" ir jūs apie tai žinot, tai ar tik kartais tuo atstovu ir nebūsit? O ir nikas toks advokatiškas wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 03 30, 12:33)
Kad leistumėmės į ikiteisminio tyrimo niuansus, reikia pradžiai tą ikiteisminį tyrimą pradėti wink.gif, o kadangi šį forumą "skaito ir daug kam prasikaltę langų gamintojų atstovai" ir jūs apie tai žinot, tai ar tik kartais tuo atstovu ir nebūsit? O ir nikas toks advokatiškas wink.gif.

Aš lygiai tą patį galvoju. Jam irgi matot įkišo ne tuos rėmus, jis irgi ne visai patenkintas "Rehau" langais, bet nieko nesiims. Ir nesijaučia apgautas, nors ir lyg advokatas. Bet kreipkitės į jį, padės. Sau padėti negali, bet kitiems padės. Ir pats giria "Rehau" langus. Štai čia yra toks sakinys: Rehau yra vieni labiausiai vertinamu profiliu, savo srities flagmanas, kokybes etalonas. Taip visada buvo ir ilgai dar bus. Tokia nuomone susidariau ir pats, rinkdamasis langus.

Kitame pasisakyme prideda: Išsidūriau, nes savo vizijose taip pat regėjau platesnį rėmą, bet atvyko siauresnis.

Visiškai alogiški sakiniai ir teigiai. Gerbiamasis, prašome išsklaidyti mano ir Minto abejones. Virš jūsų pakibo korupcijos šešėlis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 kovo 2016 - 13:02
Ką tik kalbėjau su viena firma, kaip keičiasi stiklo paketo kaina, jei dedame paprastą "Swisspacer" ir "Swisspacer Ultimate". Apytiksliai vienos kameros stiklo paketas, kurios plotas 1 kv. metras, bus brangesnis 1,70 euro. Mano langai dviejų kamerų, vadinasi "Swisspacer Ultimate" už paprastus "Swisspacer" yra brangesni 3,40 euro. Mano langų stiklo plotas - 24,25 kv. metrai. Galutinė suma išeina apie 82,45 euro. Pridėjus ir vidurinę tarpinę apie 105-140 eurų, turime apie 200 eurų (arba apie 700 Lt). Ne tokia ir menka suma. O kas žino kaip yra su apkaustais ar kitomis langų detalėmis. Gal dar kažko neįdėjo. Štai puikus pavyzdys, kaip lengvai langų pardavėjai gali padaryti "nuolaidą".

Dar aš savo sąskaita keičiau tą metalo kardą lange. Lygtai apie 1000 Lt kainavo darbas su stiklo pluošto kardu. O jei būtų iš karto informavę, tai būtų kainavęs tik stiklo pluoštas be papildomo darbo. Dar vienas mano kišenės palengvinimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 kovo 2016 - 13:45
Visos sudėtinės dalys, komplektuojančios nurodomos specifikacijoje, užsakymo sutartyje.
Jei kas ne taip - visos pretenzijos g-tojui (arba pardavėjui).
O kiek tas negeležinis kardas "pašiltino" langą?

QUOTE(cibulis @ 2016 03 30, 12:37)
Ką tik kalbėjau su viena firma, kaip keičiasi stiklo paketo kaina, jei dedame paprastą "Swisspacer" ir "Swisspacer Ultimate". Apytiksliai vienos kameros stiklo paketas, kurios plotas 1 kv. metras, bus brangesnis 1,70 euro. Mano langai dviejų kamerų, vadinasi "Swisspacer Ultimate" už paprastus "Swisspacer" yra brangesni 3,40 euro. Mano langų stiklo plotas - 24,25 kv. metrai. Galutinė suma išeina apie 82,45 euro. Pridėjus ir vidurinę tarpinę apie 105-140 eurų, turime apie 200 eurų (arba apie 700 Lt). Ne tokia ir menka suma. O kas žino kaip yra su apkaustais ar kitomis langų detalėmis. Gal dar kažko neįdėjo. Štai puikus pavyzdys, kaip lengvai langų pardavėjai gali padaryti "nuolaidą".

