Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 37

QUOTE(mintas @ 2016 03 24, 22:20)
jei ne pasyvių namų turėtojų mintys irgi užskaitomos, tai mano manymu, geriausias oro padavimas yra po grindimis, arba tuo pačiu kaminu, blogiausias - imti orą iš patalpų vidaus.

Ar paduoti orą per tą patį kaminą, ar per grindis, manau vos ne tas pats. Abiem atvejais  papildomo šilumos tiltelio galimybė minimali. Vienu atveju oras paduodamas po grindimis už apšiltinimo sluoksnio, kitu atveju per kaminą, per kurį išmetami dūmai paduodamą orą šiek tiek sušildys, o židiniui neveikiant vis tiek ten vaikščios šaltas oras, tai ar per vieną skylę, ar per dvi, mažas skirtumas.

Galvoju panasiai, t.y. kad didelio skirtumo nera. Aisku, jeigu labai jau pagal fizika, tai saltas oras leidziasi zemyn, kas lyg ir reikstu, kad per kamina salcio bus prigaudyta daugiau, nei per padavima grindyse. Kita vertus kamine galima padaryti "juska", kuri, nenaudojant zidinio, salto oro pratekejima blokuos.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2016 03 24, 22:30)
tingiu tikrint skaiciavimus cia http://krosneles.eu/...ginti-1kg-malku ,
patikesim kad geri. taigi 1kg malku sudegint reikia tik 3m3 oro. tai ar verta pistis ir daryt kazkokius spec oro padavimus? per akis uzteks rekupo tiekaimo oro. sudeginsi tik maza jo dali.

Gal ir neverta, bet taciau problema gali buti ijungus gartrauki. Nesant papildomo oro padavimo, rekupas nespes jo sugeneruoti ir zidinys stipriai prigestu ar pradetu varyti dumus i patalpa. As taip galvoju. Gal praktikoje viskas dega ir viskas ok.
Papildyta:
QUOTE(Adwoco @ 2016 03 24, 23:09)
Galvoju panasiai, t.y. kad didelio skirtumo nera. Aisku, jeigu labai jau pagal fizika, tai saltas oras leidziasi zemyn, kas lyg ir reikstu, kad per kamina salcio bus prigaudyta daugiau, nei per padavima grindyse. Kita vertus kamine galima padaryti "juska", kuri, nenaudojant zidinio, salto oro pratekejima blokuos.
Papildyta:
Gal ir neverta, bet taciau problema gali buti ijungus gartrauki. Nesant papildomo oro padavimo, rekupas nespes jo sugeneruoti ir zidinys stipriai prigestu ar pradetu varyti dumus i patalpa. As taip galvoju. Gal praktikoje viskas dega ir viskas ok.

Kol moderatoriai nepramete manes uz offtopica, gal prie to paties kazkas gali zidinio kapsule parekomenduoti, jeigu ilgai tyrete, lyginote, skaiciavote, t.y. kad man to nereiketu daryti is naujo:)
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 03 24, 23:20)
jei ne pasyvių namų turėtojų mintys irgi užskaitomos, tai mano manymu, geriausias oro padavimas yra po grindimis, arba tuo pačiu kaminu, blogiausias - imti orą iš patalpų vidaus.

Ar paduoti orą per tą patį kaminą, ar per grindis, manau vos ne tas pats. Abiem atvejais  papildomo šilumos tiltelio galimybė minimali. Vienu atveju oras paduodamas po grindimis už apšiltinimo sluoksnio, kitu atveju per kaminą, per kurį išmetami dūmai paduodamą orą šiek tiek sušildys, o židiniui neveikiant vis tiek ten vaikščios šaltas oras, tai ar per vieną skylę, ar per dvi, mažas skirtumas.

