Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 37

Mano galva, nauda pajaust sunkiai imanoma, nors skamba gražiai. Laboratoriškai turbut suskaičiuota, kad kazkokius lango parametrus pagerina kažkiek (kaip ir pats Geneo sutaupo iki 86 proc šilumos smile.gif
Gumos juosta, dalinanti šaltą lango kamerą i 2 dalis

QUOTE(cibulis @ 2016 03 29, 11:55)
Turiu tokį klausimą dėl langų. Pasirodo, kad Rehau Geneo PHZ iš gamyklos išvažiuoja su paprasta vidurine tarpine. Specialią kamerinę tarpine dėl kurios Geneo MD Plus tampa Geneo PHZ langu deda ne gamykloje Vokietijoje, o vietoje Lietuvoje. Štai kaip atrodo  ta PHZ tarpinė.

Mano atveju ją keistų ne gamykloje, o jau sumontose languose. Sakė, kad nėra labai sunku pakeisti, bet kartais pasitaiko, kad pakeista tarpinė iššoka iš profilio. Man kilo mintis ar verta ją keisti, ar palikti esamą paprastą tarpinę? Ką papildomai langui gali duoti ta stora PHZ kamerinė tarpinė? Ar verta keisti, ar geriau nekeisti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 29 kovo 2016 - 13:26
Su šitais Rehau Geneo PHZ langais kažkokia mistika. Pasirodo, jei užsakai aukštesnį 86 mm profilį, kuris būtent ir yra sertifikuotas pasyvių namų institute, ir jei perki baltą profilį, tai ta kamerinė vidurinė tarpinė bus įdėta dar gamykloje. O jei perki ne 86 mm aukščio ir ne baltą profilį, tai bus ne kamerinė tarpinė. Tas Rehau - visiškai šūdinas profilis. Jei būčiau žinojęs, kad jų langas surenkamas vos ne eiliniame garaže (juk gamykla ne viską iš karto pagamina), tai tikrai nebūčiau pirkęs šitų niekam tikusių langų. O dar tie metalo kardai viduje. Kommerling savo langus gamina tik gamykloje, o ne palieka garažiniams improvizuoti. Bet vis tiek mediniai langai yra Nr.1. Jei būtų galimybė, dabar dėčiau tik medinius. Ir jokio šūdino Rehau niekada nedėčiau ir kitiems nerekomenduoju. Tai visiškas pasityčiojimas iš kliento.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2016 03 29, 12:49)
Užtenka tiek kiek limpa. Ten po spaudimu betonas šiek tiek injektuojasi į eps plyšius tarp burbuliukų.  Atplėšti nepavyktų niekaip, net po šalčio ciklų. Išbandyta.
Dvišlaitis. Trikampius frontonus reikėjo iš viršaus lentomis pridengti norint prilaikyti betoną vietoje. Kampui iki 20 laipsnių net nereikia lentų. Klojinius montavo sava brigadėlė.

Fantastika!

Reiškia jūs išvengėt mūrininkų ir polistirolo klijuotojų paslaugų. O kur dar sutaupytos medžiagos, vidaus tinkas, mūro skiedinys, polistirolo klijai. Belieka tik išorę nuarmuoti ir uždažyti.

Tai gal su mediniu stogu irgi nesismulkinot? Tiesiog užliejot betonu ir sandaru ir termomasė iš visų pusių. Belieka tik eps'su ir notumine danga stogą apklijuoti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 29, 13:49)
Su šitais Rehau Geneo PHZ langais kažkokia mistika. Pasirodo, jei užsakai aukštesnį 86 mm profilį, kuris būtent ir yra sertifikuotas pasyvių namų institute, ir jei perki baltą profilį, tai ta kamerinė vidurinė tarpinė bus įdėta dar gamykloje. O jei perki ne 86 mm aukščio ir ne baltą profilį, tai bus ne kamerinė tarpinė. Tas Rehau - visiškai šūdinas profilis. Jei būčiau žinojęs, kad jų langas surenkamas vos ne eiliniame garaže (juk gamykla ne viską iš karto pagamina), tai tikrai nebūčiau pirkęs šitų niekam tikusių langų. O dar tie metalo kardai viduje. Kommerling savo langus gamina tik gamykloje, o ne palieka garažiniams improvizuoti. Bet vis tiek mediniai langai yra Nr.1. Jei būtų galimybė, dabar dėčiau tik medinius. Ir jokio šūdino Rehau niekada nedėčiau ir kitiems nerekomenduoju. Tai visiškas pasityčiojimas iš kliento.

