Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 37

QUOTE(madwifi @ 2016 03 24, 21:12)
kurioj cia vietoj parodei kaip keiciasi namo perkaitimas PRIKLAUSOMAI NUO SILTALO STORIO, t.y. atitvaru varzos ?

Visų skaičiavimų ir kitų dalykų nedėsiu. Ir nieko nenoriu daugiau įrodinėti. Darykit kaip jūs išmanot. Ne mano čia reikalas.

Dar patikslinsiu, kad šito namo atitvarų U yra tokios: sienų - 0,10, stogo 0,08, grindų 0,10. Gautas rezultatas tik 26 kWh. Nėra vertinti šešėliuojantys dalykai, aplinka ir t.t. Tai tipinio projekto skaičiavimai. Akivaizdu, kad norint pasiekti, kad namas vartotų 15 kWh vien padidintų langų neužteks. O ir jų nelabai yra kur didinti. Teks storinti atitivaras, todėl namo perkaitimas pagal PHPP gali tik didėti.

Be to esmė yra ne tik perkaitimas. Skaičiavimų esmė yra teisingo, optimalaus namo sprendimų suradimas. Vieni daro iš akies, kiti pasitikrina popieriuje ir iš anksto sumodeliuoja galimus ir teisingus variantus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 24 kovo 2016 - 21:44
QUOTE(cibulis @ 2016 03 24, 21:20)
Visų skaičiavimų ir kitų dalykų nedėsiu. Ir nieko nenoriu daugiau įrodinėti. Darykit kaip jūs išmanot. Ne mano čia reikalas.

aaa visgi iziurejau ir ten reikiamu skaiciu - taip perkaitimas su siltinimu dideja, jei patalpos NAKTI NEVEDINAMOS, o gyventojai isskiria savo smirdancia siluma. wink.gif Logiska. Bet jei nakti vedinamas, koks namas geriau islaikys ta nakties vesa karsta vasaros diena - storas termosas ar skarbonke? atsakymas turbut aiskus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 24 kovo 2016 - 21:32
QUOTE(madwifi @ 2016 03 24, 20:31)
P.S. gal kas is vietiniu "aktyvistu" - BangaS, Mintas, Vaikis ar kiti turi savo xatu duomenis susivede i phpp skaiciuokle, galetu tiesiog padidint atitvaru varzas ir patikrint perkaitimo duomenis.

Absurdas, bet Cibulis teisus. PHPP meta nesąmones, pagal jį padidinus apšiltinimo sluoksnio storį perkaitimo procentas didėja.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 03 24, 20:50)
Praejusi vasara tai puikiai patvirtino, prie +35

Mano namas praėjusią vasarą buvo perkaitęs, nors apšiltintas ne prasčiau nei tavo, bet tai aišku ne apšiltinimo sluoksnio problema, o absoliutaus mano langų šešėliavimo nebuvime.

Beje, architektūros vardan ir toliau nežadu langų šešėliuoti, o karts nuo karto pajungti grindinį šildymą prie lauko kolektoriaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 24 kovo 2016 - 21:49
QUOTE(madwifi @ 2016 03 24, 21:31)
aaa visgi iziurejau ir ten reikiamu skaiciu - taip perkaitimas su siltinimu dideja, jei patalpos NAKTI NEVEDINAMOS, o gyventojai isskiria savo smirdancia siluma. wink.gif

Kasparas minėjo, kad name turės tik tris varstomus langus. Išvėdins šilumą ir bezdalus kaip reikiant. Nebus jam jokių problemų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 24, 21:53)
Kasparas minėjo, kad name turės tik tris varstomus langus. Išvėdins šilumą ir bezdalus kaip reikiant. Nebus jam jokių problemų.

Neužtenka vasarą trumpam pradaryti langų, kad namą atvėsinti, reikia per visą naktį laikyti, bet pavyzdžiui man toks variantas netinka.

O ir rekuperatorius su ByPass režimu, per mažą srautą prasuka, kad vėdinimas nors kiek jaustųsi.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 03 24, 21:59)
Neužtenka vasarą trumpam pradaryti langų, kad namą atvėsinti, reikia per visą naktį laikyti, bet pavyzdžiui man toks variantas netinka.

O ir rekuperatorius su ByPass režimu, per mažą srautą prasuka, kad vėdinimas nors kiek jaustųsi.