mano manymu kaminas gaunas didesnis silumos tiltas. Pvz kaminas astuoniu metru ir diametras 200 (skyles) vedinimo angos eina kaip taisykle aplink ta 200 skyle. Vedinimo angos plotas gaunasi nemenkas,plius ilgis. Palei kamino virsu oras liks nesusiles ir jei dvieju aukstu namas tai skaityk antras aukstas tures salta kamina-silumos tilta kurio sienu kvadratura oi nemenka. O vamzdis,jei imtum tiesiogiai is lauko..,pravedus po grindu siltinimu.. kiek silumos tilto belieka? Pas mane vienasluoksnis kaminas,o oro padavimas is garazo. 4 metrai vamzdzio ilgis. Po siltinimu. beje,net vienasluoksnis kaminas labai mazai ikaista,o apie dvisluoksni tai isvis nera ko sneketi. Aisku dvisluoksnio kamino samotas ties zidinio anga ikaista, teoriskai pasildytu ieinanti ora,bet nedaugiau kaip pirmam aukste. Zinau,kurenau,ciupinejau.
As uz vamzdi po grindim.
Atsakyti
problema gali buti ijungus gartrauki. Nesant papildomo oro padavimo, rekupas nespes jo sugeneruoti ir zidinys stipriai prigestu ar pradetu varyti dumus i patalpa. As taip galvoju. Gal praktikoje viskas dega ir viskas ok.

dėl gartraukio teisybė, bet tik kol neįkaitusi krosnelė. Buvo neblogai pridūminę vieną karta smile.gif. Kai įsidega- nebereguoja į gartraukio įjungimą. Ir aš jau buvau pasidaręs oro padavimą iš išorės, bet "brigadininkas" perkalbėjo ir palaidojau vamzdį. Manau nereikalingas papildomas padavimas, tik nepamiršti gartraukio kol neįkaito smile.gif.
Atsakyti
Jei statote sandaru nama tai zidiniui ar krosneliai pajungimas is lauko butinas .
Daugiau kaip 15metu teko is to duona valgyti ...
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 24, 19:42)
Bandžiau pasakyti, kas yra suskaičiuota praktikoje kituose namuose

kitų namų praktika rodo, kad tiek daug EPS nereikia

Pats pagalvokite ką reikškia terminas "suskaičiuota praktikoje"?
Skaičiavimai yra teorija ar, priešingai, praktika? Ar turite duomenų, kad paskaičiuoti šiluminiai nuostoliai nesutaptų su faktiniais šilumos nuostoliais mažiau nei 25% kokiame nors objekte Lietuvoje? Kokį tikslumą garantuoja skaičiavimas? Ar jau pamiršote kokį fiasko patyrė veikmės skaičiuotojai?
Įtikėjote exel lentele kaip Koranu, pametėte loginį mąstymą. O ten praktiškai neįvertinamos nei žaliuzės, nei kaminas, nei termomasė. Pasirodo, kad ir langų parametrų negalima įvedinėti, nes ten pamestas "kardas" ir dar šimtas smulkmenų iš kurių susideda visuma, pasai padirbinėjami kaip pats išsiaiškinote. Čia reikia labai profesionalaus skaičiuotojo su daugybe priskaičiuotų namų ir vertinimų kaip kompiuteriniai skaičiavimai koreliuoja su faktiniais skaičiais. Nežinau kaip padaryti, kad skaičių nebūtų galima pritempinėti skaičiavimuose. Dabar yra pilnos galimybės kaip tame pasakyme: "kiek bus 2+2? - o kiek reikia?"
Gerai, grįžtame prie jusų namo, kaip pavyzdžio. Kiek ten jums priskaičiavo? 16 kWh/m2A? x 135 m2 = 2160 kWh turėjo užtekti metams.

O kiek sunaudojote šildymui?

QUOTE(cibulis @ 2016 03 23, 12:39)
Šiuo metu mano siurblys vien namo šildymui yra prisukęs apie 900 kWh elektros. COP apie 5,1-5,2. Vadinasi grynai elektros turėjo prisukti apie 4590 kWh.

4590 kWh!