Dar aš savo sąskaita keičiau tą metalo kardą lange. Lygtai apie 1000 Lt kainavo darbas su stiklo pluošto kardu. O jei būtų iš karto informavę, tai būtų kainavęs tik stiklo pluoštas be papildomo darbo. Dar vienas mano kišenės palengvinimas.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 30, 12:59)
Aš lygiai tą patį galvoju. Jam irgi matot įkišo ne tuos rėmus, jis irgi ne visai patenkintas "Rehau" langais, bet nieko nesiims. Ir nesijaučia apgautas, nors ir lyg advokatas. Bet kreipkitės į jį, padės. Sau padėti negali, bet kitiems padės. Ir pats giria "Rehau" langus. Štai čia yra toks sakinys: Rehau yra vieni labiausiai vertinamu profiliu, savo srities flagmanas, kokybes etalonas. Taip visada buvo ir ilgai dar bus. Tokia nuomone susidariau ir pats, rinkdamasis langus.

Kitame pasisakyme prideda: Išsidūriau, nes savo vizijose taip pat regėjau platesnį rėmą, bet atvyko siauresnis.

Visiškai alogiški sakiniai ir teigiai. Gerbiamasis, prašome išsklaidyti mano ir Minto abejones. Virš jūsų pakibo korupcijos šešėlis.

Na, ką aš galiu pasakyti. Vaizduotės trūkumu jūsų su Mintu tikrai neapkaltinsi:) Aš mat langų atstovas.. tikriausiai todėl klausinėju, kaip šiltinti angokraščius, kaip prilieti grindis prie langų ir pan.
Nekalbėti viešai neturėjau mintyje nekritikuoti langų gamintojų. Toli gražu. Tą būtina daryti ir kuo daugiau, tuo geriau. Jeigu nuo kažko neapsisaugojome patys, gal padėsime bet kitiems. Aišku, tai nebūtų labai lietuviška savybė, bet vis gi. Aš turėjau mintyje diskusiją, kurioje vieni kalba apie tai, kaip jie kels kažkam bylą, o kiti pradeda atkalbinėti, kad girdi tu tokio įrodymo neturi ar anokio, kad yra tokių kliūčių ir dar anokių, tai kaip jūs manote, kam paslaugą darytume? Jeigu vis dar nesupratote, galvokite kaip norite, bet daugiau šiai diskusijai neprovokuokite:)
Dėl mano patirties. Taip, turiu Rehau langus ir taip, manau, kad kažkurioje vietoje, o gal net keliose esu apgautas/suklaidintas/nutylėti galimi pasirinkimai/pilnai neatskleista tiesa ir pan. Bet ką aš turiu langų užsakymuose, sutartyje, specifikacijose? Atitinkamo profilio langai su Swisspacer tarpine, atitinkamų Uw, RauFipro. Dėl profilio aukščio dar įdomesnė situacija. Buvau kažkur (gal net šiame