As manau, kad jusu komentaras apie Rehau profilius yra pernelyg apibendrinantis ir netgi klaidinantis. Rehau yra vieni labiausiai vertinamu profiliu, savo srities flagmanas, kokybes etalonas. Taip visada buvo ir ilgai dar bus. Tokia nuomone susidariau ir pats, rinkdamasis langus. Netgi tie langu gamintojai, kurie siu profiliu negamina (tiksliau - nera Rehau dileriai), apie juos negali pasakyti blogo zodzio. Vieno atstovo zodziai: Veka ir Komerling yra kaip BMW ir Mercedesas, o Rehau - Bentley. Tikriausiai supratote. Jusu kritika Rehau profiliams paremta jusu vienetiniu pavyzdziu, todel daryti is to apibendrinima, minint garaziukus ir rudus daiktus yra neatsakinga. Galbut jusu atveju susidejo netinkamas dilerio poziuris i klienta + klaida gamyboje + perdetas kliento krapstymasis ties 0,00001 Uw = vieno asmens nuomone. Kur straipsniai? Klientu atsiliepimai? Negiami Rehau vertinimai? Kritika del esa ne gamykloje montuojamu tarpiniu? Jeigu to nera pateikiama kartu su gaminio pavadinimu š..., tai toks ivertinimas nera rimtas. Nieko pikto, tiesiog tokia nuomone.
P.s. Taip, pas mane Rehau profiliai. Rinktasi ilgai ir nuobodziai, skaityta daugybe atsiliepimu, lyginti parametrai, kaina, bet aisku ne iki tokio lygio kaip gamykloje dedama tarpine.
Atsakyti
va dabar tai prasides...
Atsakyti
Šnd dar antradienis

QUOTE(madwifi @ 2016 03 29, 18:31)
va dabar tai prasides...

Atsakyti
O man po Cibulio atsiliepimu susiaurejo langu pasirinkimas,kaip ir duru lotuliukas.gif .Jeigu dar kas nors isbrokys pora gamintoju,nebeturesiu is ko rinktis.
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 03 29, 19:27)
As manau, kad jusu komentaras apie Rehau profilius yra pernelyg apibendrinantis ir netgi klaidinantis. Rehau yra vieni labiausiai vertinamu profiliu, savo srities flagmanas, kokybes etalonas. Kur straipsniai? Klientu atsiliepimai? Negiami Rehau vertinimai? Kritika del esa ne gamykloje montuojamu tarpiniu? Jeigu to nera pateikiama kartu su gaminio pavadinimu š..., tai toks ivertinimas nera rimtas. Nieko pikto, tiesiog tokia nuomone.

O jūs esmę supratote? Kaip gali "Rehau" į savo lango flagmaną "Geneo PHZ" tarpinę montuoti ne gamykloje, o leisti tai daryti garažiniams. Totalus briedas. Čia lygiai tas pats, kas duotu tau Bentley detales ir lieptų pačiam susirinkti mašiną. Bent jau variklį ar pakabą. Ir ką - čia kokybė? Čia visiškas briedas.

Aš langus pirkau iš "7 langų". Tie juos užsakė iš Kauno "Lanretos", pastaroji užsakė iš Vilniaus "Lanretos". Būtent Vilniuje ir pagamino, tada langus nuvežė į Kauną, palaikė kelis mėnesius ir vėl atvežė į Vilnių montavimui. Absurdas. Visiškas, nors čia ne mano reikalas, jei nori, gali ir per Niujorką vežti. Bet esmė kitur.

