QUOTE(zeng @ 2016 03 28, 22:57)
Pas mane sienos 30cm neoporas, po pamato plokšte 35cm, stogas 40cm neoporas + 4cm PIR. Langai gal tik pas mane šiltesni - 4 stiklų visur išskyrus pietines vitrinas. Smartwin, išskyrus 2 berėmius langus (Bango išpildymas, kaip ir sienų bei stogo sprendimas). Namuose palaikome 23 laipsnius (abu su žmona šiltamėgiai).
Kaip supratu namą apšiltinote stipriau nei skaičiuotą ar aš klystu? Arba kokius galutinius skaičius rodė PHPP? Kiek realiai kainuoja namo šildymas? Gal turite tokius skaičius?
Papildyta:
4 paras šilumos siurblį jau laikau išjungęs (vandenį ruošia ne geoterminis siurblys, pas mane Nilan Compact P Geo įrenginys).
Jei gerai suprantu, tai šitas Nilan ir geoterminis, ir rekūpas vienu metu. Ar pasiteisino toks įrenginys? Kiek pamenu jis brangus buvo?
Papildyta:
Be to, kol kas seku tik rekupo sanaudas (jame sėdi ir šalinamo oro šilumą karšto vandens ruošimui naudojantis šilumos siurbliukas).
O šito Nilan rekuperatorius ploktštelinis išeina? Kokios sąnaudos, kokias temperatūras pučia ar daug elektros prisuka?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2016 03 28, 22:12)
Tuomet 4500kWh-200kWh*6mėn=3300kWh
3300kWh/5.1COP=650kWh
Bet elektros buitinėms reikmėms greičiausiai mažiau naudosi, tai daugiau teks darbo šilumos siurbliui.
3300kWh/5.1COP=650kWh
Bet elektros buitinėms reikmėms greičiausiai mažiau naudosi, tai daugiau teks darbo šilumos siurbliui.
O kaip su orkaitės ar žmonių išskiriama šiluma? Ar dėl maisto ruošos šildymo sąnaudos dar labiau nesumažės?