forume) nuskaitęs nuotrupą, kad reikia rinktis 86 profilį, o ne 72. Ir ką jūs manot? Tokius ir užsakiau - 86 profilio langus. Tai paneikit dabar, kad pas mane ne tokie langai? Aišku, kad tokie - būtent 86. Bet 86 mm storio, o ne aukščio! Juokas pro ašaras. Kad kas man būtų pasakęs, kad šie profiliai yra būtent 86 mm storio, tai aš būčiau patikslinęs, kad noriu tokio aukščio, o ne storio profilio.
Kiti niuansai. Langai sumontuoti, tolimesni darbai sustyguoti savaičių tikslumu, tuoj tinkavimas, po jų fasadai, tai įsivaizduokite, jeigu dabar pradedu kovą dėl langų, tai reiškia minimum 6-9 mėnesiai viskas stoja dėl ekspertizių ar langų pakeitimo. Dar daugiau, jeigu po visų šių kryžiaus kelių paaiškėja, kad taip, profiliai ne tie, bet jų skirtumas pagal šiluminį laidumą yra ~0,05 ar 0,10 Uw. Nu ir ką, suėsti pusė metų, moralinis pasitenkinimas, kad įrodei tiesą ir įsikėlimas į namą nusikelia metams. Kaip perspektyva? Aišku, teoriškai galiu reikalauti netiesioginių nuostolių atlyginimo (prarastos naudos piniginė vertė), t.y. kaip aš vertinu gyvenimo sąlygas name, į kurį negalėjau įsikelti dėl langų gamintojo kaltės, lyginant su gyvenimu bute, miegamajame rajone šiuo metu ir viską vertinu pinigine verte. Ir turiu mane kankinančią bylą, kuri mane atitraukia nuo tiesioginio darbo ir bylų, kuriose aš matau didesnę prasmę nei 0,10 Uw. O dar rezultate užsiraunu ant teisėjos, kuriai šimtas metų mano nuoskauda dėl šaltesnių langų ir kuri bylą išnagrinės pagal principą - gi niekas nemirė ir mirtinai nesušalo, tai kokie čia nuostoliai..kaip toks variantas?
Aišku, gal situaciją matyčiau kitaip, jeigu tie langai būtų visiškas blogis, bet realiai aš bent tikiuosi, kad jie yra aukštos kokybės langai. Kad deja tai nėra geriausi įmanomi langai - gaila, nes tokia buvo siekiamybė, bet kiek ta siekiamybė pasiteisino kituose namo statybos etapuose? Jeigu visur išreikalavote maksimumą, visur išspaudėte A ar A+ klasę ir kliūna tik langai - dar apmaudžiau ir jau galbūt verta kilti į kovą.
Tikiuosi atsakiau ir bent kol kas ENTT ant manęs nesiųsit:)) Sorry, kad teko išsiplėsti. Visi, statę sau namą, galėtų knygą parašyti..
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 03 30, 13:37)
Sorry, kad teko išsiplėsti.