Pamenat pasakau, kad ant langų suklijuotų lipdukų Uw vertės neatitiko užsakyme pateiktų Uw verčių. Kauno "Lanreta" aiškino, kad vadybininkai ofise Uw vertes skaičiuoja su vokiška Rehau programa, o gamyba Vilniuje - su lietuviška. Kalbėjau su vienu meistru iš Vilniaus "Lanretos". Pasakė, kad tai visiška nesąmonė. Jie visi naudojasi viena ir ta pačia Uw langų skaičiavimo programa. O neatitikimas buvo todėl, kad gamyba nežinojo, kokie bus stiklo paketai, todėl paėmė bet kokį greičiausiai labiausiai einamą paketą ir su juo suskaičiavo. Jie visi apie mano atvejį žino daugiau nei reikia, bet visi bijo pasakyti tiesą.

Kitas dalykas ta tarpinė. Prieš beveik du metus, kai pjausčiau rėmą ir "Rehau" klausiau, kodėl skiriasi tarpinės, tai "Rehau" direktorius parašė tokią pastabą. Įsivaizduoji, jau tada matė, kad mano tarpinė visiškai ne Rehau Geneo PHZ, o Rehau Geneo MD Plus profilio, bet malė tą šūdą, t.y. gynė "7 langus", o ne jų prekę įsigijusį klientą.

Kai visas šitas mėšlas išlindo į viešumą, "7 langai" sukūrė naują "Rehau" profilį: "Rehau Geneo MD Plius PHZ". Atstovai tik juokiasi iš tokio profilio ir aiškina, kad tokio negali būti. Lietuvos "Rehau" atstovybė kreipėsi į vokiečius ir norėjo iš jų gauti bandymų protokolą, kad "Rehau Geneo PHZ" gali būti ir su ta siaura tarpine. Vokiečiai pasakė, kad neturi tokių bandymų ir neduos jokio dokumento. Tik po viso šito balagano "7 langai" su Kauno "Lanreta" sutinka pakeisti tą vidurinę tarpine.

O Vilniaus "Lanreta" sako, kad tikrai ne dažnai gamina (bent jau prieš du metus) tokius šiltus langus, todėl jie tikrai negalė pražiopsoti užsakymo ir neįdėti tos vidurinės tarpinės. O kodėl neįdėjo? Greičiausiai todėl, kad sutaupytų pinigų ir atpigintų gaminį. Pasirodo, kad "PHZ" tarpinė yra maždaug 1 euru brangesnė už metrą nei ta paprastą. Taigi jau kokie 60 eurų, o kur dar papildomas darbas. Todėl tos tarpinės nepakeitimas gaminį galėjo atpiginti kokiais 100-150 eurų. Tikslios kainos nežinau, atstovai negalėjo, o greičiausiai nenorėjo pasakyti.

Be to patys meistrai, kurie deda tą tarpinę ne kartą yra sakę, kad tos darbas yra kvailas: išimti vieną jau gamykloje įdėtą tarpinę ir ją pakeisti kita, geresne. Klausė kodėl gamykla nededa? Atsakymo nėra. O nededa todėl, kad taip pigiau gaminti, taip gamybos linijos yra sustyguotos. Tai ar čia geras požiūris į aukščiausios kokybės "Rehau Geneo PHZ" profilį? Man atrodo, kad čia visiška nesąmonė.

Ir kai man kilo klausimas dėl langų Uw verčių, tai Lietuvos "Rehau" atsisakė jas pateikti. Atsieit aš langus pirkau per "7 langus", todėl nesu jų klientas ir Uw verčių negausiu. Nors kol nebuvo viso to kivirčo, tai krūvą skaičiavimų ir būtent tiesiai Lietuvos "Rehau" siuntė.