Kasparas teigia, kad turės 3 varstomus langus. Tikėtina, kad vienas jų bus pirmame aukšte. Vadinasi likę du - antrame aukšte. Tai kaip jis išvėdins namą? Aš apie tai, kad jo name per mažai varstomų langų. Pats gi kažkada minėjai, kad pasyviam namui rekomenduojama, kad kiekvienoje patalpoje būtų bent po vieną varstomą langą. Mano supratimu Kasparas persistengė: per stori kailiniai, per mažai varstomų langų. Gal aš ir neteisus, bet tiesiog sakau, ką matau kituose namuose, kurie skaičiuoti su PHPP.
Atsakyti
Ka pasyviu namu turetojai mano apie oro padavima zidiniui is lauko? Variantai: 1) vamzdis is zidinio po rostverku i lauka; 2) Schiedel kaminas Rondo plus su papildoma ventiliacijos anga; 3) oro padavimas is patalpu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 24, 22:08)
Kasparas teigia, kad turės 3 varstomus langus. Tikėtina, kad vienas jų bus pirmame aukšte. Vadinasi likę du - antrame aukšte. Tai kaip jis išvėdins namą? Aš apie tai, kad jo name per mažai varstomų langų. Pats gi kažkada minėjai, kad pasyviam namui rekomenduojama, kad kiekvienoje patalpoje būtų bent po vieną varstomą langą. Mano supratimu Kasparas persistengė: per stori kailiniai, per mažai varstomų langų. Gal aš ir neteisus, bet tiesiog sakau, ką matau kituose namuose, kurie skaičiuoti su PHPP.

Ko čia nervuojiesi. Kadangi lauko kolektoriaus jam įsirenginėti nevertės, vis tik dujinis šildymas, pasistatys kondicionierių ir pamirš dujas smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 03 24, 22:12)
Ko čia nervuojiesi. Kadangi lauko kolektoriaus jam įsirenginėti nevertės, vis tik dujinis šildymas, pasistatys kondicionierių ir pamirš dujas smile.gif.

Aš visai nepergyvenu. Tiesiog spėju, kad jam niekas nedarė jokių skaičiavimų. Mano supratimu, jis apie apšiltinimo storius prisiskaitė šiame forume. Taip pat manau, kad namas yra nesubalansuotas, todėl reikėtų paskaičiuoti ir optimizuoti. Gal aš ir klystu, bet norėjau padėti žmogui. Tiesiog sakiau, ką esu matęs kituose labai šiltuose namuose. Gal aš ir klystu, o Kasparo namas yra skaičiuotas ir net labai optimalus.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 03 24, 22:12)

panasu i teisybe, dujomis tik karsta vandeni ruos. o ziemos tuo tarpu vis silteja ir silteja - rojus orinukamas ateina.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 03 24, 22:08)

taip... langu panasu kad mazoka gali but.
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 03 24, 22:11)
Ka pasyviu namu turetojai mano apie oro padavima zidiniui is lauko? Variantai: 1) vamzdis is zidinio po rostverku i lauka; 2) Schiedel kaminas Rondo plus su papildoma ventiliacijos anga; 3) oro padavimas is patalpu.

jei ne pasyvių namų turėtojų mintys irgi užskaitomos, tai mano manymu, geriausias oro padavimas yra po grindimis, arba tuo pačiu kaminu, blogiausias - imti orą iš patalpų vidaus.

Ar paduoti orą per tą patį kaminą, ar per grindis, manau vos ne tas pats. Abiem atvejais papildomo šilumos tiltelio galimybė minimali. Vienu atveju oras paduodamas po grindimis už apšiltinimo sluoksnio, kitu atveju per kaminą, per kurį išmetami dūmai paduodamą orą šiek tiek sušildys, o židiniui neveikiant vis tiek ten vaikščios šaltas oras, tai ar per vieną skylę, ar per dvi, mažas skirtumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 24 kovo 2016 - 22:23
QUOTE(Adwoco @ 2016 03 24, 22:11)

tingiu tikrint skaiciavimus cia http://krosneles.eu/...ginti-1kg-malku ,
patikesim kad geri. taigi 1kg malku sudegint reikia tik 3m3 oro. tai ar verta pistis ir daryt kazkokius spec oro padavimus? per akis uzteks rekupo tiekaimo oro. sudeginsi tik maza jo dali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 24 kovo 2016 - 22:31