Na baik, tai toli gražu nepanašu į paklodę kurias turėtumei būti įpratęs spauzdinti wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 03 30, 14:37)
Na, ką aš galiu pasakyti. Vaizduotės trūkumu jūsų su Mintu tikrai neapkaltinsi:) Aš mat langų atstovas.. tikriausiai todėl klausinėju, kaip šiltinti angokraščius, kaip prilieti grindis prie langų ir pan.
Nekalbėti viešai neturėjau mintyje nekritikuoti langų gamintojų. Toli gražu. Tą būtina daryti ir kuo daugiau, tuo geriau. Jeigu nuo kažko neapsisaugojome patys, gal padėsime bet kitiems. Aišku, tai nebūtų labai lietuviška savybė, bet vis gi. Aš turėjau mintyje diskusiją, kurioje vieni kalba apie tai, kaip jie kels kažkam bylą, o kiti pradeda atkalbinėti, kad girdi tu tokio įrodymo neturi ar anokio, kad yra tokių kliūčių ir dar anokių, tai kaip jūs manote, kam paslaugą darytume? Jeigu vis dar nesupratote, galvokite kaip norite, bet daugiau šiai diskusijai neprovokuokite:)
Dėl mano patirties. Taip, turiu Rehau langus ir taip, manau, kad kažkurioje vietoje, o gal net keliose esu apgautas/suklaidintas/nutylėti galimi pasirinkimai/pilnai neatskleista tiesa ir pan. Bet ką aš turiu langų užsakymuose, sutartyje, specifikacijose? Atitinkamo profilio langai su Swisspacer tarpine, atitinkamų Uw, RauFipro. Dėl profilio aukščio dar įdomesnė situacija. Buvau kažkur (gal net šiame forume) nuskaitęs nuotrupą, kad reikia rinktis 86 profilį, o ne 72. Ir ką jūs manot? Tokius ir užsakiau - 86 profilio langus. Tai paneikit dabar, kad pas mane ne tokie langai? Aišku, kad tokie - būtent 86. Bet 86 mm storio, o ne aukščio! Juokas pro ašaras. Kad kas man būtų pasakęs, kad šie profiliai yra būtent 86 mm storio, tai aš būčiau patikslinęs, kad noriu tokio aukščio, o ne storio profilio.
Kiti niuansai. Langai sumontuoti, tolimesni darbai sustyguoti savaičių tikslumu, tuoj tinkavimas, po jų fasadai, tai įsivaizduokite, jeigu dabar pradedu kovą dėl langų, tai reiškia minimum 6-9 mėnesiai viskas stoja dėl ekspertizių ar langų pakeitimo. Dar daugiau, jeigu po visų šių kryžiaus kelių paaiškėja, kad taip, profiliai ne tie,  bet jų skirtumas pagal šiluminį laidumą yra ~0,05 ar 0,10 Uw. Nu ir ką, suėsti pusė metų, moralinis pasitenkinimas, kad įrodei tiesą ir įsikėlimas į namą nusikelia metams. Kaip perspektyva? Aišku, teoriškai galiu reikalauti netiesioginių nuostolių atlyginimo (prarastos naudos piniginė vertė), t.y. kaip aš vertinu gyvenimo sąlygas name, į kurį negalėjau įsikelti dėl langų gamintojo kaltės, lyginant su gyvenimu bute, miegamajame rajone šiuo metu ir viską vertinu pinigine verte. Ir turiu mane kankinančią bylą, kuri mane atitraukia nuo tiesioginio darbo ir bylų, kuriose aš matau didesnę prasmę nei 0,10 Uw. O dar rezultate užsiraunu ant teisėjos, kuriai šimtas metų mano nuoskauda dėl šaltesnių langų ir kuri bylą išnagrinės pagal principą - gi niekas nemirė ir mirtinai nesušalo, tai kokie čia nuostoliai..kaip toks variantas?
Aišku, gal situaciją matyčiau kitaip, jeigu tie langai būtų visiškas blogis, bet realiai aš bent tikiuosi, kad jie yra aukštos kokybės langai. Kad deja tai nėra geriausi įmanomi langai - gaila, nes tokia buvo siekiamybė, bet kiek ta siekiamybė pasiteisino kituose namo statybos etapuose? Jeigu visur išreikalavote maksimumą, visur išspaudėte A ar A+ klasę ir kliūna tik langai - dar apmaudžiau ir jau galbūt verta kilti į kovą.
Tikiuosi atsakiau ir bent kol kas ENTT ant manęs nesiųsit:)) Sorry, kad teko išsiplėsti. Visi, statę sau namą, galėtų knygą parašyti..

jus tiesiogine prasme "isdure" visi Rehau profiliai kiek pamenu is katalogu yra butent 86mm plocio, skirtumas yra tik profilio aukstyje 72 mm, 86 mm - varcios vel keliu variantu buna. Kazkaip bijote ar nenorite sakyti is kur pirkote langus, gal jau paviesinkite tuos pardavejus.
Atsakyti
man Aulaukis gamino rehau langus, neturiu kuo skustis, kokybiški atrodo
iškart pasakė kur bus armuotė
užsakinėdamas bandžiau išsaiaškint kokio aukščio bus profilis, gavau profilio pjūvį kad bus 72mm aukščio, o dėl 86mm atsakė kad čia durų profilis smile.gif
ir šiaip nžn ar bučiau 86 aukščio dėjęs, ir taip langų įstiklintas plotas sumažėjo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuzs: 30 kovo 2016 - 15:01