Ir kuomet negavau iš Lietuvos "Rehau" skaičių, susisiekiau su vokiečiais, bet nenurodžiau iš kur esu. Tik problemą įvardijau. O tie: jei nesakysi iš kokios šalies esi, įtrauksiu tave į spamą. Teko pasakyti. Tada vokiečiai visą medžiagą persiuntė Lietuvai, o tie ir toliau mane ignoruoja. Tai čia tavo Bentley? Aš tai manau, kad čia supuvęs Zaporožietis. Tai save gerbianti kompanija neturėtų elgtis, o dabar visi kartu dursto mane ir tu sakai, kad aš pirkau Benley. O kur dar tie metaliniai kardai lange, nesandarumai, peršalimai.

Jei būčiau pirkęs medinius langus, nebūtų jokių metalinių kardų, nebūtų abejonės ar į profilį įdėjo ar neįdėjo EPS juostų ir t.t. O be to mediniai langai daug geriau laiko apkrovas ir nesikraipo nuo saulės šilumos. Jie viskuo pranašesni išskyrus kainą.
Papildyta:
QUOTE(Brella @ 2016 03 29, 19:58)
O man po Cibulio atsiliepimu susiaurejo langu pasirinkimas,kaip ir duru  lotuliukas.gif  .Jeigu dar kas nors isbrokys pora gamintoju,nebeturesiu is ko rinktis.

Kokius išbraukei iš savo sąrašo ir ką žadi rinktis?
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2016 03 29, 10:50)
Kai dar kazkada Flaminta prekiavo Austrflammu  yra  teke pastatyti keleta ju kapsulyciu .Kazkoiu keramoto trukinejimu mano praktikoje nepasitaike .
Protingai eksplotuojat viskas su ja gerai .

Labai protingai, nes 2mm sienelės nemėgsta kaitrių malkų wink.gif Žodžiu skaitykite instrukciją: pakūrenate 2-3val. gesinkite ir duokite atvėsti...
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 03 29, 19:27)
Taip, pas mane Rehau profiliai. Rinktasi ilgai ir nuobodziai, skaityta daugybe atsiliepimu, lyginti parametrai, kaina, bet aisku ne iki tokio lygio kaip gamykloje dedama tarpine.

Kokį konkrečiai profilį įsidėjai?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 29, 20:30)
O jūs esmę supratote? Kaip gali "Rehau" į savo lango flagmaną "Geneo PHZ" tarpinę montuoti ne gamykloje, o leisti tai daryti garažiniams. Totalus briedas. Čia lygiai tas pats, kas duotu tau Bentley detales ir lieptų pačiam susirinkti mašiną. Bent jau variklį ar pakabą. Ir ką - čia kokybė? Čia visiškas briedas.

Reiktų duoti VGTU studentams užduotį ištirti Lietuvoje parduodamų langų profilių deklaruojamas ir realias Uf vertes.

Įtariu būtų dar ne vienas "dyzelgate'as" smile.gif

Gal Rehau Geneo PHZ profiliai yra puikūs, tik vietiniai atstovai yra sukčiai.

Kaip matau statybų sektoriuje pasitikėti neįmanoma niekuo, todėl arba geriau nežinoti arba statyti pačiam.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 29, 20:46)
Kokį konkrečiai profilį įsidėjai?

Rehau Geneo MD Plus su Swisspacer tarpine, 72 mm aukscio profilis. Del pastarojo issiduriau taip pat, tai sia prasme mes likimo broliai. Problema spresiu uzleisdamas maziau NEPS ant remo. Del kitu niuansu as ginklu negalandu, nors neabejoju, kad vienas is tu ginklu, t.y. kardas, sumontuotas ir mano 3.60 m plocio vitrinoje.
Papildyta:
QUOTE(gllop @ 2016 03 29, 20:46)
Labai protingai, nes 2mm sienelės nemėgsta kaitrių malkų wink.gif Žodžiu skaitykite instrukciją:  pakūrenate 2-3val. gesinkite ir duokite atvėsti...

Cia rimtai ar juokiates?
Atsakyti