Kažkur galai nesueina. Gerai, namas dar neišdžiūvęs, negyvenamas, cop pagražintas, bet jis ir menkai vėdinamas, temperatūra šiek tiek mažesnė palaikoma, darbininkai dirba, elektrą naudoja.

2160 ir 4590. Nereikia būti matematiku, kad jaustum šio tokį nesutapimą.

Ar pasiteisino skaičiavimai?

Kuriuo dabar skaičium tikėti mums, paprastiems žmonėms - 2160 ar 4590 ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 25 kovo 2016 - 09:37
QUOTE(madwifi @ 2016 03 24, 22:30)
tingiu tikrint skaiciavimus cia http://krosneles.eu/...ginti-1kg-malku ,
patikesim kad geri. taigi 1kg malku sudegint reikia tik 3m3 oro. tai ar verta pistis ir daryt kazkokius spec oro padavimus? per akis uzteks rekupo tiekaimo oro. sudeginsi tik maza jo dali.

Uži... bedegindamas patalpos orą biggrin.gif Židinys paprasčiausiai gali nesikūrenti.

Išorinis oro padavimas + sklendė su silikonine tarpine dėl sandarumo. Sandarus židinys/krosnelė.

Jokie vėjai nesiautės, nes kamine bus vakuumas.
Atsakyti
Na mano praktika rodo, kad neesant papildomu oro padavimo šaltiniu (ir ijungus gartrauki, kuris neveikdamas uzdarytas ne ypač sandaria sklende) - krosnelė jokiu nemalonių siurprizų nedaro.
Aišku, nežinau namo sandarumo lygio, tačiau man jis daugiau nei pakankamas.

QUOTE(tėtis66 @ 2016 03 25, 07:43)
problema gali buti ijungus gartrauki. Nesant papildomo oro padavimo, rekupas nespes jo sugeneruoti ir zidinys stipriai prigestu ar pradetu varyti dumus i patalpa. As taip galvoju. Gal praktikoje viskas dega ir viskas ok.

Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 03 24, 23:15)

Kol moderatoriai nepramete manes uz offtopica, gal prie to paties kazkas gali zidinio kapsule parekomenduoti, jeigu ilgai tyrete, lyginote, skaiciavote, t.y. kad man to nereiketu daryti is naujo:)

Šiltam namui: Heta panorama. Vienareikšmiškai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 03 25, 09:32)
Na mano praktika rodo, kad neesant papildomu oro padavimo šaltiniu (ir ijungus gartrauki, kuris neveikdamas uzdarytas ne ypač sandaria sklende) - krosnelė jokiu nemalonių siurprizų nedaro.
Aišku, nežinau namo sandarumo lygio, tačiau man jis daugiau nei pakankamas.

Mano praktika rodo, jog sandariame name, nesant išorinio oro pritekėjimui ir neatidarius lango židinys/krosnelė gęsta. Tokiame name įjungus gartraukį, normalu jog pradės siurbti orą iš kamino.
Atsakyti
O yra kokiu variantu jei is karto nepasidarai padavimo po grindimis, veliau ji pasidaryt per siena? Ir kad nebutu didelis salcio tiltas?
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2016 03 25, 09:39)
O yra kokiu variantu jei is karto nepasidarai padavimo po grindimis, veliau ji pasidaryt per siena? Ir kad nebutu didelis salcio tiltas?

Dedame plastikinį vamzdį. Sklendę su silikonine tarpine. Izoliuotą gofrą. Žinoma iš lauko groteles, kad varlių neprilįstų, o vamzdį su nuolydžiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gllop: 25 kovo 2016 - 09:46
QUOTE(gllop @ 2016 03 25, 09:35)
Šiltam namui: Heta panorama.  Vienareikšmiškai smile.gif

o kaip Jotul i520, aš tokią nusižiūrėjęs g.gif
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2016 03 25, 09:46)
o kaip Jotul i520, aš tokią nusižiūrėjęs  g.gif

Užteks erdvės temperatūrai sukelti? Kad stiklai nebūtų juodi...
Atsakyti